Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

venom (bilek metal olan)

soulberry

Öne çıkan mesajlar

Venom kötü bir grup. 11 tane albüm yapmışlar (EP'leri, demoları, live kayıtları ve best of'ları saymıyorum, yoksa 60 küsür var sanırım) sıraya sokup dinlerken herhangi bir farka rastlamanız mümkün değil.
30 senedir müzik yapan bir grubun bütün şarkıları birbirinin aynısı olmamalı bir noktadan sonra. İlk albümlerini dinlemedim ama onlar NWOBHM sanırım, ama Black Metal ve Metal Black albümlerinden çıkarabildiğim kadarıyla daha eski işlerinden de çok hayır geleceğini düşünmüyorum.
Ayrıca "black metali biz bulduk" kafaları da çok rahatsız ediyor. "Buldukları" black metalin şu anki haline göre kaliteleri yerinde saydı çünkü.
"Old school black, belki çok leş thrash dinlerim, arada azıcık heavy metalin üstü bana çalışmaz" demiyorsanız 2-3 şarkısı gayet yeterli yani eheh. Arada 3-5 güzel riff tutturmuşlarsa bilemem. Ama Venom'a kadar Immortal var, Darkthrone var, ne bileyim Sodom var falan.

Hayır prodüksiyonu geliştirin diyeceğim o da yok, o da aynı. ULAN 30 SENE AYNI MÜZİK YAPILIR MI ANASINI SATAYIM.

Benim Venom denince şalterlerim iniyor böyle, kusura bakmayın.
Ha bir de topik açmışın Hypocrisy diye, Black Metal coverları var onların fena olmayan. Aslında güzel değil de Hypocrisy'ye laf söylemek istemiyorum sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh, doğru tamamen. ama kirli kayıt hastalığım tuttu. bi de gerçekten darkthrone bambaşka. adamlar ormanda falan geçiriyomuş zamanını bu yaşta hala lol. müzik dışında işleri de varmış. o yüzden konserlere bilmem nelere çıkmıyolarmış. dimmu borgir'e falan "kaymak gibi çocuklar" diyolar..
Sosyal ağlarda paylaş

Sapır ne demek anlamadım da Venom'un konsepti black metal sadece, tarzı değil. Şarkı sözleri falan yani, yoksa bildiğin thrash grubu Venom.
Tarz bazında söylüyorum dersen harmanlanırsa çok klas oluyor ama derim. Çiğ halini sevmek için pek çok sevmesi zor başka şeyi de sevmek gerekiyor, ben de fanıyım diyemem pek.
Sosyal ağlarda paylaş

A Headbanger's Journey'in 2. sini izlemedim de 1. si black metal konusunda hem çok yüzeyseldi, hem de bilerek yapmış gibiydi dayı bunu çünkü Ihsahn dışında çıkardığı adamlar bildiğin hıyar adamlardı.

Gorgoroth diye çıkardığı Gaahl diğer elemanla beraber kurucu üyesini attılar Gorgoroth'un (sonradan gelme kendisi gruba) ve mahkemelik oldular, Gaahl'ın tarafın kaybettiğini söylememe gerek yok. Ha vokali iyidir orası ayrı, ama zibidinin teki gördüğünüz gibi.

Mayhem diye çıkardığı elemanlar da sonradan gelme. Mayhem Euronymous ve Dead öldükten sonra hikaye olmuş bir grup. Euronymous sonrası Mayhem albümlerini severek dinleyen ve blackçiyim diyen adam bulamazsın. De Mysteriis kadrosunda yoklar, o kadrodan sadece Hellhammer kaldı bildiğim kadarıyla ve onu da belgeselde göremiyoruz zaten. Ayrıca adamları konser sonrasında çıkarmış bilerek ki sarhoş olduklarından saçmalasınlar. Norveç nüfusu kadar adam bunlara bağırmış 2 saattir kralsınız klas adamlarsınız diye, götleri havada girmişler tabi yıkarız diye o kafayla heralde sdf.

Ihsahn desek Emperor'u dağıttı, sonra tekrar birleştirdi de black metal demeye bin şahit ister artık. Emperor bayadır senfonik-black karışık takılıyor Dimmu Borgir hesabı. Zaten senelerdir Emperor albüm çıkarmıyor, solo kariyeri var Ihsahn'ın progresif tarzda.

Son olarak Varg vardı yamulmuyorsam. Varg'ın tek olayı De Mysteriis'te bas çalmış olması, ki Euronymous'u kendisi bilmem kaç yerinden bıçaklayıp kodese girince Euronymous'un annesinin ricası üzerine kayıtlardan çıkarıldı o baslar. Sonradan Hellhammer çaldı, ama Hellhammer da malum baterist olduğundan yetemedi. O yüzden de De Mysteriis'te basların sesi hayvan gibi kısıktır zaten sdf. Kısacası Varg kült bir grubu gebertmiş ve sadece bir tane solo black metal albümü çıkarmış (ki o da çok kötüdür işin açıkçası), içerden ambient albüm çıkarıp duran bir eleman. Hitler fanboyu bir de tabi onu da unutmayalım. Tek olayı sansasyon yani, black metalin Banu Alkan'ı gibi bir şey.

Kısacası çöp çöp herifleri çıkardı black metali temsilen o belgesel. İnsanların kafasında sendeki gibi bir imaj oluşması da çok normal yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...