Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kimler devam ediyor?


superwiz

Öne çıkan mesajlar

Haha, vallaha Dark'i direk takdir ediyorum, o kadar guzel bir sekilde surekli bilgi aktardi ki, oyunu almadan once de oynuyor gibiydim.

Darkfall nasil bir oyun dersen kesinlikle farkli. Yani daha onceden birkac oyun denemisligim var (EQII, Warcraft -cok az-, Vanguard, Eve, Warhammer vs). Malesef UO ve EQ oynamadim. Nasil anlatiyim, darkfall'da maden cikarir ya da odun keserken bile dikkatli olman lazim, bir suru strateji gelistirmen lazim filan. Nasil anlatiyim hersey oldukca zahmetli gelisiyor, harita cok buyuk, bir yerden bir yere gitmen at ustunde bile oldukca uzun suruyor. Yolda seni gorup pesine dusebilecek playerlari saymiyorum.

Oyunda grind yok diyen yalan soyler. Ama oynadigim diger oyunlarda ayni grindler (parantez icindekiler) vardi, hepsinde de farkli sekillerde ama gicik bir sekilde vardi. Aralarinda en sevmis oldugum eve de bile vardi (mission yapan var mi?). Olay daha cok secimlerle ilgili. Daha 1 haftadan biraz fazla oynadim, ama yapabilecek cok fazla sey ve biraz farkli dusunmek lazim. Ornek veriyim, herkes acilistaki kasabalardaki goblinleri oldururken diger oyuncularin gelip oldurmesinden sikayet ediyordu, bir kez olduruldukten sonra 5 dakika seyahat edince 10 kat daha az adamin oldugu yerlerde yasadim, yine olduruldum ama kazanc/olum orani kazanctan yana acaip agirdi.

Oyunda yapabilecek cok sey var. Maden cikarmak bir maharet. Birseyler yapmak maharet (parcalari/malzemeleri bulmak vs). Hayatta kalmak cok da kolay degil. Cok sevdigin atini kolaylikla kaybedebilirsin. Skilleri yukseltmek uzun bir surec.

Bence en kritik nokta, birlikte takilabilecegin en az 3 kisiyi bulmak. Bu 3 kisiyle bile, bir guilde(klan) takilmaniz gerekir (sebebini acikliycam). Bu da az bucuk ingilizce bilmenizi gerektiriyor malesef.

Niye klan gerekir dersen, sonucta baslangic sehirlerinden cikmaniz lazim. Oyunda klanlarin elinde tuttugu hamlet (maden cikartilan yerler diye dusun, 1-2 bina var etrafinda mesela) ve sehirler var. Genelde klanlarin da aralarinda allied iliskileri var. Dost alanlarda dolasmak olmeme olasiligini oldukca arttiriyor. Ayrica ricayla ek para odemeden ana madde vererek her tur malzemeyi yaptiriyorsun. Ayrica skillerini yukseltmenin su an en efektif yolu klan sehirlerinde mumkun.

Oyun keyifli, ama su ana kadar bir siegeye katilamadim, laptop'in gucu yetmiyor (2Ghz Duo, 7600 mobile ekran karti). Soylenen ses kartini kapatmam gerektigi deniycem daha. Ama ekranda 80-90 kisiyi gordum ve makinamin giki da cikmadi, sorun ses vs olabilir bilmiyorum. Oyunda yapilabilecek seylerin cesitliligi hosuma gidiyor. Yasadigin problemlere cozum uretmenin sana bagli olmasi hosuma gidiyor, cok fazla yapilabilecek sey var, bir yerde avlaniyorsan, baska yere gidiyorsun, baska stratejiler gelistiriyorsun vs.

Ingilizce iletisim kurmadan oynayabilmek isin dogrusu zor. Oyun iletisim kurarak oynama uzerine kurulu. Bir seyler yapabilmek icin insanlarla konusman lazim. Klaninla iletisimde olman lazimki ortak npc filan kesmeye gidesin, siegelerde ne oldugunu anlayasin.

Oyun bitmis mi? Simdiye kadar bitmis oyun olarak sadece eve'i oynadim diyebilirim (o da kalabalik sistemlerde takiliyordu filan), EQII fena degildi, denedigim zaman warcraft cikali cok olmustu, cok saglamdi, warhammer saka gibiydi filan filan. Darkfall oldukca iyi durumda. Hatta bekledigimden cok daha iyi. Grafikleri bana gore oldukca iyi. En zayif uc yani var: 1. Sesler zayif. 2. NPC'lerden dusen malzemeler ugrasa gore cok az bence. 3 kisi oldurmek icin perisan oluyosun, toplamda 50 altinlik malzeme ancak cikiyor. 3. Skill kasmak artik daha zor (gerci hizlandirilmis hali bu, ilk kasanlar daha cok kasmis), ve 1000lerce ok atmadan okculuk skillini yuksek hale getirmek zor.

Sonuc: Uzun sure oynarim, acele etmem ama dirayetliyimdir, en baba karakter bende olmadan da ben oyunun kendine bakari diyorsan bi yerlerden oyunu bul dene en azindan. Bence oyuna daha cok gelistirme yaparlar, oldukca saglam altyapisi olan ve orijinal bir oyun, bir sure tutunursa cok saglam hale gelir

Cok uzun olduuuu, ben gidip oynuyum biraz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Narsor gayet guzel yazmis bende kendi capimda bir seyler ekliyim;

1) Kesinlikle vent'te konusabilicek kadar bir yabanci dil bilmen gerekiyor, oyunun dinamigi dolayisiyla (chat sistemi inanilmaz kotu) hicbir zaman durup "adam burda" yazma gibi bir firsatin olmuyor ventte yon vererek belirtiyor, emirleri ventten aliyorsun.

2) Sabir ve baglilik sart. Oyunun basinda oyle yada boyle eziliceksin, vurduklari zaman "eh" diyip oyunu kapatirsan Darkfall'da hicbir yere gelemiyosun. Pes etmeyip direnirsen oyunda tutunmaya ve eglenmeye basliyorsun

3) Sosyal olmak zorundasin. Clan bir secenek degil zorunluluk. Insanlarla etkilesim icinde olman gerek. Sana cok yardim ederler, ve en iyi pvp deneyimlerini gruplarda yasarsin, sayet solo oynama tarzi nerdeyse yok oyunda.

4) Eger craft olaylarini seviyorsan, hic dusunmeden soyleyebilirim, UO'dan sonra en guzel craft sistemini bu oyunda gordum. Ama oyunda hicbir turlu safe zone yok, haliyle craft olayina girsen bile narsorun dedigi gibi elin hep dotunde olmak zorunda yoksa mindar ediyorlar.

Oyun herkese gore degil, baya hardcore ve oyle yada boyle UO'da oldugu gibi yeni oyunculara acimasiz (her zaman eski oyuncularla aranda skill farki var). Almadan once bunlarin sende olup olmadigini sorgulamani tavsiye ederim, yoksa parana yazik olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdiklarim tamamen kisisel deneyimlere dayaniyor, oyunun geneli oldugunu iddia etmem dogru olmaz. 4 clana girdim, 3 tane clan chat i kullanmiyordu, pvp ici veya disi, sadece vent kullaniyorlardi. 2 tanesi clan'a kabul etmeden once vent'te interview yapiyordu. Genel sorulari sorup ingilizcenizi test ediyorlar. Ben sayet pvp'de cok sorun cektim, N-S-W-E olarak yonlerde cok failladigim icin. Sagda solda demek pek ise yaramiyor :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Site benim icin normal calisiyor. Oyun reklam yapmiyor, ve siteyi update etmiyor cunku su an daha fazla insana hitap etmek istemiyorlar, sadece kendilerini bulabilen oyunculara katilma firsati taniyorlar. Bunun nedeni firmanin biraz amator olusu ve oyunu tam olarak reklamlayip, buyuk bir acilisa hazir gormemeli. Bir bakima paid beta deniliyor. Oyunda hala bazi buyuk bug/exploitler mevcut. Buyuk ihtimal dukkanlarda box olarak satilmasi, reklaminin yapilmasina daha 2 ay daha var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe kimse alinmasin ama toplu bir etkilesime girmeden once oyuna biraz zaman vermekte yarar var. Baska arkadaslarda direk clan olaylarina girmeye calisti ve oyun gercekten yeni clanlara pek yer vermiyor. Clanin tek olarak bir islevi yok denilebilir (kendi aralarinda etkilesim disinda) onemli olan Alliance, birden cok clanlardan olusanlar. Eger tek bir clan olarak atiyorum baska bir clana meydan okursaniz, meydan okudugunuz clan'in alliance'i da size meydan okur. Ne kadar quality over quantity olsa da bir yere kadar.. Tabii kendi capinda pvp yapmak, siege ve benzeri etkinliklerden uzak durmak, veya sadece UO'daki tarz random pk'lik yapmak isterseniz clan olarak cok is basarabilirsiniz.

Tabii bu bir genellemedir. Clan kurulduktan sonra hardcore kasar, gerekli kisilerle alliance'a katilmak icin konusursaniz niye olmasin.. Clan olayinda politik etkilesimler cok onemli, iyi bir "spokesman" sahibi olduktan ve bir seyler becerebildikten sonra herkes size kapisini acicaktir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sunu diyebilirim, bir alliance'a girdikten sonra 5-6 kisi inanilmaz bela acabilir karsi alliance'a, direk basbelasi olabilir, bu gayet net. Oyun da bir alliance ne kadar guclu olursa olsun heryeri kontrol altinda tutamaz, ve oyun gathering yapanlari mecburi bir sekilde saga sola yolladigindan inanilmaz adam avlanir. Npc kesenler avlanir vs vs. Oyunda yapilabilecek cok sey var, ne yaptigini bilen 6 kisi ise cok ciddi bir guc. 2 kisi bile cok sey yapar cook. Bundan 1 kisi bisey yapamaz sonucunu cikarmayin, ama ustundekileri kaybetme ihtimali iki kisiye gore cok daha fazla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim tarafta Afghanistan allianceının şehri avr Aradoth adlı(themercs ve tayfasının adı afghanistan) etrafında ağır hardcore pvp dönüyor adamlarla ally gibi birşeyiz goonlara karşı ama şehrin yakınına gidersek olay ffa pvp direk dün şehirlerinin dibinde DUSK'dan Vindicator adlı lider clanın 6-7 adamı mob farmlıyordu onlarla bizim 8 kişilik grup çarpıştı ve kestik hepsini(bizim grupta 4 tane 1 haftalık eleman var ne yaptıklarını bilmiyorlar daha) ardından sesleri duymuşlar Afghanlardan 5 kişilik bir grup geldi(oyundaki en yüksek skiller,gear ve oyuncu kalitesi olarak en iyi skill bu elemanlarda bu arada) ve onlarla çarpıştık adamların 4 tanesi bana ve clanımdan olan 2. diğer arkadaşa(2 miz genelde beraber takılırız pvp vs) focus fire başladılar bizim gruptaki diğer 6 kişide diğer 1 kişiyle kapışıyor ve o 1 kişi ölmüyor düşünün...
Ardından benim arkadaş ölünce 3 ü bana daldı 1 i ayrılıp diğer arkadaşına yardıma gitti çünkü eleman ölmek üzereydi ve ben 3 kişiyle yaklaşık 30 sn 1 vs 3 yaptım 1 ini %50 ye çektim birine 1-2 kere vurabildim 3. elemanı ise %3 cana felan çektim ama benimde canım %3 tü hangimiz ilk vurursak ölücekti 1imiz ve ben önce vurdum ancak adam ben vurmadan birkaç sn önce major hp pota bastı adam %1 ile kurtuldu ben öldüm fakat canları okadar düşüktüki bizim diğer elemanlar kesti bunları. Sonuç 2 kişi sayesinde 5 kişilik bizden kat kat elit bir ekibi kesebildi bizim 8 kişilik grup(bu afghanlar genelde 6 vs 12, 10 vs 30 vs yapıp kesebiliyorlar çok yüksek armor ve büyü skilleri var ayrıca grup oyununda çok iyiler) Aksiyon isteyene bu tarafa gelin derim ancak kolay değil demedi demeyin :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...