Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Veritabanı Oluşturmak (aka database 101)

axedice

Öne çıkan mesajlar

Selam millet. Şimdi database konusunda baya cahil bi adamım. Bana sıfırdan savaş uçağı kullanmayı öğretin plix demiyorum ama, çalıştığım şirket için excel tablolarının yetersiz kaldığı yerde dandik de olsa bi arayüzü olan bi veritabanı oluşturmak istiyorum.

Özetle excelde karşıma çıkan sorunlar şunlar

1) Üretime alınacak malzemeyi girince ürün ağacı ve depo stok durumları otomatik görünsün, ben excelde bütün girişleri tek tek yapmak zorunda kalmayayım.

2) Üretime alınan malzemeyle stok arasında doğrudan ilişki kurmak istiyorum, otomatik düşsün stoktan.

Bi defa sisteme girdiğim veriyi ikinci bi defa daha girmek yerine onu direk çekmek, bi de departmanlar arası hantallığı azaltmak istiyorum yani. Şimdi bunun için ne kullanabilirim yada ne öğrenmem gerekir, sizin tavsiyeleriniz neler?

Kobiler için paket ERP satın almak şu anda bütçeyi aşan bi olay o yüzden böyle basit çözümler getirelim diyoruz ama veritabanı oluşturup onu yönetmek de pek basit bi olay değil. Aklınıza gelen farklı çözümler varsa ona da açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

MS Access'i biraz karıştırın bence.

Hem form tabanlı yönetime uygun, hem office ailesi içinde olduğu için fazladan maliyeti olmaz.

Excel ile de entegre olduğu için, excel'i ayrıca bir arayüz birimi olarak kullanabilirsiniz. Yani bu zamana kadar excel kullandıysanız ve çok fonksiyonli bir IT biriminiz yoksa böyle hafif geçişler daha sorunsuz olur en azından.

Hem access hakkında bol bol dokümantasyon da bulabilirsiniz. Eğer ki kendi kendinizi eğitecekseniz bu anlamda da kolaylık sağlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu open source erpleri bi araştırayım ama genelde crm yada muhasebe modülleri var sanki.

Access e de bi bakayım. Daha önce hiç kullanmadım, tavsiye edebileceğiniz bi tutorial varsa ordan giricem yoksa gogo google

Aktifim tabletim sen milyon dolarlık projelerin adamısın o yüzden aramadım seni, yoksa nargile sözüm var zaten yaparız bi ara :P Bide öyle bize öğretilen programlarla olacak iş değilmiş, yada kocaelinin yetersizliği ortaya çıkıyor. Hayır simplexten ahp ye karar algoritması yap desen eyvallah ama bu çok yabancı olduğum bi konu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...