axedice Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Selam millet. Şimdi database konusunda baya cahil bi adamım. Bana sıfırdan savaş uçağı kullanmayı öğretin plix demiyorum ama, çalıştığım şirket için excel tablolarının yetersiz kaldığı yerde dandik de olsa bi arayüzü olan bi veritabanı oluşturmak istiyorum. Özetle excelde karşıma çıkan sorunlar şunlar 1) Üretime alınacak malzemeyi girince ürün ağacı ve depo stok durumları otomatik görünsün, ben excelde bütün girişleri tek tek yapmak zorunda kalmayayım. 2) Üretime alınan malzemeyle stok arasında doğrudan ilişki kurmak istiyorum, otomatik düşsün stoktan. Bi defa sisteme girdiğim veriyi ikinci bi defa daha girmek yerine onu direk çekmek, bi de departmanlar arası hantallığı azaltmak istiyorum yani. Şimdi bunun için ne kullanabilirim yada ne öğrenmem gerekir, sizin tavsiyeleriniz neler? Kobiler için paket ERP satın almak şu anda bütçeyi aşan bi olay o yüzden böyle basit çözümler getirelim diyoruz ama veritabanı oluşturup onu yönetmek de pek basit bi olay değil. Aklınıza gelen farklı çözümler varsa ona da açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 MS Access'i biraz karıştırın bence. Hem form tabanlı yönetime uygun, hem office ailesi içinde olduğu için fazladan maliyeti olmaz. Excel ile de entegre olduğu için, excel'i ayrıca bir arayüz birimi olarak kullanabilirsiniz. Yani bu zamana kadar excel kullandıysanız ve çok fonksiyonli bir IT biriminiz yoksa böyle hafif geçişler daha sorunsuz olur en azından. Hem access hakkında bol bol dokümantasyon da bulabilirsiniz. Eğer ki kendi kendinizi eğitecekseniz bu anlamda da kolaylık sağlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 30000dolara 1 yıl sürecek bi projeyle çözerim kanka, senin için o da :p Şaka bi yana endüstri mühendisliğinde öğretilen basit programlama dersleri bunlar için yeterli aslında. Sen bi merhaba demek için bile arama sonra git paticiğe veritabanı topiği aç =) Bilahare görüşelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 hafif gecis yapmayip da ille erp istiyorsaniz ozgur yazilim olanlari da var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Şu open source erpleri bi araştırayım ama genelde crm yada muhasebe modülleri var sanki. Access e de bi bakayım. Daha önce hiç kullanmadım, tavsiye edebileceğiniz bi tutorial varsa ordan giricem yoksa gogo google Aktifim tabletim sen milyon dolarlık projelerin adamısın o yüzden aramadım seni, yoksa nargile sözüm var zaten yaparız bi ara :P Bide öyle bize öğretilen programlarla olacak iş değilmiş, yada kocaelinin yetersizliği ortaya çıkıyor. Hayır simplexten ahp ye karar algoritması yap desen eyvallah ama bu çok yabancı olduğum bi konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 open source erplerde adamın cebini tool'larla boşaltıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 axedice said: yoksa nargile sözüm var zaten yaparız bi ara :P ne nargilesi be, ilk maaşınla yemek sözün var :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 fenris said: axedice said: yoksa nargile sözüm var zaten yaparız bi ara :P ne nargilesi be, ilk maaşınla yemek sözün var :P Söz bol da icraat yok :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 elesso said: open source erplerde adamın cebini tool'larla boşaltıyolar. Oyle bol keseden gitmeyelim di mi.. Avea tarifesi gibi "hepsi bir" demek ayip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Pekii tavsiye edebileceğiniz var mı? Bill of materials kurayım patlatayım, bide sipariş girince istediğim formların içine sipariş bilgilerini yazsın çok şukela olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 evet burakın ilk maaş yemeğini ne zaman yiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 axedice said: Pekii tavsiye edebileceğiniz var mı? Bill of materials kurayım patlatayım, bide sipariş girince istediğim formların içine sipariş bilgilerini yazsın çok şukela olur. Opensource degil ama bu tip kucuk firmalar icin erp hizmeti veren minerva var. Bir arastir istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 MS access bu işin ama bana kullanması çok karışık gelmişti baya bir uğraşmak lazım öyle bir sistem kurmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 at bişiler elinin artığı, ne bileyim bir gece taksim yada gündüz demlenme ortamı, yazayım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 accessle cok zor olmamasi gerekli bu isin yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 riglous said: elesso said: open source erplerde adamın cebini tool'larla boşaltıyolar. Oyle bol keseden gitmeyelim di mi.. Avea tarifesi gibi "hepsi bir" demek ayip. incelediğim bi kaç popüler olanda öyle gözüküyordu çok önyargılıyımdır şahsen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar