sir Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 aksine, dünyanın birçok yerinde terör örgütlerinin silah bırakması, devletlerin bazı istekleri karşılaması ve dolaylı ya da dolaysız diyalogla olmuştur. ingiltere örneği, ispanya örneği ortada. kanla korunan topraktan kastın nedir, o topraklarda senin ne kadar hakkın varsa kürtlerin de o kadar hakkı var. kısmi özerklik, yerel yönetimlerde esneklik tanınabilir, bunlar gayet de tartışılabilir çözüm için. bunu tartışan veya uygulayan başka ülkeler de var dünyada. yoksa onlar topraklarını kanla korumuyo mu? "her sorunu olan örgüt kurar" diye korkacağına, kimsenin devletle bi sorunu olmamasına bakman gerekiyo; bu da demokratik bir devletle mümkün. kimse keyfinden dağa çıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 TURKUNBUYUKGUCU said: Kandaslar yaklasık bir hafta önce isyerine yeni alınmıs olan k.rtu soyumun geregı hastanelık edene kadar dovdum.Bunun sonuncunda ısten atıldım.Suan Sıvas icinden is arıyorum acıl ıs verebılecek v arsa lutfen haber versın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 aman tanrim muthismis ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Öyleyse İstanbul'da müşterisi çalındı ve 10 lira kaybetti diye küfreden ya da kavga çıkaran bir türk esnaf bulursam türk ırkı hakkında neler kanıtlanmış olacak bana açıklar mısın? Çünkü çok zorlanacağımı zannetmiyorum bulmakta, senin hor gördüğün o 10 lira İstanbul esnafının büyük bir kısmı için daha önemli olabiliyor nitekim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reksa Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Buyse said: TURKUNBUYUKGUCU said: Kandaslar yaklasık bir hafta önce isyerine yeni alınmıs olan k.rtu soyumun geregı hastanelık edene kadar dovdum.Bunun sonuncunda ısten atıldım.Suan Sıvas icinden is arıyorum acıl ıs verebılecek v arsa lutfen haber versın. ahahahah abi bu ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 reksa -1 (-1 diye bikavram var mı bilmiyorum.. katılmıyorum işte yahu) yalnız o quote nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reksa Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Antimodes52 said: Öyleyse İstanbul'da müşterisi çalındı ve 10 lira kaybetti diye küfreden ya da kavga çıkaran bir türk esnaf bulursam türk ırkı hakkında neler kanıtlanmış olacak bana açıklar mısın? Çünkü çok zorlanacağımı zannetmiyorum bulmakta, senin hor gördüğün o 10 lira İstanbul esnafının büyük bir kısmı için daha önemli olabiliyor nitekim. bursa'da yaşıyorum.bursa'da daha önce böyle bi olay hiç görmedim. istanbul'da ne yaparsan yap bana ne istanbul'dan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Şaka gibiymişsin Reksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reksa Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 dasaaa said: reksa -1 (-1 diye bikavram var mı bilmiyorum.. katılmıyorum işte yahu) yalnız o quote nedir? istediğin postumu silebilirsin.gerginlik çıkarmak için burda değilim. edit: sadece buraya fikirlerimi paylaşmaya geldim. forumların amacı bu değil mi zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Buyse said: TURKUNBUYUKGUCU said: Kandaslar yaklasık bir hafta önce isyerine yeni alınmıs olan k.rtu soyumun geregı hastanelık edene kadar dovdum.Bunun sonuncunda ısten atıldım.Suan Sıvas icinden is arıyorum acıl ıs verebılecek v arsa lutfen haber versın. atsızcılara girer girmez gördüydüm silmişler başlığı lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Pkk sırf mazlum kürt sorunları için kurulmuş olsa diyalog oraya öğretmen, fabrikatör yollayıp hak vermekle çözülürdü zaten. Bu ülke dışardan her türlü müdahaleye açıkken, terörü kendi amaçları için kullanacak o kadar çok güç varken her eline silahı bombayı alana çıkıpta taviz veremezsin. Bu senin insanların haklarını korumakla önleyebileceğin bir sorun değil. İnsanlar uğraşırlar çıkartırlar yine bir bölücülük unsuru. Kimseye çıkıp toprak vererek, teröristi meşru tanıyarak biterebileceğin şeyler değil bunlar. Aksine pusuda bekleyen başka düşmanlara cesaret verirsin. Kürde toprak verdin, Ermeni'ye verdin ona verdin buna verdin. Aferim derler öyle kalırsın sonunda. edit: Her sınırında ayrı bir terörist kampı bulunan, buna yataklık eden güçlü ülkeler bulunduran bir ülkede özerk oluşuma gidilmesi hiçbir şeyi stabil hale getirmez. Sanki Avrupa'nın ortasındaymışız gibi konuşuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Ne diyorsun sen kuzum allaskina ? Kurtlerin hatiri sayilir bir cogunlugu yok mu Turkiye icinde ? Ne azinligi ? Ne hakki ? Ellerini sallaya sallaya daga cikanlar ellerini sallaya sallaya inemiyor mu ? Bal gibi iniyor. Hangi topraklari kime karsi hangi kanla savunuyorlar ? Yok oyle birsey. Sozunu ettigin ingiltere azinlik olan kurtlere ne hakki tanimis nasil anlasmis ? Tanidigi iki hak var; biri eroin satmasina goz yummak digeri de birbirlerini silah zoruyla PKK kampina, asker ugurlar gibi ugurlamalarina izin vermek. Hepsini gectim Tayyip aganiz arkasinda degil mi bu kitlenin ? Allahina kadar. Bu arada doguya cok saglam yatirimlar yardimlar yapiliyor mu ? Bal gibi yapiliyor. O hade yapilmasi gereken tek sey var. DTP gibi zirtolar PKK sempatizanligindan var gecip adam olacaklar. Diyecekler ki biz insanligi biz bu ulkeyi savunuyoruz. Hepimizin iyiligini istiyoruz diyecekler. Dagdakilere gelin cagrisi yapacaklar. Her zaman oldugu gibi suca bulasmamis olanlara af cikacak. Tutuksuz yargilanacaklar. Inan bana benim gibi milyon tane insan adam olanina kucak acacaktir. edit : Sadece kurtler icin degil, genel olarak yapilmasi gereken cok sey var ve gelmis gecmis butun hukumetler bundan cok uzak ama bir yandan aciz, bizi eziyorlar, bize toprak diye aglayip bir yandan mitinglerde biji apo diye bagirmamak lazim. sir said: aksine, dünyanın birçok yerinde terör örgütlerinin silah bırakması, devletlerin bazı istekleri karşılaması ve dolaylı ya da dolaysız diyalogla olmuştur. ingiltere örneği, ispanya örneği ortada. kanla korunan topraktan kastın nedir, o topraklarda senin ne kadar hakkın varsa kürtlerin de o kadar hakkı var. kısmi özerklik, yerel yönetimlerde esneklik tanınabilir, bunlar gayet de tartışılabilir çözüm için. bunu tartışan veya uygulayan başka ülkeler de var dünyada. yoksa onlar topraklarını kanla korumuyo mu? "her sorunu olan örgüt kurar" diye korkacağına, kimsenin devletle bi sorunu olmamasına bakman gerekiyo; bu da demokratik bir devletle mümkün. kimse keyfinden dağa çıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 pkk niçin ve nasıl kurulmuştur peki? ve pkkyı besleyen ne olmuştur? neden bunca yıl sürmüştür de koskoca TC bir türlü bitirememiştir bu örgütü? daha da can alıcı soru şu, kürtlerin istedikleri gerçekten senin yaşantını müthiş olumsuz şekilde etkileyecek şeyler mi? söz gelimi bölgeye kürtçe bilen vali atanması, veya seçmeli olarak kürtçe dersinin okullarda okutulması, bize gerçekten büyük sorunlar yaşatacak olan adımlar mı? bak asala bitirildi, ama asalayı bitirenler de başımıza mafya oldular musallat oldular. terörle 25 yıldır savaşıyoruz, OHAL uygulandı, JİTEM gönderildi, yüzlerce faili meçhul işlendi ama olan yine bölge halkına oldu, pkk varlığını sürdürdü, bölgedeki devlet otoritesi de arttıkça arttı, halkın da devletle arası iyice açıldı. bi yöntem değişikliği gerekmediğini söylemek cidden çok saçma. kim pusuda bekliyo? kürtlere talep ettikleri demokratik hakları verdiğimiz zaman kim silaha sarılıp böyle bi mücadele başlatacak? ayrıca özerklik vermek, yeni ve düşman bi devlet kurulması anlamına gelmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 çüklerini keselim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Sorun su ki surekli ve daimi olarak teroristlere hak taninmasindan bahsediyorsun. Insancil bir halka/azinliga degil. Normal mi bu sence/sizce ? Gelene gecene ciplak sekilde arkani donup ayak parmaklarina dokunmak gibi birsey bu resmen. sir said: pkk niçin ve nasıl kurulmuştur peki? ve pkkyı besleyen ne olmuştur? neden bunca yıl sürmüştür de koskoca TC bir türlü bitirememiştir bu örgütü? daha da can alıcı soru şu, kürtlerin istedikleri gerçekten senin yaşantını müthiş olumsuz şekilde etkileyecek şeyler mi? söz gelimi bölgeye kürtçe bilen vali atanması, veya seçmeli olarak kürtçe dersinin okullarda okutulması, bize gerçekten büyük sorunlar yaşatacak olan adımlar mı? bak asala bitirildi, ama asalayı bitirenler de başımıza mafya oldular musallat oldular. terörle 25 yıldır savaşıyoruz, OHAL uygulandı, JİTEM gönderildi, yüzlerce faili meçhul işlendi ama olan yine bölge halkına oldu, pkk varlığını sürdürdü, bölgedeki devlet otoritesi de arttıkça arttı, halkın da devletle arası iyice açıldı. bi yöntem değişikliği gerekmediğini söylemek cidden çok saçma. kim pusuda bekliyo? kürtlere talep ettikleri demokratik hakları verdiğimiz zaman kim silaha sarılıp böyle bi mücadele başlatacak? ayrıca özerklik vermek, yeni ve düşman bi devlet kurulması anlamına gelmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 sir said: bre yiğitler ne bekliyosunuz ki? "biz herşeyden vazgeçtik, ne mutlu türküm diyene" diyip inecekler mi dağdan? ortada bir "savaş" var. "barışın" olması içinse savaştığın tarafla dolaylı veya dolaysız bir anlaşmaya varman gerekiyor. karşı tarafın önerisi bu, sen kimini kabul edersin kimini kabul etmezsin. onlar da senin şartlarından bazılarını kabul eder bazılarını etmez. bi sonuca varamazsan savaşmaya devam edersin, dünya tarihi aşağı yukarı böyle bişey. unutmayın ki herkes "onlar bizim insanımızı öldürdü" demeye devam etseydi dünyadaki hiçbir savaş sona ermezdi. hiçbir suçu olmayan kürtler devlet tarafından öldürüldü. hiçbir suçu olmayan türkler de pkk tarafından öldürüldü. bu gerçeğin etrafından dolanamayız artık. daha fazla insan öldürülmemesi için yapılması gereken şey, önce silahların bırakılması, sonra da anlaşma. ki aynı karayılan hasan cemale iki tarafın da itiraz etmeyeceği bir üçüncü odak önermişti uzlaşma için. çok güzel alet olmuşsun çakma senaryoya. Ortada savaş yok, savaştırılmaya çalışılan cahiller ve asıl tabloyu anlayabilip onlara karşı çıkan kürtler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Hemen yanındaki Irak'ı böldüler işte. Herkesin kendi bölgesi oldu. Çok güzel oldu di mi? Daha özerk yönetim kurulumunda bile kaos ortamı oluştu. Kimsenin bu ülke üzerine planları yokmuş gibi kim pkk'yı kurdu kim besledi edebiyatına girmeye lüzum yok. Yunanistandaki kampından almanyadan alınan gönüllülerden her bir numaradan geçte olsa haberimiz oluyor. Kim besliyor değil mi? roketatar, cephane falan doğurmuyorlarsa besleniyorlar işte. Kimseninde bu kadar adi bir yapılanmanın "biz mazlumuz niyetimiz iyi aslında" yalanlarını yiyecek durumu yok. DTP ve benzeri bütün partiler toprak talep etmekten, tehdit etmekten başka işler yapsaydı, adam gibi çözümler üretselerdi şu an farklı bir yerde olunabilirdi. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Reksa said: bugün öğle yemeği yemek için bi fastfood dükkanına girdim. herneyse yiyorum yan masaya yaşlı bi kadın ve adam oturdu. hemen yan taraftaki dükkanın elemanı geldi efendim orda sıra var isterseniz sizi şöyle alalım filan. yaşlı kadınla adamda aceleciydiler herhalde ki yan tarafa geçtiler. benim oturduğum yerde çalışan eleman (kürt) altı üstü 10 lira için küfürler, hakaretler savurdu.az daha kavga çıkıyodu. düşünün 10 lira için bunu yapanlar vatanını kaç paraya satarlar acaba? Geçen bir Türk gördüm, sokaktaki kızlara sarkıp küfür ediyordu. Bunu yapanlar, başka ülkenin kızlarına neler yaparlar acaba? Türklerin yurtdışına çıkması yasaklansın. (Bundan sonra yazdıklarımı Reksa'ya değil de genel olarak yazdım) Yeter valla yeter kusucam, böyle şeyler yüzünden kendi milletimden soğudum. Biz Türkler....hede hödö diye giriyor millet lafa, diğer milletlerden üstünlüklerimizden girip onların boktanlıklarından çıkıyor. Biz Türkler ne be!? Biz Türkler ne!??!!? Biz Türkler, dünyanın en ileri ekonomisine mi sahibiz? Teknolojisine mi? Bilim alanında mı çığır açıyoruz? Hastalıkların tedavisini mi önce biz buluyoruz? Yok ya da spor alanında mı aşmışız, olimpiyatlarda madalyaları götürüp, dünya şampiyonlukları mı alıyoruz? Şu dünyada hangi konuda öncü, lideriz onu bir söyleyin bana. Potansiyeli olan onca genç harcanıp gidiyor bu ülkede. 40 yılın başında bizden bir adam, dişiyle tırnağıyla bir yerlere gelir, dünya çapında bir başarı sağlar, yine en önce ve en fazla boku atan biz oluruz. Yarım bir tebrikten sonra, hacı benim öyle imkanım olsa ben de yaparımlar, ya bu birşey değil, önemli değiller havada uçuşur. Kusura bakmayın da şu meşhur başlangıç böyle bitmeli; "Biz Türkler, birbirini aşağıya çekmekten zevk alan, süper potansiyelli ama vasıfsız bir milletiz" Konu ile alakasız oldu biraz kusura bakmayın da, doldum bu konuda. Ha asıl konu ile ilgili olarak da, yavaş kursunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 hayır efendim teröristlere hak falan tanınmayacak. silahlı eyleme katılmış olanlar ya sınırdan gönderilecek, ya da yargılanacak. af, silahlı eyleme katılmayıp örgüt üyeliğiyle suçlananları kapsayıcı olucaktır, yani üzerinde çalışılan af böyle bişey. yoksa hiçbir devlet kendisine karşı silahlı eylemlerde bulunmuş bir örgüt elemanını affetmez, affedilmesini beklemek de komik olur. ancak, kürtlerin istekleri arasında çok temel demokratik haklar var, ve bence bu haklar hiçbir önşart sunulmadan verilmelidir. bu da barış yolunda çok büyük bir adım olacaktır. "üzerimizde oynanan oyunlar" ve "yapılan planlar" nelerdir? milli güvenlik dersi dışında nerede görüyoruz bu oyunları? herhangi bir ülke bizi işgale mi hazırlanıyor da haberimiz yok? peki dtpnin önermesi gereken "adam gibi" çözüm nedir? dtp başkanı kaç aydır kürtlerin başka bir devlet veya toprak talebi olmadığını bas bas bağırıyor. nedir yani gerçekçi ve herkesin kabul edebileceği çözüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 En basidinden yunanistandaki pkk kampını en son milli güvenlik dersinde mi duydun yoksa aynı haberleri izlemiyor muyuz? Başka ülkelerde kamp kurmalarına izin verilen bir örgüt pkk. Tamamiyle iç sorun değil, eğer sağırları oynamazsanız tabi. Nerden geliyor o kadar ileri teknoloji mayın alacak para, nerden geliyor füzeler, ekipmanlar? En son milli güvenlik dersi alırken mi haber izledin? Yoksa daha yeni yeni Avrupa ülkelerinin terörist kapsamına aldığını daha yeni yeni finans kaynaklarını tıkamaya yeltendiklerini biliyor musun? Gelip buraya teröristi 25 seneden sonra tamamiyle mazlumu koruma hareketi gibi göstermen saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 sir kardeşim bazı şeyleri iyi güzel diyorsun da 3. paragrafına katılıyorum, 80 lerin anayasından sonra çok büyük insan hakları ihlalleri olmuştur. En önce bunları düzeltmemiz gerek. q Fakat 4. paragrafına katılmıyorum yani her şeyi paranoyaklık olarak görmekte mantıksız. Yani kimsenin işgal etmesine gerek yok ama iç karışıklık yaratmak hızla gelişen bir ülkenin istikrarını bozmak normal bir neden olsa gerek. Son olarak da ben pek duymadım DTP nin akılcı çözümlerini sen biliyorsan bizimle paylaş. Yani toprak isteyecek halleri yok herhalde mecliste yok artık. sir said: hayır efendim teröristlere hak falan tanınmayacak. silahlı eyleme katılmış olanlar ya sınırdan gönderilecek, ya da yargılanacak. af, silahlı eyleme katılmayıp örgüt üyeliğiyle suçlananları kapsayıcı olucaktır, yani üzerinde çalışılan af böyle bişey. yoksa hiçbir devlet kendisine karşı silahlı eylemlerde bulunmuş bir örgüt elemanını affetmez, affedilmesini beklemek de komik olur. ancak, kürtlerin istekleri arasında çok temel demokratik haklar var, ve bence bu haklar hiçbir önşart sunulmadan verilmelidir. bu da barış yolunda çok büyük bir adım olacaktır. "üzerimizde oynanan oyunlar" ve "yapılan planlar" nelerdir? milli güvenlik dersi dışında nerede görüyoruz bu oyunları? herhangi bir ülke bizi işgale mi hazırlanıyor da haberimiz yok? peki dtpnin önermesi gereken "adam gibi" çözüm nedir? dtp başkanı kaç aydır kürtlerin başka bir devlet veya toprak talebi olmadığını bas bas bağırıyor. nedir yani gerçekçi ve herkesin kabul edebileceği çözüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 sg-1 said: kök sebep, yani kürtlerin unutulmasının sebebi olan ve osmanlıdan beri süregelen pek çok ayaklanmadır (sadece kürt ayaklanmaları da değil, ucu osmanlının parçalanmasına ve türklerde nankörlüğe tepki güdüsünün açığa çıkmasına sebep olan her ayaklanma). Genel olarak halkın ve devlet kurumlarının kürtleri itmesinin temelinde bu ayaklanmalar yatar. Basıncı azaltmak istiyorsan halkta ve devlette bu tepkiyi yoketmen gerekir. Bugün halk da devlet de PKK'yı bu ayaklanmaların bugünkü bir uzantısı olarak görüyor, kürt sorunuyla ilgili her konuya tepki göstermesinin sebebi bu, ihanet, ayrılık ve uzun yıllar boyunca ölmüş masum insanlar. Manometre değiştirmekten kastım da bu, bu tepki yokedilmeden sen kimlik tanıma adı altında her ne kadar yeni düzenleme yaparsan yap, yarın o düzenlemeleri yapacak parti gider, yerine onları bir kalemde silecek parti gelir iktidara. Apo yakalanınca DSP'nin nasıl uçuşa geçtiğini hatırlasana, karaoğlan apo'yu asacaktı hesapta. Sonra ne oldu, dsp bitti, bu bitişin sebeplerinden biri de bu sözü tutamayışıydı. "Bu düzenlemelerin ne zararı var, memlekete ne zararı olacak" diye soruyorsun da halkta ve devlette bu tepki güdüsü olduğu sürece sen kürtler adına zerre iyileştirme yapsan yine ters tepecektir, gerilimi daha da tırmandırmaktan başka bi işe yaramaz. Bunun tek çaresi de kürtlerin o siyasi partilerinin (kastettiğim örgütlenmelerden biri de elbette buydu) artık sert, dayatmacı, dediğim dedik ve şantajcı üsluplarından vazgeçmeleridir. Masada PKK olan hiçbir anlaşma Türkiye'de kabul görmez. "Bu düzenlemeleri yaparsınız yoksa fena olur"un halktan cevabı 25 senedir "vatan sağolsun" ve "bir oğlum olsa onu da feda ederim"dir. Ya DTP PKK'yı reddeder, üslubunda devlete yaklaşır (25 yıldır, adı DTP veya başka bişey, hep aynı adamlar, hiç değişmeyen aynı zihniyetle bir yere varamadıklarını görmeleri lazım) veya kürtler yeni bir siyasi parti ve pkk'yı reddederek masaya gelirler. Tekrar söylüyorum, kürtler bunu yapmazlarsa bi 25 sene sonra belki bir ikinci trt şeş'leri daha olur. O da belki. Hedeflerinin üzüm yemek olduğunu umuyorum, 25 senedir bağcıyı döve döve aldıkları bir trt şeş çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Soyunup bekleyelim birde isterlerse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Urgunta Wolfer Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Aaa kürtlere özel haklar mı veriliyormuş, Oha birde özerk bölge mi ne ala ne ala. O zaman diğerleri ne duruyor. Hadi çerkezler, Lazlar, Abazlar, Bomaklar, Yagbular vs size ne duruyorsunuz size isteyin size de verelim. Aaaa hiç verdikçe azalır mı? Nedemiş büyükler verdikçe artar artar!!!(Yok artık daha neler:D) Nedense hiç anlamamışımdır. Neden kürtler(Ki onları böle sınıflandırmaktan bile nefret ediyorum! Tabii diğerlerini de!) kendilerini bu ülkede yaşayan tek azınlık gibi hissediyorlar! Daha çözebilmiş değilim. Biri bana yardımcı olabilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Redeagle said: Kürtleri muhattap alıp çözüm üretirsin, teröristi değil. Kürtler derken ? Dtp ne kadar muhattap alınıyor ? Eğer kastettiğin dtp de değilse kim ? Diyarbakır'daki bakkalla kasapla oturup "bu işi ne yapsak?" denmeyecek heralde . Redeagle said: En basidinden yunanistandaki pkk kampını en son milli güvenlik dersinde mi duydun yoksa aynı haberleri izlemiyor muyuz? Yunanistan'daki PKK kampıyla Türkiye'deki İncirlik üssü arasında bir fark söyleyebilir misin ? Biri terörist biri ordu diyorsan, hangisi terörist, hangisi ordu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar