Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 fizban okumamissin ama, o site resmi sitesi degil, pati gibi bir yer bunu yapan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 işte onu sonradan okudum da, birşeyi savunan fanboylar o kadar soğutabilir ki insanı o olaydan.. aynen onu yaşadım. hayır bir de şunu anlamadım, internete ilk girdiğim yıllarda bile vardı unique ip'den oy verdirme.. yapmayıp da sonra "öğğğğretmeniiiim iki kez basmışş kötüyeee" demesi de komik olmuş. kaldı ki oy verenlerin sayısı 50 falan (daha doğrusu oyların sayısı). yani iyiye basanların hepsi de aynı ip den spamlemiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 off küfür gibi (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Pardus'u 8 yaşında kompleksleri olan çocuklar geliştiriyormuş demek bunu gördük bu mektuptan... Takımdan ayrılan adamın kötü diye bissürü oy atması Takımın geri kalanının ip trace yapıp adamı afişe etmesi falan ilkokul çocuğu kompleksinden öte birşey değil... Bu adamlara kızamazsın da, anca acırsın. Zavallılara kızılmaz çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 abi mesajlari okuyun konudaki =) bari son yazdiginiz sayfayi okuyun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 AHAHAHAH findovs seviciymiş herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 komik ama yaptıkları inanılmaz yanlış okadar abartı şekilde gülüncek birşey de yok, pati'de aynı bu yolda. Yakında bu tip "olaylar" gerçekleşir bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Ractamainus said: bir de bu adamlar OS geliştiriyorlar. o da işin ayrı boyutu. geliştirmiyorlar işte, bir paket deposu yazılımı hazırlayıp, 3-5 tanede yardımcı yazılımla milli işletim sistemi olmuyor. bugüne kadar linux koduna yardım etmiş binlerce adama ayıp. birilerinin kodunu alıp aha milli işletim sistemim demek hem yetersizliğimizi, hem de bu konudaki kompleksimizi yansıtıyor. zaten en baştan beri pardus, ilk geliştirici ekibin kişisel markalaşma çabasıydı.. güzel Türkiyem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Gazanfer said: boyle sacma sapan hareket mi olur? en ustten baslayarak bu isten haberi olan ve bisey demeyen, ya da onaylayan herkesi durtmek lazim. dusunebiliyo musunuz mesela debian'in "anket yaptik, oylarin verildigi ipleri yasadisi yollardan / araya adam sokarak bulduk, size ifsa ediyoruz ve hedef gosteriyoruz, ehe ne komik di mi" diye bisey yaptigini? "privacy hede hodo" diye dagitir millet ortaligi. vizyon farki iste. adamin yaptigina gelince. yaptigi dogru mudur yanlis midir kimseyi ilgilendirmez. ANONIM ankete oylarini tek tek ayiklansin diye vermiyo insanlar. editledigim mesajimda tam olarak bu yaziyodu bole angut bisi olu rmu ya ben olsam dava acar kiclarindaki dona kadar alirim bu adamlarin sen ne hakla beni afise edersin ne hakla beni hedef gosterirsin sen kimsin ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 AHAHAHAHAHAHAAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 MASUDHASDUHADS HERİF RESMEN DÖT OLMUŞTUR LAN microsoftun ajanıdır bana göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 dimi :DD:DDD: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 bonesoul said: Ractamainus said: bir de bu adamlar OS geliştiriyorlar. o da işin ayrı boyutu. geliştirmiyorlar işte, bir paket deposu yazılımı hazırlayıp, 3-5 tanede yardımcı yazılımla milli işletim sistemi olmuyor. bugüne kadar linux koduna yardım etmiş binlerce adama ayıp. birilerinin kodunu alıp aha milli işletim sistemim demek hem yetersizliğimizi, hem de bu konudaki kompleksimizi yansıtıyor. zaten en baştan beri pardus, ilk geliştirici ekibin kişisel markalaşma çabasıydı.. güzel Türkiyem.. bir yerden başlamak lazım. sizin gibi motivatör arkadaşlar sağolsun şimdiye kadar bu ülkede "ben bir şeyler yapıyorum" diyen bütün insanların "HACI BU YURTDIŞINDA DA VAR, ORDAN KULLANIYM, SEN NİYE KASTIN, BOŞUNA UĞRAŞMA" diyerek bindik tepesine. Ne olur şu ülkenin orjinal da olmasa bir Linux dağıtımı olsa yani, ne olur, nedir bu "HİÇ BİŞİ YAPMIYONUZ HACI, NE BU ARTİSLİK" ayakları. Konu hakkındaki düşüncemi de ilk sayfada yazmıştım, hala aynı fikirdeyim. Yapılan ne olursa olsun ayıptır ilk önce, kesinlikle etik değildir, pardus camiasını da olumsuz etkiler. İsterse pardus geliştiricisinin 3. kuşaktan amcaoğlunun forumu olsun. PARDUS yazıyor orada, bilmeyen biri olarak ben kafamda direkt bütün pardus camiasını sorumlu tuttum olaydan. Sonra öğrendim tabii de, herkes benim kadar çaba göstermek zorunda değil olayın içyüzünü öğrenmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 erhehe sanki her ulke kendi kernelini yaziyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 "ali ışıngör" said: O kadar kötü ve o kadar beceriksizce yapılmış bir analiz ki bu… Netmaster CME075 model ve 009096-xxxxxE MAC adresli (kablosuz bağlantısı olmayan) modeme bağlı tek bir bilgisayar ve bu bilgisayar üzerinden paylaşımlı internet ile dışarı çıkan birden fazla bilgisayar ve kullanıcı mevcutsa peki? Madem log okumasını biliyorsunuz, aynı anda yukarıda verdiğim modem/IP üzerinden kaç oturum birden açılmış, buna hiç baktınız mı? Bence bakmayın, çünkü utanabilirsiniz… Bu, bu foruma bugüne dek gönderdiğim ilk ve son açıklamadır. Bugüne dek özellikle sustum, böylelikle de sizin forumun bir kullanıcı mahremiyetinin olmadığı, yöneticilerin kafasının bozulduğu herhangi bir kişiye loglar üzerinden saldırabileceği ortaya çıkmış oldu. Özür falan beklemiyorum. Bunu yapamayacak kadar öfkeyle dolu yöneticilerin nefret saçtığı bir yere dönüştü çünkü burası… rezil oldu pardus-linux tayfası kusura bakmasınlar. paylaşımlı bir bağlantıda bir sürü bilgisayar varmış oradan iyi oyda almışlar. dergide kötü yani... yazım hataları fln hele stallman röpörtajında pardusu ispiyonladılar tam bir komediydi. işin öteki yanı oy kullanan kullanıcının statik ipsini internette yayımlamaları. not:forum dediği adamların forumla paticiğe mesaj göndermedi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 "roket adam" said: bonesoul said: Ractamainus said: bir de bu adamlar OS geliştiriyorlar. o da işin ayrı boyutu. geliştirmiyorlar işte, bir paket deposu yazılımı hazırlayıp, 3-5 tanede yardımcı yazılımla milli işletim sistemi olmuyor. bugüne kadar linux koduna yardım etmiş binlerce adama ayıp. birilerinin kodunu alıp aha milli işletim sistemim demek hem yetersizliğimizi, hem de bu konudaki kompleksimizi yansıtıyor. zaten en baştan beri pardus, ilk geliştirici ekibin kişisel markalaşma çabasıydı.. güzel Türkiyem.. bir yerden başlamak lazım. sizin gibi motivatör arkadaşlar sağolsun şimdiye kadar bu ülkede "ben bir şeyler yapıyorum" diyen bütün insanların "HACI BU YURTDIŞINDA DA VAR, ORDAN KULLANIYM, SEN NİYE KASTIN, BOŞUNA UĞRAŞMA" diyerek bindik tepesine. Ne olur şu ülkenin orjinal da olmasa bir Linux dağıtımı olsa yani, ne olur, nedir bu "HİÇ BİŞİ YAPMIYONUZ HACI, NE BU ARTİSLİK" ayakları. biz "linux dağıtımı" geliştirmiyelim demiyoruz, sadece dünyaya mal olmuş bir yazılımı, alıp aha bu bizim milli işletim sistemimiz diye ülkemin zaten bilinçsiz kullanıcısına lanse edilmesine karşı çıkıyoruz. bir yerden başlayacaksanız, bu ülkede pardustan önce 10larca dağıtım projesi, 1-2 tanede çekirdek projesi oldu, yani pardusun bi yerden başladığı filan yok. nedense bu yazılım konusuna milliliğini katan bir Türkler, birçe redflag linux ile çinliler, milli takım gibi, milli yazılım, milli işletim sistemi, neyse zaten bu konu yeterince tartışıldı FM ve benzeri yerlerde tekrar aynı şeyleri tartışmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 "roket adam" said: bonesoul said: Ractamainus said: bir de bu adamlar OS geliştiriyorlar. o da işin ayrı boyutu. geliştirmiyorlar işte, bir paket deposu yazılımı hazırlayıp, 3-5 tanede yardımcı yazılımla milli işletim sistemi olmuyor. bugüne kadar linux koduna yardım etmiş binlerce adama ayıp. birilerinin kodunu alıp aha milli işletim sistemim demek hem yetersizliğimizi, hem de bu konudaki kompleksimizi yansıtıyor. zaten en baştan beri pardus, ilk geliştirici ekibin kişisel markalaşma çabasıydı.. güzel Türkiyem.. bir yerden başlamak lazım. sizin gibi motivatör arkadaşlar sağolsun şimdiye kadar bu ülkede "ben bir şeyler yapıyorum" diyen bütün insanların "HACI BU YURTDIŞINDA DA VAR, ORDAN KULLANIYM, SEN NİYE KASTIN, BOŞUNA UĞRAŞMA" diyerek bindik tepesine. he birde senden ricam, pardus fanboyluktan önce pardus projesinin toplam maliyetini, birinci kuşak ekibin maaşlarını incelemen sonrada tekrar ortaya çıkardıkları "milli işletim sistemine" tekrar göz atman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 ahah bence ilginç olmuş yaaa. tamam yapılan çok hoş birşey değil de; elemana verilen ayar cuk oturmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Milamber said: "ali ışıngör" said: O kadar kötü ve o kadar beceriksizce yapılmış bir analiz ki bu… Netmaster CME075 model ve 009096-xxxxxE MAC adresli (kablosuz bağlantısı olmayan) modeme bağlı tek bir bilgisayar ve bu bilgisayar üzerinden paylaşımlı internet ile dışarı çıkan birden fazla bilgisayar ve kullanıcı mevcutsa peki? Madem log okumasını biliyorsunuz, aynı anda yukarıda verdiğim modem/IP üzerinden kaç oturum birden açılmış, buna hiç baktınız mı? Bence bakmayın, çünkü utanabilirsiniz… Bu, bu foruma bugüne dek gönderdiğim ilk ve son açıklamadır. Bugüne dek özellikle sustum, böylelikle de sizin forumun bir kullanıcı mahremiyetinin olmadığı, yöneticilerin kafasının bozulduğu herhangi bir kişiye loglar üzerinden saldırabileceği ortaya çıkmış oldu. Özür falan beklemiyorum. Bunu yapamayacak kadar öfkeyle dolu yöneticilerin nefret saçtığı bir yere dönüştü çünkü burası… rezil oldu pardus-linux tayfası kusura bakmasınlar. paylaşımlı bir bağlantıda bir sürü bilgisayar varmış oradan iyi oyda almışlar. dergide kötü yani... yazım hataları fln hele stallman röpörtajında pardusu ispiyonladılar tam bir komediydi. işin öteki yanı oy kullanan kullanıcının statik ipsini internette yayımlamaları. not:forum dediği adamların forumla paticiğe mesaj göndermedi :D şunu bidaha upliyim ki eleman rezil oldu diyenler okusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 bana çok zorlama bir senaryo gibime geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 abi şimdi mesele şu. ali ışıngör özgürlükiçin.com'un ve projenin yöneticilerinden. bu site resmi pardus topluluğu. şuanda çok aktif ve pardus-linux bitti yani istatistiklere fln bakarsan anlarsın. şimdi bu adamın işi gücü yok 5 tane kötü oy atacak derginin puanı düşsün diye fln :D adamlar işte bir bahaneyle saldırmaya çalışıyorlar. dediğim gibi aynı ipden verilen iyi oylarda var. yani adam bir yandan kötülemek isteyecek diğer yandan iyi oy mu atacak? :D paylaşımlı bir bağlantısı var. zaten ciddiye alan pek olmadı. herkes yaptığı işle yargılanması daha iyi olur. özgürlük içinle pardus-linux artık rakip değiller... birde şunu ulusal dağıtım diye lanse eden yok. bazı kullanıcılar böyle ifade etmiş olabilir. linux çekirdeği ne şu ne bu ne herkes yarım sayfa açıklamayla anlatmasada olur. tasma, çomar, pisi, yalı gibi önemli bileşenler türkiyede yazıldı ardından büyük bir topluluk oluşturuldu. türkiyenin her yerinde seminerler veriliyor. firmalar pardusa göç için çalışıyor. devlet kurumları tek tek pardus'a geçiyor. pardusa ayırılan bütçe misliyle geri dönecek. ayrıca devletin dağıtım geliştirmek için bütçe ayırması çok normal. istedikleri gibi projeyi kontrol edebiliyorlar. tabiki bu yolu seçecekler. eleştirmeden önce biraz inceleyip kim neler yapıyor bakmanızı tavsiye ederim. avrupa devletleri ne yapıyor fln... bir tek biz kendi dağıtımımızı geliştirmiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 o bahsettigin avrupa devletleri, kendi dagitimlarini devlet adi altinda degil, ozel kuruluslara ön-ayak olarak, sermaye, kredi sağlayarak yapıyorlar. bu işe önayak oluyorlar çünki, devlet bünyesindeki işletmelerde uygun yerlerde, açık kaynak kod kullanarak, harcalamalarda tasarrufa gidiyorlar. ama bunu milliyet duygusu içinde değil, kendi çıkarlarını ve bütçesini korumak için yapıyorlar.. ama ortalıkta way be ulusalız milliyiz tadında gezmiyorlar.. hele hele hiç vay be YaST'ımız var, kralız, milliyiz, linux artık alman markasıdır diyede dolaşmıyorlar. bunu bu şekilde milli duygularla bütünleştirip yapan biz varız, birde redflag china, ama onlarında yapma nedeni bizim gibi insanların milli duyguları üzerinden rant değil, kapalı ekonomi modelleri ile örtüşmesi.. şunu artık anlayın açık kaynağın dili, dini, devleti yoktur. tamamen community malı olan açık kaynağa, kişisel veya milli olarak sahiplenmek bizde görülen bir olay. he tamamiyle Türk programcıların yazdığı bir proje olur, açık kaynak yayınlarsın, ozaman Türk malı diye lanse ederiz. ama pardusun tabanını oluşturan çekirdeğin bile contributer sayısını göz önünde (saymak isteyenler için http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/CREDITS ) bulundurun. şimdi dünyanın dört tarafından onlarca adama ne diyeceksiniz? bu sırf çekirdek, ya operating system environment? libraryler, compilerlar, driverlar vs vs? yani paketiyle pisiyle, kaptanıyla bitmiyor bu iş.. pardus ne kadar özgür sizce?. FMde zaten yeterince tartışma döndü bu konuda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 bonesoul sana katılıyorum şu özgür yazılımlar konusunda. dini devleti fln yoktur haklısın. fazlamesaiden kaynak gösterme ama :D farklı bir yol izliyor devlet. farkındayım ama bizde bunu seçmişler. bizim vergilerimizle yapıyorlar evet! destekleyelimde çöpe gitmesin o zaman. toplulukta birileri böyle milliyetçi takılabiliyor farkındaım ama bunlar liseli çocuklar genelde. geliştiricilerle ya da proje yöneticileriyle konuştuğunda böyle bir izlenim alamıyorsun ki bir kaçıyla her gün görüşüyorum(inşallah bende onlardan biri olurum eehehe) kimsenin ulusal fln 0dan biz yaptık dediği yok. pardus'un linux dağıtımı olduğunu biliyoruz zaten credits fln nereye koyacaksın? geliştiricilerin adlarımı yazıyor dağıtımda :D kernelin kodlarında vardır kimin yazdığı aynı diğer programlarda olduğu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar