Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BlackBerry Storm


Redogski

Öne çıkan mesajlar

Tam olarak iPhone klasmanında bir telefon değil BB Storm. iPhone biraz daha multimedya & eğlence telefonu sınıfında gibi, BB tam iş telefonu. Wifi olmadığını ben daha önceden de duymuştum, o ÇOK büyük bi eksiklik ama mantıklı bir ticari strateji açıkçası. Zira BB leri tek satan pek yer yok, genelde operatörler sözleşmeli satıyorlar. Wifi yoksa gprs & edge & 3G üzerinden internete çıkmak zorundasın, bu da PARA demek biliyorsunuz.

BB Storm'da beni heyecanlandıran tek özellik, aletin o basmalı enteresan ekranı. Okuyarak çözemedim, Türkiyeye gelse de incelesem.

Edit: Ayrıca gördüğüm BB müdavimi&kullanıcılarının yorumları hiç iyi değil bu alet hakkında, "hiç bir şey q klavyeli bir bb nin yerini tutamaz, hele bi dokunmatik hiç" diyorlar.
Ama çok şık gözüküyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:
BB dediğin şey iphone ile falan kapışçak bişi.


Neden kapışsın yahu iPhone ile, neden her gördüğünüz smartphone ve dokunmatik aygıtı iPhone ile yarıştırıyorsunuz? Farklı kulvarlardalar. Wifi olmaması büyük bir eksiklik tabii de, amacının "iPhone'la kapışmak" ile alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blackberry'nin gözü iPhone'un pazarında olmasa gayet kullanışlı olan tuş takımının yerine iphone taklidi tam dokunmatik ekran yapmazlardı.

Ayrıca wi-fi olmaması iyi birşey değil. 8mbit hızlı hot-spot varken ben neden 3G ye mahkum olayım ki?

İş telefonu diyorsunuz bir de, iPhone da olmasa wireless daha anlaşılır olurdu yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bathory said:

yani wifi wifi diyosunuz da, avea'yi bilmiyorum fakat vodafone sinirsiz internet paketiyle satisa sundu cihazi. 1-2 ay icerisinde de 3G geliyor. Hatta gecenlerde Vodafone 3G testlerinde 21mbitlik hiza ulasti canli yayinda. O yuzden wifi olmamasi cok buyuk bir eksi degil.


olay bu zaten. BB ler internet ile ic iceler zaten operatorler yurtdı$ında x gb kota veya sinirsiz tarifeli sunuyorlar cihazlari. Nokia da wi-max li cihaz uretmeyecegini aciklami$ti mesela, 4g nin yeterince hizli ve geni$ kullanim alanina sahip olacagini du$unuyorlar.

Ama bence de wireless olmasi lazim, boyle psikolojik olarak mutlu ediyo insani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş telefonunda daha önemli olan her yerde sürekli bağlı olmak bence, adam gibi bir data paketi ve 3G olduktan sonra "iş telefonunda nasıl wireless olmaz" gibi gelmedi bana açıkçası. Esas eğlence telefonunda olması şart WiFi'nin.

Ama "1500 liralık telefonda nasıl WiFi olmaz" deseniz esas soru o bence, katılıyorum :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
cemad said:

oha wifi nasıl olmaz? iş için yahu bu. iç networke nasıl sokucam ben bu aleti? 3gden bağlanıp vpn mi yapcam?
şakadır yahu

Penthesilea said:

3G cok hizli, guzel, keyifli bisey. Benim iPhone'la sinirsiz paketim var.
Ama bit hotspot'ta, veya evde 20mbit wireless varken 3G'nin yavasligini cekmek garip.

Hele hele cidden denildigi gibi VPN mi yapicak insanlar ic networke napicak?

Blackberry Enterprise Server (BES)'in işlevi bu zaten. VPN ya da wi-fi'ya falan gerek gerek yok. Her zaman şirket ağındasınız. Hatta blackberry'nin amerikan pazarında iphone'dan bile büyük bir yer kapmasının (en son öyleydi doğrusu, şimdi bilmem) en büyük sebebi bu özelliğidir kanımca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

storm kullandım, ona dokunmatik ekran diyen çarpılsın.. aynen macbookların touchpad'i gibi tuşu yok ama kendisi tamamen bir tuş gibi basılabiliyor.

sanki ekranın tam ortasının altında küçücük bir top var ve siz bu ekranı tuş gibi kullanabiliyosunuz blackberry storm'da.. çok gereksiz bir dizayn olmuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...