Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey Kore yer altında başarılı bir nükleer deneme yaptığını açıkladı.


BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

milliyet.com.tr said:
Kuzey Kore yer altında başarılı bir nükleer deneme yaptığını açıkladı. Nükleer deneyi doğrulayan Rus Savunma Bakanlığı, denemenin 10 ila 20 kilotonluk bir güçte olduğunu ifade etti. ABD, AB, Rusya, japonya, G. Kore, Fransa, İngiltere olayın ardından ayağa kalktı.
Kuzey Kore, yer altında başarılı bir nükleer deneme yaptığını açıkladı.
Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'dan yapılan duyuruda, başarılı bir nükleer test yapıldığı ve bunun, ülkenin nükleer caydırıcılığını artırma yolunda bir adım olduğu bildirildi.

Duyuruda, ''Nükleer test, patlayıcı gücü ve kontrol teknolojisi daha üst düzeye çıkarılmış güvenli bir nükleer denemeyi daha başarıyla yapmıştır ve bu denemenin sonuçları, nükleer silahların gücünün artırılmasında ve nükleer teknolojinin geliştirilmesinde ortaya çıkan bilimsel ve teknolojik problemlerin çözümüne katkı sağlamıştır'' iddialarına yer verildi.

KCNA'da yer alan duyuruda nükleer denemenin, toprak bütünlüğünün, ülkenin, ulusun ve sosyalizmin korunmasına, barışın garanti altına alınmasına ve Kore yarımadası ile bölge güvenliğinin korunmasına katkı sağlayacağı da ileri sürüldü.

Güney Kore'den yapılan açıklamada da, gece geç saatlerde bir sarsıntı tespit edildiği ve bunun büyük bir ihtimalle nükleer denemeden kaynaklandığı bildirildi.
BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL OLARAK TOPLANACAK

Bu arada, BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’nin nükleer denemesiyle ilgili olarak acil toplanacağı bildirildi.
Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi, Konsey’in bugün olağanüstü bir toplantı yapacağını açıkladı.
OBAMA: NÜKLEER DENEME, TÜM ÜLKELER İÇİN ÇOK ENDİŞE VERİCİ

ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze denemelerinin, “tüm ülkeler için çok endişe verici bir sorun” olduğunu söyledi.
Obama, yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore, doğrudan ve tehlikeli bir biçimde uluslararası topluma meydan okuyor. Kuzey Kore’nin tutumu, gerilimi artırıyor ve kuzey doğu Asya’da istikrarı baltalıyor” dedi.
Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kuzey Kore’nin nükleer deneme yaptığı haberlerinden endişe duyduklarını söyledi. İnterfaks ajansının haberine göre Lavrov, Beyrut’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore’nin bir nükleer patlama gerçekleştirdiği haberlerinden endişe duyduk” dedi.
Kuzey Kore’nin nükleer deneme yaptığı, daha sonra da bir de kısa menzilli füze denediği bildirilmişti.

BAKANLAR KURULU ACİL TOPLANTIDA

Denemenin ardından alarma geçen Güney Kore'de kabine üyelerine, konuyu görüşmek üzere Devlet Başkanı Lee Myung-bak tarafından acilen toplanmaları çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, Kuzey Kore'nin nükleer denemesine sert tepki gösterildi ve gerekli cevabın BM Güvenlik Konseyi tarafından verileceği ifade edildi.

Bakanlık sözcüsü Kazuo Kodoma, ''Uygun cevap kesinlikle verilecektir. Bunu BM Güvenlik Konseyinde yapmalıyız'' diye konuştu.

Kuzey Kore, ilkini 2006 yılında yaptığı nükleer denemelere, uzun menzilli füze denemesinin ardından sıkılaştırılan uluslararası yaptırımlara tepki olarak devam edileceğini açıklamıştı.

Tespit edilen sarsıntıya göre nükleer deneme, Kuzey Kore'nin kuzeydoğusunda yapıldı. Amerikan Jeolojik Çalışmalar Enstitüsü, merkez üssü, Kimchaek kentinin yaklaşık 70 kilometre kuzeybatısında, yerin 10 kilometre altı olarak tespit edilen sarsıntı 4,7 büyüklüğünde oldu.

SEUL BORSASI DÜŞTÜ


Kuzey Kore'nin nükleer denemede bulunduğunu açıklamasının ardından Seul borsası düştü.

KOSPI endeksi'nin Kuzey Kore'nin ''başarılı'' bir nükleer denemede bulunduğunu açıklaması üzerine yüzde 3,97 düşerek, 55,78 puan kaybettiği belirtildi.

Kuzey Kore ajansı KCNA'dan yapılan açıklamada, ''Kuzey Kore nükleer caydırıcılık kapasitesini güçlendirme çerçevesinde başarılı bir nükleer deneme bulundu'' denilmişti.

''BM KARARININ İHLALİ''


İngiltere, Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer denemede bulunduğu haberlerine, ''BM kararının ihlali'' açıklamasında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi Bill Rammell, Kuzey Kore'nin ''başarılı bir nükleer denemede bulunduğu açıklamasının'' ardından, bunun BM'nin Kuzey Kore ile ilgili 2006 tarihli kararının ihlali olduğu ifadesini kullandı.

MOSKOVA ENDİŞELİ


Rusya ise haberden dolayı endişe duyduğunu duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı basın servisinden yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer denemesine ilişkin bilginin endişe verici olduğu, bununla birlikte durumu incelemeye devam edileceği belirtildi.


Havada savaş kokusu var dicemde, aklını başına aldırtırlar kuzey koreye. iran destek çıkar bu olaya filan. gerilir ortam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın en gerizekalı toplumu kuzey kore.
açlığın ve bulaşıcı hastalıkların en ölümcül olduğu ülkenin başkanı ultra-mega lüks trenlerde taze olsun diye helikopterle getirilen ıstakozları gümüş chopsticklerle yerken bi yandanda dünyanın en büyük golf sahalarına sahip devasa saraylarda yaşıyor.
halkı inim inim inlerken nükleer silah geliştiriyor.
helal olsun kim jong-il tartışmasız çok zeki ama
bir halkta bu kadar koyun olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ülkenin tarım sektörünün kendisine yeterliliğinin ne kadar önemli olduğunun göstergesi Kore'deki açlık olayı.
Ayrıca Kore'nin suçu mu yani adamlar tabii ki orduya yatırım yapacaklar. Kolay mı Japonya'nın Güney Kore'nin yanıbaşında sosyalist rejimi ayakta tutmak; hemen arkada Amerika.
Kore'de açlık yaşanıyor işte tarımın çökmesiyle, Japonya ve Amerika'dan açıklama: Nükleer silahlanmayı durdurun size gıda yardımı yapalım. Bu kadar şerrefsizler işte bu kapitalistler.
Ayrıca Kore'deki ortalama yaşam 75 yılmış. Eğitim-sağlık bedavaymış ve Küba'dan sonra en iyi sağlık hizmeti veren ülkelermiş. Ayrıca google earthten bakıyorum da şehir planlamaları da güzel.
Yani adamların belki de tek problemi orduya fazla yatırım, tarım sektörünün kendini toparlayamaması. Çin'den büyük bir yardım alsalardı bu açlık krizi çözülürdü sanki? 22 milyonluk ülke sonuçta. Bir incelemek lazım Çin'in tarım ürünleri ihracatını.
Çok ciddi bir açlık olduğunu da sanmıyorum şu an, toparlamışlar gibi gözüküyor. Kore rejimini pek sevmem ama ayakta kalmalarını ve kendilerini geliştirmelerini isterim. Nükleer denemelerini de destekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ABD ve diğer ülkelerde nükleer silah varsa, diğer hiçbir ülkenin nükleer silah üretimine karşı seslerini çıkarmamaları gerektiğini düşüncesindeyim. Önce kendileri ellerindeki silahlar imha etsin. Ben şahsen İran'ın elindeki nükleer silahlar ile - eğer varsa ellerinde - ABD'ye göre daha az tehdit oluşturduğunu düşünüyorum.

Kaldıki ABD bu silahları bir şehir üzerinde kullanıp "sivilleride" öldüren ilk ve tek ülke.

ABD gibi ülkeler sırf güç dengesi aleyhlerine gelişecek diye seslerini yükseltiyor.

Yoksa elbette nükleer silahsızlanma destekleyeceğim bir fikir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bakıyorum ABD'ye.

"sadece 1946-1975 yillari arasinda tam 215 kez askeri gücüne basvurmustur. ayni yillarda insanliga 19 kez nükleer silah kullanma tehdidini savurmustur." ekşisözlükten.

Böyle bir ülke çıkıp da Kuzey Kore'deki nükleer denemelere barış tehditi yorumu yapamaz yani. Aynısını Irak'a da yaptılar, göz göre göre 1 milyon ölü...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bugün nükleer silaha sahip olabilmek barışın ve "sosyalizm"in güvencesidir.

Yıllarca kitle imha silahı üretiyorlar diye bütün askeri gücü elinden alınan Irak'ın durumu ortada.

Ayrıca Kuzey Kore hakkında National Geography gibi CIA hizmetinde çalışan ajan kanalların, dergilerin haberlerine bakarak yorum yapanlara popomla gülüyorum.

Az kafanızı kaldırın da inceleyin, bugün Kore mücizesi denen olay ABD kuklası Güney'de değil, o çorak topraklarda orta gelişmişlikte bir ülke yaratan Kuzey'de oluyor.

Güney Kore'de sokakta dilencilik yapan Korelilere Kuzey'deki akranları iş ve aş veriyor. Ne yoksulluğundan bahsediyorsunu? Gidin kokuşmuş sosyalizm düşmanlığınızı başka yerde yapın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Allah Rızası için, tamam ABD kötüde, Kuzey Kore cennet ülke saçmalıkları nedir ya? Adamlar açlık sınırında, o beğendiğiniz şehirlerin içi bomboş, silah zoruyla köleleştirilen Kuzey Kore Halkı tarafından yapıldı. Adamların saç uzatması, gazete çıkartması konuşması yasak. Arapları aratmayacak bir baskı altında yaşıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahahah

peki cogitoz,leş kapitalistler yiyecek yardımı yapımoyr,ÇİN ne boka yarıyor peki hemen yanı başında,onlardamı pis kapitalist =)

geçelim,bebek-anne ölüm oranlarında,hebatit b,tüberkloz gibi hastalıkların yaygınlığı ve o yaygınların ölümle sonuçlanma oranlard kuzey korenin eline kimse su dökemez.

onu geçelim ülkenin %60nın yeteri derece beslenemediği bir ülkeden söz ediyoruz,hadi kızıl bayrak sallıyalım yaşasın sosyalizm.


dünyanın en pis diktatörlüğünü "sosyalizm ebü ebü" diye savunuyorsunuz ya burda harbi komiksiniz,ideolojik gözlükleri çıkarıp bakın dünyaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@pekaziz

eyvallah insanlık da baktığımız zaman kuzey kore böyle inat ederek sadece halkına eziyet ediyor başka birşey değil.22 milyon nüfusuyla dünya düzenini mi değiştirecek sanki ? bugün zaten çin olmasa ya abd ya rusya kaynamıştı k.koreye yine ki bence hala an meselesi.açlıktan sürünen bi halk varken nükleer kasmak çok saçma.ben demiyorum ki sadece abd de olsun rusya'da olsun,hiçbiri bu teknolojiyi geliştirmek pahasına bir halkı aç bırakmadı bunu da düşün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskek bak hani "dünyayımı değilştirecek o nüfusuyla" görüşüne karşıyım.
lakin burda söz konusu olan ülkenin elitinin,yönticilerinin hayal edilebilecek en yüksek hayat standartlarında yaşaması varken halkın inim inim inlemesi.
şov olsun diye 2005'de "artık yiyecek yardımı istemiyoruz" diyip halkını dahada açlığa mahkum eden kimine göre haysiyetli kimine göre canidir.
lakin halkı soya sapını kaynatıp içerken kendisi ıstakoz ve arjantin danası yiyenin ne oldupu bellidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...