Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Fall ( 2006 )


Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar





TV8, TV'de gerçek sinema arayanların can simidi olmaya devam ediyor.

Tarsem Singh, son filminden altı yıl sonra, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yirmi altı ülkede çektiği yeni bir fantastik destanla sinemaya dönüş yapmıştı. Video klip ve reklamların usta yönetmeni Singh’in odağında bu kez, sakat bir adam ile küçük bir kızın bir hastanede yaşadıkları olağandışı bir bağlantı hikâyesi var.

Alexandria ve Roy aynı hastanede kalmaktadır. Alexandria 5-6 yaşlarındadır ve portakal toplarken kolunu kırmıştır. Roy ise bir aktördür, köprüden atlamış ve ayakları büyük hasar görmüştür. Alexandria pozitif, cana yakın ve sevimli bir kızdır. Ancak Roy yürüyemediği ve geceleri uyuyamadığı için bir arayış içerisindedir. Alexandria ile tanıştıktan sonra ona o anda aklına geldfiği gibi doğaçlama ilerleyen masallar anlatmaya başlar. Doktorlar Alexandria'nın her ne kadar Roy'un yanına çok sık gitmesini hoş karşılamasalar da, ufaklık her zaman bir yolunu bulur ve adam ve kız kendi aralarında, intikam peşindeki beş kahraman hakkında masalı birbirlerine anlatırlar.

Maskeli bir kabadayı silahşör, Afrikalı kaçak bir köle, Hintli bir mistik, İtalyan bir anarşist ve bir doğabilimci, ıssız bir adaya sürgün edilmişlerdir. Bu masal küçük kızın zihninde çok daha renkli bir hal alır. Bu arada masaldaki olaylar ve gerçek hayat bir noktada birbirine paralel olarak ilerlemeye başlar. Diğer taraftan da Roy'un ağrıları artmaktadır, ancak onun gerçek sorunu bu değildir.

"Düşüş", akıl almaz sahnelerin rengârenk canlandırma planlarıyla harmanlandığı son dönem filmler arasında, izleyiciyi görselliğiyle yakalayacak, akıllardan kolay silinmeyecek bir yapıt.

Bu gece TV8'de 20.45'de...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...