calimero Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 eyvallah abi, bilemedik sesli gülme hakkımı kullanmak istiyorum!!! edik: @ginaly
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: Ulan 007 o linki sana göndermez olaydım. Örada önce basit mantık kuralları var bi onu oku kardeşim. 007 diyor ki; Bu ülkede kimse boş yere incil falan yakmamıştır Bu ülke demokratik bir ülkedir azınlık haklarını savunur. Cogitoz diyor ki; Bu ülkede çok defa azınlıklara saldırılar düzenlenmiştir. Bakınız örnekler. (Ya da aynı mantığı tek olaya vur) Bu ülke demokratik falan değildir, yıllardır sermayenin ve mülkün tektipleştirilmesi söz konusudur. Olayı iğrenç üslupla terbiyesizliğe vurmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ben söylediğin ifadeyi kullanmadım, çok iddialı bir çarpıtma yapmışsın yani, artık bunun da hangi safsata tipi olduğunu sen araştır. Bu ülkede x defa ya da y defa azınlıklara saldırı olması aşağıdaki 3 anlama gelmez: 1) Bu ülkenin bugün böyle olduğu 2) Bu ülkede geçmişte genel olarak böyle bir milli irade olduğu 3) Bu ülkenin demokratik olmadığı Gelip o olayların üstüne "bu ülke demokratik değil" demen de safsatanın önde gideni olmuş. Yanlış genelleme yapmışsın yani. Yine anlam içermeyen ters üsluplu safsata mesajları atmaya başladın.
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 anlamamakta ki ısrarını anlıyorum eğer sen ilkokulda her gün türküm doğruyum güzelim misim cillobum dediysen zaten dünyaya bakışının da bu şekilde olması gayet normal. yanlız kabul ediyorum ağır hakaret ettim ama oda diğer milletlerden olan insanları ikinci sınıf yaptığı için bence hakareti haketti.. ayrıca "bir olay duyduğunda adam önce kendi ait olduğu grubu düşünmüş olabilir" olamaz bence önce bu lafına üzül bence çünkü sende o bahsettiğin canavarlardan farksızsın malesef. @007 "Bir ırkı sevmek diğerlerini sevmemek anlamına gelmez" @Tenekeadam "Türklüğü yüceltmek neden yanlış?" hımm sanırım konu uzadıkça yeni inciler dökülmeye başlıyo en iyisi bitirmek..
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Bence bizim toplum şizofreni. Geçen Metin Uca'nın programında izledim, araştırma yapılmış delilik sınırındaymışız ülke olarak. -Adam öldürülmüştür -Hayır laan. Biiz Yunus Emrelerin çocuğuyuz, kardeşlik barış içinde yaşadık.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: Bence bizim toplum şizofreni. Geçen Metin Uca'nın programında izledim, araştırma yapılmış delilik sınırındaymışız ülke olarak. -Adam öldürülmüştür -Hayır laan. Biiz Yunus Emrelerin çocuğuyuz, kardeşlik barış içinde yaşadık. Git tarih oku. "çeşitli sebeplere x sayıda adam öldürülmesi" sana genelleme yapma hakkı vermez.
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 -007- said: Bu ülkede kutsal kitaplar keyfen yakılmıyor. Bu ülkede dini azınlıklara saygı duyuluyor. O yüzden Yunanistan o açıdan bizden daha ilkel. Evet dememişsin. Hadi şimdi de keyfen yakılmayı tartışalım.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 herkese sormus mu metin bana sormadı kimse hic
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: -007- said: Bu ülkede kutsal kitaplar keyfen yakılmıyor. Bu ülkede dini azınlıklara saygı duyuluyor. O yüzden Yunanistan o açıdan bizden daha ilkel. Evet dememişsin. Hadi şimdi de keyfen yakılmayı tartışalım. "Bu ülkede kimse boş yere incil falan yakmamıştır" "Bu ülkede kutsal kitaplar keyfen yakılmıyor" Uçurum var ikisinin arasında. Türkçe öğren. Senin dediğin cümleden şu anlam çıkabilir: İnci yakılmıştır ama boş yere değildir. Benim cümlemde yakılmamıştır ifadesi ve keyfen olmadığı vurgulanmış.
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: Bence bizim toplum şizofreni. Geçen Metin Uca'nın programında izledim, araştırma yapılmış delilik sınırındaymışız ülke olarak. -Adam öldürülmüştür -Hayır laan. Biiz Yunus Emrelerin çocuğuyuz, kardeşlik barış içinde yaşadık. adam metin ucanın sözlerine tarihten daha çok değer veriyor lan.
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 abi ben de yarın çıkar bir kutsal kitabı yakarsam bu ülkenin ilkelliği değil benim ilkelliğim olur (eğr bu ilkellik ise). bunun sonrasında devletin aldığı önlemler, hukukun aldığı kararlar belirler ülkenin ilkelliğini. Türkiye orta çağ karanlığına yakın bir yerde ilkellik açısından. hala skolastik bir din etkisi var ülke üzerinde, napolyon faşizmi var türkiye de. dahası ve dahası... neyi tartışyırouz ki?..
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 . Ad hominem falan der şimdi başa bela almayalım
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Sam said: Starscream said: Sam said: türklere bir zarar ziyan gelmez inşallah. :/ diğerleri gebersin? ırkçılığın son noktası başına birşey gelmez inşallah. şimdi bu dünyada senin dışında herkesten nefret ettiğim manası çıkıyor değil mi?
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 @-007-: abi simdi ailen tatile giderken ucak dusuyor insallah aileme bi şey olmamıstır diyosun bu diger yolcular gebersin anlamına gelmiyor
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 butun sayfaları okudum cogitoz ve evet sen haksız bir adamsın sana laflar hazırladım
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 saçma örnek vermenin latincesi neydi bilen varmı? burda ırkçılıktan bahsediyoruz küçük kardeşimden nefret ediyorum dediğim zaman bütün küçük kardeşlerden nefret ediyorum anlamına gelmez ama şu yahudiden nefret ediyorum dersem ırkçı olurum
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Starscream said: saçma örnek vermenin latincesi neydi bilen varmı? burda ırkçılıktan bahsediyoruz küçük kardeşimden nefret ediyorum dediğim zaman bütün küçük kardeşlerden nefret ediyorum anlamına gelmez ama şu yahudiden nefret ediyorum dersem ırkçı olurum bir ismi var mı literatürde bilmiyorum sayet konuyu saptırana demagog deniyo onu biliyorum,bir de lafı kıçından anlayana ne deniyo latince dur bakayım google trans.dan
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Starscream said: yanlız kabul ediyorum ağır hakaret ettim ama oda diğer milletlerden olan insanları ikinci sınıf yaptığı için bence hakareti haketti.. ayrıca "bir olay duyduğunda adam önce kendi ait olduğu grubu düşünmüş olabilir" olamaz bence önce bu lafına üzül bence çünkü sende o bahsettiğin canavarlardan farksızsın malesef. hakikaten bravo. şu forumda ırkçı yaklaşımlara karşı sözünü sakınmadan kıyasıya eleştiren insanlardan birisiyim, defalarca karşı karşıya geldim bu yüzden açık açık ırkçılığı savunanlarla. ama buna rağmen böyle de bir söz işitilebiliyormuş demek ki, dünya böyle bir yer işte. evet ilk önce bizimkileri düşündüm, "istanbul'da deprem oldu" dense ilk kendi ailemi düşüneceğim gibi. diğer insanlar için üzülmeme ya da endişelenmeme mani değil bu. ama ilk önce kendi bağı olan insanları düşünmüyorsa bir kişi, o insanın kişisel eksikliğidir. bir daha sefere de böyle ağır laflar etmeye kalkışmadan önce biraz düşün taşın ki altında kalma sonra.
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 almanya ve ingiltere haçlıları yollamış (fransa veto ettiğinden sadece yarısı yola çıkabilmiş), irandan da cihat çıkmış yola, ortada buluşcaklarmış.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 cogitoz said: DOSTUM BEN DE SANA YAKILDIĞINI SÖYLÜYORUM ÖRNEK VERİYORUM SONRA SEN GELİP DİYORSUN YAKILMIŞTIR AMA BOŞ YERE DEĞİLDİR SONRA DİYORUM Kİ BÖYLE BİR ŞEY DEMİŞSİN DİYORSUN Kİ HAYIR DEMEDİM YAKILMAMIŞTIR DEDİM. SONRA DİYORUM Kİ AL İŞTE YAKILMIŞ DİYORSUN Kİ YAKILMIŞ AMA BOŞ YERE DEĞİL SONRA YİNE AYNI ŞEY BE OF DELİRTTİN AMA HE. söylenenleri anlamıyorsun. İfadeler arasındaki derin ayrımları yapamıyorsun tam olarak. Senin dediğimi söylediğin cümle benim düşüncem değil, ikisinin arasında fark var. Bu da türkçe anlayışınla alakalı bir durum. Ben hiçbir yerde "yakılmıştır" demiyorum, anlamıyorsun yani, baştan oku. Benim boş yere dediğim olay=senin yakılmış diyerek konudan alakasız bağladığın olay bununla bir değil. Yunanistan'daki örnekte polis keyfen yapıyor bunu. Türkiye'deki "incil yakılmamıştır" cevabıma cevaben söylediğin alakasız "yakılmıştır" meselesinin de sebepleri bellidir. Bununla beraber bu istisnai durumdan genel anlam çıkaramazsın, hele hele "Türkiye şöyledir" falan hiç diyemezsin. Saçmalamış ve yanlış anlamışsın yani.
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 bence sam kötü bir anlamda söylememiş onu. diğerlerine bir şey olmuştur demek istememiş. ha yanlış bir kullanım olmuş ve de literatüre bakarsan ırkçılık olarak bile adlandırılabilir fakat kafatasçı birşey değil yani. spontane bi şekilde yazmış ve eğer yahu onu demek istemedim de diyebiliyor ise (ki diyor) sorun yoktur (bence)...
Chastise Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Başlık zaten yine mahşer alanı olmuş. Kimin ne derken aslında ne söylemek istediği birbirine giriyor. "olaylar arasında türkler de kaynamasa bari" mantığıyla söylenmiş olan bi söz, ırkçılık olarak da algılanabiliyor. oraya gideri de yok değil aslında. ama direk "canavar rerör" diye girmemek lazım tabi. edit: evet istemsiz olarak calimero +1 oldu dfg.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Starscream said: saçma örnek vermenin latincesi neydi bilen varmı? burda ırkçılıktan bahsediyoruz küçük kardeşimden nefret ediyorum dediğim zaman bütün küçük kardeşlerden nefret ediyorum anlamına gelmez ama şu yahudiden nefret ediyorum dersem ırkçı olurum gayet yanlış düşünüyosun, şu yahudiden nefret ediyorum dersen ve diğerlerinden nefret etmiyosan ırkçılık değildir o, kişiseldir. yahudilerin tümünden nefret eden ırkçı adam zaten "şu yahudiden nefret ediyorum" demez, "yahudilerden nefret ediyorum" der.
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 konuyu saptırdım evetde adama özel mesajdan "bu cümlen çok ırkçıydı" mı diyecektim o daha saçma. ayrıca dediğim gibi o kadar normal ki bu laflar ırkçılık sayılmıyor bile. ırkçı dersen lafı kıçından anlıyorsun halbu ki beyni ile kıçı yer degiştiren digerleri.. oluyo bunlar yazık @sam aileni düşünmekle milletini ırkını kanını düşünmek aynı şey ise zaten sen çoktan lafının altında kalmıssın demektir tartışmaya gerek yok edit @007 "şu türkten nefret ediyorum" olarak değiltirelim empati zorlugu çekenler için
Chastise Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2009 -007- said: Starscream said: saçma örnek vermenin latincesi neydi bilen varmı? burda ırkçılıktan bahsediyoruz küçük kardeşimden nefret ediyorum dediğim zaman bütün küçük kardeşlerden nefret ediyorum anlamına gelmez ama şu yahudiden nefret ediyorum dersem ırkçı olurum gayet yanlış düşünüyosun, şu yahudiden nefret ediyorum dersen ve diğerlerinden nefret etmiyosan ırkçılık değildir o, kişiseldir. yahudilerin tümünden nefret eden ırkçı adam zaten "şu yahudiden nefret ediyorum" demez, "yahudilerden nefret ediyorum" der. Orada "şu adamdan yahudi olduğu için nefret ediyorum" denmek istemiş sanırım, sayın cümlelere derin anlam katan kişi. eli armut şekline sokup, sürüyle şeyi baştan anlatmak lazım sana böyle. mesjalarından sonra bunu anladım ben.
Öne çıkan mesajlar