Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet yorumlarına dikkat

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar

Cumhurbaşkanına hakaret
MADDE 299. - (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

(3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.

Devletin egemenlik alametlerini aşağılama
MADDE 300. - (1) Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu hüküm, Anayasada belirlenen beyaz ay yıldızlı al bayrak özelliklerini taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alâmeti olarak kullanılan her türlü işaret hakkında uygulanır.

(2) İstiklal Marşını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu maddede tanımlanan suçların yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.

Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama

MADDE 301. - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.

(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.
Mesaj tarihi:
türklüğe hakaret edelim rahat rahat diye 301'in kaldırılmasını istiyoruz.

ama cumhurbaşkanının kişiliğine hakarete karşıyız, ayıp.

o dindar bir cumhurbaşkanı.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
yahu ne totaliteri. biri çıksa "bone vatan hainidir, ihanet içindedir" dese mutlu mu oluyorsunuz siz ne güzel bana hain dedi özgürlük var işte diye.

ifade özgürlüğü diye birşey var.
adamın yaptığını ihanet gibi düşünüp bunu ifade edemiyorsan, evet o totaliter rejimdir, herkesin cumhurbaşkanına kulluk etmesini istemektir.

küfür etmediği sürece hakarete de girmez.

demirel'e, necdet sezer'e neler neler deniyordu...
bırakın internet yorumlarını, direk gazetelerde yazıyordu.
Mesaj tarihi:
Norak said:

(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

e o zmn çoğumuz yandık
polise ettiğimiz küfürlerin haddi hesabı yok yani
Mesaj tarihi:
kermit said:
Norak said:

e o zmn çoğumuz yandık
polise ettiğimiz küfürlerin haddi hesabı yok yani

yav bişi çıkmaz bundan. bu dava edilenler de beraat ederler. tayyip de penguen i dava ettiydi, hangisini kazandı? Türkiye nin yarısı hapse girer zati böyle bişi olsa. direkt "hail to akp" o zaman...
Mesaj tarihi:

size nereden nereye geldiğimizi göstermek için bir yazı, aslında RTE için yazılmış, ama belli ki ApoGül'ü de ekleyebiliriz:

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=10639678

Turgut Özal’dan, Recep Tayyip Erdoğan’a!

ERTUĞRUL Özkök, eski albümleri karıştırıp, ele geçen malzeme ile bugüne ilişkin sonuçlar çıkarmayı moda haline getirdiğinden beri, bir kenarda unuttuğum kutularımın içine daldım.

Bir hayli toz yuttum, kendi geçmişimde kısa bir yolculuk yaptım.

Bu köşede dört adet dergi kapağı görüyorsunuz.

O tarihte genel yayın yönetmeni olduğum T empo Dergisi’nin ilk aylarında yayımladığım kapaklar bunlar.

Turgut Özal da o dönemin güçlü başbakanı!

Bugün benzerlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yapmaya cesaret edemezsiniz.

Bırakın böyle fotomontajla yapılmış haber dergisi kapağını, karikatür dergilerinin kapaklarına espri olsun diye çizilmiş hallerini bile koymak, savcılarla, avukatlarla uğraşmayı, mahkeme kapılarında "sürünmeyi" göze almak demek.

Elbette Başbakan’ın bir toplantıda "Kapatın o dergiyi" diye bağırmasını da göze almalısınız.

Turgut Özal o tarihte bu kapaklar için (ki Tempo o tarihte bugünün bazı gazetelerinden daha çok satıyordu) bırakın dava açmayı, telefon edip sitemde bile bulunmadı.

Ne o zamanki patronumuz Erol Simavi’ye çattı, ne de gazetecilik görevim nedeniyle bulunduğum ortamlarda karşılaştığımızda ağzını açıp iki kelime etti.

Demokratik hoşgörünün, basın ve ifade özgürlüğüne olan samimi inancın bir yansıması bu tutum. Ve bugünün "demokrasi şampiyonlarının" o düşüncelerden ne kadar uzak olduğunu gösteren bir örnek.

Turgut Özal’ı rahmet ve saygıyla andım!

(Turgut Özal’ın basın piyasasını kendine göre dizayn etme ve yandaş medya yaratma çabalarının daha sonraki yıllarda ortaya çıktığını ve hayal kırıklığı ile sonuçlandığını da bir not olarak belirteyim.)

Mehmet Y. Yılmaz

Mesaj tarihi:
Yazık , paticik swearing team rahat rahat ağzına geleni söyleyemeyecek ? :(

Ama üzülmeyin paticik bu konuda gayet esnek olmaya çalışıyor. Mesela "ironu yaptım" diyerek ya da "durum tespiti yaptım" diyerek rahatlıkla hakaret edebilirsiniz.
Mesaj tarihi:
ARKADAŞLAR Bİ HAKARET GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN KIRMIZI ÜNLEM YERİNE [email protected] ADRESİNE VEYA http://bilisimsuclari.iem.gov.tr/iletisim.html SİTESİNDEN İHBARDA BULUNABİLİRSİNİZ.

UNUTMAYIN SİZİ KIRMIZI ÜNLEM DE KORUMAZ SİZİ YASA KORUR.
Mesaj tarihi:
cumhur baskanina okurdu falan gibi elestirinin cezasi 5 yilmis hmm bence bu gidisle yakinda 25 daha sonra direk idam cezasi uygulancak lan bu arada bizide kesin devlet fislemistir o kadar tartisiyoz devlet tartisani sevmez ona kolelik yapani sever ama kafasini oksamaz fazladan bindirir
Mesaj tarihi:
Buyse said:
yahu ne totaliteri. biri çıksa "bone vatan hainidir, ihanet içindedir" dese mutlu mu oluyorsunuz siz ne güzel bana hain dedi özgürlük var işte diye.

Böyle adamların olduğu ülkede az bile 5 yıl. Konuşana müebbet vereceksin.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
türklük soyut bir kavram, ne olduğu tanımlanmamış. cumhurbaşkanlığı makamı somut.

Anayasa'nın bi maddesinde türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür yazıyor ve kanunlar anayasayla bağdaşmayacak şekilde yorumlanamaz.

Bu arada türklük, türk milleti olarak değiştirildi ancak yukarıda söylediğim husustan farklı yorumlanması hala mümkün değil.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
türklük soyut bir kavram, ne olduğu tanımlanmamış. cumhurbaşkanlığı makamı somut.

1- Arkadaş makama değil, direkman cumhurbaşkanının kendisine hakaret etmiş (hakaret sayılırsa eğer). elmalarla armutları karıştırmayın.

2- Soyutlara hakaret etmekte bir sorun yoksa ben senin dinini imanını aklını fikrini gelmişini geçmişini vs...
gayet soyut ve tanımlanmış değil.
  • Yeni Oluştur...