Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkenin ne hale geldigini görün.

Zegna

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar. hepinize bu sözüm (ki quote layıp arkadaşım demiyorum). enver paşa dan haz etmiyorsanız (ha edebilirsiniz o ayrı), gelip bana atatürk ü savunmayın. her devrimin ilkin provası yapılır ve sonrakiler bunun kaymağını yer. atatürk iyi şeyler yapmıştır, atatürk utanılacak şeyler yapmıştır. size göre kurtarıcıdır. bana göre olmasa daha iyi olurdu. size göre politik dehadır, bana göre rüzgara göre yön alandır. yani kişiler insanın bakış açısına göre değerlendirilir. CHP mantığı ile dinci mantık arasında bir fark görmüyorum ne yazık ki. hatta chp li ve atatürkçü mantık daha da yobaz. daha önce de verdiğim örnekteki gibi ben allahsızım diyebiliyorum fekat atatürk ü sevmiyorum diyemiyorum (ya da diyorum da aşırı tepki alıyorum).

saygılar diyorum.

bi çay koyup geliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

sen hangi kafalardasın ya hangi başlık burası..

Sotto said:
Sorunun gayet dinle alakası var...Aşağıda cami var hooop diyen birinin olayı dine bağladığı açık...
Burada olayın dinle alakası yok diyen arkadaşları elbetteki anlıyorum ama herkes sizin gibi algılayamıyor maalesef,o zaman bende diyorum ki çoğunluk neden düzgün algılayamıyor,sorun sadece insanlarda mı bunu demeye çalıştım...

Sorun sadece insanlarda. Toplumun yüzde kaçının zekası normal değerlerde? Zekası normal olan adam neden böyle bir şey yapmıyor? Gerizekalı adam ateist olsa da aynı şeyi yapar başka şeyleri bahane ederek. Orda bahane edilen şeyin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Adam tamamen acizce dogmalarına göre yaşıyor ve ona dayatılmış "yanlış İslam" dogmalarına göre düşünmeden yaşıyor. Din ilk emrinde okumayı 2. emrinde yazmayı emrediyor. Bu adamlar okuma yazma bilmeyen dağ ayıları ve dinle alakaları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:
arkadaşlar. hepinize bu sözüm (ki quote layıp arkadaşım demiyorum). enver paşa dan haz etmiyorsanız (ha edebilirsiniz o ayrı), gelip bana atatürk ü savunmayın. her devrimin ilkin provası yapılır ve sonrakiler bunun kaymağını yer. atatürk iyi şeyler yapmıştır, atatürk utanılacak şeyler yapmıştır. size göre kurtarıcıdır. bana göre olmasa daha iyi olurdu. size göre politik dehadır, bana göre rüzgara göre yön alandır. yani kişiler insanın bakış açısına göre değerlendirilir. CHP mantığı ile dinci mantık arasında bir fark görmüyorum ne yazık ki. hatta chp li ve atatürkçü mantık daha da yobaz. daha önce de verdiğim örnekteki gibi ben allahsızım diyebiliyorum fekat atatürk ü sevmiyorum diyemiyorum (ya da diyorum da aşırı tepki alıyorum).

saygılar diyorum.

yahu sorduk mu ? konuyu nereye çektin.
en çok şeyi merak ediyorum, neden hep böyle tipler aynı şeyi savunur.
Sosyal ağlarda paylaş

Utanılacak ne yapmıştır merak ettim.
calimero said:

saygılar diyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

Peki Türkiye'nin bu geri kalmışlığının sebebi örnek verdiğiniz reformlar sonrası oluşan burjuvazi toplumu ve emperyalist politikalar olmasın? Avrupa'nın Güney Amerika'yı, Asya'yı ve Afrika'yı sömürmesi o yıllarda başlıyor. Ne alakası var demeyin düşünün. Amerika'nın Türkiye'de dayattığı anti-komünist propagandalar ve din hareketinin yükseltilmesi ne içindi? Köy Enstitüleri neden kapatıldı? Kuran kursları ve İmam Hatip'ler neden liberal hükümetler zamanında yaygınlaştı? Fethullah Gülen'in misyonu ne?

edit: Anaam demin reform geyiği çevriliyodu yine Atatürk vs. dine dönmüş olay.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürkçü mantık daha yobaz dedi adam .
sdf.
sdfsdafs.
ahauhasudhasdsa
dasıUHDXADUHASDUHASDUHASD
ASDASJIDKASOFOKASDLWQ
Q2PQ2PEQPLEDQWXQPL4
2ELQDLSAPDSAKLFWAKDAS
DASKPDASKODSAKOCX
ASXCKOPAKASKXÖASŞLXÖASLXCSALCMSADKAS
DSAKDSAKXCSAKOKOKOKOXXXXXXXXXXXASOKDSAODSAKODSAKFKSAX
SAKXASKOXSAKOXSAKOXSKOXASKXSAKOOXSAXKOSAKOSAKDSADKSQDPWPXLASLPX
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
Atatürk'ü sevmeyen adamın Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet düzeniyle yönetilen ülkesinde ne işi var?

atatürk'ün osmanlıda ne işi vardı beğenmediği halde? atatürk iyi güzel işler yaptı hepimiz takdir ediyoruzda

lütfen atatürk'e allah gözüyle bakarak atamızı aşağılamayın..
sonra o dincilerden ne farkınız kalıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

ben allahsızım diyebiliyorum diyorsun da adam kız arkadaşına sarıldı diye dayak yemiş yani bu yobazlık meselesini yerel olarak değil global olarak değerlendireceksin. git allahsız gibi gez bakalım karadenizin tutucu şehirlerinde neler gelecek başına. ha bir ordu karargahının ortasına da gidip ben atatürkü sevmiyorum diye bağırırsan başına çok kötü şeyler gelebilir ama eminim ki sadece bir grup chplinin arasında yapsan bunu tepki alırsın ama fiziksel şiddete maruz kalmazsın.

örneklerini kendi kafanda yaratıp doğruymuş gibi sunuyorsun ama bence değiller
Sosyal ağlarda paylaş

calimero'ya yoldaşlarıyla başarılar, ilerde ateist'im dediğinde vay kafir diye ölüsünün ardından sayacak insanlarla aynı saflarda.

007, günümüz Türkiyesinde İslam dini 5 vakit jimnastik + sosyal hayat üzerinde kurulan baskı ritüelleriyle sınırlı. İnsan sevgisi, ilerlemenin ve çalışmanın sevap olduğu gibi kısımlar ise işe gelmediğinden gözardı edilmiş.

İşte bir de teröristler cihad yapıyoruz diyerek takılıyorlar, bir kısım şehir eşkiyası da kafirlerle mücadele ediyorlar. Üstüne üstlük dinimizi yaşıyamıyoruz çığlıkları atıyorlar kara çarşaflar ve türbanlarını takabilmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Utanılacak ne yapmıştır merak ettim.
calimero said:

saygılar diyorum.

dersim i bombalatmıştır (ki bombalayanların arasında kızı olan sabiha gökçen de vardır ve bu o nun ilk uçuşudur), ikinci meclis te "türkiye cumhuriyetinin iki kurucu unsuru kürt ve türk milletdir" demesine rağmen bir sonraki anayasa da kürt ifadesini kaldırmıştır, önce komünist partiyi kurdurup (ki bu sayede sovyetlerden ciddi yardım almıştır) sonra mustafa suphi leri öldürtmüştür. vs vs...
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
atatürk olmasa nasıl daha iyi olurdu anlamıyorum yahu, gerçekten yani bunun nedenini söyleyin atatürk olmasa nasıl olurdu şu an merak ettim sizin teorinize göre.

Adam öyle bir şey demiyor. Diyor ki ben Atatürk olmasa dada iyi olurdu diyebilirim böyle bir özgürlüğüm olmalıdır atatürkü tartışabilmeliyiz sembol haline dönüştürmeliyiz her haksızlığın karşısına koymamalıyız yani bunu tartışmak anlamsız falan filan zıbıtıpzomnobik
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

007, günümüz Türkiyesinde İslam dini 5 vakit jimnastik + sosyal hayat üzerinde kurulan baskı ritüelleriyle sınırlı. İnsan sevgisi, ilerlemenin ve çalışmanın sevap olduğu gibi kısımlar ise işe gelmediğinden gözardı edilmiş.

İşte bir de teröristler cihad yapıyoruz diyerek takılıyorlar, bir kısım şehir eşkiyası da kafirlerle mücadele ediyorlar. Üstüne üstlük dinimizi yaşıyamıyoruz çığlıkları atıyorlar kara çarşaflar ve türbanlarını takabilmek için.

İşte bu dediğin bakış açıları İslam'la alakası olmayıp dinci geçinen gerizekalıların beynini betimliyor.

Bu İslam değil, tamamen kişisel temelli kitlesel zeka problemi.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero

calimero said:

saygılar diyorum.

DoruK said:
atatürk olmasa nasıl daha iyi olurdu anlamıyorum yahu, gerçekten yani bunun nedenini söyleyin atatürk olmasa nasıl olurdu şu an merak ettim sizin teorinize göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Stifler said:

yahu sorduk mu ? konuyu nereye çektin.
en çok şeyi merak ediyorum, neden hep böyle tipler aynı şeyi savunur.

abi bunların şakirtlerden farkı yok.
abileri ablaları anlatıyor bunlara çay ocağı üstü, işhanı bodrumu tkp bürolarında vay gapitalistler şöyle, vay atatürk böyle, aman gomünüzüm gelsin falan.
bunlarda dinliyor, aa negzel dünya lan hagaten diye gelip burada duyduklarını satıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:
007, günümüz Türkiyesinde İslam dini 5 vakit jimnastik + sosyal hayat üzerinde kurulan baskı ritüelleriyle sınırlı. İnsan sevgisi, ilerlemenin ve çalışmanın sevap olduğu gibi kısımlar ise işe gelmediğinden gözardı edilmiş. İşte bir de teröristler cihad yapıyoruz diyerek takılıyorlar.

Resmen bu yani İslam günümüzde, kitabı açıp da hırsızlık, çalışmak, ilerlemek, bilim, diğer inançlara veya inançsızlara hoşgörü, herkesin dininin kendine olması, kul hakkı ve daha bir sürü benzer konuyu okuyan, anlayan, bilen yok. Varsa yoksa namaz, oruç, şu konuda gördüğümüz tip namusçuluk oyunları.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
calimero
DoruK said:

@doruk

atatürk olmasaydı daha iyi olurdu demedim. atatürk olmasaydı daha iyi olur muydu bilemiyorum zira kahin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

dersim i bombalatmıştır (ki bombalayanların arasında kızı olan sabiha gökçen de vardır ve bu o nun ilk uçuşudur),

gerçekten dersimde olanlar hakkında bir çok kaynaktan araştırma yaptın mı yoksa işine gelen ilk kaynağa mı inandın. hayır çünkü bu konuda birbiri ile çelişen bir çok yazı var nasıl karar verdin bunlar arasından doğru olana. sonuçta bunun bir bombalama ve soykırım olduğu iddiasını ortaya atan insanlar bu ülkeyi üstü kapalı bir şekilde pkk ile tehdit eden tiksindirici insanlar da var o yüzden bilgileri iyi filtrelemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...