Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ickiye yasakladilar tam oldu!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
riglous said:
Hizimi alamadim, hatirladim
sg-1'in kamu alani karmasasi.
Kamu alani herkese ait alan demektir. Tapusu herhangi bir kiside olmayan yani. Parklar, sokaklar, ormanlar... Eger bir yerin tapusu bir bireye aitse, o orada istedigini icer, istedigine alkol verebilir. Sadece satmak icin izin almasi gerekli, ama bunun disinda ne yapacagi yine ona kalmis bir seydir. Bu nedenle lokantalar kamu alani degildir.

Ben de bundan korkuyordum işte, umarım belediye/valilik de senin gibi düşünmüyordur, çünkü bu durumda sadece izin verilerek içki satan mekanlar ve evler hariç HER YERDE yasak demektir. Yani kırmızı bölgeler, izole mekanlar, cüzzamlı gibi görülen, ait olduğu toplumun genelinden uzakta bir köşede lanetlenmişcesine yoksayılarak içki içen insanlar.
bar, pavyon ve meyhanenin içki satma izni de yine belediye ve valiliğe kalıyor zaten.
e sen desene şuna "ben bunu komple yasakladım" diye.

Ayrıca lokantalar, bar, pavyon ve meyhaneler de bal gibi halka açık yerlerdir, eğer yaşın onsekizden büyükse ve mekanın kendine özel ekstra bir kuralı yoksa bunların hepsine elini kolunu sallayarak girebilirsin (senin mantığına göre sinema, tiyatro, otobüsler, hatta özel işletilen umumi tuvaletler bile halka açık mekanlar sayılmaz, sahibi izin alırsa içki de içilebilir, doğru mu?).
Kaldı ki, bar, meyhane dediğin gibi serbest, başına buyruk mekanlar değildir, devlet ve belediye tarafından konmuş sıkı yaptırımlara tabiidir.

Yani sonuç olarak "halka açık" tabiriyle "içki içen halktan değildir" gibi bir slogan bilinçaltına yerleştirilmeye çalışıyor.
Sınırların belirlenmesi gerektiğinden kastım buydu, yasağın nereleri kapsadığı halka açık gibi nereye çeksen gelir bir tanımla değil, spesifik bir şekilde açıklanmalıdır, hatta akıllı mantıklı olanı yasağın 24 saat değil, belirli saatlerde esnetilerek uygulanmasıdır.
Doğrusu budur, gerisi laf u güzaftır.
Mesaj tarihi:
Dennis said:
Ne kadar içki içersem içeyim beni hiç etkilemez diyebilecek kaç kişi var? Aklı başında, efendi arkadaşlarım bile içince bağıra bağıra konuşabiliyor, gülebiliyor ki bu gayet rahatsız edici halka açık yerlerde.

Ki bu en alt nokta, üste doğru çıktıkca laf atma, taciz, çevreye zarar verme, kavga etme, adam yaralama/öldürme...vb. diye gider. Tamam siz içince bunların hiçbirini yapmıyor olabilirsiniz ama içki içenlerin büyük çoğunluğu bundan bir şekilde etkilenir, bağırıp çağırmaya, kavga etmeye daha yatkın olur, düşünce yeteneğinin bir kısmını kaybeder.

Ha yine de ben hiç etkilenmem diyorsan, koy içkini başka bir şişeye/termosa falan, iç öyle, zaten kim anlayacak içki seni etkilemiyorsa içki içtiğini.

2 biradan sonra adam bile öldürürüm.

Asla 2 biradan fazlasını içmem.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
riglous said:
Hizimi alamadim, hatirladim
sg-1'in kamu alani karmasasi.
Kamu alani herkese ait alan demektir. Tapusu herhangi bir kiside olmayan yani. Parklar, sokaklar, ormanlar... Eger bir yerin tapusu bir bireye aitse, o orada istedigini icer, istedigine alkol verebilir. Sadece satmak icin izin almasi gerekli, ama bunun disinda ne yapacagi yine ona kalmis bir seydir. Bu nedenle lokantalar kamu alani degildir.

Ben de bundan korkuyordum işte, umarım belediye/valilik de senin gibi düşünmüyordur, çünkü bu durumda sadece izin verilerek içki satan mekanlar ve evler hariç HER YERDE yasak demektir. Yani kırmızı bölgeler, izole mekanlar, cüzzamlı gibi görülen, ait olduğu toplumun genelinden uzakta bir köşede lanetlenmişcesine yoksayılarak içki içen insanlar.
bar, pavyon ve meyhanenin içki satma izni de yine belediye ve valiliğe kalıyor zaten.
e sen desene şuna "ben bunu komple yasakladım" diye.

Ayrıca lokantalar, bar, pavyon ve meyhaneler de bal gibi halka açık yerlerdir, eğer yaşın onsekizden büyükse ve mekanın kendine özel ekstra bir kuralı yoksa bunların hepsine elini kolunu sallayarak girebilirsin (senin mantığına göre sinema, tiyatro, otobüsler, hatta özel işletilen umumi tuvaletler bile halka açık mekanlar sayılmaz, sahibi izin alırsa içki de içilebilir, doğru mu?).
Kaldı ki, bar, meyhane dediğin gibi serbest, başına buyruk mekanlar değildir, devlet ve belediye tarafından konmuş sıkı yaptırımlara tabiidir.

Yani sonuç olarak "halka açık" tabiriyle "içki içen halktan değildir" gibi bir slogan bilinçaltına yerleştirilmeye çalışıyor.
Sınırların belirlenmesi gerektiğinden kastım buydu, yasağın nereleri kapsadığı halka açık gibi nereye çeksen gelir bir tanımla değil, spesifik bir şekilde açıklanmalıdır, hatta akıllı mantıklı olanı yasağın 24 saat değil, belirli saatlerde esnetilerek uygulanmasıdır.
Doğrusu budur, gerisi laf u güzaftır.

Alakasi bile yok. Lafi kendine yoruyosun tamamen.
"Halka acik"tan kasit, halkin girebilecegi degil, halkin hak iddia edebilecegi. Elini kolunu sallayarak girmek bir kistas degil yani. Benden baska kimse, tapusu olan arazimde hak iddia edemez. Lokantamda da edemez. Barimda da edemez. Dukkanimda da edemez. Teknemde de edemez.
Parantez icinde yazdigin kisim kismen dogru. Bu yerlerde icki icilebilir (otobuslerin amme hizmeti dolayisiyla yaptirimi olmasi lazim). Ama satilabilmesi icin izin lazim. Yani olay ickiden para kazanma olayi. Yoksa umumi tuvaletinde ne yaptigin, kimsenin umrunda degil.

Bahsettigin gibi bi slogan yok ortada. En azindan ben goremiyorum ve senin nasil gordugunu merak ediyorum (nasil gordugunu hic anlatmadin, su ana kadar yazdigin mesajlarda hep "halka acik" kavraminin tam oturmadigini anlatmaya calistin). Aciklarsan, en azindan ona gore degerlendirelim.

Bu tanimin ne oldugunu, okuz altinda buzagi aramayan herkes anlar arkadasim. Senelerdir ortada olan bir tanim bu.

Ayrica yukarida yazdigim gibi, Recep Yazicioglu da barlari kapatti, insanlari "halka acik yerlerde" icmekten uzaklastirdi. Ama kendi evinde gayet iyi bir iciciydi. Onun slogani neydi?
Mesaj tarihi:
@Riglous; Off abi safsatalarla uğraşırken bir safsata da sen ekliyorsun zincire. Siyasette sadece alınan kararların mantıklılığı incelenmez, alınan kararların öncülleri ardılları, hangi bölgede alındıkları, kim tarafından alındıkları da önemlidir.

Diyelim gominis bir hükümetimiz var. Bu hükümet camilerde imamlık olayını kaldırıyor gerekçe olarak da imamların kışkırtıcı söylemlerini gösteriyor. Bu dinci kesimde nasıl yankı bulur? Şimdi karar belki doğru, ama bu Marksistlerin "her türlü metafizik inanışa karşı mücadele" anlayışının bir sonucu olarak görülmez mi? Bu alkol yasağı da kendi hayat tarzını kabul ettirmek, yaygınlaştırmak isteyen bazı kesimin aldığı bir karardır. Eleştirilmesi gereken de budur. Kişisel özgürlükleri ve çeşitliliği daha kolay sindirebilen bir ülkede yaşasaydık referandum yapılırdı bu konuda, öyle karara bağlanabilirdi. Hatta öyle bir ülkede yaşasaydık sarhoş olayları da tek tük yaşanırdı falan. Bu ufacık olay bile aslında ideolojik. O yüzden "halk için en iyisi budur" demeden önce bir defa değil on defa düşünmek lazım.
Mesaj tarihi:
Farkında mısın bilmiyorum ama tam da benden açıklamamı istediğin, benim de en başından beri anlatmaya çalıştığım "halka açık yerler" tanımındaki muğlaklığın güzel bir örneği haline geldi attığın şu mesaj.

Neden, çünkü sen iddia ediyorsun ki, devlete dolayısıyla halka ait yerler halka açık alanlardır, halkın hak iddia edemeyeceği yerler halka kapalı alanlardır. Bir anda sıradan bir bakkal dükkanını bile halka açık olmayan bir alan haline getiriyorsun.
Bense "halkın, eğer gerekiyorsa belli koşulları sağladıktan sonra, özgürce girebileceği, genel kullanım amaçlı her mekan halka açık alandır" diyorum.

İşte bu belirsizlik sebebiyle, bu anlaşılmazlık nedeniyle, bu muallaklık sonucunda anlatmaya çalıştığım şey çok basit, böyle yuvarlak bir tanım yerine içeriği düzgünce açıklanan, neyin ne olduğu, yasağın hedef bölge ve zamanının açıkça belirtildiği bir tanım istiyorum, çok acayip bişey istediğimi de sanmıyorum.

"halka açık yerlerde içmek yasaktır"dan daha kompleks cümleleri/tanımları de anlayabilecek düzeyde bu halk.
Yoksa değil mi?
Yoksa kural koymalarımız bile bu kadar bayağılaştı mı?

ayrıca o vali recep yazıcıoğlu'nun her yaptığını yapsın önce bi de, içki yasağına da sıra gelir bi ara.
Mesaj tarihi:
Tamam zaten sg-1 "halka açık" kelimesinin hukuksal karşılığı budur demiyor. Dediği şey halka açık yerlerde içkinin yasak olması içki içilen yerleri de izole eder, içki içenler hakkında da kötü imaj yaratır. Zaten içki içilen yerler de valilik, kaymakamlık ya da emniyet -tam bilmiyorum- tarafından çok sıkı kontrol ediliyor, çoğu yere ruhsat verilmiyor işte cami yakınısın falan deniyor. Bu yasak sonucunda da daha keyfi yaptırımlar uygulanabilir. Yazıcıoğlu'nun yaptığı gibi eften püften sebeplerle içki içen yerler kapatılabilir. (Gerçi biraz sıkar o iş kobilerin gücü adına)

Riglous da buna halka açığın hukuksal tanımını yaparak karşı geliyor. Halbuki bu argümana "yok olmaz öyle bir şey bu vali yapmaz tanıyorum amcamın oğlu" diyerek karşı çıkılabilir ancak. sg-1'in bahsettiği biraz da mahalle baskısı kavramıyla ilgili.
Mesaj tarihi:
aquila said:
senin benim tanimimla olan seyler degil ki bunlar, kac sayfadir tartisiyosunuz, vardir bi yerde yonetmeligi acin okuyun.

halka açık yer tanımı diye google'layınca benim post çıkıyor ilk sayfada,

doyurucu hiç bir açıklama da yok.

bulana veya getirene benden tadelle.
Mesaj tarihi:
riglous said:

Lathspell, bendekide ne kinmis, yillar oldu hala gecmedi. Uzuun uzun yazdim ama sonra sildim. Sen dememis miydin, umrumda degil o devlet, insanlar; dusunmem, etmem, ne haliniz varsa gorun diyen? Bu ulkenin dertlerinden sana ne? Tabi bunlar kisisel seyler. Konuya donecek olursak, soylenen seyin dogrulugunun yurtdisinda kalmayla orantili oldugunu dusunmen bile.. bosver. Ozetle senden daha fazla disarida kalip da karsi olan cok kisi var. Dahasi senden az bile kalip, senden daha fazla sey gormus, ogrenmis insanlar da var, olabilir, aksini iddia edemezsin. Argumanin yanlis.

Vay, sen beni ne kadar iyi taniyormussunda haberim yokmus, ne gorup ne yasadigimi hayal ediyor adam lulz. Varsayimda bulunup, sonuca bagliyor kendince. Ustune argumanin yanlis diyor.
Mesaj tarihi:
bütün konuyu okumadım ama sahillerde içilmesine bende karşıyım

keşke her semt caddebostan sahil gibi olsa.ordaki zararsız gençlik gibi kendi halinde içilse

bunun maltepesi var bilmemnesi var.yazın bunların önünden geçemiosun

onun harici alkol yasaklanırsa kafam girsin yasaklayana

çankırı ortamını bilmiyorum.ama bencede yasaklanmalı.cunku gerçekten it kopugun dolu oldugu bir toplumumuz var inkar etmeye gerek yok
Mesaj tarihi:
İçkinin açık alanda yasaklanmasına karşı değilim de komik olan bir durum var ki, önceden sarhoş olup sataşan herkese zarar veren serseriler, yasak sonrası içmeye ve zarar vermeye devam edecek orada güvenlik görevlileri olmadığı sürece. Polisin olmadığı parkta akşam karanlığında demlenen serserilere kalkıp da "arkadaşlar yasak var,dökün şişeleri" demeyi düşünmek de ayrı komik.Yani bu yasak din bazlı herhangi bir yönetim tarafından başka yönlere çekilmedikçe hoş, ama teoride hoş.

Praktikte, alkol alınıp olay çıkmayan muhitlerde olan polis kontrolü ile alkol alımı açık alanda kesilirken güvenliği zaten sağlanamamış yerlerde değişen bir şey olmayacak.

O yüzden bu yasa başka yönlere çekilmeye çok müsait.
Mesaj tarihi:
Sorun da polisten kaynaklaniyor.
Emekli, bir iki bira demlenmek icin parka giden adama cok guzel yasagi uygular, gerekirse siseyi adamcagizlarin kafasinda kirar. Ama orada icki icip saga sola satasan serseri gurubuna dokunmaz gibime geliyor. O yuzden biz ne kadar tartissak da yasagin bir anlami olmayacak gelse bile.

Yurtdisinda gelismis ulkelerdeki gibi korkusuz ve adil olsalar ( Turk polisi isine geldiginde korkusuz oluyor) yaptirimlar cok guzel uygulanir.
Mesaj tarihi:
said:
@Riglous; Off abi safsatalarla uğraşırken bir safsata da sen ekliyorsun zincire. Siyasette sadece alınan kararların mantıklılığı incelenmez, alınan kararların öncülleri ardılları, hangi bölgede alındıkları, kim tarafından alındıkları da önemlidir.

Diyelim gominis bir hükümetimiz var. Bu hükümet camilerde imamlık olayını kaldırıyor gerekçe olarak da imamların kışkırtıcı söylemlerini gösteriyor. Bu dinci kesimde nasıl yankı bulur? Şimdi karar belki doğru, ama bu Marksistlerin "her türlü metafizik inanışa karşı mücadele" anlayışının bir sonucu olarak görülmez mi? Bu alkol yasağı da kendi hayat tarzını kabul ettirmek, yaygınlaştırmak isteyen bazı kesimin aldığı bir karardır. Eleştirilmesi gereken de budur. Kişisel özgürlükleri ve çeşitliliği daha kolay sindirebilen bir ülkede yaşasaydık referandum yapılırdı bu konuda, öyle karara bağlanabilirdi. Hatta öyle bir ülkede yaşasaydık sarhoş olayları da tek tük yaşanırdı falan. Bu ufacık olay bile aslında ideolojik. O yüzden "halk için en iyisi budur" demeden önce bir defa değil on defa düşünmek lazım.

Bence safsatayi ekleyen sizsiniz. Yani isin siyasi yonunu on plana cikarmak icin ozel caba sarfediyosunuz. "... budur" diyerek isin siyasi yonunu aciklayamazsin. Oturup neden oyle oldugunu anlat, eyvallah diyim. Ama komplo teoristleri gibi "hukumet sagci, ickyi yasakladilar, annadin sen annadin" demek yetmiyo iste.

said:
Farkında mısın bilmiyorum ama tam da benden açıklamamı istediğin, benim de en başından beri anlatmaya çalıştığım "halka açık yerler" tanımındaki muğlaklığın güzel bir örneği haline geldi attığın şu mesaj.

Neden, çünkü sen iddia ediyorsun ki, devlete dolayısıyla halka ait yerler halka açık alanlardır, halkın hak iddia edemeyeceği yerler halka kapalı alanlardır. Bir anda sıradan bir bakkal dükkanını bile halka açık olmayan bir alan haline getiriyorsun.
Bense "halkın, eğer gerekiyorsa belli koşulları sağladıktan sonra, özgürce girebileceği, genel kullanım amaçlı her mekan halka açık alandır" diyorum.

İşte bu belirsizlik sebebiyle, bu anlaşılmazlık nedeniyle, bu muallaklık sonucunda anlatmaya çalıştığım şey çok basit, böyle yuvarlak bir tanım yerine içeriği düzgünce açıklanan, neyin ne olduğu, yasağın hedef bölge ve zamanının açıkça belirtildiği bir tanım istiyorum, çok acayip bişey istediğimi de sanmıyorum.

"halka açık yerlerde içmek yasaktır"dan daha kompleks cümleleri/tanımları de anlayabilecek düzeyde bu halk.
Yoksa değil mi?
Yoksa kural koymalarımız bile bu kadar bayağılaştı mı?

ayrıca o vali recep yazıcıoğlu'nun her yaptığını yapsın önce bi de, içki yasağına da sıra gelir bi ara.

Su mesaja cevap verdigime pek inanmiyorum ama hadi basladik bi kere, siradan gidelim.
Yok abi kargasa falan. Bu is halkin girebildigi falan diye dusunemezsin. "Genel kullanim amaci"yla "halka acik" ayni sey degil ama. Tapusu, ruhsati birisine ait. Su soyledigin "ozel mukliyet" kavramini ortadan kaldiriyo. Ya bu isi yapan adamin, bu karari alan adamin, senin kadar derin dusunebildigini ben hic sanmiyorum zaten. Bu yuvarlak tanim muhtemelen 1930'lardan beri var. Belediyeler bu kanunlari cok onceden cikartti ve bu AKP zamaninda olmadi. Hicbir belediye tesisinde icki satilmaz, nedeni de halka acik yer olmasidir. Isi bi tarafindan anlayip "o zaman ben halk degil miyim" buzagidan farksiz. Bi hamama git, bi sakinles.
Ayrica olay o yapti ben de yapayim degil ki. Benim soyledigim "bak burda yapilmisi var ve hicbir siyasi gorusle baglantili degil". Yani AKP'den alakasiz olabilir bu durum.

said:
Tamam zaten sg-1 "halka açık" kelimesinin hukuksal karşılığı budur demiyor. Dediği şey halka açık yerlerde içkinin yasak olması içki içilen yerleri de izole eder, içki içenler hakkında da kötü imaj yaratır. Zaten içki içilen yerler de valilik, kaymakamlık ya da emniyet -tam bilmiyorum- tarafından çok sıkı kontrol ediliyor, çoğu yere ruhsat verilmiyor işte cami yakınısın falan deniyor. Bu yasak sonucunda da daha keyfi yaptırımlar uygulanabilir. Yazıcıoğlu'nun yaptığı gibi eften püften sebeplerle içki içen yerler kapatılabilir. (Gerçi biraz sıkar o iş kobilerin gücü adına)

Riglous da buna halka açığın hukuksal tanımını yaparak karşı geliyor. Halbuki bu argümana "yok olmaz öyle bir şey bu vali yapmaz tanıyorum amcamın oğlu" diyerek karşı çıkılabilir ancak. sg-1'in bahsettiği biraz da mahalle baskısı kavramıyla ilgili.

Yazicioglu'nun bu sag muhabbetle uzaktan yakindan alakasi yoktu. O da kapatti. Demek istedigim is, illaki AKP ile alakali olmayabilir ve siz inatla baglanti kurmaya calisiyosunuz.
Ben taniyosam, benim soyledigim dogru kabul edilecek; tanimiyosam seninki... Olmaz oyle sacma sey. Oturup baglantisini anlatin; varsayimlarinizla bir sey kanitlamiyosunuz. Bunun hakkaten nedenini anlatin, tamam diyecegim siyasidir, sadece susmayacam, size hak da verecem o zaman, cunku bu bana da dokunan bir durum.

@lathspell
Yok hepsini degil, yeterince biliyorum, ama gecen sene gittin Ingiltere'ye (2008 olmasi lazim). Simdi gelmis "savunan insanlar hic yurtdisina gitti mi, yasadi mi" demeye curret ediyosun. Sen ne gordun ki? Sen ne yasadin? Argumanin yanlis; cunku disarida yasamakla, soyledigin seyin "dogru" olmaz. Disarida yasamak sadece yurtdisindaki ulkelerle ilgili dogru arguman uretmeye yonlendirir seni (ki senin durumunda bunun da pek gecerli olmadigini gorduk). Tamamen mantiksal bi durum.

@Kartan, bu is illa polislik olmak zorunda degil. Gider muhtarla konusursun, adam da cocuklara soyler, cocuklar uzar gider. Psikopati icer belki yine, ama benim icin onemli olan, 1 kisinin daha olay cikarmamasidir. Bak ne dedim, 70milyonda sadece 1 kisiye engel olacaksa boyle bir olay, varsin olsun, cunku bu sadece 1 kisiyi etkilemiyo; o kisinin olay cikarmamasinin herkese yarari var. Ayrica sokakta icmekle evde icmek arasinda baya bi fark var. Ortaliga istemeyerek zarar veren insanlar bi defa kontrol edilebilir (polis tarafindan degil, mekan sahibi vs.) bir yerde icerler, sokakta degil. Evde icen evine zarar verir. Ha bu adam kor kutuk hala disari cikip sorun yaratiyosa, mevcut durumda zaten bu boyle.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
valla türkiyede halka açıklar kelimesinin tam yasal bir tanımı yoksa şaşırmam böyle muallak yasalar yardımıyla etrafta terör estirenler mevcut zira

Bizim yasalarımızın çoğu bigbabol ciklet şeklinde zaten , yımışak ve şişirerek büyük balonlar yapabiliyorsun.
Mesaj tarihi:
@riglo, ikimizin de "halka açık alan" tanımı farklı, ama ilginç olan ben kendi tanımımın bence olduğu söylerken sen kendininkini mutlak doğru kabul ediyorsun.

Ben aradım, bulamadım. Sen bana "halka açık alan"ın resmi bir tanımını bulup getirene kadar seninle bu polemiğe devam etmeyeceğim.

Aslında etsem daha iyi, çünkü attığın her mesaj benim "halka açık alan" tanımının çok muğlak olduğu konusundaki düşünceme hizmet ediyor.

Bi de garip bi şekilde agresifsin, onun da nedenini anlamadım.

Bi de yazıcıoğlu'nu ortaya örnek diye koyup durma, onun gibi bi vali olsun, isterse "insanlar sokakta kafasına huni takıp gezecek" diye kural çıkartsın, ben uyarım.
Mesaj tarihi:
Piknik alanında içki içmek yasaklanmış, sebep trafik kazası oluyor.

Konu bu ama hala neler tartışılıyor. Arada kamusal alan bile tartışılmış. Böyle bir yasak getiren zihniyet içkiye direkt tü kaka diye bakıyordur, ister yeşilaycı olsun ister şeriatçı.Yani imkanı olsa kökten yasaklar. Konu olan durum bu yasağı gerektirmez.
Mesaj tarihi:
riglous said:

@lathspell
Yok hepsini degil, yeterince biliyorum, ama gecen sene gittin Ingiltere'ye (2008 olmasi lazim). Simdi gelmis "savunan insanlar hic yurtdisina gitti mi, yasadi mi" demeye curret ediyosun. Sen ne gordun ki? Sen ne yasadin? Argumanin yanlis; cunku disarida yasamakla, soyledigin seyin "dogru" olmaz. Disarida yasamak sadece yurtdisindaki ulkelerle ilgili dogru arguman uretmeye yonlendirir seni (ki senin durumunda bunun da pek gecerli olmadigini gorduk). Tamamen mantiksal bi durum

Ne kadar bos konusuyorsun, yine baskalari hakkinda varsayimlar yapiyorsun. "ne yasadin? Ne gordun?" nasil diyebiliyorsun sen ya? Su dusunce yapisini cozemedim.

Bak bak bak cumleye bak: "Disarida yasamak sadece yurtdisindaki ulkelerle ilgili dogru arguman uretmeye yonlendirir seni"... Bu ne demek? Bu kadar bos cumle kurulamaz. Yurt disina cikan insan karsilastirir tabi yeterli zekasi varsa, olmayanlarlada tanistim, dolu hatta.

"(ki senin durumunda bunun da pek gecerli olmadigini gorduk)" Bu nedemek? Bana bunu acar misin? Neyi gordun? Ne zaman gordun? Sen kimsin? Beni taniyor musun? Ne diyosun? Imdat.
Mesaj tarihi:

Bursa'da Arap Şükrü Sokağını şehir dışına taşıyacaklarmış diye duydum, nasıl bir zihniyettir bilmiyorum, Bursa'nın göbeğindeki bu eşsiz sokağı mahvederlerse Bursa'da çok şey kaybeder. umarım yalandır

• Yeni Oluştur...