b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 aslında biraz içimi dökçem ama napalım artık. veletlikten beri abim sağolsun metalin her türünü dinliyerek büyüdüm. küçücükten kıçımdan atarak fear of the dark falan sölüodum. ortalama bi yaşta gitar çalmaya başladım. iyi de çaldığıma inanıorum. neyse ilerleyen zamanlarda zevkim daha çok heavy metal, hard rock, ve classic rock oldu. dolayısıyla çaldığım şeyler de buna kaydı ki son bi kaç yıldır böyle.yaptığım besteler falan hep hard rock-heavy metal oluyordu. geçen gece şunu fark ettim ki; benim sevdiğim ve icra etmek istediğim müzik türü ölmüş.dinleyici kitlesi azalmış ve çok ufak bi grup kalmış. çok az bi kısım icra edio. ve ben eğer bu işle azıcık bile bi yerlere gelmek istesem fark ettim ki böle gelemicem ve üzüldüm. görüşlerinizi almak istiorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 bu sene roxy müzik günlerinde dereceye smooth / triphop arası ritmlerde takılan bir grup girecek desem bir fikir verir mi sana piyasadan kendini ayrıştıracak şekilde bir rock müzik yapmazsan (misal dejavu: bağlama ile, post dial: electrop olarak) çok çok fazla şansın olmaz ya da leş olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 türkiye piyasasında bana göre kaliteli iş bulmak çok zor. tamam kimseye bişi demiorum ama zaten bana göre çoğunluğun yaptığı iş ucuz kalıyor. özellikle enstrümantel anlamda konuşursak türkiye'de çok zayıf kalıyor bence profesyonel gruplar. daha sert ama leş de olmayan iş hiç yok gibi bişi.belki yanlış düşünüorum ama acaip karamsarlığa kapıldım gitara ayırdığım parçamı azaltmayı falan düşünüorum ki hafiften kopuyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 güzel müzik yaptığın sürece dinlenir bence. ya da ben çok iyimser düşünüyorum ama eskiden dinlenen sonra modası geçen türler de zaman zaman canlanıyor. zaten piyasa için, para için yapıcam müzik diyosan sen bilirsin de sevdiğin tarzda devam etmen daha güzel bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 (wall of text) Soyle ki, muzigi kariyer amacli, para amacli, san sohret amacli yapacaksan, ki zaten genellikle cogunlukla o donemin/devrin tutulan muzigini yapmak bu durumda onemli bir yer tutuyor, Zaugna'nin dedigi gibi, (istiyorsan)rock tabaninda olup Indie/Alternative arasina giren islerle ugrasip o yonde yatirim yapmak faydali oluyor, ikinci olarak zaten, Turkiye'de ne kadar mattal turevlerinde muzik cok cok kucuk bir kitleye sahip olsa da, dunya capinda da ayni zamanda bu isten ekmek cikaranlar yine mainstream gruplar olabiliyor, mainstream olusumlarin cogunlugu da zaten teenage kitleye oynadigindan dolayisiyla yuklu para cikartabiliyorlar. Dinleyeni seveni vs konusunda ise, ozellikle Turkiye'de zaten bu kitle (ki bu kitlenin leslik oraninin en yuksek oldugu yer direk ulkemiz) tamamen ''ortam hell yeah'' kafalarinda oldugundan dolayi, ayni zamanda da cok cok kucuk bir kitle oldugundan dolayi ragbet gormuyor. Ha yurtdisindaki kitleler fransiz sabunu kokuyor demiyorum, leslik zaten her yerde kendini gosterir bir insan les olursa, ama gerek genel olarak toplumun kafasindaki ''mattalci'' dendiginde olusan goruntu, fikir zaten leslik oldugundan dolayi, hakli olarak onyargidan dolayi da ragbet gormemesi dogal. Sirf bunlari gectim, muzik olarak da sonucta toplumun ilgisini cekmiyor, zevk ve renk meselesi de olayin icine karistigindan dolayi, kitle de cok minimal olduktan sonra zaten ilgi gormemesini gayet dogal karsiliyorum ben. Gunumuzde zaten triphop/downtempo/chillout'a kayan elektronik muzik de bayagi ragbet goruyor, alttan yavas yavas mainstream'e akmaya baslayan olusumlar da dogal olarak bu tipten secilip elinden tutulanlar oluyor tabi. Onceki belirttigim sebepler dolayisiyla da bu devirden sonra acikcasi kariyer yapilabilecegine inanmiyorum mattal kokenli bir muzikle kesinlikle. E zaten mainstream olup, kitleye oynamadikca kariyer yapmak da imkansiz, tabi kariyer derken nasil bir kariyer istedigine bagli. Istedigin kadar yerli yerinde, oturmus besteler yap, sahneye bile cikarken tertemiz cik, efendi efendi cal, kitleye oynamadikca sevenin de, begenenin de gayet az olur diger olusumlara kiyasla. Sahsi fikrimce bu durumda zaten iki secenegin kaliyor, meslegini ve gelirini o donemin ragbet goren muzik piyasasina giris yaparak ayarlamak, ya da muzik olayini tamamen hobi olarak kosede birakip, hayatini kazanabilecegin baska bir meslege yonelmek, misal. Dusunmen gereken baska bir durum daha var zira, kariyer kasarken icra ettigin muzikten senin de zevk alip, bu isi yaparken mutlu olabilmen, obur turlu zaten zaman ilerledikce giderek motivasyonun azalabilir, sikilabilirsin, zevk almamaya baslayip isi bile birakma noktasina gelebilirsin, bu tipten ornekler de bol bol var ortalikta, gerek amator gerek profesyonel olanlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 sevdiğin tarz müziği iyi şekilde icra edersen fazla paralar kazanma şansım olmayabilir. ama şöylede bir durum varki tanınırsın bilinirsin. böle böle bi adam vardı derler ilerde senle aynı tarzı seven insanlar. sevmeyenlerde biraz müzikten anlıyorlarsa, tarzına göre iyiydi derler. konuya çok sığ girdim fakat kafandaki düşünce bu tarz bişeydir sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disease Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Tr de grup kuriyim müzik yapiyim ünlü oliyim diye gidilicekse yol emre aydın gripin vs. gibi sırf ergenliğe dayanan " bırakma beni ölürüm bak eziğim ben sensiz " tarzı müzikler yapmak gerek . Bana göre gereksiz bi yol . Sen yaparsın heavy metalini çıkarsın 3-5 barda bikaç festivalde gitarda çalıosun üstüne bide çok iyiysen gitar hocalığı yaparsın 3-5 kişiye gene büyük olmasada müziğine harcadığın parayı çıkarcak birazda harcamalık paralar kazanırsın diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 türk dinleyicisinde "türkler yapamaz ki, yapsa da olmaz" diye bi düşünce var metal için. gerçi sen rock demişsin, ama sertlikten de bahsettiğine göre metali katmam çok abes kaçmaz. ama değerini bilen de çok iyi bilir onu söylim, acayip sahiplenenler de çıkar gerçekten iyi bi şeyler yapıyosan. ama maddiyatta sorun çekersin sanıyorum. yani en iyi ihtimalle albüm çıkarırsın, ama albüm satışları da nedir şurda en tanınmış rock metal gruplarının? sonra reklamı var, zartı var zurtu var, hobiden öteye geçiceksen hayatını adaman lazım resmen. hobiyken kolay durur, çalarsın edersin. ama bi adım ilerisi için çok şey feda etmen gerekir. özellikle zamanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Grunge öldükten sonra, rock'ın ölmesinde bir sakınca görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2009 Modern gruplar (modern gruptan kastım abuk subuk gaz metal grupları in flames değil tabi ki hakkaten müzik yapan gruplar) rock ı böyle oldschool metal i tek başına değil de müziğin içinde öğe olarak kullanıyolar. Rock ölmedi farklı bi forma büründü sadece. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Insanlar olmesin, yeterli olan o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Bi de civcivler ölmesin, şeker de yiyebilsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 kör olurlar lan =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2009 fiziksel aşınmaya uğradı, ruhuna el fatiha müzik de insanlarla birlikte evrim geçiren bir müessese. şimdi rock öldü mü diyorsun da, babama kalsa rock denilen şey 70-80'lerde kalmıştır, çocuğum olsaydı o da muhtemelen CONAS BIRADIRS YAA diyecekti ; sabit bir olay değil neticede. ölüp başka bir formda reenkarne olur falan fıstık diye yorumlayabiliriz kısaca. zaten müzik dediğin şey para kazanma amaçlı ses çıkarmaca haline geldi artık, rock ölse ne olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 işte ben bu para kazanmak için piyasa işine üzülüorum. tabii ki burda "abi para değil çalmak istiorum" sadece demiorum. elbette para kazanmak istiorum. öle ya da böle para kazanmak zorundayım ama en azından sevdiğim işten para kazanmak ve bu işte de sevdiğim tarzı yapmak istiorum ama artık çok geç sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar