Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne saçma iştir

Disease

Öne çıkan mesajlar

yazın staj yaptığım yerde kariyer nete verilen ilandakilerden seçilenleri ben görüşmeye çağrıyodum ama durum içler acısı baya.

çokta ilgi çekmicek bi iş için 500-600 tane başvuru vardı bide büyük şirketlerin ilanlarındaki başvuru sayısını düşün bu dediğim küçük bi şirketti.

o kadar başvurunun arasında dikkat çekmek istiyosan cidden diğer insanlardan sıyrılman lazım. yeni mezunsanda 500-600 lira maaşa göz yumman lazım malesef belli vasıflara sahip olana kadar çok şanslı falan değilsen.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunu niye sirketlerde ariyorsunuz ki? Yani adam istedigini yazar oraya. Is arayan sizseniz, sizin adamlara uymaniz lazim. Ilanlar genelde is tanimini icerir. Onu da bilecen bunu da bilecen konusuysa adamlarla gorusmeden ortaya cikmaz. Sen basvur; eger uygunsan adam seni gorusmeye cagirir. Yok degilsen, zaten bir sey kaybetmezsin.

Ha obur taraftan onu bunu her seyi istiyorlar istemesine de, yeri geldiginde yapman gerekiyor. Sonra ben yapmam dememen icin adam oraya koyuyor. Bu konuda yazilimci arayan firmalarin ilanlari efsanedir. Abartan var, kabul ediyorum, 2001'de 5 yillik deneyimli 2000 server admin arayan firmalar var amma velakin 4 sene hababam derse girip cikmis adam da kimsenin isine yaramiyor. Soyle dusunun asil yaptigimiz is sorunlari cozmekse, gelecek adamin cozume yonelmesi gerek. Sen ABD'de calisacaksan, Ingilizce ogrenmek gibi bir sorununun olmamasi lazim; sen isi mi yapacaksin yoksa Ingilizce mi ogreneceksin? Seni ise alan adam niye sana Ingilizce ogretmekle ugrassin... O sana yaptigin isi ogretir ama senin yeterince donanimli olman, en azindan ogrenmeye acik olman lazim.

Subattan beri adam ariyoruz. 1 tane adam gibi adam yok. Gorusmeye cagirdiklarimizda surekli bir seylerden tavizle cagiriyoruz. Artik normal kabul etmeye basladik yarim yamalak insanlari. Tam insan var mi, var abi, gayet de olabilir, ama olmuyor. Universiteden mezun olan adam, bunun is bulmak icin yeterli oldugunu dusundugu surece de bu arayis devam edecektir. Cunku insanlar universitede odev yaparken bile isin kolayina kacip ogrenmemeyi tercih ediyorlar. Bu nedenle okul egitimi yeterli olmaz. Onemli olan kisinin kendini gelistirmeye acik olmasi. Ogrenmek istemesi. Ama yok oyle adam...
Sosyal ağlarda paylaş

Disease said:
Sıkıntıdan yenibiriş secretcv sitelerini dolaşiyim dedim bakiyim hangi işlere daha çok eleman aranıyor diye . Bilmiyorum sadece bizim ülkemizdemi ama ilanlara bakıyorumda 1 insandan ne çok şey bekliyolar yahu . Onuda bilsin bunuda bilsin şunuda bilsin üstüne deneyimi olsun o da yetmez şu da olsun . 3 kişinin yapcağı işi 1 kişiye yükleyipte bu kadar ucuza kapatmacılık görmedim yani pes . Bu ilanlardaki özelliklere göre insan aranırsa tabi bu kadar işsiz olur etrafta ayıp yaw

bir ilana bakmıştım, php bilceksin, asp bilceksin, html bilceksin, c bilceksin, c++ bilceksin, java bilceksin, c# bilceksin, pascal bilceksin, assembly bilceksin... bir sürü şey doldurmuşlar.

herşeyi senden isteyeceklermiş gibi.

bilceksin derken "iki loop yapabilme" ise o ayrı.
ama "bilceksin" denildiğinde sıfırdan program yaratıp bundaki tüm hataları tek tek ayıklama işiyse, o baya absürt olmuş. bir insan bir konuda uzmanlaşır. böyle hamal gibi her işi tek başına üstlenmez.

şu var ki, böyle alakasız herşeyi doldurmuş bir şirket, tamamen ciddiyetsiz bir şirkettir bence. ve o tip bir şirkette de pek çalışmaya değmez.

eleman ararken spesifik bir hedef belirlenmesi lazım.
hem konunun uzmanını bulmak için, hem de eleman olarak gircek kişinin işte ne yapacağını tam olarak bilebilmesi için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...