Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Rewendor said: odiflame said: kendi fikirlerinden olmayanları okumamakta yeni adet oldu.gerci ülkemizdeki okuma oranına bakınca şaşırmamam lazım.okumamaya devam.aklınızı zehirlerler okumayın.duyduklarımızla yetinelim :) kendi fikirlerimden olmayanları okumamak değil olay, sürekli aynı şeyleri tekrarlayan, üstelik de bunu saygısız/biçimsiz propoganda şeklinde yapan, ağzından köpükler saçarak yapan, yıllardır yazısına tek yeni bir şey katmamış kişilerin yazdıklarını okumakla vakit kaybetmemek. Kendi fikirlerine sahip olmayanları okumayan/dinlemeyen birini arıyorsan bizzat Nihat Genç'e yönlendirebilirim seni. Kendisiyle aynı görüşü paylaşmayanlara zerre saygı göstermediği gibi ana avrat küfredecek, televizyonda hakaret edip kenar mahalle kabadayılığı yapacak kadar kendini kaybetmiş bir insan kendisi. Evet sözleri arasında 3-5 doğru şey var, arada iyi şeylere de parmak basıyor, ama bunları bile gerek üslubuyla gerek de bağladığı kendi fikirleriyle çok kötü baltalamayı başarıyor. Tam hah adam doğru bişi söyledi dediğin anda o sözünü de dönüp dolaştırıp abes bir şeye bağlıyor. Aket-Atum said: hayrola adamın yazdıkları dokunuyor mu? Ahahaha hemen atlamış fanboi'lar. Hayır yazdıkları dokunmuyor rahat ol sen. Lol fanboyluk değil yavru, tanışmıştım ve bir gün boyunca aynı arabada dolanmıştım kendisi ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 raw power said: Öncelikle Hrant Dink konusundan bahsedeyim.Ulusalcı bir motivasyonla bir cinayet işlendiyse tabi ki bu tüm ulusalcılara mal edilemez,böyle bir şeyi iddia edemem.Sen sanki ben böyle söylemişim gibi değinmişsin bu konuya.Nihat Genç'i bu konuda suçlama nedenim Ermeni Konferansı düzenlendiği zaman ve sonrasındaki süreçte yazdığı yazılarıdır.Tabi gidip Hrant Dink'i vurun diye birşey yazmamıştır,dikkat edersen benim söylediğim Nihat Genç'in o ortamı sağlayan toplumsal histeriyi beslediği.Bunlar ayrı şeyler. AKP ve Nurcular hakkındaki tutumu tam olarak senin söylediğin gibi değil.6,5 sene süren AKP iktidarı boyunca bazen AKP'yi göklere çıkarırken bazen yerin dibine soktu,resmen zikzak çizdi.Yani belli bir noktadan sonra fikirlerinden kesin dönüş yapmadı.Tutarsız olduğunu söylemem bu yüzdendir. 'Ahır' konusunda da sana katılamayacağım,bu adamın hiç somut bir önerisi ile karşılaşmadım.Nihat Genç'in yaptığı Kurtuluş Savaşı'nda işe yarardı,ne var ki biz savaşta değiliz.Hamaset edebiyatı derken bundan bahsediyordum. Video olayını fazla abartmışsın,tabi dediğin gibi ülkemizin internet ile ilişkisi ayrıca incelenmesi gerek bir konu;fakat benim kastettiğim şey başka.Nihat Genç'i Nihat Genç yapan kitapları ve Leman'da ki yazılarıdır elbet,fakat son yıllardaki popüleritesini televizyona borçludur.Edebiyatının tartışıldığına hiç rastlamadım.Maalesef son derece sığ bir görüntü verdi bu son yıllarda. Hrant dink konusunda bende diyorum ki daha katilin kendi başına kalkıp vurduğu belli bile değil.Büyük ihtimalle de maşa bu çocuk kimiler tarafından yönlendirildi filan..Bunların hiçbiri belli değil.Tüm bunlar bir gerçek olarak önümüzde dururken nihat gencin veya aynı çizgideki diğer yazarların yazılarının bu çocuğa bu cinayeti işletmede zemin hazırlamasının etkisinin olamayacağını düşünüyorum.Çünkü okuyan bir insana siz cinayet işletemezsiniz :) AKP ve Nurcular ile söylediğim tam olarak aynı.Peki bu neden böyle çünkü adam her gün durmadan okuyor bu kadar çok bilgi yükleyen insanın elbette düşünceleri statik kalamaz ve haftalık programlarında ise o anın değerlendiremesini yaptığı için size biraz dengesiz gibi gelebilir.AKP nin iyi yanları varsa kişiler kendisine göre söylemeli yiğidi öldür hakkını ver hesabı fakat nihat gencin her programını izlemişimdir kendisi dedi zaten bu adamlara inandığını kendisinin kandırıldığını akpnin iktidarının 4.yılından sonra filan kafasına dank etti ve en son akpnin şehit cenazeleri hakkındaki konuşmaları kırılma noktası oldu ve aşırı sinirlenip saydı sövdü akpye.Adamın herkes tarafından kandırılmasının sebebi çok heyecanlı olması zamanında sağ sol olayında da kandırıldığını söyleyebilecek kadar açık sözlü bir adamdır. Nihat gencin yaptıkları kurtuluş savaşında işe yarar diyorsun buna katılıyorum.Katılmadığım tek nokta ise savaşta olmadığımız işte birşey yapamamamızında en büyük sebebi bu.Dünyada savaş tarzının değiştiğini insanımıza anlatamadıktan sonra hiçbirşey yapamayacağız.Bu konuda zaten yukardaki rusların trabzonu topa tutması olayı ile çok güzel bir şekilde belirtilmiştir. Herşeyden öte kişisel düşüncem olarak çok heyecanlı olduğu için birileri tarafından kolay kandırılabilmesinden ziyade nihat gencin tek birşeyinden şüphe duymam o da kendinden ödün vermeyen dik duruşu ve vatan sevgisidir.Edebiyat anlamında çok güçlüdür anlattığı fıkralar ile kendi bir tarzı vardır.Çok sert yazar ve konuşur.Birilerinin kafasına balyoz vurur gibi konuşur.Duygulu konuşur hatta tvde ağladığı zamanlarda da komik duruma düşer :) Herşeyden öte bir adamın kişisel özelliklerinden ziyade yaptıklarına bakarım ben adamın yazdığı kitaplar ortadadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 ben kendisini yıllarca takip ettim televizyon ve gazeteden sonra bir gün yazdıkları beni tatmin etmemeye başladı ve bıraktım okumayı. güzel yazıyor güzel şeyler söylüyor ama nedense beğenmez oldum yazdıklarını... basit geliyor desem ağır kaçacak ama cidden yapacağı yorumları tahmin eder olmuştum ki o yorumlardan daha iyilerini yapması beklerdim. bir eksiği var ama çıkaramadım artık daha iyilerinin arayışındayım. belki hiç bulamayız ama bir yazarda takılıp kalmayıp daha iyisini aramak elbet bir yerlere götürür bizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 mani işte sen de aynen nihat genç gibi son derece boş, desteksiz sallıyosun. "işgal" perspektifinden bakarsan herşey işgal, natoya girmek, gümrük birliği anlaşması, BM'ye girmek, AİHM'ye tabi olmak, bunlar da işgal hadi buyur işgal altındayız. daha sorunların analizi için ideolojilerden bi nebze olsun sıyrılmış, tutarlı, mantıklı, doğru düzgün bir terminoloji geliştirmeden "köpekleer, soysuzlaar, satılmışlaar" diye bi tarafını yırtarak aydın olunmaz, halk da bilinçlendirilmez. herşeyden önce olaylara "iyi-kötü" diye bakmadan evvel "neden-sonuç" diyalektiği içinde bakacaksın ki boş laftan biraz fazlasını demiş olabilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Sir hiç nihat gencin kaç kitabını okudun veya hiç okudun mu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 kendisi daha dolu(!) olduğu için tenezzül etmemiş olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Nihat Genç Facefood değil fastfood yazılacağını öğrenememiş sanırım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Wispy said: Nihat Genç Facefood değil fastfood yazılacağını öğrenememiş sanırım :( typing problemleri bu yazıyı aldığım kaynaktan kaynaklanıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 ben nihat gencin daha softcore yazılarını seviyorum trabzonu,yanında çalışan gözü açık çaycıyı,otobüste yanına oturan adamı anlattığı fln. bu yazıyı beğenmedim doğrusu ama olurda bu adamı siyasi görüşü olsun üslubu olsun sevmedim takip etmeyecem diyip gecerseniz,daha edebi yazılarını kaçırmayın yinede deerim. neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 bir dönem nihat genç'in lemanda yayınlanan öykülerini severek okudum açıkçası, ayriyeten akşam gazetesinde yazarken de takip ediyordum. dili kuvvetlidir ve akıcıdır. biraz da o yüzden bu denli seviyesiz ve boş bir yazıyı ona yakıştıramadım. ee şimdi nolcek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Bir kişinin sadece 2-3 yazısını okuyarak o kişiyi kendimizden çok eminmiş gibi eleştirmek saçma değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Snefru said: raw power said: Öncelikle Hrant Dink konusundan bahsedeyim.Ulusalcı bir motivasyonla bir cinayet işlendiyse tabi ki bu tüm ulusalcılara mal edilemez,böyle bir şeyi iddia edemem.Sen sanki ben böyle söylemişim gibi değinmişsin bu konuya.Nihat Genç'i bu konuda suçlama nedenim Ermeni Konferansı düzenlendiği zaman ve sonrasındaki süreçte yazdığı yazılarıdır.Tabi gidip Hrant Dink'i vurun diye birşey yazmamıştır,dikkat edersen benim söylediğim Nihat Genç'in o ortamı sağlayan toplumsal histeriyi beslediği.Bunlar ayrı şeyler. AKP ve Nurcular hakkındaki tutumu tam olarak senin söylediğin gibi değil.6,5 sene süren AKP iktidarı boyunca bazen AKP'yi göklere çıkarırken bazen yerin dibine soktu,resmen zikzak çizdi.Yani belli bir noktadan sonra fikirlerinden kesin dönüş yapmadı.Tutarsız olduğunu söylemem bu yüzdendir. 'Ahır' konusunda da sana katılamayacağım,bu adamın hiç somut bir önerisi ile karşılaşmadım.Nihat Genç'in yaptığı Kurtuluş Savaşı'nda işe yarardı,ne var ki biz savaşta değiliz.Hamaset edebiyatı derken bundan bahsediyordum. Video olayını fazla abartmışsın,tabi dediğin gibi ülkemizin internet ile ilişkisi ayrıca incelenmesi gerek bir konu;fakat benim kastettiğim şey başka.Nihat Genç'i Nihat Genç yapan kitapları ve Leman'da ki yazılarıdır elbet,fakat son yıllardaki popüleritesini televizyona borçludur.Edebiyatının tartışıldığına hiç rastlamadım.Maalesef son derece sığ bir görüntü verdi bu son yıllarda. Hrant dink konusunda bende diyorum ki daha katilin kendi başına kalkıp vurduğu belli bile değil.Büyük ihtimalle de maşa bu çocuk kimiler tarafından yönlendirildi filan..Bunların hiçbiri belli değil.Tüm bunlar bir gerçek olarak önümüzde dururken nihat gencin veya aynı çizgideki diğer yazarların yazılarının bu çocuğa bu cinayeti işletmede zemin hazırlamasının etkisinin olamayacağını düşünüyorum.Çünkü okuyan bir insana siz cinayet işletemezsiniz :) AKP ve Nurcular ile söylediğim tam olarak aynı.Peki bu neden böyle çünkü adam her gün durmadan okuyor bu kadar çok bilgi yükleyen insanın elbette düşünceleri statik kalamaz ve haftalık programlarında ise o anın değerlendiremesini yaptığı için size biraz dengesiz gibi gelebilir.AKP nin iyi yanları varsa kişiler kendisine göre söylemeli yiğidi öldür hakkını ver hesabı fakat nihat gencin her programını izlemişimdir kendisi dedi zaten bu adamlara inandığını kendisinin kandırıldığını akpnin iktidarının 4.yılından sonra filan kafasına dank etti ve en son akpnin şehit cenazeleri hakkındaki konuşmaları kırılma noktası oldu ve aşırı sinirlenip saydı sövdü akpye.Adamın herkes tarafından kandırılmasının sebebi çok heyecanlı olması zamanında sağ sol olayında da kandırıldığını söyleyebilecek kadar açık sözlü bir adamdır. Nihat gencin yaptıkları kurtuluş savaşında işe yarar diyorsun buna katılıyorum.Katılmadığım tek nokta ise savaşta olmadığımız işte birşey yapamamamızında en büyük sebebi bu.Dünyada savaş tarzının değiştiğini insanımıza anlatamadıktan sonra hiçbirşey yapamayacağız.Bu konuda zaten yukardaki rusların trabzonu topa tutması olayı ile çok güzel bir şekilde belirtilmiştir. Herşeyden öte kişisel düşüncem olarak çok heyecanlı olduğu için birileri tarafından kolay kandırılabilmesinden ziyade nihat gencin tek birşeyinden şüphe duymam o da kendinden ödün vermeyen dik duruşu ve vatan sevgisidir.Edebiyat anlamında çok güçlüdür anlattığı fıkralar ile kendi bir tarzı vardır.Çok sert yazar ve konuşur.Birilerinin kafasına balyoz vurur gibi konuşur.Duygulu konuşur hatta tvde ağladığı zamanlarda da komik duruma düşer :) Herşeyden öte bir adamın kişisel özelliklerinden ziyade yaptıklarına bakarım ben adamın yazdığı kitaplar ortadadır. Valla daha önce de söyledim,adamın edebiyatçılığına bir yorum getirmişliğim yok,hatta Nihat Genç'i Nihat Genç yapan kitapları ve Leman'da ki yazılarıdır dedim. Eğer karanlık organizasyonlar(mesela derin devlet) bir eyleme girişecekse bunun altyapısını hazırlar.Hrant Dink'i de medya ile 301 ile resmen ölüme götürdüler. Dikkat edersen 'toplumsal histeri' lafını çok kullandım,ve Nihat Genç'in bunu beslediğini söyledim.Bu histeri o aydınların izole edilmesini sağladı.Bu da Hrant Dink'in öldürülmesi için uygun bir ortam hazırladı.Hatırlarsan Cerrah Dink öldürüldüğü zaman 'milliyetçi duygularla işlenmiş bir cinayet,örgüt yok' demişti.Gördüğün gibi senaryo hazır. Nihat Genç'i suçladığım nokta ise o ortamın hazırlanmasına bilerek veya bilmeyerek baya katkı sağlaması.Yani Ogün Samast Genç'in yazısını okudu sonra gitti Dink'i vurdu diye birşey söylemedim. AKP konusunda bir örnek vereyim.Atıyorum 'Davos' gibi halkın genelinin AKP'nin arkasında olduğu olaylarda bu adam AKP'yi desteklerken kısa süre sonra 180 derece dönebiliyor.Sen de farkındasındır,övgülerinin ve yergilerinin ayarı yok.Ben bunu populist buluyorum.Olay sırf AKP değil zaten,çoğu konuda bir dediği bir dediğini tutmuyor;hele ki eskilerde söyledikleri ile bugün söyledikleri arasında dağlar kadar fark oluyor. Ülkemizde her zaman üstü örtülü mücadeleler yaşanmıştır,fakat Genç'in genelde belirttiği gibi batının bize karşı bir savaş açmış olduğunu hiç düşünmüyorum;ki bana göre batıya yaklaşmamız ülkemiz için hayırlı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 O zaman raw power sen bu durumda danıştay cinayeti davasını işleyen kişinin fethullah gülenin,nur cemaatinin ve akp nin yarattığı ortak histeriden etkilendiğini kabul ediyorsun :) Yalnız gözden kaçırdığınız bir nokta var kişi bazında inceleme değil olay bazında inceleme yapıyor.Sırf bu yüzden dolayı adama tutarsız diyemezsiniz.Davos konusunda çıktığı tutumu iyi tek başına iyi bulabilir ki olayda bu şekilde.Tamamen olay bazında inceler ve hızlı bir şekilde değişen gündemi aynı hızda takip eder.Herşeyi kişi bazında değil olay bazında incelediği için size tutarsız gelebilir.Kaldı ki ortada şizofrenik bir durumda yok nihat genci satılık medya aydınları ile konuşmayın kendisine gelen komutlara göre yorum yapmaz çünkü bağımsız bir yazardır kimseye bağlı değildir.Yaptığı tek şey yiğidi öldür fakat hakkını verdir.Davos olayında tayyibi her ne kadar sevmesede yaptığı davranışı haklı bulmuştur.Bir kişinin - leri o kişinin + larını görüp dile getirmemizi engellemez.Ortalama sonuca vardığın zaman + ları ve - leri toplarsın bu şekilde yorum yaparsın.Nihat genc hiçbir zaman hiçbir programında + ları ve - leri toplayıp vardığı sonucu söylememiştir söylediği tek şey olaylar ve olaylar karşısında sorumlulara kendi bakış açısına göre verdiği + ve - lerdir izleyicilerine bıraktığı ise yorumlarını kendileri çıkarmaları ve kendi - ve + larını kendileri verip kendilerinin bir sonuca varmasını sağlamaktır. Kaldı ki batı hiçbir zaman dostumuz değil.Biz doğu dünyasından geliyoruz ve her zaman bir doğuluyuz.Fikir anlamında doğuluyuz yaşam kalitesi ve standart anlamında batının eriştiği değerlere ise direk onların yaşadığı sıkıntıları yaşamadan ulaşamayız.Herkesin kendi dinamizmi içindedir bir kişi senin kurtuluşuna örnek olabilir yol gösterebilir ama senin için seni kurtaramaz.Kendini kurtaracak olan yine sensindir.Bu ülke kalkınacaksa düzelicekse bunu kesinlikle batının desteği ile yapmayacak zaten tarih ve günümüz bize gösteriyor ki batı ve ab müzakereleri süreci hep bizlerden birer tavizler alıyor getirdiği iyi yönlerde vardır fakat - ve + ile değerlendirdiğimiz zaman baya - olduğunu göreceğiz.Materyalizmin hakim olduğu batı toplumları hiç kimseye çıkarı olmadan yardım etmez.Hiç kendimizi kandırmayalım. Ülkemizi savunmak istememiz "tüm batılıları öldürelim" anlamına gelmiyor.Fakat ciddi ciddi görelim ırağa saldırmış bir abd,yüzyıllarca üzerimize haçlı seferi düzenlemiş bir avrupa birliği şark projesini başlatmış bir papa varken avrupa bizim hiçbir anlamda dostumuz olamaz."Dünyada savaş mı kaldı ya artık" diyen safsalaklarda oldu bu alanlarda.Fakat üzgünüz ki dünya öyle bir evrim sürecinden daha geçmedi.Ne yazıkki dünyamızda savaş var saldırının olduğu yerde kendine saygı duyan insan savunma yapacak.Savaş yok diye savunma yapmayıp gebersin mi :) Herşeyden öte ülkenizde milli hiçbirşey yokken ülke olarak hiçbir değer üretemiyorken ülkenize abd hükümet kuruyorken tüm iç dinamiklerinizi ele geçirmişken askeriyenizi avcunun içine almışken medyanızı sizi istediği gibi yönlendirmek için kullanıyorken ve vatan evlatlarınızı koreye ırağa vb yerlere istediği gibi gönderebiliyorken siz nasıl bu kadar rahat oluyorsunuz da savaş yok diyebiliyorsunuz ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Nihat Genç'in bence bu ülkede yaşayan insanlara katacağı şey çoktur , ancak sadece bir başlangıç olabilir , çünkü o klasik bir geleneksel aydındır , raw dediği gibi bu hali bir gün birşeyi öbür gün tam zıttını savunmasına yol açar.Ulusalcılıkla milliyetçilik arasında bir ayrım yapıyor kendisine göre , ama malesef milliyetçilikten kurtulamıyor sık sık vatan millet sakarya edebiyatına düşüyor.Edebiyatı çok kuvvetli , yüzlerce doğru şeyi çok güzel anlatıyor belki ama bir tane de çözüm sunmuyor.Her hafta programlarını izlerken en çok bu dikkatimi çekmeye başladı , doğru gitmeyen herşeyi sayıyor ama ne yapmalıyız , bu konuda hiç bir önerisi yok bu da çok doğal geçen haftalarda lemanda 'motor değişikliği' diye bir yazısı vardı.Marksizmin sovyetlerin yıkılmasıyla artık ezilen kitleler için bir motor olamayacağı bu sebeple kendisinin de yeni bir yol çizdiği şeklinde.İşte o yeni çizdiği yolla varabileceği yer de bu kadar , popülist , milliyetçi , iyi niyetli bir aydın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Çözüm göstermediğine kesinlikle katılıyorum.Belkide en büyük eksikliği bu fakat kendisininde yaptığı bu bir adam illa herşeyi dört dörtlük yapacak değil uzman olduğu alanda gayet başarılı.Çözümü de daha tane tane konuşan bazı meselelerin altına daha iyi girmiş kişiler yapsın.Kaldı ki kendisi zaten edebiyat adamı çözüm üretmek gibi bir sorumluluğu yok hedefi gösterebildiği kadar gösterir çözümü üretecek olan halkın kendi dinamizmidir.Böyle adamlar konuşur konuşur halk kendisi birşeyler yapacaksa yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Snefru said: O zaman raw power sen bu durumda danıştay cinayeti davasını işleyen kişinin fethullah gülenin,nur cemaatinin ve akp nin yarattığı ortak histeriden etkilendiğini kabul ediyorsun :) Yalnız gözden kaçırdığınız bir nokta var kişi bazında inceleme değil olay bazında inceleme yapıyor.Sırf bu yüzden dolayı adama tutarsız diyemezsiniz.Davos konusunda çıktığı tutumu iyi tek başına iyi bulabilir ki olayda bu şekilde.Tamamen olay bazında inceler ve hızlı bir şekilde değişen gündemi aynı hızda takip eder.Herşeyi kişi bazında değil olay bazında incelediği için size tutarsız gelebilir.Kaldı ki ortada şizofrenik bir durumda yok nihat genci satılık medya aydınları ile konuşmayın kendisine gelen komutlara göre yorum yapmaz çünkü bağımsız bir yazardır kimseye bağlı değildir.Yaptığı tek şey yiğidi öldür fakat hakkını verdir.Davos olayında tayyibi her ne kadar sevmesede yaptığı davranışı haklı bulmuştur.Bir kişinin - leri o kişinin + larını görüp dile getirmemizi engellemez.Ortalama sonuca vardığın zaman + ları ve - leri toplarsın bu şekilde yorum yaparsın.Nihat genc hiçbir zaman hiçbir programında + ları ve - leri toplayıp vardığı sonucu söylememiştir söylediği tek şey olaylar ve olaylar karşısında sorumlulara kendi bakış açısına göre verdiği + ve - lerdir izleyicilerine bıraktığı ise yorumlarını kendileri çıkarmaları ve kendi - ve + larını kendileri verip kendilerinin bir sonuca varmasını sağlamaktır. Kaldı ki batı hiçbir zaman dostumuz değil.Biz doğu dünyasından geliyoruz ve her zaman bir doğuluyuz.Fikir anlamında doğuluyuz yaşam kalitesi ve standart anlamında batının eriştiği değerlere ise direk onların yaşadığı sıkıntıları yaşamadan ulaşamayız.Herkesin kendi dinamizmi içindedir bir kişi senin kurtuluşuna örnek olabilir yol gösterebilir ama senin için seni kurtaramaz.Kendini kurtaracak olan yine sensindir.Bu ülke kalkınacaksa düzelicekse bunu kesinlikle batının desteği ile yapmayacak zaten tarih ve günümüz bize gösteriyor ki batı ve ab müzakereleri süreci hep bizlerden birer tavizler alıyor getirdiği iyi yönlerde vardır fakat - ve + ile değerlendirdiğimiz zaman baya - olduğunu göreceğiz.Materyalizmin hakim olduğu batı toplumları hiç kimseye çıkarı olmadan yardım etmez.Hiç kendimizi kandırmayalım. Ülkemizi savunmak istememiz "tüm batılıları öldürelim" anlamına gelmiyor.Fakat ciddi ciddi görelim ırağa saldırmış bir abd,yüzyıllarca üzerimize haçlı seferi düzenlemiş bir avrupa birliği şark projesini başlatmış bir papa varken avrupa bizim hiçbir anlamda dostumuz olamaz."Dünyada savaş mı kaldı ya artık" diyen safsalaklarda oldu bu alanlarda.Fakat üzgünüz ki dünya öyle bir evrim sürecinden daha geçmedi.Ne yazıkki dünyamızda savaş var saldırının olduğu yerde kendine saygı duyan insan savunma yapacak.Savaş yok diye savunma yapmayıp gebersin mi :) Herşeyden öte ülkenizde milli hiçbirşey yokken ülke olarak hiçbir değer üretemiyorken ülkenize abd hükümet kuruyorken tüm iç dinamiklerinizi ele geçirmişken askeriyenizi avcunun içine almışken medyanızı sizi istediği gibi yönlendirmek için kullanıyorken ve vatan evlatlarınızı koreye ırağa vb yerlere istediği gibi gönderebiliyorken siz nasıl bu kadar rahat oluyorsunuz da savaş yok diyebiliyorsunuz ?? Doğru bir noktaya değinmişsin.Mesela Danıştay cinayetinden önce o ortamın yaratılmasında dinci basının çok katkısı oldu;Vakit'in başlığını hatırlarsın.Cinayeti Ergenekoncular işlemiş olabilir ama bu Vakit'in yaptıklarını hafifletmez.İslamcı basının Ergenekon davasına bu kadar yüklenmesinin bir sebebi de kendi pisliklerini bu davanın arkasına saklamaya çalışmaları. Nihat Genç'in tutumu 'Yiğidi öldür hakkını ver' sözü ile açıklanamaz,bunu daha önce de söyledim.Eleştirilerini gayet kişiler üzerinden de yapıyor.Bunun yanısıra 'salt eylem' üzerinden yorum yapmak yanlış.Örnek olarak Davos olayında bence ' o zaman 1 milyon Iraklının öldüğü savaşa neden girmek istedin' demeliydi,fakat gitti destekledi.Detaylı irdelemiyor olayları,popülistçe ve düz mantıkla bakıyor.Adama holigan dememin sebebi de buydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Diyorum ya adam olayları kendi içinde teker teker inceliyor.Irak olayı olduğu sırada medyada en çok lafı söyleyende kendisidir.Fakat bu ırak konusudur.İkisi farklı farklı şeyler.Genel bir sonuç elde etmek istediğinde ikisini topladığın zaman gerçek düşüncesi ortaya çıkar adamın çünkü günübirlik yorumluyor.Zaten kendisi hep eleştirdiği birini övmeye başlayacağı zaman "yiğidi öldür ama hakkını ver hep eleştiriyoruz ama iyi yanlarınıda söylemek lazım" diye lafa başlar.Bu gayet takdir edilecek birşeydir tutumsuzluk filan da değil.Kullandığı cümlelere göre çok duygusal öfkesine göre de holiganvari konuştuğuna kesinlikle katılırım çünkü kendisi gençken trabzonspor un holiganlığını yapmış bir adam.O şekilde büyümüş o şekilde görmüş geçirdiği gençlikten şimdiki durumuna yansıyan kişisel özellikleri benim bu adamın edebiyatını söylediklerini ve onurlu dik duruşunu gençlerle paylaştığı düşüncelerini görmemi engelleyemez. Sonuç olarak düşüncelerinden ziyade kişisel özelliklerini eleştirmemiz bu adamın söylediklerinin yanlış olmadığını gösterir.Misal adam ilk kez nihat genç programını izliyor 2.5 saat sürüyor çok güzel konuşuyor adam yine.EE beyendin mi diyorum şampuanını değiştirsin diyor adam cevap olarak.Yani hiçbirşey bulamadın adama sinir oldun şampuanına laf atabilecek dahi küçülüyorsun.Sizin yaptığınızda aynı şey holiganvari olsa ne olur tane tane konuşsa ne olur kaldıki kendini frenliyo adam artık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 1. herkes okumak zorunda değildir. 2. herkes okuduğunu anlamak zorunda değildir. 3. herkes bazı gerçekleri öğrenmek zorunda değildir. 4. herkes Allahın ona verdiği zeka ile yetinmek zorundadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 sanırım bu yazı lemana yeniden başladığında yazdığı ilk yazısıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Snefru said: Diyorum ya adam olayları kendi içinde teker teker inceliyor.Irak olayı olduğu sırada medyada en çok lafı söyleyende kendisidir.Fakat bu ırak konusudur.İkisi farklı farklı şeyler.Genel bir sonuç elde etmek istediğinde ikisini topladığın zaman gerçek düşüncesi ortaya çıkar adamın çünkü günübirlik yorumluyor.Zaten kendisi hep eleştirdiği birini övmeye başlayacağı zaman "yiğidi öldür ama hakkını ver hep eleştiriyoruz ama iyi yanlarınıda söylemek lazım" diye lafa başlar.Bu gayet takdir edilecek birşeydir tutumsuzluk filan da değil.Kullandığı cümlelere göre çok duygusal öfkesine göre de holiganvari konuştuğuna kesinlikle katılırım çünkü kendisi gençken trabzonspor un holiganlığını yapmış bir adam.O şekilde büyümüş o şekilde görmüş geçirdiği gençlikten şimdiki durumuna yansıyan kişisel özellikleri benim bu adamın edebiyatını söylediklerini ve onurlu dik duruşunu gençlerle paylaştığı düşüncelerini görmemi engelleyemez. Sonuç olarak düşüncelerinden ziyade kişisel özelliklerini eleştirmemiz bu adamın söylediklerinin yanlış olmadığını gösterir.Misal adam ilk kez nihat genç programını izliyor 2.5 saat sürüyor çok güzel konuşuyor adam yine.EE beyendin mi diyorum şampuanını değiştirsin diyor adam cevap olarak.Yani hiçbirşey bulamadın adama sinir oldun şampuanına laf atabilecek dahi küçülüyorsun.Sizin yaptığınızda aynı şey holiganvari olsa ne olur tane tane konuşsa ne olur kaldıki kendini frenliyo adam artık :) Irak konusunda ses çıkaran ender insanlardan biriydi katılıyorum,fakat bu Davos'a getirdiği yorumu benim gözümde daha garip yapıyor.Bir olayı yorumlarken o olayın geçmişini,nedenlerini ve sonuçlarını analiz etmesini beklerim,öbür türlü çok yanlış sonuçlara varılır. Benim kendisini eleştirdiğim noktalar görüşleri ve tarzı.Ha siyasetteki görüş farklarımızı detaylı tartışsak tartışma hiç bitmez zaten.Ama benim eleştirilerimin temeli fikirsel farklılıklardır.Olay 'şampuan' veya 'bağırarak konuşmak' kadar basit değil yani.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 O Tamamen farklı bir olay seversin sevmezsin herkesin fikrine saygı duymak bir onurdur.Tarzı sana uymuyordur filan bunlar gayet normal şeyler fakat ortak aklın elverdiği şekilde düşünecek olursak adamın konuşmaları hiç de yanlış değil.Hatta programında arada dehşet sosyolojik çıkarımlar yapıyor ve anından kafasından bir fıkra uydurarak durumu anlatıyor bunu yapabilen yazarda çok azdır o konuda çok takdir ederim kendisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar