Llama Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 4 YIL ERTELENEN SPOR'DA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ KANUNUN 5. MADDESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ POLİS, SPOR SAHALARINDAN ÇEKİLDİ KULÜPLER, KENDİ GÜVENLİKLERİNİ KENDİLERİ SAĞLAYACAK Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair 5149 sayılı kanunun 5.maddesi gereğince, bugünden itibaren polisin stad, salon ve spor alanlarının içinde görev yapması ortadan kalktı. Polis, genel asayiş ve spor alanları çevresindeki önlemi dışında, stad ve salon içlerinde görev almayacak. Profesyonel ve amatör resmi ile özel tüm spor müsabakalarını kapsayan uygulama nedeniyle bundan böyle spor kulüpleri her türlü sportif müsabakalarında saha içinde, tribünlerde sporcu giriş ve çıkış kapıları, koridorları, hakem ve gözlemci odaları, basın tribünü ve röportaj odalarında, idari bölümlerde 1. Güvenlik bariyeri dahil olmak üzere, özel güvenlik personeli çalıştıracak. Müsabakalarda görev yapacak özel güvenlikçilerin listesi İllerde Emniyet Müdürlükleri ile ilgili federasyonların temsilcilerine verilecek. Türkiye Süper ligi dahil olmak üzere bu haftadan itibaren polisler, saha içinde görev yapmayacak. 28 Nisan 2004 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5149 sayılı Spor'da Şiddetin Önlenmesine dair Kanunda , kulüplerin gerekli önlemleri alması ve özel güvençilerin yetişmesi amacıyla dört yıl ertelenen ve 5 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla yeniden yürürlüğe giren 5.maddede şöyle deniliyor: "Spor kulüpleri, güvenliği sağlamaya yetecek sayıdaki güvenlik elemanlarını, müsabaka öncesinden, müsabakanın tamamlanıp, seyirci ve sporcuların tahliyesine kadar geçecek dönem içerisinde müsabakaların yapılacağı yerde bulundurmak ve spor alanlarının iç güvenliğini sağlamaktan yükümlüdür. Spor kulüpleri bu kanunda yer alan yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla müsabaka ve saha güvenliğinin sağlanmasına yetecek sayı ve nitelikte, yasalar çerçevesinde özel güvenlik hizmeti satın almaya yetkilidir. Özel Güvenlikçilerin bu kanundan doğan görevlerinin ifası sırasında ateşli silah taşımaları yasaktır" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Bence isabetli bir karar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Hem avantajları hem de dezavantajları var. Ama polis tarafına bakarsanız onlar adına daha hayırlı bir durum. Çünkü örnek verirsek bir şl maçından sonra bu adamlar evlerine kaçta gidiyorlar vs. Bu Arda olayında dediğim gibi, öncelikle klüplerin o özel güvenlik görevlilerine saygı göstermesi gerekiyor ki seyircilerde göstersin. Hayırlı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 güzel olmuş. bence sokaklardan filan da çekilsinler. neredeyse sokaktaki tinerci bu ülkenin polisinden daha çok güven verir hale geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Bence hiç de yerinde veya avantajlı değil. Polisin üniformasının, hatta copunun bile (orantısız kullanılmadığı sürece tabii) verdiği bir korku, bir zorunluluk hissi var. İyice kafası kıyak veya gaza gelmiş %5 çapulcu tayfa falan anca polisle kavgaya girişiyor. Şimdi senin benim gibi vatandaşlardan oluşan güvenlik görevlileri geldiğinde, onlara çok daha rahat kafa tutabilecek çok daha büyük gruplar olur gibi geliyor bana. Yani eskiden amaç "polise yakalanmadan mümkün olduğunda karşıya zarar verip sıvışmak, göze görünmemek" iken, yeni amaç "düşmanlarla birlikte onları koruyan güvenlikçileri de iyice dövelim" olabilir. İnşallah olmaz, bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ee şimdi kim kovalicak onca insanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ee amatör maçlarda ne olacak noku yedik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 @Cemad Beğenmediğin polis teşkilatı terörle mücadelede en çok iş yapan kısmı Türkiye'nin.3-5 tane rüşvet yiyen kirlenmiş polis var diye bütün bir kuruma böylesine hakaret etmek çok adil değil bence. (Tinerci daha güven veriyor demek bana göre hakaret) Bence çok saçma olmuş bu karar hadi Galatasaray'a,Fenerbahçe'ye koymaz bunların parası da hani küçük takımlar ne yapıcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Kişisel gözlemimi söylüyorum, 3-5 rüşvet yiyen yok, 3-5 rüşvet yemiyen/temiz var aralarında maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 polis çekilsin, jandarma baksın :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 DeathLord said: 3-5 tane rüşvet yiyen kirlenmiş polis var diye bütün bir kuruma böylesine hakaret etmek çok adil değil bence. Rüşvet yemeyen polis "yok" diyebiliriz rahatça, büyük çoğunluğu yiyor yani. Yoksa hepsinde N95 muadili ve üzeri telefonlar, Ray-Ban güneş gözlükleri olmazdı en basitinden. Özellikle sivil ve yunuslar olmak üzere birçoğunun yetkilerini kabalığa güç olarak görmesi de önemli bir öfke faktörü. Ailende, çevrende falan polis var da böyle hassaslık ettiysen istisnalar kaideyi bozmaz tabii ki, kimse "hepsi böyledir %100" demiyor. Çoğunun öyle olduğunu da kabul etmek lazım ama. Konumuz da bu değil tabii, fazla girmemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Yok işin komik yanı yok öyle ailemde çevremde polis =) Ama hani her mesleğin içinde var kirlenmişler. Dediğim gibi bunun oranını tam olarak bilemiyorum tabi kimse de bilemez yani. Ama hakkıyla bu görevi yapan kurşun yiyen şehit olan insanlar var. Şu yazıyı onlardan birinin çocuğu görse mesela neler hisseder? Haklısın konu bu değil fazla konuşmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 pkkdan sonra bu ülkedeki en büyük terör(korku) polis yahu neyi anlatıyorsun? en kirlenmiş kurumların da başlarında gelir. dendiği gibi 3-5 tane namuslu var doğrudur ama genelleme yapıyoruz çoğunluktan bahsediyoruz neyse konu bu değil. kendi beceremeyen yardım isteyen kulüplere devlet yine destek verecektir bir şekilde eli mahkum. şimdi olmasa bile bir süre sonra polisin olması neden mantıksız? çünkü pişkin yöneticiler çıkıyor içeri skulan silah/bıçak/yabancımadde cart curt senin polisinin kontrolünden geçti ben ne yapayım diyor şimdi devlet de diyor ki al ozaman kendi güvenliğini kendin seç kendin uygula. üstüne olay çıkarsa da %100 sorumlu sensin cezalar çok daha ağır olacak. olması gereken bu. hakeden çok var biliyorum ama 100 kişilik bi gruptan 5 kişi olay çıkarıyor diye 100ünün üstüne biber gazı sıkamazsın. yok öyle bir mantık. bunu yapan hayvanın önde gidenidir. nasıl tsk bi grup pkklıyı bölgenin içinde bulamıyorum diye napalm yağdıramıyorsa suçsuza zarar vermemek için polis de yapamaz bunu. neyse konuyu dağıtmayalım da türk polisinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. konu sadece futbol diye bukadarına değindim yoksa ülkenin her alanında polis teşkilatı rezil bir durumda hayır "kızına sahip çıksaydı" lafı filan geliyor yine aklıma fıttırıyorum en iyisi uzatmamak... susuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 hata... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 tamamda neden polis olmayacak? nedir dayanağı? özel güvenlik ne kadar koruma sağlayabilir ya da olaylara karşı ne kadar ölçülü yaklaşabilir.. olmamış bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 amma polis sever varmış ilginç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 polisler biraz ipimle kuşağım takılıyorlardı. bitse de gitsek modunda. şimdi bu özel güvenlikler burunlarından kıl aldırmazlar. çok olay, çok tartışma çıkar gibi geliyor bana. uygulansın görelim madem ne diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Bu ne saçma olaydır ya, adamlar kendi kulüp taraftarlarına müdahale etmeye korkar işimden olucam diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eeht Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 polis yok mu oh be yaşasın çoık iyi oldu artık kendini Allah zanneden adamlarla muhattap olmıyacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 artık sahaya laptop atabilcez yihuuu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 BiTcH_oFBaT said: artık sahaya laptop atabilcez yihuuu ben sende çakmak bile atcak potansiyel göremiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 demek kendine yeni eğlence buldun. bravo sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 kızma beh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 eee amatör maçlarda ne olcak ? gerçi 3-4 polis felan koyuyorlar genelde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2009 polis oldumu sanki insanlar daha bi olay çıkartayım havasında oluyordu, o polisin bolluğu delirtiyordu. bu arada polis sadece sahaiçinden çekiliyor. yani önceden merdiven boşluklarını falan onlar denetliyordu, şimdi özel güvenlikler denetlicek. polis yine hazır bulunur, olay olduğunda girer yine tribüne. yoksa dışardaki olayların önüne geçilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar