Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google'ı sarsacak rakip


Böjeek

Öne çıkan mesajlar

google'dan farklı bişi. nette var olan verileri derleyip daha işe yarar şeyler getirmek gibi. haberlerde dönen örnekler var, sorulara cevap verecek falan, 'JFK öldürüldüğünde Londra'da hava nasıldı?' benzeri, bi yerden suikast tarihini saatini alıp bir meteoroloji arşivinden o tarih saatteki verileri bulup getirmek mesela. güzel olabilir, görücez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

google'in basarisi sadece arama motoru olmasi degildi ki wolfram google'i sarssin. baska bir degisle, iki query'yi bir semantik query'de birlestirmek aramanin bir sonraki asamasi degil. yeni bir pagerank algoritmasi gelip, sadece populer keywordlerle degil, incik cincikte de basarili sonuclar vermedigi surece google sarsilmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:
toggie said:
kim napıcak kennedy öldüğünde londra'daki havayı ögrenip? ancak işte bunları biliyor muydunuz diye başlık atıp mail forward yaparlar.


oha bildiğin web 3.0 neye yarar ki niye sordun burada.

bu yüzden patiden milyarderler çıkamıyor sanırım:/


valla 4-5 kez okudum da bişey anlamadım dediginden.
web 3.0 ile ilgisini çözmeye çalışıyorum halen :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ok..

o zaman şunu bi aratın bakeem
http://www.picamatic.com/show/2009/05/04/06/16/3511761_107x55.jpg

bu stiffness için basit bi formüldür mesela.. bunun açılmışı frame için şudur
http://www.picamatic.com/show/2009/05/04/06/16/3511763_175x51.jpg

ro'da Ib/4Ic

chopra'nın kitabından geldi bu basit soru..

yok varsa formül arama motoru, var ya süper makbule geçer.
bazen keyword aratmak hammalıktan öteye geçmiyor. tek durum arıyorsun bi sürü alakasız şey çıkıyor

daha karışık şeyler var ki aman aman..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

la olm elimdeki pdf'den soruyorum bunu. kitabın da adını veriyorum. yazın "şöle bi query kullandım sonuçta şu link çıktı işte cevap budur" diye.

bazen sadece tek bir formülle alakalı makale arıyorsun, 100tane alakasız sonucu elemen gerekiyor. yapabilen arama motoru varsa öğrenmek isterim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi nefret ediyorum boyle salakca haberlerden.

Bir kere, bu yeni bisey degil. Bunu ilk olarak bu site baslatmadi, Powerset (http://www.powerset.com) diye bir firma baslatti. Powerset'in amaci Natural Language Processing ile aramayi birlestirmekti, kisaca sen bi soru sordugun zaman arama motoru sorunu anlayacak ve ona gore bir cevap verecekti.

Powerset baya iyi is cikardi, ben staja basvurmustum 2 sene once NLP ile ilgiliyken, staja adam alacak butcemiz yok demislerdi. Gecen gun noldu bu adamlara diye girdim sitelerine, Microsoft satin almis.

Neyse, Google'a rakip olmak icin bu yeterli degil. Dunyanin en iyi parser'ini koysan oraya, arama motoru adamin sorusunu normal bir insan gibi 100% anlasa dahi, sonraki kisim arama algoritmasi. Ve NLP problemi cozmek icin kurulan hicbir sirketin arama motoru Google'in algoritmasini gecemez, acik ve net.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah mesela Powerset havlu atip internet yerine Wikipedia aramasi yapmaya baslamis. Yazilardan ozet cikariyo falan filan, guzel baya.

Yok abi yani sen keyword aramasiyla Google'i gecemiyorken natural language aramasiyla nasil gecicen oksimoron bu. Ilkini yapamayan ikinciyi zaten yapamaz. Ilkini yapabilen de multi milyoner olur zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...