Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Science&id=X1241413484718&date=04Mayis2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 semantik arama motorlari hazirda var zaten. wolfram'i da sanirim baska bir konuda konusmustuk. fakat en onemlisi, mynet'in pirt dedikleri keci olsa, daglar abdurrahman celebiden gecilmezdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 ne farkı olcak çay servisimi yapcak bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 hem program olarak bahsediyolar. hemde google rakip gösteriyolar. anlamadım bu işten bişey. hepsi tırt gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 içi boş konuları dikkat çekici haber olarak sunma tekniği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Bone said: içi boş konuları dikkat çekici haber olarak sunma tekniği. (tu) 15 sene boyunca google'a rakip cıkacağını sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 google'dan farklı bişi. nette var olan verileri derleyip daha işe yarar şeyler getirmek gibi. haberlerde dönen örnekler var, sorulara cevap verecek falan, 'JFK öldürüldüğünde Londra'da hava nasıldı?' benzeri, bi yerden suikast tarihini saatini alıp bir meteoroloji arşivinden o tarih saatteki verileri bulup getirmek mesela. güzel olabilir, görücez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 kim napıcak kennedy öldüğünde londra'daki havayı ögrenip? ancak işte bunları biliyor muydunuz diye başlık atıp mail forward yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 o işin magazin kısmı, haberlerde böyle duyuracaklar tabi. ama düzgün bişeyse işe yarayabilir pek çok yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 google'in basarisi sadece arama motoru olmasi degildi ki wolfram google'i sarssin. baska bir degisle, iki query'yi bir semantik query'de birlestirmek aramanin bir sonraki asamasi degil. yeni bir pagerank algoritmasi gelip, sadece populer keywordlerle degil, incik cincikte de basarili sonuclar vermedigi surece google sarsilmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 toggie said: kim napıcak kennedy öldüğünde londra'daki havayı ögrenip? ancak işte bunları biliyor muydunuz diye başlık atıp mail forward yaparlar. oha bildiğin web 3.0 neye yarar ki niye sordun burada. bu yüzden patiden milyarderler çıkamıyor sanırım:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 matematiksel formülleri arayacak bişi yapsalarmış keşke.. o yok sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 niye aramasın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Prosciutto said: niye aramasın ki? wolfram alphayı sizmi kuruyosunuz acaba? edit:imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Prosciutto said: niye aramasın ki? bağa mı didin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 ZaugnaKhaldun said: toggie said: kim napıcak kennedy öldüğünde londra'daki havayı ögrenip? ancak işte bunları biliyor muydunuz diye başlık atıp mail forward yaparlar. oha bildiğin web 3.0 neye yarar ki niye sordun burada. bu yüzden patiden milyarderler çıkamıyor sanırım:/ valla 4-5 kez okudum da bişey anlamadım dediginden. web 3.0 ile ilgisini çözmeye çalışıyorum halen :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 dasaaa said: Prosciutto said: niye aramasın ki? bağa mı didin? yep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 ok.. o zaman şunu bi aratın bakeem http://www.picamatic.com/show/2009/05/04/06/16/3511761_107x55.jpg bu stiffness için basit bi formüldür mesela.. bunun açılmışı frame için şudur http://www.picamatic.com/show/2009/05/04/06/16/3511763_175x51.jpg ro'da Ib/4Ic chopra'nın kitabından geldi bu basit soru.. yok varsa formül arama motoru, var ya süper makbule geçer. bazen keyword aratmak hammalıktan öteye geçmiyor. tek durum arıyorsun bi sürü alakasız şey çıkıyor daha karışık şeyler var ki aman aman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 formül aratmaktan kastın ne? bulmuşsun işte :) ayrıca eğer söylenenleri gerçekten yapıyosa ilişki kurma mekanizmasıyla çok daha rahatlaşır aranan şeyi bulmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 la olm elimdeki pdf'den soruyorum bunu. kitabın da adını veriyorum. yazın "şöle bi query kullandım sonuçta şu link çıktı işte cevap budur" diye. bazen sadece tek bir formülle alakalı makale arıyorsun, 100tane alakasız sonucu elemen gerekiyor. yapabilen arama motoru varsa öğrenmek isterim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2009 tamam işte, dediğim şey zaten eleme sistemleri geliştikçe bunun daha rahat olacağı. ha wolfram ne kadar yapar bunu orasını bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 hacı yazamadığımız formülü nası aratıcaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Abi nefret ediyorum boyle salakca haberlerden. Bir kere, bu yeni bisey degil. Bunu ilk olarak bu site baslatmadi, Powerset (http://www.powerset.com) diye bir firma baslatti. Powerset'in amaci Natural Language Processing ile aramayi birlestirmekti, kisaca sen bi soru sordugun zaman arama motoru sorunu anlayacak ve ona gore bir cevap verecekti. Powerset baya iyi is cikardi, ben staja basvurmustum 2 sene once NLP ile ilgiliyken, staja adam alacak butcemiz yok demislerdi. Gecen gun noldu bu adamlara diye girdim sitelerine, Microsoft satin almis. Neyse, Google'a rakip olmak icin bu yeterli degil. Dunyanin en iyi parser'ini koysan oraya, arama motoru adamin sorusunu normal bir insan gibi 100% anlasa dahi, sonraki kisim arama algoritmasi. Ve NLP problemi cozmek icin kurulan hicbir sirketin arama motoru Google'in algoritmasini gecemez, acik ve net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Ahah mesela Powerset havlu atip internet yerine Wikipedia aramasi yapmaya baslamis. Yazilardan ozet cikariyo falan filan, guzel baya. Yok abi yani sen keyword aramasiyla Google'i gecemiyorken natural language aramasiyla nasil gecicen oksimoron bu. Ilkini yapamayan ikinciyi zaten yapamaz. Ilkini yapabilen de multi milyoner olur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Böjeek said: Prosciutto said: niye aramasın ki? wolfram alphayı sizmi kuruyosunuz acaba? edit:imla Bayaa düzeltmişsin imlayı edit'le. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar