Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

propaganda:p

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Ünlü ve efsanevi süvari komutanı J.E.B. Stuart bugün ülkemize gelip herhangi bir orduevimizde çay içmeye kalksa, kapıdan sokulmazdı!

hahahahahahahahaha

daha geçenlerde benzer bir şeyi başka bir komutan için düşünüyordum, çok efsane sakallar ve bıyıklar var bir dönem bizim kopyalamaya çalıştığımız batı'da. demek ki cumhuriyet 30-40 sene evvel kurulsaymış genelkurmay başkanımız bismarck gibi gezecekti bugün.

hoş gerçi ben şahsi zevk olarak 'türk bıyığı' olarak nam salmış bıyığa kendim 'kıtipyöz bıyık' derim, hoşlaşmam ki milletvekillerimizin ekseriyeti sahiptir partiden bağımsız. ancak bunu o kişinin dünya görüşünü yargılamaya alet edersem ancak benim kendi fikir (böyle temelsiz bir yargılamaya muhtaç kaldığım için) ve hoşgörü kıtlığımı gösterir ki her uzun saçlıya satanissss demekten hiç farkı yok.

ha evet çürüdü o fikir 007, ben dokunmadan önce de küflüydü zaten.
Mesaj tarihi:
sakal, bıyık niye bırakır birisi ben bilmem. taş patlasa 3-4 günlük sakalı bırakırım, o da arada sırada suratı dinlendirmek içindir.

askerlik gibi disiplinin ön planda olduğu bir meslekte, barış zamanı traş olmaya imtina eden tiplerin notu bence de eksidedir. her ne meslekte olursa olsun, sabah traşını olan adamın notu artıdadır.

he adam sakal bırakmış, bıyık bırakmış çok da önemli değil esasen. bıraktığı sakala, bıyığa şekil verebilmiş mi; gereken bakımı yapabilmiş mi, bu da bir disiplin göstergesidir.

sonuç itibariyle: kılda keramet yok, kılsızlıkta da keramet yok.

adamım notu zaten bellidir, kendimizi kandırmayalım yani salaklla, bıyıkla.
Mesaj tarihi:

2300 yıl sonra asker tıraşlılara hala okutuyorlar askeri okullarda adam ne yapmış. (:P)

şaka bir yana kessinler askerde canım, ona lafım yok.
Mesaj tarihi:
ha pardon siz "akp'den hitler çıksa savunurum" diyenlerdensiniz değil mi?

görüyorum ki bazı arkadaşlar türkiye'nin son 40 yılını kaldırıp çöpe atmış, "sakaldan bıyıktan bişey mi olurmuş canım" diye mastürbasyon yaparak.

farkında değilseniz söyleyeyim, burada eleştirdiğimiz çağdaşlık geri kalmışlık felan değildir, siyasi simgelerdir.

bu ülkede ülkücü bıyığı veya mahir çayan bıyığı bıraktı diye öldürülenleri bilmezsiniz, "sakaldan bıyıktan bişey mi olurmuş" diye üfürmek, ülkemizle alakası olmayan örnekler vermek kolaydır. Gönül isterdi ki sizin dediğiniz gibi olsa, kıldan tüyden nem kapmasa insanlar, ama bu ülkede kılla tüyle bi görüşü selamlamak bir modadır.

engin ardıç da tipik yalaka yazısında (orduya çakmanın moda olduğunu da unutmadan) ordunun sakal bıyık çekincesine laf sokmaya çalışmış kendince. halbuki o da iyi bilmektedir ki (işine gelmemektedir ama) bu ülkede ordunun en son isteyeceği şey mensupları arasında sakalla bıyıkla politika yapılması ve bundan dolayı arasında husumet çıkmasıdır. en azından şeklen bunun önüne geçmenin yolu sakalsız-bıyıksız-kısa saçlı askerlerdir.

gerçi hoş, akp'nin merkez sağ görünümlü dinci bi parti olduğunu bilmek için badem bıyık veya irancı sakalı taşımalarına gerek yok da, böyle aşikare yapacak kadar bağnazını görünce de eleştirmekten geri kalmayalım dedik.

O diil de, mhp başa gelse de mafya/ülkücü bıyıklı biri bakan olsa yine bu kadar geniş olabilecek misiniz acaba?

ha bi de engin ardıçın babasız çocuk doğuran kadın vs sakallı bakan kıyaslaması yapacak kadar tarafsızlığı, sakal genişliği ama zina muhafazakarlığı gözlerimi yaşarttı.

Ama bu kadar yalama yetmez. Ramazan'da da dini sohbetler yapmasını bekliyorum kendisinden.
Mesaj tarihi:
Adamın kafasında dik tüğ olsa ona da siyasi simge diyecekler.

Kürşat Tüzmenin bıyığı nasıldı ? Kimse ülkücümü lan bu herif dedi mi ? Farkında değilsiniz ki şekilcik almış başını gitmiş bilinç altınızda. Ki bu hareketi başkaları yaıyor diye konuşup eleştirirken , eleştirdiğiniz insanlardan çok daha fazla benimsemişsiniz.

Kendiniz şekilcilik yaparken , başkalarının yaptığı şekilcilik ile kendinizi savunmaya çalışmayın. Herkes kendinden sorumludur.
Mesaj tarihi:
kürşat tüzmen'in bıyığına ülkücü bıyığı diyebiliyorken (hiç ülkücü bıyığı görmesek kanacaz) taner beyin sakalına dinci sakalı diyememek yeni bir level atlamaktır, ne leveli olduğunu söylemeyeyim şimdi.

kaldı ki bu şekilciliği getiren ben değilim, dün bulunmadı dinci sakalı, ülkücü bıyığı kavramları.

ülkü ocaklarında takılanların ülkücü bıyığı, cemaate yakın olanlardaki badem bıyık, çember sakal takıntısı da büyük bir tesadüf zaten, hiç siyasi değil.
Mesaj tarihi:
Diyebilmek ya da diyememekten bahsetmiyorum , diyip dememekten bahsediyorum. İnsanların bıyığı , sakalı ile değil icraatleri ile değerlendirilmesi doğru olandır.

kaldı ki bu şekilciliği getiren ben değilim, dün bulunmadı dinci sakalı, ülkücü bıyığı kavramları. said:

Biri kavram çıkartınca , kavram üzerinden yorum ve değerlendirme yapman seni bağlar başkasını değil. Sen bunu seçip seçmeme konusunda özgürsün. Hemen başkasına topu atma. Birşey yaptığında arkasında dur.

Biz değilde başkaları bu hale soktu veya dillendiriyor demek , samimi veya imalı olarak forumda bunu dile getirmeyi masum göstermiyor. Demekki sen de bu şekilde değerlendirmeler yapıyorsun.
Mesaj tarihi:
anlamak istemediğin şey şu, sen bu kavramları yok sayınca, başını başka yöne çevirip "kılına tüyüne bakmadan değerlendirelim" deyince bu kavramlar yok olmuyor, orada duruyor, bütün amacıyla, hedefiyle, getirisiyle, götürüsüyle.

Şu an Taner beyin o koltukta oturuyor olmasının tek sebebi milli görüşçü tabana mesaj vermektir, yoksa ne kadar değerli dürüst yetkin olursa olsun farketmez, çok iyi icraatler de çıkarabilir, yan gelip yatabilir de, bunu zaman gösterecek, ama sonuçta temsil ettiği değerler hastalıklı, arka bahçesi tehlikeli.

ama dedim ya, zaten akp'nin ne olduğunu belli etmesi için illa çember sakala ihtiyacı yok, sadece senin de daha önce belirttiğin gibi, saadete kaçışları engellemek için taner beyin sakalının etkileyebileceği tabana bir mesaj verme çabası.
Mesaj tarihi:
Ben kavramları yok saymıyorum , bu kavramlarla insanları değerlendirmenin nekadar yanlış ve çirkin olduğundan bahsediyorum. Birilerinin bunu yaptğını iddia edip , kendisininde yapması onlardan hiçbir farkı olmadığını gösterir.

Burada o insanın sakalından dolayımı yoksa başka nedenlerden dolayımı o makama getirildiği benim konum değil.

İnsanın beyninin içinde neler döndüğünü bilemezsin , önemli olan icraatlerdir. Sana göre milli görüş hastalıklı olabilir. Tüm görüşler için senin bu ettiğin lafı söyleyecek birçok insan çıkar. Çünkü her görüşün içinde onu hastalıklı hale getiren kişiler ve eylemleri olur.

Bu insanın geçmişte yaptığı yanlış birşeyler varsa onları konuşabiliriz. Ama geldiği gibi tip tam milli görüş tipi deyip imalı karalamak gayet çirkin bir hareket. Bir insanın sırf şeklinden dolayı o koltuğa getirildiğine ihtimal vermiyorum.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Bir insanın sırf şeklinden dolayı o koltuğa getirildiğine ihtimal vermiyorum.

Sırf tipi değildir tabii, bir yandan da üstlerine iyi bir hizmetkar olması gerekiyor. Şekil bir önşart ama.
Mesaj tarihi:
bu mantıkla ali babacanın bakan olmaması gerekiyodu, aman tanrım!?

isteyen istediği şekilde bıyığını sakalını bıraksın, bıyık-sakaldan veya kılık-kıyafetten karakter tahlili yapma dönemi geride kaldığı zaman, yani ideolojik körlük bi nebze olsun iyileştirildiği zaman bu ülke önünü görebilecektir.
Mesaj tarihi:
"Kavramlarla insan değerlendirmek yanlış ve çirkindir" demek, eğer bu kavramların birşeylerin temsili olarak kullanılmasını engelleyemiyorsan, yok saymaktır. Hadi hep beraber elele verelim, kılın tüyün siyasi görüşler için kullanılmasını, ülkücü bıyığı bırakmak isteyen adamın bunu sadece ülkücü bıyığı olduğu için yapmasının önüne geçelim, insanlar sırf zevk için de ülkücü bıyığı bırakabilsinler, veya gayet sol görüşlü biri de ülkücü bıyığı bırakabilsin. Bunu yapabiliyor muyuz, yani insanların bunları siyasi amaçlarla kullanmasını engelleyebiliyor muyuz? Bunu yapamıyorsak, senin söylediğin sadece kafayı bu kavramlara karşı kuma gömmektir. Yani kimseyi karalamıyorum, sadece gördüğümü söylüyorum. Sen taner beyin o koltuğa şekli dolayısıyla getirildiğe inanıp inanmamakta özgürsün, ama ben kafamı senin gibi kuma gömemiyorum, kral çıplak diye bağırıyorum.
Hatta bi iddia daha ortaya atayım, İran'la doğalgaz/enerji anlaşmaları vs çerçevesinde gayet de bi iranlı bakana benzeyen taner beyin kullanılacak olması elimizi kolaylaştırabilecek birşeydir.

Dincilik-irtica, cemaatlenme bu halk için bir tehdittir, tehlikelidir. Bunun sencesi bencesi oncası yoktur, çünkü halkın dinini kullanan, dinini sömüren yapılar yeri gelir o din için halkı böler, birbirine kırdırır, çatışmaya sürekler. Tarih öbür dünyayla mükafatı vadedilen insanların yaptığı yanlışlıklarla doludur.

@sir, şu ilk paragrafım sana da gelsin o zaman.
Mesaj tarihi:
iyi de her şartta ve her koşulda dediklerin doğru değil ki?

sen dışardan bakan biri olarak bakanın sakalına ya da ülkücünün bıyığına anlam yüklemeye devam ettiğin müddetçe bu durum böyle kalır. türbanda da aynı şey geçerli. belirli bir görünüş, illa yekpare bir ideolojiyi yansıtacak ve bunlar kalıptan çıkmış gibi bir örnek olacak dediğimiz anda hataya düşüyoruz aslında, çünkü kimin hangi niyetlerle, hangi nedenlerle belli bir şekilde göründüğünü 100% bilme şansımız yok.

öncelikle sen önemsemeyi, özellikle vurgu yapmayı bırakacaksın, icraatına, söylemine bakacaksın adamların. herkes böyle yaklaştığında kimin nasıl göründüğü önemsiz olucak zaten.
Mesaj tarihi:
Kafamı kuma filan gömdüğüm yok , ben senin gibi başkalarının yaptığı yanlışı yapmıyorum. Sen başkası da yapıyor var ama diyerek aynı şeyi yapıyorsun ve savunuyorsun.

Buda onlardan bir farkın olmadığını gösteriyor bize. Şeklinden dolayı yaftalamayı yapıp savunuyorsun kısaca. İcraatinden dolayı eleştirebiliyorsan eleştir şu zamanda.

Milli görüşü , dincilik artı irtica olarak tanımlamanda düşmansal bir yaklaşım. Hatta şaka gibi. Her görüş altında , her siyasi kavramın altında yanlış yapanlar vardır. Onu toptan yasaya aykırı , tehlikeli bir kavram olarak tanımlaman bana göre gayet kıt bir değerlendirme.

Milli görüşün açılımına ve hedeflerine göz atmanı tavsiye ederim. Burda amacımda onu bunu savunmak değil , her konuda yaptığınız gibi birşeylere bodozlama yaptığınız yaklaşım şeklinizi eleştirmektir.
Mesaj tarihi:
@sir, işte konu o serbestliğe izin verip vermemekte yatıyor. Şimdi, bilmiyorum doğru mu anladım yanlış mı anladım, bi özet geçeyim,

bana ister yasakçı de, ister kötümser, ben kişinin içini bilemeyeceğin için, görünüşünden çıkarım yapıp riske girilmeden zararlı düşünceyi temsil eden siyasi görünüşün engellenmesi taraftarıyım. Bir ödün verilirse başka ödünlerin de verilmesi gerekeceğini, tehdidin büyüyeceğini, tehdit sonucunda zararlı çıkılırsa bunun onarılamaz yaralar açabileceğini düşünüyorum. Buna kalkışmanın ülkeyi boşu boşuna iç çatışmaya ve kayıp yıllara (son 60 yıldır yaşadıklarımız gibi) sürükleyeceğine inanıyorum. Yani sonuçta mali bi proje değil yaptığımız, riskleri öngörüp planlar yapamıyoruz. Malzememiz insan.

sense bu konuda daha serbestlikten yanasın, "bırakın yapsınlar bırakın geçsinler"cisin. Görünüşe rağmen insanlara şans tanınıp riske girilip sonucunun müspet olmasının bir kazanç olduğunu düşünüyorsun, ama olumsuz olması durumunda ne yapılması gerektiğini, ülke olarak kaybımızın ne olacağını önemsemiyorsun. "gerekirse kaybedelim, ama serbest bırakalım" diye yaklaşıyorsun, zamanla kaybedebileceklerimiz arasında serbest bırakabilme özgürlüğümüzün de olabileceğini umursamadan.
Mesaj tarihi:
korku politikası hep kaybetcez hep kaos çıkcak triplerini aşmadan bişi olmaz korkuların üstüne gitmeden doğruyu bulamayız. taaa reccep tayyip erdoğan istanbul büyükşehir belediye başkanlığına gelceğinde ne dendi?

bu adam gelirse otobüsleri haremlik selamlık yapar
kapatır tum mekanları falan dedi

tam aksine adam etti şehri.

yada cumhurbaşkanı abdullah gül seçilirse olcakları?

kaos cıkar iç savaş cıkar?

bi bok olmadı gene

yani sürekli kıl tüy işleri dağ gibi gösterip sürekli insanları korkutarak biyere varılmaz.eskiden nerde ermeni densin?şimdi ortaya koymaya başladık yada bakin şuan dtp ye fena yüklensede 2 sene sonra kimse aa ne demişler demicek abdullah öcalana ilk sayın dendiginde ortalık ayağa kalktı savcı neyim şimdi hergün heryerde diyorlar kimsede miklemiyor.insanlar geçim derdinde bir insan hastanede az sıra bekleyip işi görülüyorsa yada bi devlet hizmeti gelişmişse budur onun için okey yok bıyık kil tüy laiklik tirişka ya yatlarla gezenler bile devlet sayesinde az paraya özelde tedavi görüo bu yüzden bana göre halkın pek iplemediğini düşünüyorum şu sakal bıyık mevzunu yada idoyolojiyi eskidendi onlar.
Mesaj tarihi:
ben de diyorum ki esas tehdit görünüşte değil, insanın içindedir. kenan evrenin dış görünüşüne bakarak darbeci bir faşist olduğunu, veya ne bileyim hitlere, staline bakarak insanlığa karşı en büyük suçları işleyebilecek kişiler olduklarını söyleyebilir miyiz? ikisi de gösterişli, şık görünümlü, karizmatik vesaire..stalin baya heybetli, hürmetli, delikanlı adam gibi duruyo falan.

tansu çiller, mesut yılmaz, süleyman demirel..bu insanlar gayet "modern" görünümlü, şık, temiz yüzlü kişiler. ama ülkeye verdikleri zararlar da ortada. o yüzden kılık kıyafetten çok çok daha önce gelen bazı kriterler var diye düşünüyorum.

insanlara şans tanımak diye bişey yok, adam zaten o makama gelmiş, o makamın gerekliliklerini ne ölçüde yerine getiriyo ona bakacaksın. tıpkı türban veya ülkücü meselesindeki gibi. ha disiplin suçu işliyosa kolayı var, üniversteden uzaklaştırırsın. ama peşin hüküm verip "giremezsiniz" şeklinde yaklaşırsan, belki de insanın aklında bile olmayan bir direnişi veya ideolojiyi canlandırabilirsin, yasakçı zihniyetle durduk yere düşman kazanırsın. ve sen nasıl yasakçılığı meşru görüyorsan, onlar da bir şekilde iktidara geldiklerinde kendi maruz kaldıkları yasakçılığı başkalarına uygulayarak bir nevi intikam almayı düşünebilirler; kısacası savunduğun yasakçılık kaçınılmaz olarak bir kısır döngü başlatabilir. halbuki bu döngüyü kırmak elimizde; insanları icraatlarıyla değerlendirmek.
Mesaj tarihi:
bakanlık nezdinde bir ülkeyi temsil edecek bir insanın daha bir düzgün görünmesi gerekir. mesela ne biliyim, ali babacan. al işte akp'li, ama daha düzgün görünüyor.

ahmedinecad dan ne farkı var şu tipin ?

hadi bizimki önyargı, biz kakayız pisiz sırf akp'li diye böyle düşünüyoruz. bir bakanın görevi toplantılar yapmak, dış görüşmeler yapmak, yurtdışında bize olan kötü bakışı kırmak değil midir ?

ahmedinecad görünüşüyle mi olacak bu ?
Mesaj tarihi:
Merak etme dışarıda insanlara sakalına , bıyığına bakarak değerlendirmiyorlar.

Ahmedi Nejat 'tan önce böyle bir sakal yokmuydu da nezamandan beri bu sakal modeli ahmedi nejat modeli oldu. Gelecekte öğrencilere okutulabilecek mesaj örnekleri çıkıyor.
Mesaj tarihi:
siz AB ve ABD ile, ve hatta diğer komşu ülkelerle daha iyi geçinmiş bi hükumet hatırlıyo musunuz? ben hatırlamıyorum valla =) dolayısıyla sakal-bıyık olsun, eşinin türbanı olsun bunlar kriter değil uluslararası ilişkilerde.
Mesaj tarihi:
Hani tipine göre değerlendirmiyor olabilirler ama bakımlı olup olmamasına göre bal gibi de değerlendiriyorlar.Daha insani bir görünüm insanlar üzerinde olumlu etki bırakır.Şu kılıktaki adamın eline yeşil bayrağı verseler takacak kelle arar.
  • Yeni Oluştur...