Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mantık (ALES)

calimero

Öne çıkan mesajlar

selamlar, ben daha dün ilk defa ALES sorularına baktım. sözel full gibi neredeyse ama mantık bölümünde baya zaman kaybediyorum. akşam gidince biraz daha bakıcam belki çözerim de bikaç sorum olacak kafama takılan yerlerden. mantık sayısal konular arasında geçiyor konu anlatımında, ama sözel sınavı içinde soruları. sözel olarak mı geçiyor sayısal olarak mı puanlamada? ayrıca "hmmm orası öyleyse burası böyle. şöyleyken böyle böyleyken şöyle" diye mi çözüyoruz mantık sorularını yoksa denklem falan kurarak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
c) BİR FOTOĞRAF: Sınavda görevliler, adayı
kolaylıkla tanıtabilecek bir fotoğraf isteyebilirler. Bu
amaçla, her adayın yanında kendini açık bir şekilde
tanıtan bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday
bu fotoğrafın arkasına mutlaka T.C. Kimlik
Numarasını, adını ve soyadını yazmalıdır.

Bunu getirmemenin bir etkisi olur mu? (Giriş belgesinde de kimlikde de fotoğraf var.)
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
çorplama nedir ?
yarım beyinli balık nedir ? tam beyinli balıklar niye bunları takip eder ?
mayın tarlasının işi nedir ales te ?
biz ne zaman o kadar madalya topladık ?
sarışın kızların sayısı o kadar azken o kadar sarışın erkek niye var ?

mayın tarlası ve çorplama en eglenceli sorulardı bence =) hatta çorplama yı okuyunca gülmüştüm (:
uydurplama yapmışlar :D
yarım beyinli balık sorusuna cvp olarak da "sürüden ayrılan balıgın tehlikede olabilecegini bu yüzden digerlerinin onu takip ettigini" işaretledim, dogru mu bilmem, türkçede son 10 soruyu yetiştiremedim zaten, kol gibi paragraflar vardı, sayısalda toplam 3 boşum var, bakalım kaç gelicek, ilk kez girdim sınava
Sosyal ağlarda paylaş

Say1 say2 çok kolaydı, ama önceki senelerin sorularına göre zorlardı. (2008 sonbahar sorularını çözdüm geçen akşam 15*20dk sürmüştü say1 sanırım.)

Çorplamanın allah belasını versin, arkadaşlarla yıllardır espri konumuz olan böbrek taşı çorli geldi aklıma sınavda 5dk kaybettim gülerken. Sayısalda saçmalamadıysam hepsi doğrudur diyorum. Yalnız mantık ağzıma yüzüme vurdu, nasıl olsa türkçede hep fullüyorum diye hiç çalışmamıştım, meğer 4 sene test çözmeyince fonksiyonlar yavaşlıyormuş xD. Son 30dkde 20 sorum biraz da boşum vardı, o 20 sorunun içinden çıkamadım ne yalan söyleyeyim.

Bir de matematikte paralelin çevresi sorusu vardı, 5 dakika uğraştım, sonra eksik bilgi var lan dediğim noktada alan değil çevre sorduğunu farkettim.
20 boşum falan var sanırım sözel kısımdan, yanlışım olacağını sanmıyorum pek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...