Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik ne kadar goruyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
5-6 numara miyoptu 2 gözde, '98 de cizdirdim. O zaman sıfırlanmıştı, 3 ay önce gittim 1 numara miyop olmuş gene gözler.
Diyeceğim gözlük takın,cızdırmayın. Çünkü çizdirmek dedikleri gözün tabakasının %bilmem kaçının yakılması oluoyr. Geri dönüşü yok yani.
Mesaj tarihi:
navyamphs said:
5-6 numara miyoptu 2 gözde, '98 de cizdirdim. O zaman sıfırlanmıştı, 3 ay önce gittim 1 numara miyop olmuş gene gözler.
Diyeceğim gözlük takın,cızdırmayın. Çünkü çizdirmek dedikleri gözün tabakasının %bilmem kaçının yakılması oluoyr. Geri dönüşü yok yani.

walla sneinki bahtsizlik olabilir
herkes cok memnun su anda
bide yane snein 9 sen eolmus
teknoloji gelisti felan
Mesaj tarihi:
10 sene önce de çok güvenli diyorlardı; ama çok ciddi sorunlar yaşayanlar oldu gözleriyle ilgili.

belki ilerlemiştir teknoloji, gene de geçmişte yaşananlardan sonra ben kesinlikle düşünmezdim.
Mesaj tarihi:
Eralp said:
Abi konu göz yahu, en ufak risk olsa bile çizdirmeyi göze alamam asla ben.

ha tabe gozluk kullaniyo musun bilmemde
bi omur boyun o rahatsizligi ceksen anlarsin nasil bisi
yagmurda islanir
iceri girersin buharlanir
top oynayamassin
kavgaya giremessin

lens tak
oda bas agrisi yapar
gozun kurur
kan oturur
pahalidir
sabah aksam cilesi wardir
uyuyamassin hic bi sekilde
sehirler arasi otobuste elinde lens kutusu uyursun yere dusmesin diye
millet cay icmeye iner sen oturursun
lensi takmak sonra tekrar cikarma istemedginden
Mesaj tarihi:
en basitinden gözlükle şöyle bir yatağa atlayayım, kafamı yastığa vurup uyuyayım diyemezsin.önce gözlüğü çıkaracaksın.sürekli temizleyeceksin.çünkü buğulanıyor, kirleniyor.gözlük zor iştir bu nedenle pek kimse tercih etmemeye çalışır.
Mesaj tarihi:
geçen göz doktoruna gitmiştim doktorla aramdan geçen muhabbette. her 4 kişiden 3'nün gözü bozuktur demişti. Bir çok kişi gözünün bozuk olduğunun farkında olmadığını dile getirmişti.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
navyamphs said:

walla sneinki bahtsizlik olabilir
herkes cok memnun su anda
bide yane snein 9 sen eolmus
teknoloji gelisti felan

Tabe sana ne yapacağını söleyecek değilim. tabiki teknoloji geliştide bu laser çizdirme yönteminin asıl olayı değişmemiş hala. işte 3 ay önce göz doktoruna gittim kontrolo için. 1 numara olmuş gözler diince sordum tekrar çizdfirmek oluyomu diye. oluyo ama zor iş dedi. aynen dölediğini aktarıyorum " diyelimki gözün bilmem ne tabakasının kalınlığı 150 birim. bunun yaklaşık 60-70 birimini yakıyolarmış işte çizdirme olayında. geriye kalıyor 80-90 birim. 2. çizdirme bile zor oluyomuş ama 2. de de yakınca bilşi kalmıomuş. tekrarı olmuyomuş".
he bide benim doktorda da bööle şişe dibi gözlükler vardı, sordum elemana niye sen çizdirmiyon diye. 3 boyutlu görme kaybımı ne ööle bişi oluyomuş, onun için mikroskopla yada bööle büyüteç felam benzeri şeylerle çalışanlar, ameliyat felam yapanlar gözlerini çizdirmihyomuş.
O gözlük buğulanmaları, envayi çeşit gözlük eziyetini 15 sene çekmiş biri olarak çizdirmek istemeni anlıyorum. Ama işte birde bu numaranın tekrar etme tantanası var.
Mesaj tarihi:
BonePART said:
abicim astigmat gene snein iyi ilk
2.25 e kadar
astigmatli aylik lens war
bana yok aq
omur boyu gunluk lens
bide kil kismi cikarip tkamak deil
bu gunluk lensler daha az hava aliyo
dha cok yoruyo gozu

2.75 astiğmat lensler var yumuşak. ben onlardan kullanıyorum

her 2 göz de 2.75 astiğmat benim

markasını da söliim de sevaba giriim hadi :D
BAUSCH & LOMB SofLens

http://www.lensmarket.com/Toric_astigmat_Lensler/Bausch__Lomb/Soflens_66_Toric

soflensin günlük kullan atları da var bu arada. bu onlardan değil tabi ki
Mesaj tarihi:
benim 1.50 mi 1.75 mi ne miyop gözlüğüm var da sadece derslerde takıyodum bi de konserlere götürüyorum bazen :)

çok zor geliyo bana gözlük lens desen ondan beter, ben gözüme bişey soktuğumu düşünemiyorum öyle

lazer çok korkunç ama bence, düşündüm bi ara yaptırmayı etrafımdaki insanlar yaptırdı bişey olmadı falan diye

ama söz konusu göz olunca risk alınmamalı bence de
Mesaj tarihi:
ya bu gözle ilgili yeri gelmişken soru sorayım zamanında doktorada söledim ya anlamadı yada anlatamadım bi damla verdi geçiştirdi özellikle güneşli günlerde gözlerimi çok fazla kısıyorum yeri gelio sulanma baş ağırısı olabiliyor ..
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
en son 2 ay önce falan kontrol ettirdim,son 3 senedir olduğu gibi ikisi de -2,75ti. 1 senedir falan lens kullanıyorum,simdi sağ gözümün diğerinden daha iyi gördüğünü farkettim. bir ara kontrole gidicem de lensin böyle bi etkisini gören oldu mu?
Mesaj tarihi:
2 sene önce doktor ''senin gözler bozuk degil hun, cikarabilirsin'' dedi.
1 sene önce inanilmaz bas agrilari cektim, Nöroloji'den bile randevu almistim ki gözlügümü taktim gecti.
meger gözler bozukmus biraz. ama cok degil.
iste sorun da burda arada takiyorum kendisini dinlendirici gözlük niyetine ama hala kac numara olduklarini tam bilmiyorum. unuttum!
  • Yeni Oluştur...