navyamphs Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 5-6 numara miyoptu 2 gözde, '98 de cizdirdim. O zaman sıfırlanmıştı, 3 ay önce gittim 1 numara miyop olmuş gene gözler. Diyeceğim gözlük takın,cızdırmayın. Çünkü çizdirmek dedikleri gözün tabakasının %bilmem kaçının yakılması oluoyr. Geri dönüşü yok yani.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 navyamphs said: 5-6 numara miyoptu 2 gözde, '98 de cizdirdim. O zaman sıfırlanmıştı, 3 ay önce gittim 1 numara miyop olmuş gene gözler. Diyeceğim gözlük takın,cızdırmayın. Çünkü çizdirmek dedikleri gözün tabakasının %bilmem kaçının yakılması oluoyr. Geri dönüşü yok yani. walla sneinki bahtsizlik olabilir herkes cok memnun su anda bide yane snein 9 sen eolmus teknoloji gelisti felan
huun Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 10 sene önce de çok güvenli diyorlardı; ama çok ciddi sorunlar yaşayanlar oldu gözleriyle ilgili. belki ilerlemiştir teknoloji, gene de geçmişte yaşananlardan sonra ben kesinlikle düşünmezdim.
Eralp Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Abi konu göz yahu, en ufak risk olsa bile çizdirmeyi göze alamam asla ben.
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Eralp said: Abi konu göz yahu, en ufak risk olsa bile çizdirmeyi göze alamam asla ben. ha tabe gozluk kullaniyo musun bilmemde bi omur boyun o rahatsizligi ceksen anlarsin nasil bisi yagmurda islanir iceri girersin buharlanir top oynayamassin kavgaya giremessin lens tak oda bas agrisi yapar gozun kurur kan oturur pahalidir sabah aksam cilesi wardir uyuyamassin hic bi sekilde sehirler arasi otobuste elinde lens kutusu uyursun yere dusmesin diye millet cay icmeye iner sen oturursun lensi takmak sonra tekrar cikarma istemedginden
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 en basitinden gözlükle şöyle bir yatağa atlayayım, kafamı yastığa vurup uyuyayım diyemezsin.önce gözlüğü çıkaracaksın.sürekli temizleyeceksin.çünkü buğulanıyor, kirleniyor.gözlük zor iştir bu nedenle pek kimse tercih etmemeye çalışır.
Tron Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 geçen göz doktoruna gitmiştim doktorla aramdan geçen muhabbette. her 4 kişiden 3'nün gözü bozuktur demişti. Bir çok kişi gözünün bozuk olduğunun farkında olmadığını dile getirmişti.
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 BonePART said: navyamphs said: '98 de cizdirdim bide yane snein 9 sen eolmus BonePART said: snein 9 sen e BonePART said: 9
navyamphs Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 BonePART said: navyamphs said: 5-6 numara miyoptu 2 gözde, '98 de cizdirdim. O zaman sıfırlanmıştı, 3 ay önce gittim 1 numara miyop olmuş gene gözler. Diyeceğim gözlük takın,cızdırmayın. Çünkü çizdirmek dedikleri gözün tabakasının %bilmem kaçının yakılması oluoyr. Geri dönüşü yok yani. walla sneinki bahtsizlik olabilir herkes cok memnun su anda bide yane snein 9 sen eolmus teknoloji gelisti felan Tabe sana ne yapacağını söleyecek değilim. tabiki teknoloji geliştide bu laser çizdirme yönteminin asıl olayı değişmemiş hala. işte 3 ay önce göz doktoruna gittim kontrolo için. 1 numara olmuş gözler diince sordum tekrar çizdfirmek oluyomu diye. oluyo ama zor iş dedi. aynen dölediğini aktarıyorum " diyelimki gözün bilmem ne tabakasının kalınlığı 150 birim. bunun yaklaşık 60-70 birimini yakıyolarmış işte çizdirme olayında. geriye kalıyor 80-90 birim. 2. çizdirme bile zor oluyomuş ama 2. de de yakınca bilşi kalmıomuş. tekrarı olmuyomuş". he bide benim doktorda da bööle şişe dibi gözlükler vardı, sordum elemana niye sen çizdirmiyon diye. 3 boyutlu görme kaybımı ne ööle bişi oluyomuş, onun için mikroskopla yada bööle büyüteç felam benzeri şeylerle çalışanlar, ameliyat felam yapanlar gözlerini çizdirmihyomuş. O gözlük buğulanmaları, envayi çeşit gözlük eziyetini 15 sene çekmiş biri olarak çizdirmek istemeni anlıyorum. Ama işte birde bu numaranın tekrar etme tantanası var.
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 BonePART said: abicim astigmat gene snein iyi ilk 2.25 e kadar astigmatli aylik lens war bana yok aq omur boyu gunluk lens bide kil kismi cikarip tkamak deil bu gunluk lensler daha az hava aliyo dha cok yoruyo gozu 2.75 astiğmat lensler var yumuşak. ben onlardan kullanıyorum her 2 göz de 2.75 astiğmat benim markasını da söliim de sevaba giriim hadi :D BAUSCH & LOMB SofLens http://www.lensmarket.com/Toric_astigmat_Lensler/Bausch__Lomb/Soflens_66_Toric soflensin günlük kullan atları da var bu arada. bu onlardan değil tabi ki
smash Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 benim 1.50 mi 1.75 mi ne miyop gözlüğüm var da sadece derslerde takıyodum bi de konserlere götürüyorum bazen :) çok zor geliyo bana gözlük lens desen ondan beter, ben gözüme bişey soktuğumu düşünemiyorum öyle lazer çok korkunç ama bence, düşündüm bi ara yaptırmayı etrafımdaki insanlar yaptırdı bişey olmadı falan diye ama söz konusu göz olunca risk alınmamalı bence de
sleepingdeath Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ya bu gözle ilgili yeri gelmişken soru sorayım zamanında doktorada söledim ya anlamadı yada anlatamadım bi damla verdi geçiştirdi özellikle güneşli günlerde gözlerimi çok fazla kısıyorum yeri gelio sulanma baş ağırısı olabiliyor ..
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2009 sleepingdeath direkt astiğmatın belirtileri bunlar
nymph Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 en son 2 ay önce falan kontrol ettirdim,son 3 senedir olduğu gibi ikisi de -2,75ti. 1 senedir falan lens kullanıyorum,simdi sağ gözümün diğerinden daha iyi gördüğünü farkettim. bir ara kontrole gidicem de lensin böyle bi etkisini gören oldu mu?
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ben görüyorum diye hçç kontrole gitmiyorum.aslında bos bi vaktim de gideyim göz bu ihmale gelmez.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 ben fazla iyi görüyorum, göz doktoruna gittiğimde kovalıyolar git olm manyak mısın sen diye. schumacherden bir derece kötüyüm, işte o kartalsa ben şahin.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 2 sene önce doktor ''senin gözler bozuk degil hun, cikarabilirsin'' dedi. 1 sene önce inanilmaz bas agrilari cektim, Nöroloji'den bile randevu almistim ki gözlügümü taktim gecti. meger gözler bozukmus biraz. ama cok degil. iste sorun da burda arada takiyorum kendisini dinlendirici gözlük niyetine ama hala kac numara olduklarini tam bilmiyorum. unuttum!
dory Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 benim gozlerim pilot gozuymus doktor didi.
dory Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 yeterince uslu bi cocuk olursan sirineyi bile goturursun.
zipzip Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 iyi görüyorum fekat hala 15'' crt kullanımından olsa gerek gözler kan çanağı.acılı ağrılı günler geçiriyorum.bi zarar gelmese bari gözlere
Öne çıkan mesajlar