Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alkolizm

soulberry

Öne çıkan mesajlar

Atlatma yöntemi hangi içkiyi içtiğine göre değişir. Çoğunlukla bira içtiğini söylüyorsun, yalnız içtiğini söylüyorsun, insanlardan kendini çektiğini söylüyorsun. Çok yakınım birinden biliyorum bu tip alkolizmi. Onda iş hayatında başarısızlık ve asosyallik sonucu olmuştu. Sürekli pohpohlanmak istiyordu o dönemde, içince sürekli gülüyordu, kendini övüyordu. Karısından ayrıldı, yeni ev tuttu, sevgili buldu biraz azaldı alkolizmi ancak bitmedi. Düzenli bir işi olunca belki geçer diyorduk biz. Birayı sigara gibi gördüğünü söylemişti bana.

Bira tadını seviyorsan ve içme sıklığını ve miktarını çok buluyorsan kolay bırakamazsın bence. Bence başka bir içki içmeye başla, örneğin votka. Ucuz votkalardan al. Önce vişneyle portakalla karıştırıp günde 2 bardak iç. Ambiyans yarat kendine böyle keyifli iç ki biraya dönmeyesin. Bir süre sonra votkayı sek içmeye başla. Hatta shot bardağına koyup fondip yaparak iç votkayı. Sarhoş ol böyle bikaç gün, sarhoş olunca berbat şeyler yap. Eski sevgilini ara, 10 kıza çıkma teklif et, arkadaşına asıl. Belki sonra içmek istemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü bir zamanımda bende aynı şekilde odamda otururdum müzik açar bilgisayar başında içerdim mal mal ekrana bakarak. bi ara çok abartmıştım bazen sabah kalkınca kırmızı lekeler falan oluyordu kollarımda falan sonra bir hafta hiç içmicem falan diye kendi kendime karar verdim 2 aydır falan bir iki biradan çok içmişliğim yok bence dönem dönem olaylara göre çok içersin sonra azalır illa alkolik oluncak diye bir kaide yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
günde 1-2 kutu bira içiyorsan alkolik sayılmazsın pek ama zamanla karaciğerin zayıflayabilir tabi (senelerden bahsediyorum). almanlar bence ortalamada günde 4-5 kutu bira falan içiyordur, bira ağır değil zira.

ben günde 4-5 kutu su içmiyorum lan

almanların vs 342534 bira çeşidi/markası var.

türkiyedeki gibi sınırlı sayıda, türde değil. içindeki alkol oranı vs değişiyor. günde 4-5 kutu bira içen adamın aldığı alkol oranı vs azdır, karaciğer dayanmaz ona. :P

fizyolojik etkilerini geçtim bence soulberry'nin durumu psikolojik.

yani o alman adam kahve, kola, oralet tadında içiyor o birayı genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

çok bira içmemek lzm.
illa alkol alıcaksanız arada başka içkilere de yönelin.

her gün bira içip sabahları kalkınca cila çeken bir arkadaşım var. oturup 3-4 saat içinde 10'dan fazla bira içtiğini biliyorum.

periyodik olarak bi yerleri morarıyordu, geçen komple sol kolu morarmış. morluk artı deri dökülmesi. doktora gitti çok bira içmekten olmuş. çünkü çok işettiği için vücudun gereksinim duydugu suyu da atıyormuş vücuttan.
yani çok bira içenlerin vücuda ektradan su da almaları lazım.

ama tabii çok içmek lzm yani.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bunye bi acaip bu konuda canim icmek istesin iceyim o alkol bunyeden temizlenene kadar icmek istemiyorum resmen icmem icin kendimi zorlamam lazim hele dozunu kacirip sarhos oliyim 1 ay agzima suresim gelmiyor.

1 gr alkolu karaciger ortalama 8 saatte parcalar karacigerinizi sevin mahvetmeyin TKCD.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...