Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Messi VS C.Ronaldo

fede

Öne çıkan mesajlar

Ronaldo da en iyilerle kıyaslanıyor da portekizli olmaktan kaybediyor. Dikkat ederseniz Ronaldinho Maradonayla değil Peleyle kıyaslandı, Messi de Peleyle deil Maradonayla kıyaslanıyor. Kendi milletinden efsanelerle kıyaslıyorlar genelde. Trend böyle. Gidip Eusebio (yada adı her neyse o kaleci işte) ile mi karşılaştırsınlar Ronaldo'yu? (:P)

Sevmiyosunuz falan da Messi'den yeteneksiz değil kesinlikle. Poposu yere yakın değil bi de fazla artist. Bu yüzden Messi öne çıkıyor
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Şu anda evet abi ben genel olarak söylüyorum. Bundan önceki 2 sezonda da Ronaldo Messi'nin 2-3 katı oynuyordu. Genel düşünmek lazım :D

haklı.
ronaldinho barcada costugunda messi anca ronaldinhoyu izliyordu
o gidince meydan bu cocuga kaldı
ronaldo o senelerden beri oynuyor aynı oyunu.

türk insanı mazlumun yanındadır her zaman
messi rulz
Sosyal ağlarda paylaş

Ronaldo nun uyum sorunu var şuanda.. Yoksa Man Utd de oynadığı futbola laf etmek ayıp olur oda en az messi kadar yetenekli ama biraz daha agresif vs vs..

Messi daha mütevazi daha sempatik olduğu için daha çok seviliyor..

Ronaldo daha hızlı ama messi topla daha kontrollü.
Ronaldo alakasız mesefalerden şutlar çekebiliyor messi yakın mesafeden topu imkansız yere yolluyor.
Ronaldo oynuyor messi oynatıyor.

Ama messi nin şu durumuna barcelonanın etkiside çok büyük dünya karması yapsanız ben kaleci dışında bütün takımı yazarım direk belki C.Ronaldo ve rooney i eklerim o kadar :D
Benim demek istediğim son maçta messi 4 gol attı messi oynamasaydı 2-3 gol atacak birileri mutlaka çıkardı

Bide futbol malesef sistemler oyunu..

Rooney i görüyorsunuz C.Ronaldo ile oynarken bu kadar etkili değildi ronaldo gidince sistem değişti herif 30 kusur gol attı.. Madride daha tam uymadı Ronaldo.

Puan vermek gerekirse.. Messi 99 C.Ronaldo 95 Rooney 92
fln gibi veririm ben :D
Sosyal ağlarda paylaş

Okumana gerek yok zaten maçı izlersen görürsün..
Ronaldo niye daha hızlı.

1- Ronaldo kariyerine kanat oyuncusu olarak başladı. Bir futbol takımında en hızlı oyuncularıda genelde burdaki oyuncular olduğunu düşünürsek. Messi de kanat oynuyor fln diyeceksin bende sonra üzüleceğim seni ciddiye alıp böyle bir mesaj yazdığım için.

2- bütün diğer faktörleri geçtim ronaldo messiden 20 santim uzun nerdeyse.

3- Hadi futbol bilgin* tamamen pes ile sınırlı (orda bile ronaldo daha hızlı) hiç reklamları flndamı izlemedin. Ronaldo genelde hız ve gücüyle ön plana çıkarken messi genel olarak tekniğiyle öne çıkıyor..

*Futbol bilgisinden kasıt gördüğünü anlama. Ligler ve oyuncular arasındaki farkları görebilme anlayabilme. Misal Ronaldo nun dünyanın en iyi oyuncusu olmasından öte en hızlı oyunculardan biri olarak görülmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha diğer yandan Messi yavaş demiyorum hatta sizi niye yanılttığınıda söyleyeyim..

Messi top ayağında çok hızlı topu ayağından açmıyor nerdeyse. Ryan Giggs böyledi çok hızlı giderdi ama topu ayağından nerdeyse hiç açmazdı. Topa hakimiyet denir buna.. Messi bunu Ronaldodan daha iyi yapıyor. Ayağında topla hızlı gibi geliyor size ama hızdan öte abartı bir tekniği var.

Ama patlayıcı güç olarak ronaldo bariz daha iyi. Yani hatırlayın Ronaldonun 10-15 metrede 2-3 metre fark attığı oyuncuları. Ki bu maçtada yapacak aynısını.
Sosyal ağlarda paylaş

Messi Ronaldodan 2 kat daha yavaş..
Hatta messi ibrahim üzülmezden bile daha yavaş.

Sizin mantığınızla argüman sunuyorum. ama gerizekalı olan benim kendimce açıklama yapıyorum yok kanat oyuncusu olarka başladı yok boyu uzun yok ingiltere kökenli fln diye malım ben..

Messi yavaş hızlıdır diyende futboldan zerre kadar anlamıyordur. Hatta futbol dışında gördüğünüde analiz etme kapasitesi yoktur.

Oh keyifliymiş lan böyle sallamak..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...