eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 tüm emekçilerin ve herkesin bayramını kutlarım... umarım alanlarda sorunsuz, kavgasız, bir bayram geçer. bir konuda fikrinizi sorucam sizde taksim inatlaşmasında haklı taraf kim ben polisin geçen seneki gibi rezillik çıkacaracaklarına, tüm yolları işçiler, sendikalar meydana gelmesinler diye kapatacaklarına ve güç kullanacaklarına ki umarım olmaz tabiki, bu özveriyi iddia ettikleri güvenli olmayan ortamı güvenli hale getirmeyi denemelerinden yanayım... edit: anlaşılır hale getirdim umarım
Earenwen Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 son cümlenden hiç bir şey anlamadım ama...
Czentovic Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 sendikalar değil işçiler haklı...
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Vali, polis vs tumden haksiz Sendikalar da sutten cikmis ak kasik degil ama.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Zep said: işsizlerin neden bayramı yok lan. bize hergun bayram
firatram Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ne olursa olsun sendikaların diretmesi, diş göstermesi güzel bir şey.
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 yoksa ipin ucunu kaçıran para seviciler liberal ekonomi ile emperyalizmi birbirine karıştırabilir
barbu Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 benim bu konuda anlamadığım niye illa belirli bir yer önemli? sonuçta toplanıp kutlanması mesele değil mi? ben mi çok saf düşünüyorum bilemiyorum ama bana böyle geliyor.
Fortuna Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 1 yıl önce konusu olan şu kaska numara işinin bu seneye yetişmemiş olması ayrı birşey... http://kafa.bobiler.org/upload/photographs/1576721551.jpg
Voys Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 öylesine haklıki emniyet müdürleri öyle böyle değil. ne zaman yanımda taksim gösterilerine katılcak birisini görsem, zaten işçi falan olmadığını geçiyorum ''gitcez dayak yicez bakalım artık'' diye gidiyorlar. Bu mantık nedir abi? tamam emekçinin işçinin bayramı ne güzel kutlu olsun hepsinin ama işçi bayramı dediğin böyle cumhuriyet bayramı ya da 23 nisan gibi olmalı. görsel etkinlikler olmalı, insanlar eğlenmeli. taksim'e çıkıp provakatörlük yapanlar 1 gram haklı değil. dayak yemeye gidiyoruz gibi amaçsızca, anlamsızca bi eylem yüzünden bütün istanbul kitleniyor. bi bok yapamıcam yarın gün boyu oturcam evde. neden? bi grup taksime gidip dayak yemek istiyor diye. istediklerin mi var? çalışma şartlarından mı şikayetçisin? hadi gidip dayak yiyim sonra televizyona çıkar ''biz bu bu haklarımızın peşindeyiz onlar bizi dövüyor yardım edin bize'' demekle hiç bişey düzelmez. gerçekten iyi niyet taşısa kitlelerin tek derdi, sorunlarını anlatmak olur. bunun içinde taksim falan gerekmez. 2 oda evde basın açıklaması yaparsın, belediyenin izin verdiği yerlerde eğlenceni yaparsın zaten yıne her televizyon kanalı çeker seni. gündeme gelmek için taşkınlık-provakatörlük yapıp zaten kültürsüz, bi ayı'dan çok fazla farkı olmayan polislerle çatışacağına, adam akıllı işler yaparsın o zaman bende gönül rahatlığıyla sokağa çıkıp bayramı kutlayabilirim.
NeroWarden Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Sanıyorsam Taksim meydanında gösterilerin yasaklanmasının sebebi güvenlik açıklarının çok olması. Giriş çıkış alanları çok fazla kontrolü çok zor olmasından taksim meydanında gösteriler yasaklandı diye biliyorum. Yamuluyoda olabilirim. Her ne olursa olsun yukarda arkadaşında belirttiği gibi provokatör bayramına dönüştü bu etkinlik. İşçilerle alakası kalmadığı gibi emekçilerinde adı kullanılarak, bu tarz oyunlara alet edilerek gösteri adı altında bölücülük yapılıyo her sene 1 mayısta.
eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 barbu said: benim bu konuda anlamadığım niye illa belirli bir yer önemli? sonuçta toplanıp kutlanması mesele değil mi? ben mi çok saf düşünüyorum bilemiyorum ama bana böyle geliyor. ya inat elbette vardır ama taksim sembolik ve 77 de ölenleri anmak taksim inadının asıl amacı
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 ben anlamsız inata karşıyım kimin yaptığının önemi yok. İki tarafta da haksız kötü niyetliler var. İşçilerden bir kısmı provokatör polisten bir kısmı cahil..vs.
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Voys said: bi bok yapamıcam yarın gün boyu oturcam evde. neden? bi grup taksime gidip dayak yemek istiyor diye. vah vah. ben de hiç bir grubun provakatörlere şans vermesini doğru bulmuyorum, bir grubun kendi içindeki provakatörleri bastıracak kadar iradeli olması lazım. yine de bir grup insanın yaptığı hareketi bütün kitleye mal etmemeli. ama senin yazdığın bu cümleyi okuyunca adamların zihniyetine mi yoksa evden çıkamamana mı bozuldun gerçekten emin olamadım.
firatram Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Genelleme niye yapıyorsunuz ben bunu anlayamıyorum. Provokatör diyorsunuzda hani bu işin bin tane fraksiyonları var ve bunlar bile kendi içlerinde çatışıyorlar, olaylar çıkıyor. E doğal olarak sol tek bir düşünceye veya yapıya sahip değil ki. Taksim'e çıkılmasının amacıda 1 mayıs 77 olayları için. Evet haklılar çıkılmalı ama mümkünse 15 yaşındaki "DEVRİMCİ" lerle değilde, DTP'lilerle değilde sendikalarla.
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 farklı gruplar ayrı mesele zaten ipini koparan gidiyor. kürt milliyetçiliğini ve pkkyı nasıl solculuk kılıfına sokuyorlar hayretler içersinde izliyorum. mhp gitse aynı şey nerdeyse.
Voys Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 eagle_dnz said: ya inat elbette vardır ama taksim sembolik ve 77 de ölenleri anmak taksim inadının asıl amacı bu olayıda, insanları ikna edecek bahane olarak düşünüyorum (kaynak: kıçım) yani 77 de olan bi olay için 32 sene boyunca meydana çıkıp dayak yemek, kamu'ya zarar vermek, koskoca metropol'ün iç güvenliğini sarsmak ve bunları yaparken 77 de ölenlerin adı değilde ''bölücülük, siyasi propoganda vs'' temalı sloganlar atılması, sadece her sene taksimde toplanmadan önce ''77 de böle olmuştu o yüzden taksimdeyiz hadi hop'' denmesi bana hiç samimi gelmediği gibi, çağ dışı dediğimiz ''kan davası'' muhabbetınden de pek farkı oldugunu düşünmüyorum. 77 de siz böle yaptınız siz öle yapınca biz böle yaptık biz böle yapınca siz böle yaptınız falan fılan diye süren 32 yıllık beyin yıkama. bu ülke'nin aşırı sol'u bana çok komik geliyor.
Voys Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ardeth said: Voys said: bi bok yapamıcam yarın gün boyu oturcam evde. neden? bi grup taksime gidip dayak yemek istiyor diye. vah vah. ben de hiç bir grubun provakatörlere şans vermesini doğru bulmuyorum, bir grubun kendi içindeki provakatörleri bastıracak kadar iradeli olması lazım. yine de bir grup insanın yaptığı hareketi bütün kitleye mal etmemeli. ama senin yazdığın bu cümleyi okuyunca adamların zihniyetine mi yoksa evden çıkamamana mı bozuldun gerçekten emin olamadım. onu, böyle güzel bi bayramı evden çıkılmıcak hale getirdikleri için yazdım, güzel de yazdım. ben dahil istanbulda milyonlarca insan yarın dışarı çıkamicak. bunun sebebi emniyet güçleri değil bence, izin verilmediği halde inat eden olay çıkartan gruplar. sonuçta emniyet'in görevi bu.
eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 neden acaba dünyanın genelinde adam gibi kutlanabiliyorken biz yollarımızdan, günümüzden, hatta kafamızdan, kolumuzdan, kaşımızdan, oluyoruz 2 provakatör yüzünden tüm işçileri böyle ilan etmek bayramı yapılamaz kılmak oraya buraya gidemezsiniz yürüyemezsiniz demek pkk yüzünden tüm kürtleri terörist görmek irticacılar yüzünden namaz kılan herkesi irticacı saymak gibi bişey
Voys Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 olay çıkartan 2 kişi değil sorun, olay çıkartan 2 kişiyi durduramayan binler. biri durdurmak zorunda, polis durdurmaya çalışınca da sen yoldaşımıza karışamazsın diyip karşılık verilmeler. havada uçuşan taşlar, biber gazları, sopalar.
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 hiç polemiğe girmeden tüm emekçilerin uzun yıllardan sonraki ilk resmi bayramı kutlu olsun diyeyim ağız tadıyla.
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 İşçi bayramı tabii ki coşku içinde kutlansın, ama Taksim'de yapılacaksa polis o önlemleri almak zorunda. (Gerçi polisin kendisi bir süre sonra en vahşi eylemci ve provakatörden 1000 kat daha vahşi hale geliyor, yani eylemciden daha çok zarar veriyor halka!??!!!) Ama üstelik şu anda ülkenin durumu bu haldeyken (terör almış başını gitmişken) Taksim'de yapılsın inatlaşması bana da saçma görünüyor. Kutlamanın (ki umarım kutlama olur, katliam değil) Taksim'de yapılması sonucu kargaşa çıkar ve hiç istenmeyen durumlar oluşursa, sorumluluğu üstlenecek mi başta DISK başkanı olmak üzere, ille de Taksim diye tutturanlar? Bence kargaşa olma olasılığı çok fazla, bu durumda Taksim'de yapılacaksa, sıkı güvenlik önlemleri alınması, ya da Taksim izni verilmeme yaklaşımı çok doğal.(Ülkenin şu andaki şartları nedeniyle)
Öne çıkan mesajlar