Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lcd göz ilişkisi

Buyse

Öne çıkan mesajlar

lcd ler gözleri normal ekranlara oranla ne kadar etkiliyor? eskiden ufak bi 15" vardı benim normal baya sene onu kullandım 22" lcd aldım şimdi gözlerim eskiye göre baya fazla agırıyor, hatta sol gözüm seğiriyor çok oturunca falan. lcd lerin göz sağlıyla ilişkileri nasıl?
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğu monitörün default ayarları çok yanlış. Resmen "bak bizim monitörümüz nası parlaaaaak!" dercesine parlaklığı sonuna kadar açıyorlar. Gereğinden fazla parlak olunca gözü çok yoruyor.

Ben Samsung 226BW monitörümü ilk aldığımda parlaklık %100, contrast %80'e ayarlıydı mesela. Sonra brightness/constrast ayarlama için rehberler bulup ordaki testlere göre ayarladım. Şu an genelde %50/%50 kullanıyorum ve çok daha rahat geliyor. Odadaki ışık seviyesine göre parlaklığı ayarlamam gerekebiliyor ama genelde dokunmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

O ne yazik ki zor bir soru. Monitörden monitöre değişiyor.

Ayrıca odandaki ışık seviyesi önemli. Oda ne kadar aydınlıksa monitörün o kadar parlak olması lazım. Oda aydınlıksa ve monitörün parlaklığı düşükse ekran soluk gözüktüğünden göz yorar. Oda karanlıksa ve monitör parlaksa bu sefer çok parlak olduğundan göz yorar.

Onun dışında parlaklık ayarını değiştirdiğinde koyu ve açık renkler arasındaki fark değişeceği için kontrast ayarını da birlikte ayarlaman lazım. Onun için de rehberler var. Bir iki tane link vereyim ama hangisi iyidir bilmiyorum. İyi bir rehber bilen varsa ben de ilgileniyorum. :)

http://www.lagom.nl/lcd-test/
http://www.lcdreviewz.com/Brightness-and-Contrast-Adjustment
Sosyal ağlarda paylaş

Rehber bilmiyorum da, benim samsung da da parlaklık modları var oyun, internet, yazı, film diye falan. Mesela saatlerce bilgisayar başında kalacağım zaman internet e alıyorum, parlaklığı bayağı bir kısıyor. Text te en aza getiriyor. Parlaklık azaldıkça göz daha az yoruluyor gibi geliyor bana (tabii karanlık da yapmayın aleti)
Sosyal ağlarda paylaş

Olivies said:
22'' nedir yahu vitrinde gorunce albenili duruyor sadece yoksa sacmalik. Ne oyunlarda ne de okuma etmede bi rahatligi yok.

19'' kullaniyorum gayet iyi, hatta 17'' bile fix.
abi 22 bile kucuk masaustu icin.
bilgisayarda is yapan bi adamsan ya bi tane 24 inch, ya da 2 tane 19 inch ekranin olcak. benim ofiste 24 inch var, ustune bi de yanina laptopimi aciyom bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...