Buyse Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 lcd ler gözleri normal ekranlara oranla ne kadar etkiliyor? eskiden ufak bi 15" vardı benim normal baya sene onu kullandım 22" lcd aldım şimdi gözlerim eskiye göre baya fazla agırıyor, hatta sol gözüm seğiriyor çok oturunca falan. lcd lerin göz sağlıyla ilişkileri nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 parlaklıktandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 input lag, brightness, dynamic contrast, ve panelin genel olarak gamutu bazi bunyelere agri yapiyor. ilk once dc kapatip dene, brightness kisabilirsin. diger ikisi icin yapilcak bisey yok. ama bi problem cikaracagini sanmiyorum bu ikisinin ayarini bulunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Çoğu monitörün default ayarları çok yanlış. Resmen "bak bizim monitörümüz nası parlaaaaak!" dercesine parlaklığı sonuna kadar açıyorlar. Gereğinden fazla parlak olunca gözü çok yoruyor. Ben Samsung 226BW monitörümü ilk aldığımda parlaklık %100, contrast %80'e ayarlıydı mesela. Sonra brightness/constrast ayarlama için rehberler bulup ordaki testlere göre ayarladım. Şu an genelde %50/%50 kullanıyorum ve çok daha rahat geliyor. Odadaki ışık seviyesine göre parlaklığı ayarlamam gerekebiliyor ama genelde dokunmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 geniş ekran ağrıtıyo benim başımı, piskolojiktir belki. kare ekran stoklamak lazım yakında bulamıcam piyasada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Mirage'nin dediğine artı olarak haddinden büyük çözünürlükle kullanıyorsan refresh ratesi düşmüş olabilir, 60hertz'in altında refresh ratesi çok baş ağrıtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 şimdi baktım lg de brightness falan 100. nereye kadar düşüreyim onu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 O ne yazik ki zor bir soru. Monitörden monitöre değişiyor. Ayrıca odandaki ışık seviyesi önemli. Oda ne kadar aydınlıksa monitörün o kadar parlak olması lazım. Oda aydınlıksa ve monitörün parlaklığı düşükse ekran soluk gözüktüğünden göz yorar. Oda karanlıksa ve monitör parlaksa bu sefer çok parlak olduğundan göz yorar. Onun dışında parlaklık ayarını değiştirdiğinde koyu ve açık renkler arasındaki fark değişeceği için kontrast ayarını da birlikte ayarlaman lazım. Onun için de rehberler var. Bir iki tane link vereyim ama hangisi iyidir bilmiyorum. İyi bir rehber bilen varsa ben de ilgileniyorum. :) http://www.lagom.nl/lcd-test/ http://www.lcdreviewz.com/Brightness-and-Contrast-Adjustment Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Rehber bilmiyorum da, benim samsung da da parlaklık modları var oyun, internet, yazı, film diye falan. Mesela saatlerce bilgisayar başında kalacağım zaman internet e alıyorum, parlaklığı bayağı bir kısıyor. Text te en aza getiriyor. Parlaklık azaldıkça göz daha az yoruluyor gibi geliyor bana (tabii karanlık da yapmayın aleti) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Kendi monitörüm için konuşayım: o modların hepsi birbirinden kötü. Şu yukardaki ilk linke gidin: http://www.lagom.nl/lcd-test/ Yukarda menü var: introduction, contrast vs diye ilerliyor. Onları o modlarda denedim demin. Sonuçlar felaket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 22'' nedir yahu vitrinde gorunce albenili duruyor sadece yoksa sacmalik. Ne oyunlarda ne de okuma etmede bi rahatligi yok. 19'' kullaniyorum gayet iyi, hatta 17'' bile fix. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 film dizi izlerken harika oluyor öyle deme. yatağına uzanıp alt yazıları okuyacam diye kasmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 22" baya guzel, mis gibi, genis genis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Olivies said: 22'' nedir yahu vitrinde gorunce albenili duruyor sadece yoksa sacmalik. Ne oyunlarda ne de okuma etmede bi rahatligi yok. 19'' kullaniyorum gayet iyi, hatta 17'' bile fix. valla gayet fıstık gibi oyun da oynuyorum film de izliyorum mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 ilk 17"e gectigimde '19 da cok luzumsuz be abi' demistim. sonra universite bilgisayari 19" olunca 'aa negzelmis ama bu olayin siniri budur' dedim. 8-9 ay kadar once eve 22" aldim 'ohaa supermis olm' diyor ve ekliyorum 'daha ustu cok gereksiz' anladiniz siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 buyuk ekran sevmeyenleri bende hic anlamiyorum, o da bana garip geliyo.. 22 var 24 falan olsa diye istiyorum ehueh. daha rahat oluyo bi ekranda bi cok seyi bi anda gorebiliyosun, yanyana iki pencere koyabiliyorsun, karsilastirabiliyosun vs vs.. guzel oluyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 98 yılında ben 14 kullanırken 17 inç monitörü olan arkadaşımın mınitörü televizyon gibi geliyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Olivies said: 22'' nedir yahu vitrinde gorunce albenili duruyor sadece yoksa sacmalik. Ne oyunlarda ne de okuma etmede bi rahatligi yok. 19'' kullaniyorum gayet iyi, hatta 17'' bile fix.abi 22 bile kucuk masaustu icin. bilgisayarda is yapan bi adamsan ya bi tane 24 inch, ya da 2 tane 19 inch ekranin olcak. benim ofiste 24 inch var, ustune bi de yanina laptopimi aciyom bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar