Prosciutto Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: bu senin kişisel hislerin kaynaklı bir kişisel problem. Orduyu ya da gerçekleri bağlamaz. Ayrıca şunu da bil o alıntıladığın kısım sadece bana ait değil o düşünceyi genelkurmay başkanından alıntıladım. Ben kaynaklı değil ve duygusal olmayıp gayet de gerçekçi olduğu için sonuna kadar katılıyorum. ben de ondan bahsediyorum işte. kişisel fikrim tabiki bunlar. burada sen yazdığın için senden alıntıladım. karşı olduğum şey o fikir yani, bunu genelkurmay başkanı da söylese sen de söylesen farketmez benim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 İşte böyle meselelerde mümkün olduğunca kişisel hislerden sıyrılıp objektif olarak işi bilen insanlardan alınan bilgilere bakmak lazım. Bilmeden konuşmamak lazım. Hisler zaten anlamsız. Horizon said: Ülke komple tehtid altında , 4 cepheden saldırı altındayız o yüzden asker ihtiyacı gerekenin çok altında. Lütfen koşun askere elinize bildikleri alde çalışmayan silahı verecekler savaşmanız için. ( Süngüsü bile olmayan... ) "askere ihtiyaç var" lafını söyleyen adam sen ben değil yalnız hayatı bu iş olan ve bu işten sorumlu 1 numaralı adam söylüyor ihtiyaç var diye. Geri kalan ifadeler senin kendi eklentilerin. Ha ülkenin tehdit altında olduğunu da tartışmaya gerek var mı bilmiyorum? Bak sürekli asker ölüyor hala anlamıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ev arkadaşım ankarada asker. Nabıyon lan nası geçiyo dedim, çaycıyım olm ben komutanlara çay getirip götürüyorum rahatım dedi. Bu adam mühendis bu bir. Bu adamın asker kaybetmemize neden olan terörün çözümüyle hiç bi alakası yok ve olamaz bu da iki. Hizmet konusunda hala same katılıyorum. Toplama, üretim ve hizmet diye geçen ekonominin sacayaklarından hiç birine girmiyor ordu. Hizmetten kasıt da o keza. Bakın silahlı özel güç falan değil ordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 İyi de ekonomi terimi olan hizmet açısından bakarsan evet asker ekonomideki hizmet kavramına uymaz. Da hizmet kelimesi ekonomi terimi anlamıyla sınırlı değil. Asker belli amaçlarda birilerine karşı iş görev icra ediyor. Buna hizmet deniyor. Sam said: ağaçlar da oksijen üretiyor, bize hizmet ediyor? hatta bizi hayatta tutuyor?! güneş sağolsun d vitamini sentezlenmesine yolaçıyor, hizmette bulunuyor? bilimadamı buluş yapıyor, hayatımızı kolaylaştırıyor, hizmet yapıyor? hatta dur, hizmet sektöründe sayılmıyor ama fabrikadaki mavi yakalı kıyafet üretiyor, biz onu giyiyoruz, hizmette bulunuyor? hizmet kavramını genişletmenin sınırı yok aşağı yukarı, yolda giderken size gülümseyen güzel bir kız bile 10 saniye kendinizi daha iyi hissetmenizi sağladığı için hizmette bulunmuş sayılabilir. 007'nin orijinal mesajında bu kapsamda kullanılmamış hizmet. Allah akıl fikri ihtiyacı olana versin hakikaten, en büyük hizmet. Bold kısımlarda saçmalamışsın. TDK tanımı sana yol gösterecek tamamen. Dediğin gibi değil. Görev anlamı yok dediklerinde. Ama asker görev yaparak babalar gibi hizmet etmiş oluyor sana kişisel olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 axedice said: Hizmet konusunda hala same katılıyorum. Toplama, üretim ve hizmet diye geçen ekonominin sacayaklarından hiç birine girmiyor ordu. Hizmetten kasıt da o keza. Bakın silahlı özel güç falan değil ordu. ordunun halkı ve halkın sahip olduğu her türlü maddi ve manevi yapıyı koruması halka hizmet değilse nedir peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Baggio said: Hadi canım hadi.. Her işine gelmediğinde ya konuyu çekiştirirsin, ya kıvırırsın, ya da 3 ekranlık mesajdan 2 cümleyi cımbızla çekip yazı döşenirsin. Çok sıkışırsan da zeki görünümlü laf sokup cool durmaya çalışırsın. Ben alıştım cevap falan yazıp bir şeyler açıklamaya çalışmıyorum da, arkadaşları kurtarayım diyorum bari, hararetliler ama sağolsunlar :p Ardeth de haklı tabii, daha fazla uzatmıycam onun için. İşine gelmedi diye iftira yemek hoşuma gitmedi sadece, ondan uğraştım. Sağlıcakla. demin buldum, evet sen değilmişsin. özür dilerim. öte taraftan genelde kullandığın kendini beğenmiş üslup düşünülürse neden yanlış hatırladığıma çok şaşmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bedelli askerlik olmalı hatta tam zamanı. 10 yilda bir çıkan bir olay bu. Neden bu buyutuldu anlamiyorumki ben? Bundan once yararlanan herkez vatan hainimi oldu? alakasi yok belkide daha çok işe yaradılar. Bedelli askerlikte yaş sınırlamasıda olmamalı. Bu ulkenin paraya ihtiyaci var. Sahsen ben bu sene cikacağina inaniyorum hatta yaş sınırlamasının olmayacagini dusunuyorum. Ha gerci unuttugum birşey var ekonomik kriz bu ulkeyi teğet gecmisti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: Genelkurmay başkanı "bedelli olmayacak!" dedikten sonra bir cümle söyledi, onu koymayı unutmuşsunuz. O cümle de şuydu: Askerliğin zorunlu olduğu şu anki sistemde bile asker ihtiyacının sadece %65'ini karşılayabiliyoruz. Ve bu oran gittikçe düşüyor! Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ben de o lafa çok takıldım mesela,hani aradan atlamak gibi olmasın ama nasıl %65'iymiş hala gerekenin onu çözemedim..Hani savaş var asker lazım da biz mi bilmiyoruz.. Ama şu bir gerçek ki "şu kadar askerimiz var" dediğimiz muhteşem ordumuzun çok az kısmı profesyonel asker... Ordunun biraz akıllı olması lazım..Para lazımsa,çok rahat toplayabilir bu paraları..Son karakol basknınında karakolun halini gördük sanırım,askerdeki harcamalar o kadar saçma ki kapalı kutu olduğu için kimse bilmiyor ama eminim,gerekli yerlere yapılması gereken harcamalar yapılamıyor diye düşünüyorum.. Para istenirse bu ülkede rahat toplanır,bedelli olur veya birşey olur,ama hala kulube gibi karakollarda senin benim gibi yeni er askerlerimiz şehit olunca orda da kızıyor insan... Fazladan asker demek ne kadar masraf demek,benim,sizin gibi gene diyorum-zaten askere hiçbir zaman faydası olmayacak,zaten savaşmayacak- olan kişilerin faydası yok askerde. Ama çok basit bir ekonomik plan ile müthiş karlar elde edilebilir askere ve orduya zarar vermeden bu kadar basit. Askerin artık kendini aşıp,bu ülke için çözüm üretmeli,gitsin benim paramla adam gibi ordu beslesin,okul hastane yapsın ama bana boşuna masraf yapmasın,benim faydam yok Türkiye Cumhuriyeti ordusuna... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 arkadaşımın arkadaşını askere gitmek istemesine rağmen almadılar. nasıl %65 oluyor o zaman o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Almanyada 26 yaş sonrası askerlik (veya sivil hizmet tercihli) yapmıyorsun , burda türkler 26 yaş sonrası alman vatandaşlığına geçip ikisinden birden yırtıyorlar,çok kral hareket bence :) Bedelli çıkartsınlar,bedelli süresinide 2 haftaya falan indirsinler,hatta Fransa mıydı 1 gün yapılıyordu,öyle olsun. -007- said: -007- said: Genelkurmay başkanı "bedelli olmayacak!" dedikten sonra bir cümle söyledi, onu koymayı unutmuşsunuz. O cümle de şuydu: Askerliğin zorunlu olduğu şu anki sistemde bile asker ihtiyacının sadece %65'ini karşılayabiliyoruz. Ve bu oran gittikçe düşüyor! Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede? Böyle ucuz duygu sömürüsü yapma. Bu kadar meraklıysan hemen şimdi sınır bölgesine dağ komando olarak gir bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Sotto tartışmanın eski sayfalarını oku derim. Ayrıca askere kabul edilmek için belki belli kriterler vardır arkadaşın onlara uymuyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 -007- said: -007- said: Genelkurmay başkanı "bedelli olmayacak!" dedikten sonra bir cümle söyledi, onu koymayı unutmuşsunuz. O cümle de şuydu: Askerliğin zorunlu olduğu şu anki sistemde bile asker ihtiyacının sadece %65'ini karşılayabiliyoruz. Ve bu oran gittikçe düşüyor! Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede? 10 sene önce sehit düşen yokmuydu? Neden o zaman cikardilar? o zaman bu ordu yunan ordusumuydu? ne alakasi var dediğinle bedellinin. Şuan başka konular yuzunden bedelli cikarmiyorlar bu gayet net gorunuyor. Eninde sonunda cikaracaklar. Cıkarmalarida lazım zaten. Bu ulke yillardir milyonlarca sehit verdi vermeyede devam edicek bunu hiç bir insan evladi istemez. Fakat bir ulkenin kalkınmasi icin para lazım bu para olmadikca bu şehitler artacaktir. Ha bedelliden alinan paralari ceblere indireceklerse o ayrı tabii yapmasınlar paşa paşa yapar gelirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Zaten; Düzgün donanımlı karakollar,düzgün ekipman,iyi planlama,istihbarat olsa; Aktif çatışma olan bölgelerde senin benim gibi er ler yerine eğitimli askerler olsa; Emin ol çok daha az şehit verirdik.. Bu da önemli bir nokta... Ordu sadece "asker sayısı" demek değil dedikleri gibi,bir sürü önemli noktası var,ama onlar için de "para yetmiyor" diyorlar... Para bulmak için formul bulunca da "asker sayısı yeterli değil" oluyor,e nasıl olacak bu iş? Hem asker sayısını arttır,ben gidip ot toplayayayım bana masraf et,hem sonra saçma sapan bir sınır karakolunda gidip şehit verelim,paramız yok diye..Hani askerde mantık aranmaz ya aynen işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bir takım problemler olmasının sorumlusu ordu değil. Aksine bu bahsettiğin meseleler devlet politikasıyla şimdiki hükümetle alakalı. Bir milli savunma bakanlığı bir içişleri bakanlığı işini iyi yapmazsa bu dediklerin olur. İstihbaratı silah ihalelerini ordu belirlemiyor! Aramis said: -007- said: Genelkurmay başkanı "bedelli olmayacak!" dedikten sonra bir cümle söyledi, onu koymayı unutmuşsunuz. O cümle de şuydu: Askerliğin zorunlu olduğu şu anki sistemde bile asker ihtiyacının sadece %65'ini karşılayabiliyoruz. Ve bu oran gittikçe düşüyor! Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede? 10 sene önce sehit düşen yokmuydu? Neden o zaman cikardilar? o zaman bu ordu yunan ordusumuydu? ne alakasi var dediğinle bedellinin. Şuan başka konular yuzunden bedelli cikarmiyorlar bu gayet net gorunuyor. Eninde sonunda cikaracaklar. Cıkarmalarida lazım zaten. Bu ulke yillardir milyonlarca sehit verdi vermeyede devam edicek bunu hiç bir insan evladi istemez. Fakat bir ulkenin kalkınmasi icin para lazım bu para olmadikca bu şehitler artacaktir. Ha bedelliden alinan paralari ceblere indireceklerse o ayrı tabii yapmasınlar paşa paşa yapar gelirim. bu işaret ettiğim kısmı görmemişsin sanırım. Tek sebep şehit gelmesi değil. İkisinin birlikte yarattığı iğrenç tablo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 profesyonel askerliği sadece savaşmak zannedenler mi var aramızda? şu bir gerçek, eğitimli sınıf diyebileceğimiz 4 yıllık fakülte mezunlarından askere gidenlerin çoğu askerlik denilen kapsamda KENDİLERİNİ geliştirecek hiçbirşey yapmazlar, doğrudur. olay şu ki, siz askere kendinizi geliştirin diye gitmiyorsunuz zaten. Sizin askerliğinizin bir amacı askeriyenin öyle ya da böyle sizin uzmanlığınızdan faydalanmak istemesi. Yığınla kantinci örneği, çaycı örneği verebilirsiniz, haklı olursunuz, ben herkesin bu amaca hizmet edeceğini söylemiyorum zaten. Ama askeriyenin eğitim okullarında ders veren doktoralılar var, asteğmen. Birliğin mali hesaplarını tutan maliye mezunları var, birliğe inşaat yapan inşaat mühendisleri var. Belki yüzdeye vurunca oranları az, zaten iş de sizde değil, sizden faydalanmak isteyen akıl fikir sahibi komutanlarınızdan geçiyor. Sizin askerde olmanızın ikinci bir amacı da alakasız işler yapanların olayı. O durumda ordu sizin hayat görüşünüzü kullanıyor, öğrendiklerinizi değil de tecrübelerinizi değerlendiriyor bir bakıma. Çünkü, gittiğinizde de göreceksiniz, türkiye bir cahiller ülkesi. Ve sizin o insanlara verebilecek, hayata bakış açısı kazandıracak o kadar büyük fark ve tecrübeniz var ki, bazen aranızdaki farkın himalayalar kadar olduğunu göreceksiniz. Evet, kendinizi teknik yönden geliştiremezsiniz, ama hiç olmazsa bu ülkenin bir başka ferdine, pekçok ferdine eğitimin arttığı yerde dünyanın ve türkiyenin nasıl göründüğünü anlatabilirsiniz. Hatta belki siz de onlardan birşeyler kaparak hayata onların gözünden bakmayı öğrenebilirsiniz. Yani aslında, inanın bana, o yaşadığınız günleri asla unutmayacaksınız, çünkü bir daha öyle olaylar yaşamak, öyle insanlar tanımak için hiç fırsatınız olmayacak. Nizamiyeden girmek ve nizamiyeden çıkmak milattan önce ve milattan sonra gibi neredeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 en uzun postu bulup quoteliyip, altınada uzunca bi kaynaktan c/p yapıp geliyorum bi sn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 cin'in askeri gucunu sadece sayıya baglamak cok komik olmus. cin de teknoloji yok denmis. bu buyuk yalan adamlar uzaya insan gonderdiler. 5 sene icinde aya insan gondermeyi planlıyorlar ayrıca nükleer silahları var ve butun bunların haricinde en buyuk gucleri ekonomileri. amerika cin ile savassa suanki krizin 5 katı kriz cıkar .kimse bunu goze alamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 silah ve askeri araç olarak ileri bi teknolojileri var mı adamların? yok diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 nükleer bombaları var yeterince caydırıcı bir güc. tank ucak tufek tarzı seylerde nasıllar bilmiyorum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Rus'lardan alıyolar askeri teknolojiyi, Ucakları zırhlı aracları, radarları nerdeyse herşeyleri, 5-10 sene arkadan takip ediyor rusları. Herşekilde modern bir ordu cin ordusu, bakmayın ellerinde kurmalı tüfeklerle sıra sıra cinlilerin yürüyüş yaptığını. Biz seferberlikte herkeze tüfekveremiyorz ama, adamların yeterince type 53'ü type 95'i var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Devletin benim hayatimdan 1.5 yil goturme hakkini kendinde bulmasini anlamiyorum. Neden elimde silah tutup, butun gun ot yolmak zorundayim 1.5 sene boyunca? Bunu bana birisi aciklarsa sevinecegim. Askerlik kesinlikle zorunlu olmamali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 1.5 senesi, 5ay, 4 yılı, 1ay bedellisi hiç biri fark etmez. Devletin benım elime silah verip insan öldürmek icin eğitmeye hakkı yok diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Kesinlikle katiliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 adam olursunuz belki askerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar