Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Abi o zaman allah aşkına alakı bişeye versinler
ne bileyim elektronikçi adamım ben
silah yapalım
bişiler üretelim
bokbok şınav çektirmesinler bana orda bari askerde mesleki tecrubem olsun ıse gırerken 12 ay calısmıs gıbı dıkkate alınsın.

Hıc mı dıkkate almıyor TSK turk gencını, herkez esıt olsun evet. Kaldırın su askerlıgı toptan.
Yani kaçıcam yoksa ben, tecıl ettırdım 2 sene sımdı bole bı sacmalık cıkarsa dırek gıderım butun ıslerım aksar
Hayatım kayar lan?!
Bildigin hayatım kayar.
12 ay ya
hayatı 12 ay daha ertelemek,
askerlikten korkmak falan degıl bu
ama 12 ay ertelenıyor hayat. Bunun olmaması lazım
yapılmamalı 5 ay bıle COKCOKCOK fazla bır sure( ki tecil donemini fln katınca 1 sene edıyor o 1 sene hayatından kayıp
sıfır yok uctu gıttı ve tamamen elınde olmayan sebepler yuzzunden)
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu askere giden mühendislerin hiç olmazsa 5 ayda tank üretelim kıyamet silahı yapalım atom bombası yapalımdemelerini anlamıyorum.

En sikko yer bile işe mühendis alırken en az 1-2 sene tecrübe 2 senede çıkmamasını istiyor.

5 ayda sen vida takamazsın nereye tank yapıyosun ?

Mehmetçik dershanesi var abi gönüllü olan gidiyor orda öğretmenlik yapıyor.Alın işte memlekete en büyük fayda gidin 12 ay yapın şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle güzel yaparım ki
ver bana iyi bi takım, bak neler yapıyorum sana.
Küçümseme mühendislerimizi,hemde hiç küçümseme.
İş tecrübesi dediğin şey 'iş'le alakalıdır. Burda akademik anlamda birşeyler yapıosun.
Bilmeden ahkam kesmeyelim lütfen.

Ayrıca yalan bu haber galıba
Sosyal ağlarda paylaş

ordunun elinde bi sürü ekipman var, bir sürü araç var, bir sürü tesis var. sonuç olarakta bunların gerektiği zaman kullanılabirliğinin devam etmesi için, temizliğini, bakımını ve onarımını yapacak adama ihtiyaç var. o yüzden mümkün olduğu kadar fazla eleman gerekiyor. yoksa onlarda gayet iyi biliyorlardır ki yaklaşık 1 - 1.5 senelik üstünkörü eğitimle kimsenin rambo olmayacağını.
Sosyal ağlarda paylaş

patron onlar. ne derlerse o olacak..

sadfsdfsdf

ama aslında merak ettiğim nokta şu "beyin göçü" yüzdeleri ne gösterecek bu uygulama işletildiği dönemde? global kriz olmasa daha da fazla seviyelerde olacağı kesin yine de artış ne kadar olacak önceki senelere göre merak ediyorum.

edit1: önemli projelerde sizi beni çalıştırmazlar. yok öle bişi yani.

edit2: beyin göçü dediysem öle hepimiz muhteşem süper dahi insanlarız değil tabii. bi şekilde bu ülkede eğitim almış ama yurtdışına kapağı atabilecek olanlar diyorum. fayda/zarar olayını uygulamaya girdikten sonra sayılar gösterecektir zaten.

go go kantinci..
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
öyle güzel yaparım ki
ver bana iyi bi takım, bak neler yapıyorum sana.
Küçümseme mühendislerimizi,hemde hiç küçümseme.
İş tecrübesi dediğin şey 'iş'le alakalıdır. Burda akademik anlamda birşeyler yapıosun.
Bilmeden ahkam kesmeyelim lütfen.

Ayrıca yalan bu haber galıba

sen 5 ayda anca takım taklavatı toplarsın.
Benim mühendisleri küçümsediğim yok.Lafı aptal saptal yerlere çekme.
Benim dediğim buradakilerin 5ay içersinde sanki aselsan ı yeniden kuracakmış havaları.

Bırak 5ayı 12ayda da birşey yapmııcaksın. Sana izin bile alsalar takım bile kursalar 12ay yan gelir yatarsın nasılsa askerlik diye.
Türk zihniyeti işte o yüzden bi halt üretemiyoruz.

Bırakalım bu "olm ben elektrönük mühendüsüyüm bana imkann tanısallarr varyaaağğğ" ayağını.Biraz gerçekçi olalım.

Hangi şirket sizi 5ay-12 ay için işe alır? Zaten eğitimin adaptasyonun 3-4 ay sürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lafı aptal saptal yerlere çekme.

önce ağzınızı toplayın sonra ben toplamak zorunda kalıyorum..
sakin ve usturuplu yazın. bir de "ben ne dedim ki.." kısmısı var bu uyarıların. yapmayın, etmeyin gözünü seveyim. sen ona laf edicen, öteki sana edicek de sonra sıkıntının kralı yaşanmayacak!

sorun çıkmadan uyarayım ben şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

önyargıların mütişmiş sinad =)
ama daha sakin olabilirsin bence

12 ay,
sen girersin başlarsın bi işe
askerliğin biter
ben girerim
devam ettiririm
proje böyle yürütülür.
4-5 çalışma gerekliliği TR de AR-GE yapan adam gibi 2-3 firma olmasından kaynaklanıyor
yoksa gayet üniden çıktıgın gıbı bısıler yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlıklı bir proje olabileceğine inanıyor musun peki ? Ya ben bu kadar hayalperest düşünmenizi gerçekten anlayamıyorum.

1.si siz oyuncak üretmiyorsunuz.Devlete silah mühimmat üreteceksiniz.
Eğer bu kadar kolay proje teslim edilseydi aselsanda binlerce kişi bin lira maaşla çalışırdı.

Ben sana projeyi teslim edicem ama senin ne malum bir vatan haini olmadığın?Proje üzerinde oynamayacağın yada proje detaylarını sızdırmayacağın.Bunun için müthiş bir kontrol mekanizması oluşturman gerek.Bu nasıl oluşucak?
Geçen sene yüksekova da şehitleri tuzağa çeken bir o bölükten askerdi.

2.si güven kısmınıda geçtim memlekette herkes çok dürüst diyelim.Her gelende en iyi üniden geliyor diyelim 12 aylık periyotlarla o projenin oturabileceğine inanıyor musun?
Takım ruhu denilen birşey vardır projede yahu.

Daha önceki topictede belirttim.askeri eğitimi olmayan gençler karargahlarda kalmalılar adam mühendisse oturt karargahta.Gönüllüyse gönder araziye.

Bi profesyonel kadro oluştur onları yığ güneydoğuya tehlikeli bölgelere.Bırak gelen gençler mühendismiş doktormuş ver mehmetçik dershanesine birşeyler öğretsin çocuklara.
Öğretmiyorsada ver tüfeği eline 3-5 nöbet beklesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet inanıyorum, sonucta gelen mecburı calısacak. Zevk bıle alır, yanı sorarsın gırerken istemeyeni almazsın oraya.
İlla super teknolojik seyler yapalım degıl bu
ama bir seyler uretelim. Aselsan ve havelsan gayet guzel ıslıyor calısıyor
sen adama zort dıe bana uber super sılah yap demıcen
dicen ki, elimde bi tüfek var bunu azcık degıstır
onu yap bunu yap sunu yap
felan fılan.
Cok basıt mesela, metro projesınde calıstım ben kısa bır sure. 1 sene calısmıs adam ayrılmak zorunda kaldı, hemen yerıne bırını buldular ve o devam ettı.
Ki inşaat işi çok daha zor
yazılımda falan heryerde ne yaptıgınla ılgılı raporlar vs var yahu

Mehmetçik dersaneside olur pekala
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Daxos: I see I was wrong to expect Sparta's commitment to at least match our own.
King Leonidas: Doesn't it?
[points to Arcadian soldier behind Daxos]
King Leonidas: You there, what is your profession?
Free Greek-Potter: I am a potter... sir.
King Leonidas: [points to another soldier] And you, Arcadian, what is your profession?
Free Greek-Sculptor: Sculptor, sir.
King Leonidas: Sculptor.
[turns to a third soldier]
King Leonidas: You?
Free Greek-Blacksmith: Blacksmith.
King Leonidas: [turns back shouting] Spartans! What is your profession?
Spartans: HA-OOH! HA-OOH! HA-OOH!
King Leonidas: [turning to Daxos] You see, old friend? I brought more soldiers than you did.

para yetmiyorsa koysunlar askerlik vergisi, en kralından profesyonel ordu beslesinler.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
said:
Daxos: I see I was wrong to expect Sparta's commitment to at least match our own.
King Leonidas: Doesn't it?
[points to Arcadian soldier behind Daxos]
King Leonidas: You there, what is your profession?
Free Greek-Potter: I am a potter... sir.
King Leonidas: [points to another soldier] And you, Arcadian, what is your profession?
Free Greek-Sculptor: Sculptor, sir.
King Leonidas: Sculptor.
[turns to a third soldier]
King Leonidas: You?
Free Greek-Blacksmith: Blacksmith.
King Leonidas: [turns back shouting] Spartans! What is your profession?
Spartans: HA-OOH! HA-OOH! HA-OOH!
King Leonidas: [turning to Daxos] You see, old friend? I brought more soldiers than you did.

para yetmiyorsa koysunlar askerlik vergisi, en kralından profesyonel ordu beslesinler.

güzelde, zaten %70ini fln alıyorlar gelirin?
Sosyal ağlarda paylaş

bana sorarsan çöp almasınlar ama her profesyonel ordu dediğimde birileri çıkıp "ama devletin parası yok kiiiiiii" dedi. 500k acemi besleyecekleri parayla rahatça 200k profesyonel beslerler ama varsayalım ki para yetmedi, elbette ki askere gitme çağı gelenler vergi vermeyi tercih eder 1-2 yıllarını gömmek yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
bana sorarsan çöp almasınlar ama her profesyonel ordu dediğimde birileri çıkıp "ama devletin parası yok kiiiiiii" dedi. 500k acemi besleyecekleri parayla rahatça 200k profesyonel beslerler ama varsayalım ki para yetmedi, elbette ki askere gitme çağı gelenler vergi vermeyi tercih eder 1-2 yıllarını gömmek yerine.

+1

askerliği zaten herkes kaldıramaz yani bazıalrı en fazla cephe gerisinde askerlik yapabilir ben komando olarak yapmak istiyordum subay bir tanıdık "seni anca komnado tugayında aşçı yamağı yaparlar" demişti :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...