Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Disease said:
Hayırlı olsun 12 aya çıkmış bile .

basarisiz trolleme cabalari vol. 12.1. daha yok arkadaslar, 2010 da falan anca girecek o yururluge, o da bu sekilde olmayacak muhtemelen. Asker de farkinda uni mezunu adami 12 ay er olarak yaptirmanin sorunlarini.

Proje asamasinda daha. heycan yapmayin, disease gibi trollemek icin acilmis gerzek acctlara inanmayalim.
Mesaj tarihi:
Benimde işime gelmiyo askerliğin uzaması keşke kalksada kurtulsak şu zorunluluktan ama işte napalım . Duyduğumda inanasım gelmedi ama ne biliyim adamın babası o piyasanın içinde diye doğrudur dedim .
Mesaj tarihi:
haha yurt disina yerlesen baya olucak bu yuzden herhalde, nufus fazla geldi galiba issizlik flm, hukumet askerle ortaklasa ulkeden adam kacirma yollari pesinde sanirim =)
neyse ben ztn yurt disindayim su an is bulup kalim buralarda madem oyle
Mesaj tarihi:
Disease said:
Benimde işime gelmiyo askerliğin uzaması keşke kalksada kurtulsak şu zorunluluktan ama işte napalım . Duyduğumda inanasım gelmedi ama ne biliyim adamın babası o piyasanın içinde diye doğrudur dedim .

TSK Piyasası.
Mesaj tarihi:
abi şunun şurasında 1 yıl için ne diye yurt dışına kaçarsınız ki? tamam 4 yıl okuyan adamın er olarak 1 yıl yapması saçmalık ama yani sırf 12 ay askerlik yapmam uleyn yurt dışına kaçıyorum diyenleride anlamıyorum
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:
Bizde enden 18de askerlik olmasın. üstelik, 25-30 yaşındaki kartlaşmış adama göre çok daha iyi asker olur 18 yaşındaki adam.

kim demişti unuttum şimdi, bi laf vardı: "20 yaşında yakışıklı, 30 yaşında güçlü, 40 yaşında zengin, 50 yaşında akıllı olamayan bir erkek hiç bir zaman yakışıklı, güçlü, zengin ve akıllı olamaz."

söyleyen adam da tırıvırı bir adam değildi ama işe mantık açısından yaklaşırsan; 30 yaşında eğitimli bir beden, 18 yaşındakini her türlü çatapata döver. 30 yaş bildiğin hayatın doruğu.
Mesaj tarihi:
Çok doğru kaldırılması. Türkiye'yi ayakta tutan güç ve ülkenin gücünün çoğunun kaynağı özelleştirilen devlet kurumları değil ordudur. Profesyonel askerlikle de birlikte daha da büyük bi güç olacağız. Ondan sonra kafa tutmaya çalışsın bakalım PKK
Mesaj tarihi:
profesyonel oldugu yok ki, ben mi yanlis anladim, sadece erlik suresi uziycak diyor millet, profesyonel maasli parali askerlik yok hala... bence de profesyonel olmasi gerek, lise cagindan baslayarak subay yetistiriyorsun, neden normal ise alir gibi asker almiyorlar onu anlamiyorum, versin yillik 40-50 bin tl maasi da, bak bakalim asker patlamasi olur ulkede
Mesaj tarihi:
Spiegel said:
profesyonel oldugu yok ki, ben mi yanlis anladim, sadece erlik suresi uziycak diyor millet, profesyonel maasli parali askerlik yok hala... bence de profesyonel olmasi gerek, lise cagindan baslayarak subay yetistiriyorsun, neden normal ise alir gibi asker almiyorlar onu anlamiyorum, versin yillik 40-50 bin tl maasi da, bak bakalim asker patlamasi olur ulkede

Ne 40-50 bini ya yıllık 15-20 bine gidecek tonla adam var.
Mesaj tarihi:
ya yuksek hayati tehlike riski var meslekte o yuzden 40 bin tl dedim, yani 15 20 bin verseler de gidecek bir ton adam vardir tabi ki ama bence mantiklisi profesyonel ordu yapacaksan en az 30 bin tl verilmeli senede
Mesaj tarihi:
fizban said:
çıktığı falan yok.
bu yasanın şu an hazırlığı bile yok tsk içinde, 2014 ten önce çıkmayacak.

not: çıkarsa sırf siz sıçmadınız.

kaynak var mı fiz
Mesaj tarihi:
cado said:
abi şunun şurasında 1 yıl için ne diye yurt dışına kaçarsınız ki? tamam 4 yıl okuyan adamın er olarak 1 yıl yapması saçmalık ama yani sırf 12 ay askerlik yapmam uleyn yurt dışına kaçıyorum diyenleride anlamıyorum

3 sene dışarda çalışınca bedelli oluyor askerlik. Bu yüzden kaçılıyor, bende kaçıcam misal.
olmadı 2 sene burda calıs
2 sene master
sonra GG türkiye =)
3 sene sora geri gelir bedellimi yaparım.

Sebep?
Emrivakiden hoşlanmam.
Mesaj tarihi:
huun said:

20 yaşında yakışıklı, 30 yaşında güçlü, 40 yaşında zengin, 50 yaşında akıllı olamayan bir erkek hiç bir zaman yakışıklı, güçlü, zengin ve akıllı olamaz

güzel sözmüş
  • Yeni Oluştur...