Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP Almanya'dan Yardım Aldı mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yanlıs is bankasının sahibi benim.

İşte kanıtı

"Atatürk vasiyetinde 'iş Bankası'ndaki yüzde 28 hissemin yönetimini CHP'ye veriyorum. Buradan elde edilen gelirler Dil ve Tarih Kurumu'na verilsin. Ayrıca ismet inönü'nün çocuklarına tahsil parası verilsin. Yakınlarım, kız kardeşim ve manevi kızlarıma belli bir miktarda para ödensin' demişti. Yakınlarından şu anda yalnız Ülkü Adatepe yaşıyor. Atatürk'ün mirasçılarından geriye Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu kaldı. Biz de bunlara gerekeni ödedik. 12 Eylül 1980'de CHP ile birlikte, bu kuruluşlar da kapatıldı. CHP açıldıktan sonra bu hisselerin yönetimini 1997'de mahkeme kararıyla üzerimize aldık. 'Bu kuruluşların Atatürk'ün sözünü ettiği kuruluşlar olmaktan çıktıkları ve yasayla kurulduklarını' öne sürerek söz konusu parayı ödemedik. Bu kuruluşlar dava açtı, halen sürüyor. Kazanırlarsa, biriken para ödenecek. Biz kazanırsak, bloke edilen hesapta biriken para (şu anda 111 trilyon lira) öğrencilere burs olarak verilecek. Banka yönetiminde CHP'nin dört üyesi var. Atatürk'e ait hisse senetlerinin sadece mülkiyeti CHP'ye ait, geliri partiye ait değildir."

Mesaj tarihi:
Sylian said:
Partilerin vakıflardan bağış alması yasa dışı mı? (Hiç zannetmiyorum ama emin olayım dedim)

anayasanın hatırlamadığım bi maddesine göre, bir siyasi partinin yurtdışından yardım alması kapatılma sebebi. Bu yüzden almanyadan "bi partinin kapatılmasına yol açabilecek bilgiler vermeyiz" tadında bi açıklama gelmişti yamulmuyorsam.
Mesaj tarihi:
E partiler yardım alır, bunun neresi tuhaf onu anlamadım.
AKP'de hazine yardımı alıyor mesela.
Tüm yardım alan partileri kapatalım öyle olacaksa :)
Mesaj tarihi:
@matama
Şimdi burada neden chpyi savunduğumu anlamıyorum ama
chp o hisseleri yalnızca yönetmek üzere vasiyete girmiş.Parayı cukka yapıp seçimlerde harcama hakkı yok.Aslında teorik olarak davayı kazanırsa TDK ve TTK için ayırması gereken kısmı ne yapacağı kendi bileceği iş.Zaten süren davalar nedeniyle hesap bloke.Açılınca öğrencilere burs vereceklerini beyan etmişler.Ha o beyanda dururlar mı durmazlar mı onu bilemem.Tabi öğrenciye verdiği burs kendisine siyasi çıkar sağlayacaktır ama bu hakkı Atatürk vermiş yapacak birşey yok.
Ama sanki chp'ye İş bankasından her yıl trilyonlar akıyor gibi bir algı var bu yanlış.
Tabi senin bu konuda benden fazla bildiğin birşeyler varsa onları paylaşırsan sevinirim.
  • Yeni Oluştur...