Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğudaki çocuklar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sg-1, cidden aynı dilde konuşmuyoruz herhalde, ben doğuştan gelen kimliğe göre değil, kendi hür fikirlerine göre yargılarım diyorum, sen "kategoriye koyuyorsun" filan diyorsun. ingilizce biliyorsan ingilizce konuşalım bundan sonra, belki sözleri işine geldiği gibi çarpıtmazsın.

belli konularda ortak görüşlerimiz olabilir, en nihayetinde zıtlık olsun diye kimsenin fikrini değiştirdiğini sanmıyorum. ama dünya görüşümüz genel olarak çok farklı, bu nedenle aynı kelimelerle nitelendirilmemiz ikimize de haksızlık olur.

hayır kkk üyesi ırkçı olmayabilir demedim, gene çarpıttın. verdiğin örneğin temelsizliğini, hayaliliğini ve absürdlüğünü kıyas edebilmen için öyle bir örnek verdim.

cidden araya bir tercüman bulalım onunla konuşalım, al buyur altını çize çize koyuyorum ne demişim:

said:
bahsettiğin şekilde anlık öfkeye verip dikkate almama olayını sadece suçlunun kendisine gösterildiği zaman yapabilirim, modlar da aynı şekilde değerlendirir hatta. pkk'ya ve pkk'lılara yönelik hakaret ve nefret içeren sözler bu kapsamda değerlendiriliyor ve bu mesajlara da lafım olmadı zaten benim. ben kendim de yeri gelir bunlara ağır konuşurum. burada yapılan şey ise bütün bir etnik gruba karşı nefret içeren konuşmalar. BAMBAŞKA bu ikisi, altı çizili yerler.

ha yok "pkk'lıya kızan kürde de sövebilir" diyorsan bundan sonra her türk'e kızdığımda gelip sana söveyim. olur mu?
Mesaj tarihi:
Kürt kimliği tanınmıyor , ayrımcılık yapılıyor sözlerini bahane göstererek pkk yi bile meşru göstermeye çalışan tipler var. Bununla birlikte binlerce askeri sivili ölen halkın tepkileri bir anda en büyük ırkçılık , faşistlik vs oluyor bir anda, zira prim yapmiyor yeteri kadar.
Mesaj tarihi:
Pkk neden bana veya zorla askere alınmış insan evlatlarına gösteriyor tepkisini ? ve neden bu oluşumu destekleyen kürtler var? Sivil insanlar olarak sen benmi yasakladık adamların dillerini, bizmi attık hapishanelere? Amaçları üzüm yemek olan insan davranışı değil bunlar neresinden bakarsaniz bakın. Yani demek istediğim halk bazına inersen iki halkta suçsuzken birini devlet birini pkk vuruyorsa kürt halkının tepkisi kadar türk halkının da tepkisi kabul edilebilir olmalı.
Mesaj tarihi:
Dennis said:
Şimdi burada müslüman olmayan çoğu arkadaş nüfus kağıdında müslüman yazdığı için rahatsız oluyor ve bu konuda haklılar. Yani "Nüfus kağıdında müslüman yazıyor öyleyse müslümansın x dinine inanmak ne demek" yaklaşımı ne kadar doğru bir yaklaşım olabilirse, "Nüfus kağıdında türk yazıyor kürt ne demek ya yok öyle birşey" demek de o kadar doğru bir davranış. "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı", alt kimlik olarak da kürt, laz...vb. olabilir bunda sakınılacak birşey yok.

"Nüfus kağıdında türk yazıyor kürt ne demek ya yok öyle birşey" demediğimi adın gibi biliyorsun, çarpıtmana gerek yok.

ben hukuk nezdinde, uluslararası ilişkilerdeki olayı tarif ediyorum, pasaporttan vatandaşlıktan bahsediyorum.

Yav alman vatandaşı türklerin pasaportlarında "milliyeti : alman" yazıyor, alman mı oldu şimdi bu insanlar, hayır, ama öyle ya da böyle vatandaşlıktan dolayı almanlar, n. defa yazıyorum, mevzuat böyle.

al hatta, örneğini koyayım da önce bilgi sahibi olun, sonra fikir sahibi de olursunuz:

Mesaj tarihi:
Bu arada ırkçılık dediğiniz şeyin kralı medeniyetin beşiği avrupada var, fakat cok katı kural ve kanunlarla koruma altında olduğundan dışardan görülmüyor. Türkiye gibi ücüncü dünya ülkesi bütün sorunlarını çözmüşte ırkçılığı yok edecek biz de görücez.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Dennis said:
Şimdi burada müslüman olmayan çoğu arkadaş nüfus kağıdında müslüman yazdığı için rahatsız oluyor ve bu konuda haklılar. Yani "Nüfus kağıdında müslüman yazıyor öyleyse müslümansın x dinine inanmak ne demek" yaklaşımı ne kadar doğru bir yaklaşım olabilirse, "Nüfus kağıdında türk yazıyor kürt ne demek ya yok öyle birşey" demek de o kadar doğru bir davranış. "Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı", alt kimlik olarak da kürt, laz...vb. olabilir bunda sakınılacak birşey yok.

"Nüfus kağıdında türk yazıyor kürt ne demek ya yok öyle birşey" demediğimi adın gibi biliyorsun, çarpıtmana gerek yok.

ben hukuk nezdinde, uluslararası ilişkilerdeki olayı tarif ediyorum, pasaporttan vatandaşlıktan bahsediyorum.

Yav alman vatandaşı türklerin pasaportlarında "milliyeti : alman" yazıyor, alman mı oldu şimdi bu insanlar, hayır, ama öyle ya da böyle vatandaşlıktan dolayı almanlar, n. defa yazıyorum, mevzuat böyle.

al hatta, örneğini koyayım da önce bilgi sahibi olun, sonra fikir sahibi de olursunuz:

Ben zaten yazmasında değilim, "Orada Türk yazıyor, Türksün o zaman Kürt ne demek" diyen anlayışın yanlışlığındayım.
Mesaj tarihi:
kürt asıllı türk oluyorsun işte bu şekilde,

ben de "ne türkü, öyle türklük mü olurmuş, insanları zorla türk yapamazsınız, türklük bir üst kimlik olamaz, Türkiyelilik yapalım biz onu" diyenler için koydum o resmi.

adamlar almanlık'ta birleşiyor, biz türklük'te birleşemiyoruz.
Mesaj tarihi:
aquila said:
nufus kagidinda yok ki lan oyle bisey, kafami karistirmayin.

nüfus kağıdının türkiye cumhuriyeti tarafından verilmiş olması bile başlı başına uluslararası hukukta seni türk yapar.
Mesaj tarihi:
ulan ben siz voltrani olusturcanizi beklerken siz nazipaticigi olusturmusunuz
red bu arada nufuzkagidina istedigin seyi yazdiramiyon malesef mesela git dene gay yazdirmayi dene ama sevmiyosan anandida alip yazilan yere gidebilrisin arkadasim :) (yeni espiri lazim bu espiriler biraz tahrik edici neyse sory story :) )
hem sagci bi ulkede elvette irk catismasi baskiciligi olur
bu arada aglicagina evlenseymis yav kurt kurt cocuklari olurdu
  • Yeni Oluştur...