Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakır'da saldırı: 10 Asker şehit

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
red said:

o bütün ırklarda türk vatandaşlıgı altında birleşir.ve hepsi türktür

hepsi türktür ne ya.sen mi belirliyosun bunu.ayrıca türk vatandaşlığı altında birleişr ne demek "Türk" diye bi vatan mı var "Türkiye Cumhuriyeti" olmasın o.iyice kendinizle çelişiyosunuz artık kavramlar içinde kayboldunuz ahaha
Mesaj tarihi:
Red said:
eh be kardeşim.sen en başından beri dtp yi savunuyorsun ya bize.ben sana bişi demiyorum

Usta ben sana "sen en başından beri sistemi savunuyorsun ben sana bir şey demiyorum" diyor muyum. Seni ikna etmeye çalışıyorum, bazı yanlış bildiğin konularda uyarıyorum. DTP'yi hangi açılardan savunup hangi açılardan eleştirdiğimi söylüyorum. Sana diyorum DTP = PKK değildir, adamların demokratik haklarını bu yüzden engellemek saçmadır. Kürt sorununun bu hale gelmesinin sosyal, ekonomik, politik bir sürü sebebi var diyorum bir sürü şey söylüyorum. Fakat sen bunlar hakkında okuma yapmadan ve düşünmeden bana haksızsın damgası yapıştıyorsun.
Mesaj tarihi:
Red said:
kemo nun mesajta bi ironi sezdim.onun harici üzerime alınmadım.ama 1-2 dir öyle ciddi msg.onun harici insanların tepkilerini ögsterdikleri şey belli

Kem0 said:
hepsini kesicen... evet ırkçıyım. sevmiyorum sevemedim, sevmiycem arkadaş.

öbür başlıkta da yazdım, kendini aynı batağa saplama. bırak herkes kendi adına konuşsun.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Cuce said:
iyide türkiyeyi bitek türkler kurmadıki, türkiyenın kelime olarak kökü türk den geliyor olabilir, ama tarihi öyle değil.
İngiltereye de ingiltere diyoruz, ingiliz diye bir kelimede var, ama iskoc diye bir kelimede var. basıyomu yavaş yavaş?

sen istediğin kadar Turk kelimesi sadece ırk belirtmez diye bağır dur, Eğer türkiyedeki türk olıyan ırklara, ırk belirten "türk" kelimesi dısında bir kelime sunmazsan boğa bağırırsın ki zaten boşa bağırıyorsun.

ırk, millet, vatandaşlık. Bunlar farklı anlamlar icerir, hepsini tek bir kelimeyle anlatmaya calışırsan, insanları dışlamış olursun, bastırmış olursun.

Türkiye'yi bir tek ırk olarak Türk ırkı kurmadı evet. Ama Türkiye'yi kuran tek bir millet var ve bu millete Türk deniyor. "Basıyor mu yavaş yavaş?" İlkokul destekli bilgi (ilkokul kökenli değil, orda da öğretiliyor)

Ayrıca İngiltere'nin durumu ayrı. Orda bir millet yok mesela. Yanlış örnekle yanlış şeyi savunuyorsun.

Türk vatandaşlarına ırk belirten kelime dayatan yok. Sadece bunu hazmedemeyen kompleksli ırkçı akıl hastası teröristler ve onların bu komplekslerini alet ettiği gerizekalı ya da cahil destekçileri var. Türkiye'nin sorunu aslında bu. Diğer ırklar neden karşı çıkmıyor Türk millet adına, çünkü onlarda kompleks ya da akıl hastalığı yok.

Eşanlamlı kelime kullanmak dışlamak değildir. Dışarda olmayı başka sebepler için tercih eden geni bozuk teröristler vardır. Yanlış bakış açısındasın yani. Bu ülkede kimse Türk kelimesi aynı zamanda ırk olduğu için rahatsız değil. Rahatsızlığın sebebi bunu bilmeyecek kadar cahil olmaları, millet adını ırk adı sanacak kadar eksik olmaları. Sorun bu.

önceki postumdada yazdım, "ilk okul destekli bilgi" yanlış. mantığı yanlış anlayışı yanlış. "bu ülkede kimse türk kelimesi aynı zamanda ırk olduğu ıcın rahatsız değil" derken nasıda rahat söylüyorsun. Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız cok insan var. Madem bunca ırk beraber kurduk bu milleti, neden sadece bi ırkın adı kullnılıyor? Kimse cıkıpta ülkenın adını "cokmilletistan" yapalım demiyor. Herkezin icinde yer edinebileceği ortak bir kelime olsun isteniyor, bu kelimede türkiyeli. Bu milleti tanımlıyan kimliğin altında ırkı ne olursa olsun insanlar durabilir deniyor.

Daha türk türk diye dayatmanın anlamı nedir? sen türkiyeli değilmisin?

türkiyeli cokmu battı, aman türkcede ole birkullanım yokmu diyosun, türkiye vatandaşı olsun, türkiye milleti olsun.

türkiye kelimesi, Artık türklükten arınmıştır. bu arına devlete ismi verilirken, sayısız millet üstüne tek kelime gerildiğinde oldu. Türk ırkı türkiye millet icindeki ırklardan biribir sadece. Haliyle diğer ırklarla ortak paydada buluşmak durumundadır.
Mesaj tarihi:
dufrasne said:
Sana diyorum DTP = PKK değildir, adamların demokratik haklarını bu yüzden engellemek saçmadır.

DTP=PKK bunu anlamak için haberleri izleyebilirsin. Bu böyle olduğu sürece de bu duruma demokratik hak aramak denmeyecek.

Zep said:
red said:

hepsi türktür ne ya.sen mi belirliyosun bunu.ayrıca türk vatandaşlığı altında birleişr ne demek "Türk" diye bi vatan mı var "Türkiye Cumhuriyeti" olmasın o.iyice kendinizle çelişiyosunuz artık kavramlar içinde kayboldunuz ahaha

bak yine Türk kelimesine alerji reaksiyonu vermişsin. yazık diyorum sadece.

Bunları sen ben belirlemiyoruz, bunlar kitaplarda yazan bilimsel tanımlar ne kadar gözlerimizi kapasak da.

Türkiye vatandaşlarına Türk deniyor.

Türk milletinin üyelerine Türk deniyor.

Türk ırkı mensuplarına Türk deniyor.

Türkiye'yi kuranlara Türk deniyor.

bunu hazmedin.

Bunu hazmedemeyen bunu da hazmedemedi: PKK'nın terör örgütü olması.
Mesaj tarihi:
yahu türk olduğunuz için size zor gelmiyor ben türküm demek. ama türk kelimesiyle tek bağı yaşadığı ülke olan adama zor gelir. mesela bir alman türk vatandaşı olsa alman asıllı türk vatandaşı deyince kimse garipsemez. ama kürt asıllı türk vatandaşı deyince şöyle bir kaşlar kalkıyor.
Mesaj tarihi:
-007- said:
işten anlamayan birilerinin bu cevabı vereceğini biliyodum.

o saydığın kriterlerin çoğu kürtlerde yok. Onlar millet değil, halk olabilir belki. Bu ayrı bir başlıkta uzun uzun tartışıldı ve cevapsız şekilde millet olmadıkları şeklinde kapandı. Sebeplere uzun uzun girmeden özet geçersek:

1. Toplulukta ortak bir dilin konuşulması tam değil
2. Topluluğun tarihsel geçmişe sahip olması yok
3. Şimdi bir arada yaşayan bu topluluğun, gelecek için de bir arada yaşama inancında olması, birlik yok
4. Topluluktaki bireylerin birlik ve beraberlik içinde, ortak duyguları paylaşması, yok
5. Toplulukta kültürel ortaklık bulunması gereklidir. orijinal değil, etki altında, yok.

gördüğün gibi millet değiller. halk belki olabilirler.

bunları sen nasıl belirliyorsun pardon.rabbine mi sordun.
Mesaj tarihi:
-007- said:
dufrasne said:
Sana diyorum DTP = PKK değildir, adamların demokratik haklarını bu yüzden engellemek saçmadır.

DTP=PKK bunu anlamak için haberleri izleyebilirsin. Bu böyle olduğu sürece de bu duruma demokratik hak aramak denmeyecek.

Zep said:
red said:

bak yine Türk kelimesine alerji reaksiyonu vermişsin. yazık diyorum sadece.

Bunları sen ben belirlemiyoruz, bunlar kitaplarda yazan bilimsel tanımlar ne kadar gözlerimizi kapasak da.

bunu hazmedin.

sen cıkıp bana "pkk'nın terrör örgütü olduğunu kabul etmiyorsun" diyemezsın

Kendine gel, ne iddaa ettiğinin farkına var
Mesaj tarihi:
-007- said:

bunu hazmedin.

MÜTHİŞ BİR ÖNERİM VAR:
Oradaki halk kendine Türk desin ama üniversitelerde Kürtçe bölümler açılsın, Kürtlerin çoğunluklu olduğu yerlerde Kürtçe eğitim "de" yapılsın. İşletme isimleri Kürtçe olabilsin, isteyen ulusal Kürtçe kanal açabilsin. Ekonomik olarak da kalkındırılsın o bölge.
Bak hatta şöyle bir önerim daha var Kürtçe'nin adı Türkçe v.2 olsun.
Bunun sadece dilbilimsel bir sorun olduğunu mu zannediyorsun, komikleşiyorsun haliyle.
Mesaj tarihi:
Zep said:
red said:

sadece kürt-türk ilişkisinden bahsediyorum.ermenilerle fransızlarla ingizlerle ilgili falan değil.

@sam:o mesajı görmedim.ama onun harici tepkili msglar var.onları savunuodum.onu geç syani kemo takılsın
Mesaj tarihi:
politikayla falan uğraşılmaz bunun çözümü askeri operasyonlar. yaz da geliyor hazır her bildiğin mağara deliğinin dibine kadar bombalayacaksın bunları sabah akşam o kadar övünüyoruz orduyla dünyanın bilmemkaçıncı ordusu diye görelim orduyu
Mesaj tarihi:
007 said:

karışmıyacaktımda dayanamadım , hala kitap hede hödö diyorsun ya, sıçarım bilimsel tanımına , birileri birşeyler diyor birileri aha bu bilimseldir diyor herkese kabul ettirmeye çalışıyor , senin gibilerde oturup kafalarını sallıyor sonra o mutlak gerçek , karşı çıkanlarda cahil kitap okumayan insan oluyor.Bırakın başkalarının gerçekleriyle yaşamayı sorgulayın kendi gerçeklerinizi bulun artık
Mesaj tarihi:
türkiyeli çıktı bide saçma sapan terimler oldu olacak anadolu cumhuriyeti olsun türkiye kelimesinde türk var. hatta hepimiz rum kürt ermeni laz flanız türk diye bir millet yok anasını satayım atatürk uydurdu
Mesaj tarihi:
Farinal said:
politikayla falan uğraşılmaz bunun çözümü askeri operasyonlar. yaz da geliyor hazır her bildiğin mağara deliğinin dibine kadar bombalayacaksın bunları sabah akşam o kadar övünüyoruz orduyla dünyanın bilmemkaçıncı ordusu diye görelim orduyu

Niye bitirsinler ki 300 milyar dolar harcadılar yetmedi daha fazla zengin olacak insanlar var sırada bekleyen. Mahsuz Kırmızıgül bile biliyor bunları artık bir siz kaldınız. Sonra bitirirlerse Kürtlerin demokratik hak arayışına nasıl bok atacaklar? Irak'a, İran'a Amerikan ordusuna yardım etmek için gittiklerini nasıl saklayacaklar?
Mesaj tarihi:
007 said:

bunu hazmedin.

Hiç kimseye hiçbirşey denmiyor kardeşim ,insan kendini hangi realiteye yakın görürse ona o deniyor.Toplum mühendisliğinin çok güzel örneklerisiniz , ufaklıktan okullarda beyin yıkanıp sonra kendilerini sorgulayan , bilimsel insan zannedipte beyinlerine takılmış zincirleri kıramamış bireyler oluyorsunuz
Mesaj tarihi:
Ben fikrimi açık söylüyim ulusalcılık zincirinden kurtulmak istiyorsanız evet anadolu cumhuriyeti diyin, burdaki insanları bağlayan şey ortak vatan ve kültür , ee o zaman niye hala türklük kürtlük konuşuluyor ki ? Ama asıl sizde bunu hazmedicek yürek var mı ?
Mesaj tarihi:
Cuce said:

önceki postumdada yazdım, "ilk okul destekli bilgi" yanlış. mantığı yanlış anlayışı yanlış. "bu ülkede kimse türk kelimesi aynı zamanda ırk olduğu ıcın rahatsız değil" derken nasıda rahat söylüyorsun. Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız cok insan var. Madem bunca ırk beraber kurduk bu milleti, neden sadece bi ırkın adı kullnılıyor? Kimse cıkıpta ülkenın adını "cokmilletistan" yapalım demiyor. Herkezin icinde yer edinebileceği ortak bir kelime olsun isteniyor, bu kelimede türkiyeli. Bu milleti tanımlıyan kimliğin altında ırkı ne olursa olsun insanlar durabilir deniyor.

Daha türk türk diye dayatmanın anlamı nedir? sen türkiyeli değilmisin?

türkiyeli cokmu battı, aman türkcede ole birkullanım yokmu diyosun, türkiye vatandaşı olsun, türkiye milleti olsun.

türkiye kelimesi, Artık türklükten arınmıştır. bu arına devlete ismi verilirken, sayısız millet üstüne tek kelime gerildiğinde oldu. Türk ırkı türkiye millet icindeki ırklardan biribir sadece. Haliyle diğer ırklarla ortak paydada buluşmak durumundadır.

ilkokul destekli derken kökeni ilkokul değil diyorum. Böyle bir bilgi ilkokulda bile öğretiliyor diyorum.

Türkiye Türklerindir sözünden rahatsız olan adam kelimenin millet anlamına geldiğini bilmeyecek kadar cahil ya da gerizekalı olduğu için rahatsız oluyor, başka ırk adı dayatıldığı için değil. öyle olsa diğer ırklar da rahatsız olurdu ama olmuyorlar, çünkü kürtlerden eksik olanlar bu hastalıklı yanlış edebiyatlarla sömürülüyor.

Türkiyeli diye bir kelime yok tekrar söylemek gerekirse. Ayrıca iyi niyetli değil. Türk kelimesinin battığı hastalıklı bölücü ve Türkçe bilmeyen bünyeler tarafından üretildiği çok açık. Bu ülke Türklerin bu kadar basit. Bunu ırk olarak algılıyorsan bu senin eksikliğin.

Türkiye vatandaşlığı ayrı Türk milleti ayrı. Türkiyeli gibi çakma yanlış laflar Türk milleti kavramına karşı bölücü vatan hainlerince kullanılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca Türkiye milleti diyerek cahillik yapmışsın. Bu dil kurallarına aykırı Türkçe konuşmamışsın yani. Çakma terim yazmayın.

Türkiye'yi kuranlara Türk denir bu kadar basit. Türkiyesiz Türk Türksüz Türkiye olmaz. Ayrıca Türkiye'de sayısız millet yok. Tek millet var. Saçmalamışsın yani.
Mesaj tarihi:
Atatürk "Türkiyelilere", "Türk Halkına", "Türkiye Halkına" vesaireye hitap etmemiştir Gençliğe Hitabında, Sadece ve sadece "Türk Milleti" ne güvenmiş ve "[b]Türkiye Cumhuriyetini[/b]" "Türk Milletine" bırakmıştır, biz şuyuz buyuz bizi görün bizde özgürlük istiyorzu diyen AB ve ABD destekli vatan hainlerine değil!
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:
Ekşisözlükteki DTPliler başsağlığı dilediler başlığını okudum. Görünüşe göre yazanların çoğu DTP-PKKlı ve çoğu 9.nesil yazar.

Abi sözlük iyice bozuldu zaten.Tek doğru kendileriymiş gibi konuşuyolar.Tarafsızız falan diyolar ama hikaye.Örneğin benim küfürsüz hakaretsiz bir onay entryimi silmişlerdi.Bende aynı entryi tekrar yazdım.Bunun üzerine bir türlü yazarlığım onaylanmadı ve yetmiyormuş gibi bir de accountum silindi.Halbuki bir sürü trollün yazarlığı onaylanmıştı.Eminim o yazdığım entry yüzünden böyle yaptılar bana.O gün bugündür sözlüğe girmiyorum artık.Bu olaydan önce hergün girip düzenli olarak bakardım entrylere ama artık tarafsız olduklarına inanmıyorum ben.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

-007- said:

sen cıkıp bana "pkk'nın terrör örgütü olduğunu kabul etmiyorsun" diyemezsın

Kendine gel, ne iddaa ettiğinin farkına var

Genelleme o, üstüne alınmana gerek yok. İkisinde de niyet kötü bana göre. Sana söylediğim anlamına gelmez. Senin yaptığını yapanlar terörist olduğunu kabul etmiyor ne demek? Sana dedim demek mi? Değil. Doğru anla.
Mesaj tarihi:
Efrasiyab said:
Atatürk "Türkiyelilere", "Türk Halkına", "Türkiye Halkına" vesaireye hitap etmemiştir Gençliğe Hitabında, Sadece ve sadece "Türk Milleti" ne güvenmiş ve "[b]Türkiye Cumhuriyetini[/b]" "Türk Milletine" bırakmıştır, biz şuyuz buyuz bizi görün bizde özgürlük istiyorzu diyen AB ve ABD destekli vatan hainlerine değil!

saf türk ırkı arıyorsan atsızcılar.com var süper bir site senin için.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...