Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyarbakır'da saldırı: 10 Asker şehit

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Rock said:
Sonuçtra her Kürt terörist değil ama potansiyel terörist gözüyle bakılıp ona göre muamele görüyorlar.

yok böyle bişi dostum, kendi çevremden örnek vereyim. apartmanda bir kürt aile var, baba şu an 80 yaşına geldi sanırım ama hala gözü çöplükte:) eskiden terbiyesizlik yapan birine sinirlenip, eline balta alıp üstüne yürüdüğünü bile gördük adamın, kendisine baltalı ilah isimini takmıştık hatta. köyünde şıhmış ve biton çocuğu, akrabası falan var. türkçesi çok çok kötüdür, hacca, umreye falan gider. ancak tek bir gün ne ondan ne çocuklarından çevresine bi düşmanlığı olmamıştır, görsen kara cahil diyeceğin adamlar ama müthiş saygılı ve kadir kıymet bilen kişilerdir.
gene ünide autocad dersime gelen asistan hocamız kürttü, yaz okulunda falan arkadaşlarla beraber oturur onuda eve davet eder, her telden muabbet ederdik bizde kalırdı, hiç bir sorunumuzda olmazdı.
sağda solda çevremde pek çok kürt görüyorum ve örgütlenmiş yani sürü psikolojisi şeklinde birbirinden güç ve cesaret alanlar dışında, hiçbirinin olumsuz davranışına şahit olmadım. sorun kürt olmak türk olmak değil, gruplaşarak birilerinin gazına gelmek çünkü.
şimdi bunun gibi bi ton insan var türkiyede ve kimsede bunlara kürt diye potansiyel terörist muamelesi yapmıyor. ancak sen her fırsatta gruplaşıp miting, gösteri ayağına vandalism yaparsan, çocukları kalkan edersen elbet terörist damgası yersin orası ayrı. eğer gaza gelmeyi bırakırlarsa, fıstık gibi yaşar herkes türkiyede. ama paso yak yık saldır olursa, birgün bu işin sonu ilk mesajımda bahsettiğim yere gelir
Mesaj tarihi:
Nasıl oluyorda o zırhlı aracın ordan geçebileceğini önceden bilip oraya patlayıcı döşeyebiliyorlar? Bu resmen bilgi sızdırmak değildirde nedir?
Eğer ki ben asker olursam ve oralara yollandığımda çatışma dışında böle boktan bir sebepten ölürsem bu vatana hakkım, ödediğim vergileri helal etmem...
Mesaj tarihi:
MOHİ Vandalizm yapan Kürtler mi? Hahauhhauuhah

Mohi said:
tek kurtuluş yolu var bunlardan; ya diyarbakırı, hakkariyi, şırnakı tümden ıraka kendi öz vatanlarına sürecez ya da bir dtp mitinginde havadan tarım ilaçlama uçağı geçirecez... başka yolu kalmadı artık. abdsi absi istediği kadar havlasın, veto versin. ölen halk onların olduğu zaman, gördük afganistanda ırakta yaptıklarını! zaten TRyi adam yerine koydukları yok, hiç olmassa 600 senedir güneydoğuda düzenli olarak isyan eden bu lavuklardan kurtulmuş oluruz, gelecek kuşaklarımız rahat eder.
Mesaj tarihi:
kürtlerin istediği 1.pkkyı legalize etmekki dtp yle ettiler bunu kendileride söylüyorlar,2.toplumun bütün katmanlarını özerklik oyununa inandırmak ve bunun içinde biz toprak istemiyoruz istediğimiz özgürlük v.s ki zaten kısmi özerklik şu anda o civardaki belediyelerin %90 ını alarak ele geçirdiler,4 ve sonuncusuda barzani ve talabaninin kıç kadar kürdistan dedikleri yerle birleşip megalo idealarını gerçekleştirmek,baktılar silahla olmıyacak politikaya sarıldılar,ama bunun çözümü dişe diş kana kan bir mücadeledir,kürde karşı kürtü kullanacan birbirleriyle savaştıracan:p
Mesaj tarihi:
@Mohi

Sen Kürtlere öyle davranıyorsun diye herkesin(özelliklede devletin) öyle davrandığını zanletme. Sen(veya ben) sade vatandaşsın. Senin davranışının veya düşüncelerinin devlet düşüncesi üzerinde veya izlediği politikalarda bir etkisi yok.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla herkes hala "Nasıl?"'ı tartışıyor. Biraz da nedneleri tartışın. "Nasıl?"'ın size uzun vadede kazandıracağı fazla birşey yok.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Zırhlı aracın ordan geçeceğini bilmek gayet normal sonuçta devriye gezen bir araç belli saatlerde belli noktalardan geçmek zorunda.

Öyle değil.Bildiğim kadarıyla yakındaki bir birliğe taciz ateşi açılıyor,anayoldan giden birliklerin çevre güvenliği için bu zırhlı araç ile bir tank patlamanın olduğu yan yola giriyor,tank geçtikten sonra personel taşıyıcı geçerken patlıyor mayın.
Mesaj tarihi:
dufrasne said:
Yalan söylüyorsun. Kürtler = PKK değildir

tabiiki değil, zaten yazdım normal alelade kürt vatandaşlar hakkındaki anı ve düşüncelerimi. ancak 19. yüzyılda kalmış ayrılıkçı akımlara kapılıp, ortalığı yangın yerine çevirmek ve hatta terör örgütlerini desteklemek veya karşı çıkmayarak dolaylı olarak desteklemekte bu işi çözmüyor eğer farkındaysan. madem herkes barış diyor, önce bi tavrınızı koyun teröre karşı ve o mitinglerde, gösterilerde terörist slogan atıp nefret kusmayı bırakın. yörenize gelen öğretmene doktora sahip çıkın, yatırıma gelen adamın fabrikasının yakılmasına, kaçmasına seyirci kalmayın. örgüte karşı durmayıp, baskılarına ve korkutmalarına boyun eğerek biyere varılamayacağını anlamak zorunda heryerdeki kürt vatandaşlar.
yani koy tavrını ve cesurca soyutla teröristi toplumdan, sonra herşey zaten yoluna girecektir

dufrasne said:
MOHİ Vandalizm yapan Kürtler mi? Hahauhhauuhah

korkma ordakiler sadece 10 şehite karşı tepkisel düşünceler. yani onu hayal edince, gidip 100kg patlayıcı atmıyosun oraya. ama teröre karşı gereken tepkiyi koymayan kürtlerden, cesaret alıp arka bulan adamlar en kralını zaten fiilen yapıyorlar şu an
Mesaj tarihi:
e yuh ırkçılar basmış tümden burayı, pkk'lılara lanet etmeye girdim başlığa, kime lanet edeceğimi şaşırdım. al birini vur ötekine.
Mesaj tarihi:
Rock said:
Flameoffear said:
Neymiş bu devletin yaptığı zulüm işkence kürtlere bir kaç örnekle açıklarsan seviniriz.

pkk'yı özgürlük savaşçısı olarak görmüyorum yanlış anlaşılmasın. Kürtlerin özgürleşmek gibi bir amaçlarının olduğunu da düşünmüyorum.

İlla bir zulüm görmek istiyosan bir kaç gün önce yaşayana polisin küçücük çocuğu dövmesi veya polise taş atan çocukların terörle mücadele yasasından yargılanıp 3-58 yıl arası hapis cezası verilmesi örnek olarak verilebilir. İnsanın aklına çocuklara bunlar yapılıyorsa, büyüklere neler yapılıyor sorusu geliyor. Sonuçtra her Kürt terörist değil ama potansiyel terörist gözüyle bakılıp ona göre muamele görüyorlar.

Verdiğin örnekler kaç senelik mevzu. Arkadaş yukarda "devlet zamanında kürtlere böyle böyle yaptığı için terör var" demeye getirmiş. Ben de onları sordum.

Devlet sadece kürtlere kötü sanki. Anasını sattığımın memleketinde bir tek onlar kötü koşulda yaşarken biz beyaz türkler süt banyosu yapıp kıçımıza buzlu badem sokuyoruz.

Bir kürte bişi yapıldımı ırkçılık faşistlik, türkü s**** münferit olay, sıradan vaka. He sonra bu ülkede kürtleri sevmiyorlar biz mazlum halkız edebiyatı. Yok öyle yağma güzelim.
Mesaj tarihi:
superwiz said:
şu anda o civardaki belediyelerin %90 ını alarak ele geçirdiler,4 ve sonuncusuda barzani ve talabaninin kıç kadar kürdistan dedikleri yerle birleşip megalo idealarını gerçekleştirmek,baktılar silahla olmıyacak politikaya sarıldılar,ama bunun çözümü dişe diş kana kan bir mücadeledir,kürde karşı kürtü kullanacan birbirleriyle savaştıracan:p

o dediğin dişe diş kana kan mücadeleyi, zaten yavuz sultan selimin alevilere karşı başlattığı olaylardan biliyoruz. ilk 19. yüzyılın ortalarında başlayan ve sadık millet(millet-i sadıka) diye bilinen ermenileri can düşmanımız yapan olaylar da, bu zeki osmanlının paso boyun eğdiği kürt ağalarını gereksiz gazlaması ve güçlendirmesi sonucudur.
en çok kürt vatandaşların canı yandı orda son yıllarda, savaş yüzünden oranın geri kaldığı da ortada. ozaman mecburen biraz cesaret gösterecekler, teröristlerin tehditlerine boyun eğmeyecek, tavrını koyacak ve dışlayacaklar onları.
Mesaj tarihi:
sir said:

bi de nerede "azdılar"? kaç aydır pkk ile çatışma olmuyo, bombalı eylem olmuyo, niçin?

Allah teröristlerin ve terör destekçilerinin belasını versin.
Mesaj tarihi:
Mohi said:
yörenize gelen öğretmene doktora sahip çıkın, yatırıma gelen adamın fabrikasının yakılmasına, kaçmasına seyirci kalmayın. örgüte karşı durmayıp, baskılarına ve korkutmalarına boyun eğerek biyere varılamayacağını anlamak zorunda heryerdeki kürt vatandaşlar.

Bak bunlar hep devletin uydurduğu yalan baskı işte. Bir başlıkta daha söylemiştim. Hakkari'de 2005'te 1 tane endüstri kuruluşu varmış, o da 10 kişilik bir un fabrikası. Şimdi de en fazla 5'dir. Sanayileşmenin açıkara en az olduğu bölge orası. Ayrıca tarım ve hayvancılığı da geliştirmek için hiçbir devlet politikası uygulanmıyor. (Neden çünkü daha fazla kar etmek isteyen Neo-liberalizm önce tarım-hayvancılığı bitirir ve gıda terörü uygular bunu da oku biraz.)
Sağlık demişsin al sana Doğu'daki doktorun açıklaması: http://www.vantabip.org.tr/yazi_yorumla.php?yazi_no=31
Eğitim demişsin doğudaki eğitim eşitsizliğinin (kız erkek) sebebi bile eğitimsizlik değil mi? (kısır döngü) Doğuda kaç şehirde üniversite var, kaç köyde okul var?

Yani bak her şey bu noktada başlıyor, oradaki insanların eksikliklerini bilmeden reddediyorsun ve mazlumu suçluyorsun.
Mesaj tarihi:
Ya güneydoğudaki hastaneyi fabrikayı bırak Yolda arabasıyla giden kadın taşlanıyor şaka mısınız!

Orda iç terörizm var şuan. Ne yatırımından bahsediyosunuz!
Mesaj tarihi:
@Flameoffear

Güzel kardeşim kendi ırkdaşına böyle yapan devletin orada kendinden olmayanlara ne yapar sen tahmin et artık. Orda yapılanın yarısı sana yapılsa sen de dağa çıkarısn.

-007- said:
Ya güneydoğudaki hastaneyi fabrikayı bırak Yolda arabasıyla giden kadın taşlanıyor şaka mısınız!

Orda iç terörizm var şuan. Ne yatırımından bahsediyosunuz!

Hoş görü, anlayış, barış, eğitim gibi şeyler de yatırımdır. Ama devletimiz 20 küsür yıldır bunları yapmadan silaha yatırım yaparak bu sorunu çözüyor. Pardon çözemiyor.
Mesaj tarihi:
geçmişi red etmekte, geleceği tahmin etmeni, cözüm üretmeni sağlamıyor.

Konuda sayısız kez, kürtlere küfredilmi, kürtler terrörist yerine koyulmuş. Unutmayın, sizin şu ülkedeki hakkınız yeriniz değeriniz, herhangi bir kürt vatandaştan farklı değil. Türkiye türklerinde değil, türkiyedeki herkez türkde değil, türkün türkten başka dostu yok hiç değil. Neye kızıcağınızı öğrenin artık.
Mesaj tarihi:
1 cümle olunca anlayamıyorsunuz illa. Açıklama yapmak gerekiyor her cümlede.

Geçmişi istediğin kadar irdele, yapılmış hataları düzelt. Dağa çıkmış bebek öldüren adamı düzeltebilir misin? Ölen masumları geri getirebilir misin? Dağa çıkmış akıl hastasına özgürlük vermek çözüm mü? Bu kadar aptal olmayın.

Eğer biri terörizm noktasına gelmişse o kişi ıslah edilemez. Amaç insanların o noktaya gelmesini engellemektir evet. Amaç teröristi normale döndürmek değildir, ki bu imkansızdır.

Ve evet apo posteri açıp başka ülke isteren etrafa saldıran polise taş atan adam ıslah edilemez. Çünkü o gerizekalılığı ya da cahilliği sebebiyle bir kere terörist olmuştur zaten.
Mesaj tarihi:
Elbette o imkansız sana katılıyorum, amaç yeni teröristlerin çıkmasını engellemek. Bunu da ancak geçmişte yaptığın hataları yapmayarak, bunlardan pişmanlık duyduğunu belirterek başarabilirsin.
Mesaj tarihi:
Orası öyle. Ama bak bugün şehrin %90'ı kü....stan isteyen terör partisine oy veriyor mitinginde poster açıyor polis taşlıyor. Bir de bu açıdan değerlendir.

Senin bahsettiğin "geçmişten ders çıkarma" o %10 için geçerli ve bugün işe yaramaz pek.

Ayrıca bu örnekte genelleme yapıyorum. DTP'ye her oy veren illa teröre destek vermiş sayılmaz. Ama teröre destek veren de teröristtir.
Mesaj tarihi:
ahhh saddam bunların kökünü kazıcaktıda işte
biz kapıları açtık
bide utanmadan üstüne çocuk başına 2 kilo süt verdik
sonrada devlet bize bakmadı dediler poff poff
Mesaj tarihi:
Tarihini geçmişini bilki hatalarını birdaha yapma. Yani bukadar basit. Burada bahsedilen de o 007 , ama herzaman, hergün şu forumda bile o aynı hatalar dillendiriliyor yapılması isteği ile.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...