zarekd Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 160 m/s hızla giden uçaktan atılan bir bomba'nın sesi atıldıktan 45 sn. sonra uçaktan duyuluyor ise uçak kaç metre yüksektedir ? Ses hızı 340 m/sn. Yer çekimi ivmesi 10 m/sn. Cevabı bulmaya davet ediyorum :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Ödevim var, soruyu çözemedim bi el atın diyosun?
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 İşte kafası çalışan bir insan örneği :)
zarekd Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 düştüğü anda patlıyor, ödevim yok, cevabı biliyorum zaten.
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 h=5t^2 yüksekliği böle mi buluyoduk
Valeron Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 senko said: hmm... benim kafam çalışmıyormuş. korkma üstad yalnız değilsin !
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Sanırım çözdüm ama beyin cimnastiği kısvesi altında bize soru yedirmeye çalıştığın için cevabı vermeyeceğim sdf. Ama bence dikkat edilmesi gereken noktalar, hava sürtünmesinden bahsetmediği için, bomba uçaktan atıldığı zaman uçakla aynı yatay hızda olacağından yere düştüğünde yine uçakla aynı hizzada olur diye kabul etmek durumundayız. Yere düşmesi için gereken süre var, onu normal serbest düşüş sorusu gibi çözeceksin yine sürtünme yoksa. Üstüne yere düştükten sonra sesin uçağa ulaşma şeması da bir dik üçgenden ibaret.
soulberry Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 nileppezdel said: Ödevim var, soruyu çözemedim bi el atın diyosun? :D
-Neiloth- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Ardeth said: Ama bence dikkat edilmesi gereken noktalar, hava sürtünmesinden bahsetmediği için, bomba uçaktan atıldığı zaman uçakla aynı yatay hızda olacağından yere düştüğünde yine uçakla aynı hizzada olur diye kabul etmek durumundayız. evet mindfuck oldum ben bu noktada ve bıraktım.
-Neiloth- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 kalemi kağıdı çıkarmış uğraşıyodum yani
Fly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 sürtünme mürtünme hiçbir şey yok, uçağı yatay olarak sabit gidiyor varsayıp bombanın da tam dik indiğini varsayaraktan, 7200 m yapar 45 saniyede 160m/s hızla. dik indiği için ses kaynağı-uçak kenarı hipotenüs olur. 45 saniyeyi ta+tb (a, bomba: hava->yer / b, ses: yer->uçak için geçen süreler) olarak varsayaraktan, 7200^2 = 25ta^2 + 340^2tb^2 çıkıyor 45=ta+tb' den ta=tb-45 deriz, bir bilinmeyenli bir denklem çıkar, çözeriz ikinci dereceden gerçi ama yaparsınız siz üşendim ben siz çözün ha şey var tabi bir de, uçakla birlikte bomba da 160 kms ile yatay gidiyorsa hipotenüs aynı kalıyor ama tbx160 dan ibaret oluyor kenarlardan biri klasik lise usulü fizik şeysi, cebir mebir diye düşündüm sonra saçmalama dingil dedim böyle daha uygun gördüm
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 bombanın direk düştüğünü falan düşünürsek o aristo mekaniği olur hafiften sdf
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Fly said: bombanın da tam dik indiğini varsayaraktan, bomba nası dik düşüyo, uçaktan bırakıldığı anda uçakla aynı hıza sahip, hava sürtünmesi yere değdiğinde uçakla hala aynı hizada olması gerekmez mi? __ __ __ __ __ __ . . . . . _______________/____
Fly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 sürtünme olmayan ortamdayız bomba düşmeyip sabit de durabilir bence dedim zaten editfestten sonra aklıma ilk olarak bombaların uçaktan bağımsız dimdik düştüğü günler geldi ondan öyle oldu
BloodyBeast Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Ardeth said: Sanırım çözdüm ama beyin cimnastiği kısvesi altında bize soru yedirmeye çalıştığın için cevabı vermeyeceğim sdf. Ama bence dikkat edilmesi gereken noktalar, hava sürtünmesinden bahsetmediği için, bomba uçaktan atıldığı zaman uçakla aynı yatay hızda olacağından yere düştüğünde yine uçakla aynı hizzada olur diye kabul etmek durumundayız. Yere düşmesi için gereken süre var, onu normal serbest düşüş sorusu gibi çözeceksin yine sürtünme yoksa. Üstüne yere düştükten sonra sesin uçağa ulaşma şeması da bir dik üçgenden ibaret. südokoğd.
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 object oriented programming dersi geldi aklıma ne südokodlar yazdıydık be bence normal dilden daha eğlenceli südokod
Sam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 siberbeyin olsa da taktırsak, canım çekti birden.
-Neiloth- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 nakerebanarimasen said: 13500m no wai
Öne çıkan mesajlar