Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Türk: Operasyon konferansı engellemez

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
O belediye başkanı zaten tamamen şaka gibi. 23 Nisan resmi töreninie katılmıyor falan o derece ağır durumu..

Asker katılmayan adamın yerdeki ismini ayağının bi hamlesiyle itti bu 23 nisanda ki unutamam o hareketi.
Mesaj tarihi:
Ordularda masumları öldürebilir , israil mesela ama sen onla savaşa girsen , terörist örgüt ezelim gitsin mi dersin yoksa karşındakini muhattap alıp analiz mi yaparsın , sizde ppkya terörist örgüttür ezelim gitsin dedikçe onu destekliyen halkın sebeplerini görmezden gelerek bu işi uzatırsınız. Ayrıca 007 hepimizin beyni zekası var çok şükür , kimisi kitaptan okuduğunun fikirlerini hazmeder , kimisi o fikirleri hazmedilen kişi olur
Mesaj tarihi:
Ben İsrail'in terörizm yaptığını savunmuş biriyim bana gelip ordular masum öldürür deme! Savaş suçu insanlık suçu diye bişey var savaşın bile hukuku var bilmeden konuşmayın!

Ordular masumları hedef almaz! Ordularla terör örgütlerini ayıran objektif kriterler var bunları bilmeyen cahiller de özgürlük savaşçısı gibi kelimeler seçiyor çünkü cahiller.

Valla bilmiyorum hazmeden misin hazmedilen misin ama eğer çok ilerde düşünceleri sayılan biri olmak istiyorsan çok kitap okumak okumadan konuşmamanı öneririm. Çünkü bu ülke ne çekiyorsa okumadan konuşan cahillerden ve okuduğunu anlamayan gerizekalı tabir edilen kesimden çekiyor.
Mesaj tarihi:
düşünce, felsefe ve sosyoloji bazında okuduğu kitapların düşünceleriyle övünen biri acizdir çünkü ; teorik bilgiden öte ihtiyacın olan tek şey düşünme ve analiz yetisidir , sen kendi düşüncelerini oluşturmaktan aciz olup hazıra konmuş olursun.
Ayrıca hepiniz terörizm görecelidir konusundaki nüansı anlıyamadınız.Bi gruba terörist dediğin zaman onu muhattap almazsın , analiz etmezsin sadece yok etmeye çalışırsın , ama bu sizin sözde terörizmi destekleyen doğu halkının çoğu tamda bu sebepten dolayı destekliyorlar yani muhattap alınmadıklarından dolayı , durum 3,5 dağlının silahlı eyleminden çıkıyor halk hareketine dönüşüyor siz hala aman canım terörist bunlar ezelim kafasını diyerek kendi kafanızı kum havuzuna gömüyorsunuz
Mesaj tarihi:
evet çoluk cocuğu katleden insanlarla oturup canım kardeşim siz niye böyle yapıyosunuz diye soralım di mi...

sen gider orda terörizm yaparsan oturup karşılıklı konuşmuyolar bizle diye de ağlamıycaksın.

Okulundan cıkmış evine giden çocukları bombalayan bir terör örgütüne "hepsini öldürüp kökünü kazımak lazım" diyince burda biz faşist oluyoruz.neymiş özgürlük savaşçısıymış..hah
Mesaj tarihi:
terörizmde tek kriter sivillere zarar vermekse bizim devletin ve hatta hemen hemen bütün devletlerin terörizme başvurduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla.

kazımkarabekir doğru konuşuyor, +1

roket adam, insanlar öcalanın doğumgününde eylemler yapıyo, hapishanede en ufak bi terslik olursa sokaklara dökülüyo. bu da "baskıdan" mı?

roket adam said:
Bir taraf diyor ki, silahı bırakın, silahı desteklemeyi bırakın, konuşalım. Diğer taraf konuşalım ama silahı da bırakmam diyor.

tarafların dediklerini güzel ingirgemişsin. bak seçimlerde ne oldu, bi taraf "biz dtpye şans verip silahı bırakıyoruz" dedi, diğer taraf "o zaman biz dtplileri gözaltına alalım" dedi. niye? işine geliyor çünkü savaşın sürmesi..
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
düşünce, felsefe ve sosyoloji bazında okuduğu kitapların düşünceleriyle övünen biri acizdir çünkü ; teorik bilgiden öte ihtiyacın olan tek şey düşünme ve analiz yetisidir , sen kendi düşüncelerini oluşturmaktan aciz olup hazıra konmuş olursun.
Ayrıca hepiniz terörizm görecelidir konusundaki nüansı anlıyamadınız.Bi gruba terörist dediğin zaman onu muhattap almazsın , analiz etmezsin sadece yok etmeye çalışırsın , ama bu sizin sözde terörizmi destekleyen doğu halkının çoğu tamda bu sebepten dolayı destekliyorlar yani muhattap alınmadıklarından dolayı , durum 3,5 dağlının silahlı eyleminden çıkıyor halk hareketine dönüşüyor siz hala aman canım terörist bunlar ezelim kafasını diyerek kendi kafanızı kum havuzuna gömüyorsunuz

Aksine ben sana kaynaklı bilgi sunacak kadar sağlam ve doğruyum. Ama sen zaten bilgiye bile sahip olmadan tamamen kişisel saçmalıyorsun. Bilgi olmayınca istediğin kadar kendi kendine analiz yap sadece kendi çapında saçmalamış olursun. Dediklerinin yanlışlığını kaynaklı bilgilerle gösteririm yani o derece saçmalıyosun. Şimdi bahsettiğin "aciz" tanımını bir daha yap istersen.

Doğu halkı PKK'yı terörist kabul edildiği için destekliyor diyerek bir efsane düşünce daha attın ortaya, hadi bakalım hayırlısı. Kusura bakma da muhatap alınmadığı için terör örgütüne destek veren biri varsa zekasından şüphe ederim.
Mesaj tarihi:
sir said:
terörizmde tek kriter sivillere zarar vermekse bizim devletin ve hatta hemen hemen bütün devletlerin terörizme başvurduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla.

tanım "sivillere zarar vermek" değil. Bilmeden konuşmuşsun. Olayın başka boyutları da var ortak tanımda. Mesela kendi düşüncesini ve isteklerini kabul ettirme amacı olmalı. Sivillere zarar vermek değil olay. Sivilleri hedef almak. "öldürmek > zarar vermek" tarzında çarpıtmalarla bir yere varamazsın insanlar bunu yemiyor genelde.
Mesaj tarihi:
-007- said:
kazımkarabekir said:

Aksine ben sana kaynaklı bilgi sunacak kadar sağlam ve doğruyum. Ama sen zaten bilgiye bile sahip olmadan tamamen kişisel saçmalıyorsun. Bilgi olmayınca istediğin kadar kendi kendine analiz yap sadece kendi çapında saçmalamış olursun. Dediklerinin yanlışlığını kaynaklı bilgilerle gösteririm yani o derece saçmalıyosun. Şimdi bahsettiğin "aciz" tanımını bir daha yap istersen.

Doğu halkı PKK'yı terörist kabul edildiği için destkeliyor diyerek bir efsane düşünce daha attın ortaya, hadi bakalım hayırlısı. Kusura bakma da muhatap alınmadığı için terör örgütüne destek veren biri varsa zekasından şüphe ederim.
Gerçekten karşındakini anlıyamadan ahkam kesiyorsun , ne demişim ben düşünce, felsefe ve sosyoloji bazında okuduğu kitapların düşünceleriyle övünen biri acizdir çünkü ; teorik bilgiden öte ihtiyacın olan tek şey düşünme ve analiz yetisidir
yani , bilgi dediğin obje teorik ve terimsel konularda ön plandadır ama felsefik ve sosyolojik konularda ihtiyacın olan şey ortalama bir zeka ve analiz yetisi , yani sen birilerinde okuyup savunmak içinde onu kaynak göstererek ne kadar kendin düşünmekten aciz olduğunu gösteriyorsun bide bunla övünüyorsun aynı toy bir ergenin toplumsal adabtan habersiz küçük dağları ben yarattım havası gibi ;)
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
-007- said:
kazımkarabekir said:
-007- said:

kazımkarabekir said:
bak röportajda çok ciddi bi yere değinilmiş , bi hareketi halk destekliyorsa ona terör diyemeyiz. Bence Türkiyeninde bu gerçeği anlaması lazım artık

halkın her yaptığı doğru/yasal olacak diye bişey yok. Kitleler yanlış olabilir/kiteleler bebek öldürmeyi destekleyebilir.

Teorik olarak kitleler şizofren de olabilir. Bu onların yanlış olmadığı anlamına gelmez. Böyle hastalıklı düşünceleri savunmayın.

Teröre destek olmak terörizmdir.

Bende sana kime göre neye göre derim , bize göre terörist onlara göre özgürlük savaşçısı ama mesele bu değil , terörizm denilip üstünü çizdiğin zaman o olayı ortaya çıkaran sebepleri görmezden geliyorsun

Terörizmin tanımı koşulları bellidir. Terörizm göreceli bişey değil! Yine yanlış "cahil kürt edebiyatlarıyla" insanların aklını karıştırmayın!

PKK masum sivilleri bebekleri öldürürken ona özgürlük savaşçısı diyen akıl hastasıdır ve tedavi edilmesi gerekir. Bu ona göre buna göre değişen bir şey değil.

Hiçbir sebep terörizm gibi bir psikiyatrik anormalliği ve insanlık dışı suçu bahane gösteremez!

Eğer PKK teröristtir diyemiyorsanız sizin de onların hastalıklı beyninden farkınız yok. Kişisel yorum değil bu, basit bir mantık.

Terörizmin tanımı belli değildir . Dünyada hiçbir kavram yoktur ki anlamı yorumlayan gruba göre değişmesin , yine söylüyorum burda halk bi hareketi destekliyorsa sen buna terörizm diyemezsin , terörizm halktan destek bulmaz , ama sen bu gerçeği görmezden gelip terörist örgüt demeye devam edersen ve muhattap almazsan , o halkta kendilerini muhattap alan birileriyle uzlaşmak ister.Bak ben pkkyı savunmuyorum ama halkın pkkyı desteklemesinin %90 mesuluyeti devlete aittir . Sen bugüne kadar adam yerine koysaydın onları onlarda böyle gruplara destek vermezdi

Elinde silah olan birisni ancak yine elinde silahla muhattap alırsın. Özgürlük savaşçısı bilmem neymiş geçin bunları efendim. PKKnın dış ülkelerin desteğinde bi oluşum olduğu bariz değil mi? Devletler arası bi savaş bu.
PKKyı destekleyen halkın eğitilmesi falan tamam da, herşey mümkün olmuyo kolayca savaşta. Bunu akıl eden sadece biz değiliz heralde, bizim başımızdakiler de onların başındakiler de farkında.
Mesaj tarihi:
"Bebek katledebilirler çünkü destekleyen bir kesimleri var." öyle mi? Yok öyle işte. Dünyanın hiçbir yerinde terör yapan(isterse fan kitleleri çin nüfusunu aşsın) örgütlerle devlet karşılıklı oturup anlaşmaz. Bende yarın çıkayım sağa sola bomba atayım, destekçide bulursam meşru bir örgütlenme mi kurmuş oluyorum? Sonra devletle oturup anlaşmada yaparız, ne güzel.
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
yani pkkyla birlikte onları dolaylı yoldan destekleyen bütün dtpliler ve onları destekliyen bütün diyarbakır, yerel belediyeler ve halk terörist öyle mi ? Toptan bi nük atalımda ölsün hepsi o zaman
Bak ortada bi realite var oda pkk ve onu destekliyen halk siz halkı pkkdan koparmak zorundasınız , bunun içinde onları muhattap almak zorundasınız (halkı), pkk eşittir halk değildir ama pkk halkın desteğini almıştır ,siz önce pkknın niye bu kadar destek topladığını analiz edin ona göre muhattabınızı alın halkı koparın sonra zaten o bebek katillerini halk tükürüğüyle boğar zaten .
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
Gerçekten karşındakini anlıyamadan ahkam kesiyorsun , ne demişim ben düşünce, felsefe ve sosyoloji bazında okuduğu kitapların düşünceleriyle övünen biri acizdir çünkü ; teorik bilgiden öte ihtiyacın olan tek şey düşünme ve analiz yetisidir
yani , bilgi dediğin obje teorik ve terimsel konularda ön plandadır ama felsefik ve sosyolojik konularda ihtiyacın olan şey ortalama bir zeka ve analiz yetisi , yani sen birilerinde okuyup savunmak içinde onu kaynak göstererek ne kadar kendin düşünmekten aciz olduğunu gösteriyorsun bide bunla övünüyorsun aynı toy bir ergenin toplumsal adabtan habersiz küçük dağları ben yarattım havası gibi ;)

O kitaplardan alınan şey düşünce değil, bilgi! O derece hatalı düşünüyosun yani.

Ben burda düşünce muhabbeti bile yapmıyorum, saf bilgi veriyorum sana terörizm konusunda. Ayrıca düşünce muhabbeti olacaksa da bir yerden komple düşünce aktaracak biri de değilim. Zira yazdığım düşünceler tamamen kendi düşüncelerim, ancak sana verdiğim bilgiler düşünce değil.

Bak şu son mesajında bile bir sürü yanlış bilgi gösteririm sana. İşin kötüsü ben bunları gösterince de "bilgi muhabbeti yapmanın küçük dağlar ben yarattım havasındaki toy ergen muhabbeti" olduğunu iddia edebilecek kadar kara cahilsin diye düşünüyorum. Artık bu cümleden de düşüncelerimi anlayabilirsin umarım, hani düşünmekten acizmişim ya lol!

1. Temel Türkçe öğrenmek lazım.
2. Temelleri doğru kurup üzerine biraz genel kültür falan lazım.
3. Günlük olayları takip etmek lazım.

Sen bunları yapmadan kafana göre yorum yapıyorsun. Sosyal bilimlerde ağzı olan konuşmaz.
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
yani pkkyla birlikte onları dolaylı yoldan destekleyen bütün dtpliler ve onları destekliyen bütün diyarbakır, yerel belediyeler ve halk terörist öyle mi ? Toptan bi nük atalımda ölsün hepsi o zaman

Pkk suç örgütü kapsamında, beğenin beğenmeyin. Destekçisinin, sempatizanının yeri hapishanedir.

edit: Benim ülkemin insanlarının öldürülmesine zemin hazırlayıp, sevinen tiplerin kafasına "nük" düşmesinede, ölmelerinede üzülemem açıkçası.
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
kazımkarabekir said:
tamam bu dediğimi tekrar postluyorum o zaman

Sorunun cevabı evet. Terör örgütünü destekleyen de teröristtir.

-007- said:
Terörizme destek vermek ve onu meşru bulmak aynı hastalıklı zihniyete sahip olmanın göstergesidir. Bu hastalıklı ruh halinin adı terörizmdir.
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
kazımkarabekir said:
Bak ortada bi realite var oda pkk ve onu destekliyen halk siz halkı pkkdan koparmak zorundasınız , bunun içinde onları muhattap almak zorundasınız (halkı), pkk eşittir halk değildir ama pkk halkın desteğini almıştır ,siz önce pkknın niye bu kadar destek topladığını analiz edin ona göre muhattabınızı alın halkı koparın sonra zaten o bebek katillerini halk tükürüğüyle boğar zaten .
Mesaj tarihi:
kazımkarabekir said:
kazımkarabekir said:

terör örgütünü destekleyen herkesa ister dolaylı ya da direkt, suçludur
Mesaj tarihi:
Sosyal bilimler sosyal bilgilerle oluşturulmuştur. O felsefi yorumlardan sosyal akademik bilgiler üretilir. Senin dediğin olsaydı sosyal bilimler diye bişey olmazdı. Zira sosyal bilimlerle diğer bilim dalları arasında yoruma açık olmayan bağlantılar da vardır.

Sosyolojik terör kabulleri sadece öznel kişisel değerler değil. O açıdan yanlışsın yani. Sosyal bilimlerde toplumun genelinde kabul görmüş değerler var ve bu değerlerden bir takım bilgiler üretilebiliyor.

Ayrıca terörizm tanımı toplumun kabulüyle alakalı değil. Sosyolojik bir terim olmaktan uzak yani terörizm. Daha çok siyasal.

-----

Tamam öyle veya böyle bir takım gruplar pkk'yı desteklediyse bu onların suçlu olduğu gerçeğini değiştirmez. Sebeplerini incelemek ayrı bir tartışma konusu. Evet halk pkkdan koparılmalı, evet sebepleri analiz edilmeli, ama destek veren de teröristtir bu kadar basit!
Mesaj tarihi:
dünyanın her yanında ordular mevcut. dünyanın bütün tarihi boyunca savaşlar olmuş. bu savaşlarda siviller-çocuklar-kadınlar düşman devletlerin orduları tarafından öldürülmüş. niçin? isteklerini kabul ettirmek için. yenen taraf, isteklerini de kabul ettiriyo. işte size bal gibi terörizm.

ama bi yerde savaşan tarafların durması, bu karşılıklı öldürmenin bitmesi ve karşılıklı isteklerin konuşulması gerekiyor, yoksa hiçbi savaş bitmezdi ve hepsi sürer giderdi. pkk'yı askeri açıdan "yenmek" mümkün olacak mı? 20küsur senedir neden mümkün olmadı? pkk neden destek görmeye devam etti? devlet, bu sorularla yüzleşmeli. sorunun düğümlediği nokta tam da burası işte.
  • Yeni Oluştur...