Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

borderline kişilik hedesi

Tyrannus

Öne çıkan mesajlar

Bir iki aydır "bir bozukluk var agabende" diyerekten terapiye gidiyorum.Saygıdeger terapist her gittigimde anlattırıyor akabinde oturup karşılıklı birbirimize bakıyoruz,derken öpüşmeye başlıyoruszszdsfnlksdj.Kalıcı çözüm sunamıyor adam bana,henüz erken falan diyor.
3 gün önce girl interrupted izledim.Aa aynı ben lan falan derken oturup araştırdım borderline diye bir şey oldugunu öğrendim.Genelde oturup vele zehe diye kendinde hastalık arar psikiyatrlık insanlar ama bu sefer lan bu da olmasa bari dedim maddeleri okurken.Eger sıkı derecede ahmak falan değilsem çok sağlamından borderline var bende.Psikiyatr şehir dışında ona danışmak için bir haftam falan var.Varmıdır etrafta borderline olan tanıdıgınız,kendiniz vs.

edik: abo yanlış yer.kişisele açıcaktım sry
Sosyal ağlarda paylaş

piyasada bir tane psikoloji kitabı vardı, kalın kapaklı, içinde bir de cd bulunuyordu.

onda borderline (sınırda) kişilik bozukluğu dahil birçok kişilik bozukluğu hakkında tiyatral video bulunuyor.
onu alıp incelemeni öneririm.

anladığım kadarıyla birçok farklı cinsten kişilik bozukluğunu azar azar içeriyor.

tavsiyem bir psikiyatriste görünmen olacaktır. borderline olup olmadığını iyice bir inceleyip karar vermesi daha sağlıklı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

borderline?
eğer kendine teşhis koymadan mesajını görseydim ihtimal vermezdim.
ama doktora gitmeden kendine bu hastalığı kondurabiliyosan bence hemen yarın doktora git.

tabi bu hastalıkta kendi arasında davranış olarak çeşit çeşit.
rahatsızlık duyduğun davranışlarından biraz bahsedersen daha sağlıklı bi konuşma yapabiliriz kanımca.
(rahatsız olursan burada, özelde de konuşabiliriz.)
istanbuldaysanda iyi bi doktor önerebilirim.
çok yardımcı olabilirim bu konuda sana yeterli bilgimde vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela yüzüklerin efendisini izlediysen smeagol.
davranış bozukluğu. kötü bi hastalık değil tabi ama tedavi edilmesi lazım. bildiğim detayları buraya yazmak istemiyorum. konuyu açan arkadaşın kafasını karıştırmak olur. en iyi teşhisi ve yardımı doktordan beklemek en doğrusu.

( doktora kendine bu teşhisi koyduktan önce gitmiş. doktora yeni gitmemiş anladığım kadarıyla o yüzden doktora gitmeli.)
Sosyal ağlarda paylaş

kankor bu tür davranış bozukluğu olanlar farkında olmazlar zaten, olsalar da kabullenmezler. bu tür şeylerin tedavisinde de, hasta olduğunu kabullenme tedavinin %50si olduğu için senin gibi kendini bilen(self conscious tam olarak =P ) adamlarda daha başlamadan biter. etrafta bizim davranmayı aklımızın ucundan bile geçirmediğimiz şekilde davranıp da normal/iyi insan olduğunu iddia eden bu kadar low-life varken bizim gibi aklı başında adamlara böle şeyler söylemek düşmez =P şu aralar sıkıldığın ve sanırım hayatın beklentini tamamen karşılamadığı bi dönemdesin, ve çıkış için bulduğun yollardan biri de bu. hevesini kırmak istemezdim ama malasef psikolojikman sağlam bi adamsın, bu kadar kolay kurtulamazsın =P hayattan keyif almaya bak, kontrol edemediğin olaylar üzerine kafa yorma, kendini geliştirmeye çalış bi şekilde yoluna girer her şey. bi de mutluluk hedef değil yoldur =P
Sosyal ağlarda paylaş

"Being a borderline feels like eternal hell. Nothing less. Pain, anger, confusion, hurt, never knowing how I'm gonna feel from one minute to the next. Hurting because I hurt those who I love. Feeling misunderstood. Analyzing everything. Nothing gives me pleasure. Once in a great while I will get "too happy" and then anxious because of that. Then I self-medicate with alcohol. Then I physically hurt myself. Then I feel guilty because of that. Shame. Wanting to die but not being able to kill myself because I'd feel too much guilt for those I'd hurt, and then feeling angry about that so I cut myself or O.D. to make all the feelings go away. Stress!"

Bana kafayı yedirten yıllar yılı bana özel bir anormalliktir,tıpta geçmiyordur benim yetolugumdur sanarken birden bire tamamen yaşadıgımı ifade eden bir şey çıkması bu şekilde.Başka birinin ağzından yazılmış şu şey bile çoğunlukla özetliyor yaşadıgım durumu.

Normal people are ambivalent and can experience two contradictory states atone time; BPs shift back and forth, entirely unaware of one feeling state while in the other.
Gün içinde sürekli mood shift oluyor.Eskiden ayda falan değişiyordu giderek haftaya sonra güne sonra saate falan dönüştü.1 saatte her çeşit mod yaşanıyor,değiştikten sonra önceki hal hiç yaşanmamış gibi oluyor.Ve hani bir bütünlükten çok ya onu ya onu yaşarsın şeklinde geliyor modlar.Psikaytrla konuşurken de önceki modları hiç düşünmedigim için anlatmamıştım.2 seans oldu henüz zaten,borderline oldugumu düşündügümü haftaya söyleyecegim.
Bu gerizekalı durumu sezdirmemek için ise dışarıya doğru davranışın farklı oluyor başkaları genellikle farketmiyor.Tuncayla kaç sene beraberdim beraber 1001 gece aynı odada kaldık,çok sordum abi bugün farklılık var mı bak bende falan diye,o bile farketmiyodu mod geçişlerimi.Herşeyi vasat yapiyorsun hiçbirşeyde çok gelişip çok iyi olamıyosun.Çok çeşitli bir sürü hobi olsun ensturman olsun şeyler denedim.Bir noktaya gelince orda kalıyorum.Ne zaman geliştirdigimi düşünsem zart diye sıfır noktasına dönüyor.boş durmamak için başka şeye başlıyorum.Çok extrem maymun iştahlılık bile denebilir.

Off amma ergen yazısı oldu ya aman allah.Yazımı sonlandırırken de şunu belirtmek istiyorum insanlar maske takiyür sdkfhsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...