Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli Askerlik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
butun sacmaliklara goz atalim o zaman.

Cok kritik ulkeyiz, mazallah yeni mezun muhendislerimizi, doktorlari ve hatta asker olabilmeyecek sokakta ne kadar adam varsa hepsini silahli kuvvetlerine alalim, oh mis balli seker. Ama yurt disinda calisana 1 ay opsyon var. Tamam ise yarar birsey, o insanlarin baska secenegi yok diyelim... o zaman ulke icinde de her zaman her sekilde acik bedelli askerlik yaptirin insanlara bu isi kokten cozmus olalim? Her T.C vatandasi 7500 dolari bastirdigi anda yapabilsin askerligini? TSK da gelen paralarla artik baraka dikip, blacksmith yapip weapon ve armour upgrade mi yapar, ucak mi basar, mammoth mu basar bizi ilgilendirmez. Benim gibi 2 senedir ordan oraya kosturulan adamlar da 1 ayda yapip kurtulmus olur.

Alin size cozum. Hatta bedelli askerlik kredisi de cikarsin devlet bankalari, devlette parasini kazansin. Ottan boktan vergi aliyorlar, askerlik icin de alsinlar kredi parasi.

ayrica abso, oyle 2 kilo ver git demekle olmuyor. Gittik sabah subeye, asker olacaz ne guzel diye... olmaz qanqaaa seneye gel dediler kaldik orda. 2 kilo veririz vermesine de giden 1.5 yilim gitti bile, onu bana kim geri verecek?

Askerligini yapanlarin da "aa herkes yaplami" turu tutumu da beni benden alan bir konsept... Benim hayata atilip dogru duzgun maasla, onumde bir engel olmadan acik bir sekilde calismam lazim. Para kazanip katkida bulunmam lazim bazi masraflarimiza ama olamiyorum. Askere gitcek zaten bu mantigi ile girdigim iste anca cuzzi bir miktar kazaniyoruz "askerden sonra konusuruz" deniyor. Ve askere gitmeye kalkinca da "oh gotun cok buyuk sen kosamazsin reroro" deniyor. Bir de bedelli cikariyorsun, 82 ye kadar yaralanabiliyor zaten...

Yap her zaman her yerde bedelli 1 aylik askerlik, uzun yapip para kazanmak isteyen kazansin, 5 ay yapip vatanina 'yararli ve faydali' olmak isteyen olsun, benim gibi de 1 ayda yapmak isteyen "hainler" 1 ayda yapsin gg hf.
Mesaj tarihi:
Masquerade said:
Valla en basitinden bu forumda bakın etrafına, gayet çalışan var yurtdışında.

Alınmıyorsan da yeterince iyi değilsin demektir.

Yurtdışı da ABD'den ibaret değil sadece.

maskara su yazdigin bastan assaga sacma sapan bir yorum. Arkadasim hem beyin gocu olmasin diyorsun, hem de beyin gocunun bir numarali bahanesi olan parali askerligi ulkende calisan vatandaslarina imkan olarak tanimiyorsun. Ne anladik biz bu isten? Bi de yurt disina gidemiyorsan yeterince iyi degilsin nasil bir laf ya? Sen kimsin de buna karar verebiliyorsun? Bazilari libyada bile calisiyor, ben arabistanda yasadim hayatim boyunca, oyle kolay degil o isler arkadasim. Ve bazilarimiz da anadili gibi bildigi ingilizcesine ragmen, cikabilmesine ragmen ulkesinin ekonomisine faydali olmak istiyor kacip numaraya yatmadan. Neden ben kariyer yapmak icin yurt disina cikmak isteyeyim.

Garip garip konusuyorsunuz, askerligini yaptin mi yapmadin mi bilmiyorum maskara ama helal valla. Yaptiysan sirf yaptigin icin kovaliyorsun kanimca, yapmadiysan da daha mezun olmana var, ailenin durumu rahat ve seni de hayatta sikistiran bisi yok demekki. Ne guzel, keske senin gibi sansli olsak.
Mesaj tarihi:
Masquerade said:
Valla en basitinden bu forumda bakın etrafına, gayet çalışan var yurtdışında.

Alınmıyorsan da yeterince iyi değilsin demektir.

Yurtdışı da ABD'den ibaret değil sadece.

abi bak kendinle celisiyosun
diyoruz ki uber egitimlide olsan herkese calisma izni verilmez her ulkede
imkanlarsa sartlar sektor farklari vardir
mesela bi avukat nasil caliscak abi amerikada
yada kamu yonetimi okumus bi insan mesela

ha tabe botswanada calisabliriz sanirim
ama o zamanda ne anlami warki uber egitimli olmanin
Mesaj tarihi:
Azmo;

merak etme bende uzun süre yurtdışında kaldım, biliyorum zorluklarını, çilelerini.

Askerlikten bu kadar çekiniyorsan, devletin bu konudaki politikasını beğenmiyorsan git yurtdışına (gidebiliyorsan tabi) hem beyin göçü ile tepkini koy, hem de askerlik sorununu çöz? /profit

7.500 doları basan herkes bedelli yapsın demişsin. teoride güzel gözüküyor ama öyle değil.

her 7.500 doları basana bedelli imkanı sunarsan emin ol askerlik çağında olan %75 üstü kitle yığılır şubelere, lol. bulunmayacak para değil, bankalar zaten aç kurt gibi "gelin kredi verelim" diye bekliyorlar.. Her parayı veren bedelli yapsın önermesi geçici, hatta daha büyük kaos'a yol açacak bir sorun bence.

Daha değişik, ideal çözümler bulmak lazım.
Mesaj tarihi:
Hehe askerlikten cekinen yok. Bence luzumsuz... ama ulkemde yasamak icin inat ettim, yurt disina goc etmeyecem diye inat ettim, israrla gitme firstlarimi teptim kalmak icin (kisisel sebeplerim var kalmak icin <3) ve askerligimi adam gibi yapmak istedigimde almadilar. Fit olmama ragmen, istediklerini yapabilmeme ragmen anlamsiz bir prosedur yuzunden gidemedim.

Is yerimde hersey askida, cok cok memnunum isimden ama bir an once askerlikten kurtulmam lazim.

bu ulkenin 75% i dayanacaksa bedelli yapmak icin, dayansin arkadasim. 5 ay yapinca dagda koyun sayiyorsun. Egitim sureci disinda kayde deger birsey yaptigin yok. Secenekleri sun iste. bedelli, 5 ay, 1 sene falan her neyse.

Ama sen yurt disinaki vatandasina kebap teklif ediyorsan, burdaki vatandasa da etmelisin derdim bu.

Ayrica ikinci derdim de gitmek isteyeni de al yahu. 1.5 sene surundurme al.
Mesaj tarihi:
sey mantigi cok guzel bu arada ya
adam uber egitimli olsun
devlet bu adama binlerce lira harcasin(siz zannediyo musunuz ki devlet universitelerinde okuyan insanlarin verdigi o 150 lira harcla donuyor okul her ogrenci icin para aliyor okullar devletten)
sonra adam gitsin
devletin politikasi bu mu ya
Mesaj tarihi:
devleti amerikaya gitmeyerek kariyerini türkiye'de yapacak ve ülkeye yarar sağlayacak kadar düşünüyorsanız neden özel sektör peşinde koşuyorsunuz?

KPSS ye girenlere bile bi bok olmaz gözüyle bakan sizler değil misiniz?
Devlette çalışılmaz hiçbirşey vermez diyen sizler değil misiniz?

Aynı sizler şimdi TC ye yarar sağlamak varken neden yurtdışında kariyer yapayım diyor.

O kadar çelişiksiniz ki.

Ülke sana avantaj koymuş. Madem kariyerini ön planda tutuyorsun yıllarca türkiye de ki eğitimin kötü olduğundanda şikayetçisin buyur git amerikana 3yıl çalış gel 15bin dolarını öde 28gün yap askerliğini git.

Gitmiyorsanda gel 5 ay yap.
Dokunuyor mu parasız 5 ay
gel 12 ay yap sana 1700de para verelim.

Daha ne istiyorsunuz anlamıyorum ki ?

Ülkene 5 ay hizmet etmeyi çok görüyorsunuz sonra amerika ya yarar sağlamak yerine ülkeme yarar sağlarım diyorsunuz.
Enteröösönn..
Mesaj tarihi:
Ben ülkeme yarar fln sağlamak istemiyorum o zaman. Geçen 3 sene boyunca ve gelecek 40 senemde canım çıkarak kazandığım paranın yarısını doğrudan ve dolaylı vergilere gitmedi mi, gitmeyecek mi?

Ne alacağım ulan karşılığında? Yol - su - elektrik olarak mı bana geri dönecek? Hadi ordan, öyleyse ben niye bunların hepsine ayrı ayrı para ödüyorum gene?

Güvenlik mi? Aparmanda soyulan evler mi, kapkaça uğrayan annem mi, sokakta bir plastik şerit çekmeyi beceremeyen ve bu yüzden vatandaşın öldüğü olaylar mı güvenlik?

Devlet mi vatandaşına hizmet eder vatandaş mı devlete? Bizde ikincisi.

Devletmiş. Ha evet Vatan Millet Adapazarı edebiyatı yapın siz isterseniz umrumda değil, ne isterseniz verin devletede. Ben zırnık vermek vermek istemiyorum arkadaş. Devlet bana ne verdi ki benim ona verdiğim kadar?
Mesaj tarihi:
MEslekten 12 ay yapmıştır veya şansına 12 ay açığı vardır kura ona çıkmıştır.
Benim tanıdığım kimse daha kısa dönem isteyipte yedeksubay yapmadı. Bana parasut atlama komando olmak istermisin demişti komando masasındaki askerde kekelemiştim ne nasıl diye hala unutmam.
heh bakınız bir askerlik anısı mesela :P
Mesaj tarihi:
sinad said:
devleti amerikaya gitmeyerek kariyerini türkiye'de yapacak ve ülkeye yarar sağlayacak kadar düşünüyorsanız neden özel sektör peşinde koşuyorsunuz?

KPSS ye girenlere bile bi bok olmaz gözüyle bakan sizler değil misiniz?
Devlette çalışılmaz hiçbirşey vermez diyen sizler değil misiniz?

Aynı sizler şimdi TC ye yarar sağlamak varken neden yurtdışında kariyer yapayım diyor.

O kadar çelişiksiniz ki.

asil sensin Enteraosoannnnnnnn. Boyle varsayim olmaz. Sen nerden biliyorsun benim kpssye girip devlette calisanlara bakisimi? Belki hayalimdeki meslegin devlette bir karsiligi yok? Belki sevdigim, yapmak istedigim isi anca ozel sektorde yapabilecem? Devlette calismak isteyip calisana da helal olsun istedigini yaptigi icin ozelde de. Benim adima konusamazsin arkadasim, kime nasil baktigimi ben bilirim, sen degil.

Ulkemi seviyorum, ve fayda saglamak istiyorum evet arkadasim. Sen bana gelip te hayatimin 1.5 senesini teslim et o kadar seviyorsan diyecek bir hakkin da yok, cunku bu ulkenin uretim eksigi varsa, beyin gocu gibi sorunlari varsa, oncelik bunlari cozmek olmalidir arkadasim.

tutturmussun 1700 liraya yedek subay. YOK oyle birsey, YOK. Sansliysan, askerin sana ihtiyaci varsa alinirsin. O kutucugu isaretle veya isaretleme, etrafta her iki ornege de uygun insanlar var 1. dereceden akraba da arkadas ta (uzun isteyip kisa yapan, kisa isteyip uzun yapan).

Benim bir T.C Vatandasi olarak en buyuk istegim hayatimi planlayabilmek. Ulkem benden 5 ayimi vermemi istiyorsa, bunun 5 ay oldugunu bilmem sart, kuradan 1 sene cikma ihtimali falan olmadan. Ben hayatimi planlayacaksam bilmeliyim, su tarihte okuldan cikarsam hemen askere gidersem soyle olur diye... ama olmuyor. Okuldan cikarsin, gitmek icin yalvarirsin almazlar. Gitmemek icin yalvarirsin alirlar... ne sacma sey bu ya.

Ayrica ne kadar guzelmis ya "kisa yapmak istiyorsaniz gidin 3 sene disarda calisin" demek. Hayir arkadasim hayir. O da T.C vatandasi, ben de T.C vatandasiyim. Onun da hakki varsa benim de var, basarim 7500 dolarimi yaparim 1 ay ben de o zaman, gereksiz yere de 1.5 sene tum ailemi, kariyerimi, kiz arkadasimi bekletmemis olurum bos yere.

Anlamsiz bir caba icindesin anlamakta gucluk cekiyorum. Hemen "ulken icin 5 ay bile veremiyorsun" savunmasina gecmek cok kolay... klasik yaklasima devam. Cag artik degisik, dunya her saniye degisiyor ve her yerde, her ulkede artik 5 dknin bile hesabi yapilirken biz yeni taze beyinlerimizi belirsizlik icinde yuzduruyoruz, ve bunu sorgulayinca da hemen vatan haini oluyoruz.

Alsaydi beni TSK askere su an herhangi bir dagda bile olsa askerligimi yapiyor olacaktim ve bitmeye yakin olacakti... Tartistigimiz konu ulkenin yararina olabilecek teoriler. Ben sistem muhendisiyim, askere gittigim zaman beni 5 ay bir server odasinda calistirirlarsa ne ala. cok sevinirim isimi yapabildigim icin... ama olmayacak. ciktigim yere gore ya bir tepede koyun sayacagim, ya izmarit toplayacagim, ya da butun gun baska bir bos isin pesinde kosacagim. Ama biz buna da raziydik, razi olmamiza ragmen alinmadik ve benim gibi cok insan var. Belirsizlikten ciksin bu is, bilelim ne yapip ne edecegimizi. Mezun olduktan sonra 5 ay bos gezip, sonra 5 ay dagda koyun sayacak kadar bos vaktimiz olmayabilir, cag elektronik haberlesme cagi, hizli olmak lazim.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Benim tanıdığım kimse daha kısa dönem isteyipte yedeksubay yapmadı.

Buyrun benim :) (gerçi beni tanımıyosun tabi hehe) Ben kısa dönem istemiştim uzun çıkmıştı. Gerçi askerliğim gayet güzel geçmişti Istanbul'da yapmıştım o ayrı :)
Mesaj tarihi:
sinad said:
abi sosyal hizmet istiyorsanızda girin işte yedek subay olun alın 1700 maaş sabah 7 akşam 5 takılın 12 ay.

mesela maaş bilmemne deil.

ben silah altına girmem, kimsede benı silah altına sokamaz. Ateşte etmem, silahda tutmam.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Benim tanıdığım kimse daha kısa dönem isteyipte yedeksubay yapmadı. Bana parasut atlama komando olmak istermisin demişti komando masasındaki askerde kekelemiştim ne nasıl diye hala unutmam.

allahtan komando kalkti artik, muhendis adami daga gonderme gibi durumlar yok. Uzun kisa olayi da tamamen askeri ihtiyaca gore oluyor. Sen mesela jeoloji muhendisiysen, ve askerin bir kontenjani varsa, ve isaretleyen yoksa fazla, alirlar kura ile. Hic sansin yok. Kiz arkadasimin abisi yillarca yudt disi ve icinde havacilik okudu, pilot oldu, kisa isaretlemesine ragmen sirf hava kuvvetlerinde pilot egitimi verecek adama ihtiyaclari oldugu icin 15 ay aldilar (13 te degil). Ve itiraz falan da edemedi. Bir arkadas daha var, Makina muhendisi ve ustune de isletme doktorasi yapmis... adama ihtiyac duydular aldilar 1 sene, verdiler tankci taburuna, koydular emrine 3 tank, 15 ay boyunca tanklarin ve o tanklardan sorumlu askerlerden sorumlu olarak yapti askerligini, ama o da kisa isaretledi.

Matematik bolumunden mezun iki arkadasim ise uzun donem isaretlemesine ragmen, ve israr etmelerine ragmen subede kisa olarak alindilar.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

12 ay gitmek yedek subay açığına bakıyor, bazı dönemlerde asteğmen yığılması varsa takip eden dönemlerde az alınıyor, ta ki yığılma olan dönemin yedek subayları terhis olana kadar.

bi de mesleğe ve mezun olunan okula bakıyor, iyi okullardan mezun, hele bir de bilgisayar, elektronik, inşaat, makine gibi mühendisliklerin, hukuk, maliye mezunlarının uzun dönem yapma ihtimali fazla, ordunun bu tip ihtiyaçları genelde yedek subaylarla kapatılıyor. Bi de öyle az bulunan mesleklerdenseniz, sallıyorum, topoğrafya mühendisi gibi :p, o zaman da uzun dönem yapılması kuvvetle muhtemel. yani ziraat, maden vs gibi ordunun pek işine yaramayacak meslek dallarının kısa dönem yapması daha olası.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Apis SEN devlete bugüne kadar %18 KDV dışında ne verdin onu bir söylesene.

Valla mesajı bir kez daha okursan, 3 sene kısmını en azından. 3 senedir kazandığım paranın yarıya yakını maaştan kesiliyor? Detay: Yaş 27, Avukatım.

Daha öncesinde Outdoor Turk adınada ufak tefek işlere giderdim Üniversitedeyken. Ordanda kestikleri olurdu.

Söyledim istediğin oldu mu?
Mesaj tarihi:
ya torpil morpil anlamsiz zaten. Hayir isin komigi bu arada, butun musterilerimiz asker, her gun baska bir askeri tesisteyim, sistem kuruyoruz, arizalara bakiyoruz falan... ve istisnasiz calistigim her yerde (KKK, HKK, DKK, Jandarma ve hatta sahil guvenlik) gorevli binbasi, subay vs. hep askere neden alinmadigimi ve ne kadar anlamsiz ve sacma oldugu konusunda hem fikir.

aglayacagim sayin seyirciler. (ankara Kava kuvvetleri cikarsa eger cosarim ama, gerci burda da rutbeli amca cok, ama napalim)
  • Yeni Oluştur...