Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli Askerlik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BonePART said:
kamu hizmeti kismini gorebiliyo musun
opsiyon
sana bisi sunuyo
istiyosan bole yap diyor
isini yap diyor
pardon

ben sizin "BENİM SÜPER İŞ HAYATIM VAR, BALTALIYORSUNUZ GELECEĞİMİ" serzenişinize cevap yazmıştım.

Dert başkaymış. :)
Mesaj tarihi:
cagdisi ve anlamsiz birsey zorunlu askerlik. Bazilarina zevkli olmasi, ulkemizi tanimamizin gerekmesi falan fasa fiso bunlarin hepsi.

Okuldan mezun oldum yazin, Agustosa yetismek zaten zor, bekle allah bekle araligi. Gitti hayatindan 5 ay. Sonra askere git, 5 ay daha. Gitti 10 ay. Sonra geri geldiginde 1 ay adaptasyon, etti sana 11 ay eh giden bir sene. Cogu arkadasin basina gelen sey bu, benim gibi bahtsizlar ise ise girer okuldan hemen sonra zorunda oldugu icin (1 sene yatma luksum yok benim). ise zar zor askerlik yapmadigim icin alindim, ve stajyer calisan kosullariyla ve askerligi bekledim 5 ay... askere almadilar 2 kilo fazlam var diye, sen kosamazsin bap diye (ki hakemlik yaptim onceki sene, gayette kosabiliyoruz yani, vucut tipim kutukse benim gunahim ne) simdi araligi bekliyoruz yine (daha once gidemiyorum, raporu iptal edemiyoruz zorunlu 1 sene dinlenme verdiler). Eger yine almazlarsa, iste bu sekilde devam veya baska is arama stresine girecem... ve bu beni asiri derecede geriyor, cogu insan "abi ne guzel yat 3-5 sene fazla kiloyla almazlar muaf olursun" gibi super ogutler veriyor ama kolay degil 3-4 sene stres icinde yasamak. Hayatini bi planlarsin gitmicem diye sonra bi yasa degisir, bir alirlar kalirsin ortada.

Uzun lafin kisasi, hayata atildik surda, ama bi agiz tadiyla maas ve hak alamadik bu askerlik hedesi yuzunden. Beklemedeyim... ve isin komigi, bu halde is bulduguma sansliyim, bir cok kisi bos bos bekliyoru bu raporun suresini. Okul bittikten sonra 1 sene evde aileme yuk olmaya devam mi edecegim ben? Surda matematik bitirmisiz, mezun olur olmaz bisiler uretip ulkenin ekonomisine 0.0000000000000001% bile olsa bir katkim olsa daha iyi olmaz mi dagda bayirda 5 ay yatip koyun saymak icin?

Uzun donem de cozum degil maaelsef, isim var, kimseye 1 sene beni bekleyin diyemem. Belki aile kurmak istiyorum? (tamam simdi degil ama ornek) 1 sene onu mu bekleyecem?

Ordu allah askina o kaynaklarini daha iyi harcayip profesyonel askerlige gecsin, cok daha guzel olacak. Ver dagdaki askere, vatanini koruyan askere hak ettigi maasi, o kariyeri de dusunecek insan cok. En buyuk korkumuz profesyonel askerlige gecersek adam olmayacagi. Araligi bekliyoruz simdi, kilo vermeye calisiyoruz manyak gibi askere gidebilmek icin, hastasiyim ya gitmenin (!) ve isin en komik yani, belki bedelli askerlik cikacak yasadan ve 84lu oldugum icin beni kapsamayacak. Var mi boyle komedi? 27 yasinin ustu gitsin, alti 1 senelerini bize teslim etsin mantigi nedir yahu. Parali cikaracaksan herkese cikar, cikarmayacaksan da cikarma.
Mesaj tarihi:
bu arada, avrupadaki askerligi de ornek saymak mumkun degil, ya sosyal hizmet secimleri var (ki cogu bunu seciyor zaten, tanidigim tum alman ve ispanyol arkadaslarin secimi bu ve bir devlet dairesinde iyi maasla calisiyorsun 1 sene) ve askerligi secseler bile evlerinde yatiyorlar her gece ve gunde belli saat gidiyorlar (miktarini bilemicem, uydurmiyim).

Ben ise askerlik subesinde allah askina alin beni diye yalvariririm, kilo fazlasi sorun degil, kosarim ederim diye yalvaririrm, gorurler de sisko tombalak berbat hareket edemez bi adam oldugumu ve buna ragmen dinlendirirler. Yanimdaki evren boyutunda gobekli adami ise alirlar.

garip garip isler. isyanlardayim. Alinsaydim su an 1 ayim kalmisti ne guzel, bitecekti bu cile.
Mesaj tarihi:
4 yıllığı bitirdin mi zaten 2 sene tecil hakkın var, niye aralığı bekliyorsun ki?

Okulu bitiren en kısa zamanda askerlik şubesine gidip yoklamasını yaptıracak, 2 sene tecili cebine koyacak. Erken gitmek isteyen de tecil bozdurup erken sevk alacak, prosedür bu. Ha erken sevk alacaksanız en erken aralıkta gidebiliyorsunuz, o ayrı mesele.

Yazın gidip yoklama yaptırsaydın, muayeneni olsaydın herşey açığa çıkardı, boşuna da stres yapmamış olurdun.
erken sevk istemedikçe aralıkta veya ağustosta gitmezsin zaten, kimse ensenden tutup "yörü la asgere" demez.
Mesaj tarihi:
asker olmak için can atan bi sürü adam var
dağ da savaşmak için bi tarafını yırtan adamlar şuan sivilde
bırakın adamlar maaşla asker olsunlar
niye illa zorunlu askerlik..
Mesaj tarihi:
sinad said:
abi sosyal hizmet istiyorsanızda girin işte yedek subay olun alın 1700 maaş sabah 7 akşam 5 takılın 12 ay.

İSTEMİYORUM ARKADAŞIM HİÇ BİRİNİ.

demeye hakkı olmalı insanın
Mesaj tarihi:
sinad said:
abi sosyal hizmet istiyorsanızda girin işte yedek subay olun alın 1700 maaş sabah 7 akşam 5 takılın 12 ay.

heh, birincisi, yedek subay olacagim yazsan bile alinmama ihtimalin oldukca yuksek. En yakin arkadasim yirtindi uzun yapacam diye, yedek subay olacam diye almadilar. kontenjan yokmus. yani oyle her isteyen 1700 lira oh mis diye giremiyor.

ikincisi, benim gibileri de dusunmek lazim. Guzel bir is yerine girdim, istedigim isi yapiyorum ve burada kalmak istiyorum. Ben uzun donem yaparsam burada devam edemem 1 sene sonra. Oyle bir opsyon yok yani ve buraya girerken bile cok zor girdim askerlik olmadigi icin... dil var diye aldilar o da stajyer kontratla, istedikleri zaman cikarabilirler hic sorun olmadan.

Gergin geciyor yani su bir yilim. uzgunum ama sundugunuz cozumler cozum degil.
Mesaj tarihi:
bir kere türkiye'ye 700 bin asker fazla. bunun ekonomik boyutunu hiç tartışmaya bile gerek yok.

topyekün bir savaşta bu ülke techizatı, silahı yettiği sürece 7 milyon askeri havada karada çıkartır bu ayrı bir konu.

dünyanın mevcut durumunda 1000 tane koyun besleyeceğine orduda, 10 tane aslan besle her açıdan daha mantıklı.
Mesaj tarihi:
bitarafimdan sallamak istemiyorum, kesin rakkam falan bildigim yok ama cidden su ulkenin butcesinin cogunlugu askeri harcamalara gidiyor. Jeopolitik onem falan filan hakli bir harcama olabilir, birsey diyemem. Ama sen oturup ta yilda bilmem kac milyon adami giydirimek, doyurmak zorundasin. Onlari tasimak zorundasin falan filan... onun yerine duzgun maas ver, asker olan adama 1000 lira- 1200 lira maas ver en dusuk rutbeden, bak kac milyon askerin oluyor. Hem de issizlikten bos bos dolanan adamlara da bir cozum bulmus olursun belki?

Bilemiyorum cok idealist bir yaklasim belki ama su duzende dogru gelmiyor kulaga bu. Isvecteki, amerikadaki, ingilteredeki veled uniden cikar cikmaz benden daha rahat is bulup hayata entegre olup babalar gibi de maas alabiliyor zaten, hadi bunu sindirdik te, bari hizmet kolelige hizli atilayim da vakit kaybetmeden ailemin butcesine bi katkim olsun.
Mesaj tarihi:
mesela amerikan ordusu 20 sene tecrübesi olan askeri nası zinde/genç tutarım emekli olmasını engellerim diye Darpa ile onlarca deney yapıyor ilaçlarla, dna değişiklikleri ile, adamlar tecrübeli askerlerin yaşlanmasını yavaşlatmayı falan umuyorlar 15-20 seneye. düşünsene böyle bir sistemi.

bizdeki sistem tam tersi :p
Mesaj tarihi:
Askerlik anınız olur işte ne güzel ömür boyu anlatırsınız. ŞAka değil gerçekten askerlik anılarının yerini hiçbişi tutamaz. Bu arada Azmo 2 kilo ver oyle git abi askerlik kaydına. 1 gün yemek yemesen verirsin 2 kiloyu yav herşeyi devletten bekleme :P
Mesaj tarihi:
bence skydiving yapın sonra basejump'a geçin.

inanın 5ay içerisinde hepsini halledebilirsiniz ve anlatıcak çok daha iyi anılarınız olur.

hem kim birisinin askerlik anılarını dinlemek ister ki?

en klişe türk dizisinde bile "horultu" ile sonuçlanan sıkıcı bir eylem işte.

anı kısmısını geçersek eğer, efenim zorunludur. gitmeseniz de alırlar. yasalar dahilinde gitmezseniz ok, aksi halde alırlar.

öle bişi..

ha yapmak zorunlu da sevmek zorunlu mu?

yok artık..
Mesaj tarihi:
abi gidin o zaman isviçre ye. Sizin şu yaptığınızı tamamiyle bencilliktir.

Ya siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız. Ne yazık ki en gergin politikaya ilişkilere sahip ülkeyiz.Heryer ayrı sorun.
Asker kökenli bir devletiz. Bunada sahip çıkmalıyız.

Siz ne bekliyorsunuz ki ? Hayatın engeli bu da işte.

Üniversitede istediğin bölüm olmaz sistemi eleştirirsin.
İş bulamazsın hükümeti eleştirirsin
Askerlik çıkar orduyu eleştirirsin

Devletin herkesin isteği doğrultusunda sistem kuramaz ki.Örnek gördüğünüz ülkelerde bile askerlik var.
Bu kadar şikayetçiysen gidersin 3sene yurtdışında kalırsın gelirsin bedelli yaparsın işte.
Mesaj tarihi:
Avrupadaki askerlik veya sosyal hizmet şeçeneğinin TRde olması durumunda bence kesinlikle askerlik seçilmeli. Sabahtan akşama kadar 1000 tane memnun olmayan insanla uğraşacağıma günde 3 görev yapıp yatar uyurum daha iyi. Sevip sevmemek dediğim gibi size kalmış birşey. Ama nefret etmek hele de daha gitmeden yanlış.
Mesaj tarihi:
Her Avrupa ülkesinde o seçenek yok zaten, askerlik süreleri de bizden kısa değil, 5 ay zaten gayet güzel de 12 aydan bile uzun yaptıranlar var. "Amerika'da kızlar soruyomuş olum" gibi bir şey yani. Galiba herkes sanıyor ki Avrupa çok farklı, 1 ay poligonda durup geliyorsun ya da seni 5 milyar maaşla sosyal hizmete veriyorlar falan. Herkes modern, bir bizim ordu çağdışı, neden? Gençlerimiz disipline, işlerine gelmeyen zorunluluğa üşeniyor diye.

Abso'nun dediğine ek olarak, sadece o hizmet verilecek 1000 kişi değil, hizmeti verenin kendisi de onlar kadar asık suratlı olacak, "gönülsüz köpeğin ava gitmesi" hesabı. Ben mecbur muyum İETT akbil görevlisi gibi suratsız adamlardan hizmet almaya? Komutana surat as bakalım ne oluyor, iyi bir çare yani :)

Not: askerliğimi henüz yapmadım, çürük falan da değilim, şimdi bir dengesiz çıkıp da "davulun sesi uzaktan" muhabbetine girmesin diye.
Mesaj tarihi:
birde, 2007 itibari ile 1 kişinin er olarak asker olması tüm masrafları ile 1 yıllık yaklaşık olarak 2000$ a mal oluyordu sanırım TSK ya zamanında gazetede okumuştum böyle birşey.
yılda ortalama kaç kişi alınıyor onu bilmiyorum tabi :)
Mesaj tarihi:
sinad said:
abi gidin o zaman isviçre ye. Sizin şu yaptığınızı tamamiyle bencilliktir.

Ya siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız. Ne yazık ki en gergin politikaya ilişkilere sahip ülkeyiz.Heryer ayrı sorun.
Asker kökenli bir devletiz. Bunada sahip çıkmalıyız.

Siz ne bekliyorsunuz ki ? Hayatın engeli bu da işte.

Üniversitede istediğin bölüm olmaz sistemi eleştirirsin.
İş bulamazsın hükümeti eleştirirsin
Askerlik çıkar orduyu eleştirirsin

Devletin herkesin isteği doğrultusunda sistem kuramaz ki.Örnek gördüğünüz ülkelerde bile askerlik var.
Bu kadar şikayetçiysen gidersin 3sene yurtdışında kalırsın gelirsin bedelli yaparsın işte.

SEN O ZAMAN VIETNAMA GIT. KUZEY KOREYE GIT.
ORDA HALKIN 90%I ASKER.

ala ala bole sacma bisi warmi. devletin gorevi halk ne isityosa onu yapmaktir. kimse burda devlet ordu kurmasin demiyo ki. profesyonel orduya gecilsin. 5 tane 1 ay 3 kursun atmis (ki turk ordusunun cogunun egitimi budur aha yapannar yazsin toplamda kac kursun atmislar) adam yerine 1 tane profesyonel egitimli adam tutulsun.
Mesaj tarihi:
pro ordu için gazetelerde ilanlar vardı bi ara 1700 kişi mi ne alıncaktı, ama böle 10 yıllık komando statları istenmişti 3 dkda 100 şınav 100m yi 8sn de koşan falandı. bizzat tsk vermişti gazetelere ilanı lol.
Mesaj tarihi:
http://img513.imageshack.us/img513/6853/mapy.jpg

YESIL: No armed forces (ORDU YOK)

MAVI: No conscription (voluntary army/professional army) (ASKERLIK PROFESYONEL ZORUNLU KATILIM YOK)

TURUNCU: Conscription in force, scheduled to be abolished in the near future as in less than 3 years (ZORUNLU ASKERLIK VAR AMA 3 SENE ICINDE KALKACAK)

KIRMIZI: Conscription in force (ZORUNLU ASKERLIK VAR)

GRI: No information (BILGI YOK)
Mesaj tarihi:
Yapmayın askerlik

orduyuda kaldıralım. Ne gerek var boşuna masraf. Zaten dünyanın en huzurlu ülkesiyiz.Para sıçıyoruz demokrasinin dibindeyiz herkesin kafasına göre sistem işliyor.
  • Yeni Oluştur...