BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 abi yok ya TSK inanilmaz guzel bi sistmele oturtmus kafalara askerlik=erkekligi BUTUN IZLANDA HOMOSEXUEL LAN ASKER YOK ADAMLARDA
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ya gel seni denicez derlerse abi? değer mi yani buna dsaşldsa
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Masquerade said: abi aslında gitmeme olayı var. gay rpsi yapıyorsun, gözetim altında tutuyorlar seni, yerlerse yırtıyon. sırf bunun için film çekip cd'sini bile veren varmış askeriyeye. sağlam rp olsun diye. hadi bakalım. ahaha bunla ilgili bizim yurtta arkadaşların bi planı vardı, ama yediremediler gururlarına, e tabi o fotoların bi yerlerde yayınlanma ihtimali de var ahahah
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 mavi istiridye barında fotoğraf çektirseler genel kurmay yermi acaba?
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 @ Bone , ERKEK olmak, burada büyük harflerle yazarak olmuyor. Madem ki kendini bir TÜRK ERKEĞİ olarak görüyorsun, o zaman gereğini yerine getireceksin. Çünkü TÜRK yasaları diyor ki 18 yaşını aşmış ger TÜRK erkeği bu görevi yerine getirecektir. Şimdi 2 ihtimalin var ; 1. TÜRK kimliğinden vazgeçmek 2. ERKEK kimliğinden vazgeçmek Ha bir de 3. opsiyon olarak vicdani retçiler var ama onların sonu ne oluyor bilmiyorum bende :)
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 benim şehitler ile ilgili problemim var arkadaş.. ne için öldüler?=vatan için denklemi bayağı hatalı. devleti yönetenlerin basitretsizliği + askeriye de duruma yeterli araç olmaması + tr'de sanayinin bu araçların üretimine imkan vermemesi + profesyonel ordunun sağlanmamış olması yüzünden öldüler. o patlayan büyük ihtimalle mayın da değildir. bizim basın her patlayana mayın der niyeyse. emprovize patlayıcı cihazdır. yani patlatan cep telefonu ile vs aracın geldiğini görerek patlatır. aracın geçeceği yerin ve zamanının da bilindiği çıkartılabilir bundan. en azından aracın daimi geçtiği yoldur burası ve önceden yerleştirildikten sonra şimdi aracın geldiğini uzaktan görebilmişler diyebiliriz. ha şimdi bu bilgilerle neden öldüler? jammer eksikliği mi? aracın patlayıcılara dayanıklı olmamasından mı? gerekli kontrollerin yapılmamasından mı? vatan sağolsun da vatan da üzerinde yaşıyanlara ve yaşam haklarına birazcık daha fazla saygı duysun artık, böylece onlar da SAĞ olsun. inanın teröristin ölüsü işe yarar ama vatan evladının ölüsü vatanın sağ kalmasında çok bi işe yaramıyor.
sinad Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 tamam işte o yüzden dedim ya malesef elimizden vatan saolsun demekten başka birşey gelmiyor. Geçen sene amerikada master yapmış bi genç vardı bilgisayar mühendisi.Koç ünide okumuş falan.Çocuk şehit olmuştu. Annesine vatan saolsun dediklerinde.Artık vatan saolmasın demişti. Kadında haklı ne zor şartlarda yetiştirdi oğlunu pisi pisine gitti. Bok yoluna amiyane tabiriyle... Ama bunun çözümü sivil opsiyon sunmakta değil. Türkiye nin askeri gücü herzaman en üst düzeyde olmalıdır.Topyekün bir savaş için eğitimli olmalıdır. İlk olarak profesyonel ordu kurulmalı ama karagah destekteki adam profesyonel olmamalı.Ayvalıkta askerlik yapan adam profesyonel olmamalı. Güneydoğu,doğu anadolu komple araziyi bilen iyi eğitimli askerlerle donatılmalı.Askerliği iş edinmiş adamlar burada olmalı. Ben alıcam bone gibi adamı koyucam diyarbakır karargaha. Bone gibi olmayan düzenli maaşını alan iyi eğitimli adamıda yollıcam sınıra. Bone un askerlik bitecek yerine başkası gelicek. Böylece üniversite mezunu gençler bokubokuna ölmeyecek. Ayrıca öncelikle bi kere doğu kütüklünün batıya , batı kütüklünün doğuya gönderilme olayıda kalkmalı. Amcamın oğlu gitti tekirdağ kütük diyarbakırda. arkadaşımın adana kütük tekirdağa gitti. Profesyonel ordu ancak bu şekilde kurulabilir.Bone yine gidecek karagahta muhimmat eğitimi alacak arazi eğitimi alacak ama sınıra gönderilmeyecek çatışmanın içine atılmayacak. Çocuk ne arazi biliyor ne muhimmmat.2 ayı geçmiş askerliğe alışamadan teröristle savaşıyor.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 harrykewell said: @ Bone , ERKEK olmak, burada büyük harflerle yazarak olmuyor. Madem ki kendini bir TÜRK ERKEĞİ olarak görüyorsun, o zaman gereğini yerine getireceksin. Çünkü TÜRK yasaları diyor ki 18 yaşını aşmış ger TÜRK erkeği bu görevi yerine getirecektir. Şimdi 2 ihtimalin var ; 1. TÜRK kimliğinden vazgeçmek 2. ERKEK kimliğinden vazgeçmek Ha bir de 3. opsiyon olarak vicdani retçiler var ama onların sonu ne oluyor bilmiyorum bende :) haricim kafanin basmadigi mevzu su ben yapmicam demiyorum kanundur uygulanmak zorundadir farkindayim AMA OPSIYON OLSUN DIYORUM anlamadigin bu bi su kismi anlasan yane bi dusunebilsen o zaman anlicaksin ama yok abi nato kafa nato mermer
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 dasaaa said: . ... ha şimdi bu bilgilerle neden öldüler? jammer eksikliği mi? aracın patlayıcılara dayanıklı olmamasından mı? gerekli kontrollerin yapılmamasından mı? Askeriyede bu olaylarda % 90 oranında ihmalden kaynaklı ölümler oluyor. Yani şöyle söyliyeyim, asker diyor ki " ya her gün geçtiğimiz yol, her gün kontrol ediyoruz, bugün etmesekte olur " , sonuç tabi vahim oluyor sonra. Ha geriye kalan % 10 'luk ihtimalde de ne kadar kontrollü olursan ol, tedbir alırsan al, puştluğun sınırı yoktur, bir şekilde gafil avlayabiliyorlar. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Bone ben ilkokuldayken aynı tartışma vardı hala var yani TRye profesyonel ordu illaki lazım ama o dahi gelse her turk erkeginin zorunlu askerlik görevi kaldırılmayacak bir konu. Bunu tartışmak hakkaten anlasız. En mantıklısı yaş erkenken hatta okul sonrası hemen gidip yapıp rahatlamak yoksa ileriki planları etkilemeye başlıyor geçiktirdikçe.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sinad said: Ben alıcam bone gibi adamı koyucam diyarbakır karargaha. Bone gibi olmayan düzenli maaşını alan iyi eğitimli adamıda yollıcam sınıra. Bone un askerlik bitecek yerine başkası gelicek. Böylece üniversite mezunu gençler bokubokuna ölmeyecek. hah bunun adi iste kamuklajsizi yane sivil hizmet oluyor cok zor bisi deil yane
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 @ Bone, Söz konusu vatan ise opsiyon olmaz.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Bazı kişilerinde ki örnek kişi olması gerekir bu kişinin halka ama oğlu amerikalarda askerlik yapmamak için orada yaşıyor heh
sinad Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 BonePART said: sinad said: Ben alıcam bone gibi adamı koyucam diyarbakır karargaha. Bone gibi olmayan düzenli maaşını alan iyi eğitimli adamıda yollıcam sınıra. Bone un askerlik bitecek yerine başkası gelicek. Böylece üniversite mezunu gençler bokubokuna ölmeyecek. hah bunun adi iste kamuklajsizi yane sivil hizmet oluyor cok zor bisi deil yane sivil hizmet değil.Sen tam istediğini söyle. Şimdi sivil hizmet farklı askeri hizmet farklı. Benim dediğimde seni sınıra yollamayacaklar çatışmanın içine girmeyeceksin senin yerine eğitim almış adamı gönderecekler.Adam çevreyi bilecek araziyi bilecek teröristi tanıyacak pata küte indirecek. Hayatında bebekten dışarı çıkmamış adamı atarsan şemdinliye olmaz.Böyle pisi pisine ölürler. Sen duracaksın karargahta eğitimini alıcaksın gerekirse tuvalat temizleyeceksin. Karargah destekte olucaksın.
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Bedelli isteyenler şubeye yığılıp tecili kaldırsın. overload çeksinler. o zaman çıkacak demek ki. Çıkmassa da gidip yapmış olurlar. /profit. bak çözüm işte bone. :D
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 İşin gerçeği, bu "sivil hizmet gelsin" diyen adamların hiçbiri sivil hizmet yapmaya da meraklı değil. Şu anda eleştirel bir boyut o olduğu için onu diyorlar, yarın öbür gün o gelse bu sefer "ben devlete hizmet etmek zorunda mıyım" diyecekler. Onun için müstehak, kalsın böyle, iki zapta rapta gireriz işte fena mı askerde. Hem 12 ay çıkarsa deli gibi para veriyorlar :p Eleştirebileceğim tek yanı da sinad söylemiş zaten. Hayatında silahı anca dizilerde görmüş, zerre eğitim almamış adamı 1 ay yalapşap eğitip Şırnak'a gönderirsen ilk baskında ölür gider, oralara adam gibi asker gönder, mecburi geçici askerleri de sakin yerlere gönder, olsun bitsin.
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 benim anlamakta zorlandigim konu, sayin basbugun 'Terörle mücadele ederken bu uygulamayı kimse getiremez' demesi nasil normal karsilaniyor? ne ara askeri yonetime gectik? yani evet biz karsiyiz dersin, ordunun durumu musait degil dersin, yapilmamasi gerekir dersin vs... ama, nasil kimse getiremez dersin arkadas, ve daha kotusu bunu demen nasil garipsenmez son soz pratikte evet, ama teoride son sozu edebilecek kisi o degil. hatta yok boyle bir kisi
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Son söz yasalarındır , meclis yasayı geçirir ve cumhurbaşkanı onaylarsa kimse yasanın üzerine bir söz söyleyemez. Ordunun kendisini meclisin verdiği kararlardan ırak tutma çabasına sinir oluyorum açıkçası. Yasalara göre sen başbakanlığa bağlısın. Ben yasanın üstündeyim diyorsan da o ap ayrı bir konu.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ordu içindeki bi kimseyi kastetmiştir belki, yani ordu içinde kimse böyle bişeyi kabul edemez gibi.
superwiz Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 başbuğ kimse çıkaramaz biz terörle mücadele ederken diyoda yurtdışında çalışanlar nasıl yapıyor parayla hayret birşey ha
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Torunları da olmadı ki daha, neden geçirsinler? Dayı yeğen kuzen vardır belki askere gitmesi gereken, ya da her kriz döneminde trafik polisi sayısını arttırdıkları gibi bir politika izlerler bedelli askerliği uygulayıp, halkı yolup halkı kalkındırma politikası.
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: ordu içindeki bi kimseyi kastetmiştir belki, yani ordu içinde kimse böyle bişeyi kabul edemez gibi. bence de kastettigi tehdit etmekten veya yumrugunu masaya vurmaktan cok, hani 'boyle birseyi getirmeyi kimse vicdanina yediremez' tadinda, o ayri ama bu buyuk pottur yahu, yani madem sen cikip burnundan buyuk aciklamalar yapacaksin, bir zahmet agzindan cikana dikkat et, oraya buraya cekistirilir lflar etme asil derdim adamin bu lafi etmesi degil ama, buna tepki almayacak olmasi. ordunun 'hoyt bu boyledir' demesi cok normal cunku ulkemde
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 bu açıklamanın üstüne hükümet; "konuşmalarına dikkat et bakim sen azıcık" dese bu sefer de "VAAAY ERGENEKON ŞERİAT!11" diye başlıcak halkımız. cidden çok garip bir ülkeyiz, her konuda.
Öne çıkan mesajlar