Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akbil Aktarma Çakallığı

Sereglin

Öne çıkan mesajlar

Bilmem siz de fark ettiniz mi, kisa bir suredir, metrobus ve otobus birlesimini kullananlarda aktarmada cok fazla sorun yasaniyor. Yani kisacasi aktarma olmuyor.

Ben her gun 3 farkli otobuse binerek ulasimimi gerceklestiriyorum ve resmen rastgele ya aktarma yapiyor ya da yapmiyor. Mesela bugun 3 kere aktarmasiz odeme yaptim ki, degistirdigim ilk otobus 10dk suruyor ve digeri de 25dk. Ayakta dolandiriyorlar adami. Bu olay bazen de iki kere normal odeyip sonradan aktarma yapma seklinde ve varyasyonlari olarak devam ediyor. Saka gibi dersten sonra eve donerken de aktarma yapti hehe sonrasinda da iki kere normal odeme aldi. Bu boyle giderse para dayanmayacak her gun okula gidiyoruz.

Sizin de basiniza geliyor mu olay ya da fark ettimiz mi boyle bir sey etrafinizda?
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:
öğrencisin niye 50 Ytl ye aylık almıyorsun

4 gün dersim var, bazen gitmedigim oluyor veya toplu tasima kullanmiyorum ya da tatil oluyor bir sey oluyor. o yuzden 50ytl sacma oluyor aylik olarak vermem.

1-2 kere olsa anlarim bunu da yani bugun full 3 otobuste normal ucret aldi son nokta yani. onceden boyle bir sorunu yoktu akbilin simdi bir anda mi bozuldu ? bence akbilden degil. sistemde bir bokluk yapmis adamlar. odeyemedikleri iett calisanlari paralarini boyle mi cikarmaya calisiyorlar yoksa philaeslerin parasini mi anlamis degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

şey böyle sorunun 15dk geçmesi ile ilgili olabilir,
ilk otbüs'e biniyorsun 15dk geçmeden tekrar basarsan 85kuruş düşii ancak 15dk sonra aktarma yapabiliyorsun
ancak ve ancak bunu metrobüste algılayamadım benim başıma şöyle bir olay geldi
19'a bindim 20dk sonra metrobüse bindim 85 düştü
dönüşte metrobüse bindim 20dk sonra 19'a bindim 21 kuruş düştü
yani önce metrobüse binince aktarma olii
ama
daha önce metrobüse söğütlüçeşmeden binince aktarma yapabilmiştim :/ uzunçayır durağında binince aktarma olmadı :/
sanırım metrobüs için tam ayar yapamadılar seçim fln biraz böyle hızlı oldu ancak hiçbirşeyden emin değilim :/
Sosyal ağlarda paylaş

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=aktarma
değişik içsel dinamikleri olan uygulama. beşiktaş'tan otobüse binip, zincirlikuyu'da indim, amacım metrobüse ulaşmaktı. her gün yaptığım bu aktiviteyi farklı kılan unsur ise trafiğin açık olması ve kısa bir zamanda beşiktaş'tan zincirlikuyu'ya ulaşmamdı. zaten bu farklılığın da pek farkında değildim o ana kadar. metrobüste akbilimi basınca, şoför abinin yanında bastık turnikeler iptal o sıra, 85 kuruş gitti bakiyeden ve bana bir inme geldi. nasıl ya, 21 kuruş olması gerek değil mi diye dururken, 15 dakika dolmadan aktarma yaparsam 85 kuruş alınacağını öğrendim. ömrü hayatım boyunca duyduğum en saçma mazaretlerden bir tanesidir herhalde. hızlı aktarma yaparsan 64 kuruş fazla veriyorsun yani sevgili istanbullu. buradan alınması gereken mesaj şudur bence, sen istanbulsun alış beklemeye. ha dersen ki hızlı gideceğim, o zaman alırım 64 kuruşunu. sen istanbulsun, çok düşünme bunları.

edit; imla.
(negatif pollyanna, 21.03.2009 00:40 ~ 00:42)

ben sözlüğün yalancısıyım başıma gelince farkettim 15dk olayını, sanırım çok eski bişi değil yakın zamanda ayar çekmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şöyle birşey var aylık akbillerle ilgili. Diyelim ki vapura 2 kişi binilecek, 1 kişide aylık var ama diğerinde akbil yok. Önce gidip vapura basıyosun arkadaş geçiyo sonra gidip yakındaki bi otobüse basıyosun da da da da da da diye ses duyuyosun (tabi akbil boş olacak sadece aylık dolu olacak) sonra gidip tekrar vapura bastığında tekrar aylıktan düşüyo. (tabi 5 dk da beklenebilir tercihe kalmış asdf)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...