Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşağıda çatışma var

Voys

Öne çıkan mesajlar

değiştirsinler o prosedürü, silahlı şüpheli olduğu düşünülen durumlarda direkt kırıp girmeleri lazım. şaka gibi ya.

adam bir de leon olsa hayatta alamayacaklar demek ki.

kaçan suçlu bambaşka bir olay, c4 ile patlatmaya gerek yok, pompalılara özel kapı kırmak için sekmeyen özel kurşunlar var, onlarla kilidi ya da menteşeleri uçurup kalkanla giriyorlar. silahla karşı koyulursa indiriyorlar.

bu kadar terörizm deneyimi olan ülkenin bu kadar ilkel kalması bu konuda cidden düşündürücü.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
değiştirsinler o prosedürü, silahlı şüpheli olduğu düşünülen durumlarda direkt kırıp girmeleri lazım. şaka gibi ya.

bilemezler ki. tahminle olmaz o iş.

Polis olmanın öyle bi zorluğu var belli kurallar dahilinde çatışman lazım ama teröristte o yok. Kuralsız istediğini yapar.

Ama şu da var ki polislerin yönetimi biçok hata içerdi bu olayda. Yönetimin bunları kabul edip kendini değiştirmesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülkede üst düzey bazı kişilerde Rektörlerden tutun eski paşalara kadar herkesi "terörist" olarak görüyor. Düşünmekle olmuyor o işler.

Bazı eksiklikler olduğun apaçık ortada. Burada birilerinide savunmuyorum ancak, orada terörist olduğu düşünülen kişinin çocuğu olabilir, karısı olabilir vs. Oraya giden polislerin hiç biri bubi tuzağı konulduğunu aklına getirmemiş olabilir. Bubi tutazı var diye raporda gelemez. Apartmının içinde kamera yok sonuçta.

Asıl hata yoldan araç geçmesi, sivillerin çatışmaya yakın durması ve polisin bir türlü hatasını kabul etmemisi. Bunlar üzücü şeyler. Tabi oraya 2. giden tim özel ve terör timi olmalıydı. Şehirdeki polislerle böyle orerasyonlar yapılamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin klasik durumu. İyi bişeyler becerdiklerinde i.melih gökcek sırıtmasıyla "hehe biz yaptık" demeyi biliyorlar. Birşeyi b.k ettiklerinde de "biz bunu yapamadık buyrun istifam" diyemiyorlar. Ama kurtarıcak cümleleri çok iyi "böyle bir durumda halkı terk edemeyiz"

Resmen komedi buralar.
Sosyal ağlarda paylaş

polis operasyonlarında istihbarat, o da yetmezse tahminle hareket edilir. bir araştırma izni neden çıkarılır? çünkü suç kanıtı bulunacağı tahmin edilir. gökten vahiy inmez nihayetinde o polise. böyle bir baskın düzenliyorsun, böyle böyle örgüt lideri olduğu söylenen adamın evini basıyorsun. basıyorsun yani gidip ifadesini almayacaksın. adam silahlı olduğu düşünülen şüpheli. bu adamın kapısını çalmazsın, kırarsın. yoksa böyle insanlar yok yere ölür. bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Tahminle hukuk ve yasal prosedür işlemez. Senin dediğin olayı bugün hukuksuzca yapıyorlar "belki bişey buluruz tahminiyle" özel kişisel belgeleri topluyorlar ve bunun hukuk dışı olduğunu hukuk profesörleri söylüyor.

Operasyonlar için istihbarat gerekir. Tahmin değil. İstihbaratın niteliğine göre yasal prosedür işler. Hakime kalmış o olay. Tahmin değil yani.

Araştırma izni "tahminen bişey çıkar" diye yapılmaz. Suçlu olduğu mahkemece belgelenir ve adam sorgulanmak için ev basılır. Tahminle değil. Meteoroloji mi bu lol!

Evinizi bastık ama pardon tahminimiz tutmadı dersen linç ederler, hukukun içine etmiş olursun.

Orda adamın silahlı olup olmaması yakalanması için asıl sebep değil.

Ha prosedür düzenlenebilir belki istihbarata göre ama tahmine göre işlemez süreç.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Mighty_THoR said:
polis değliz harekatçı değiliz vs ama clancy amcam saolsun baskın nasıl yapılır içeri nasıl girilir mektebini okumuş kadar bilgimiz var.

televizyonda başka olaylarda polisin baskın taktiklerini seyrettim adamlar resmen kapı çalıyorlar adam açınca üstüne çullanıyorlar ne bir snake cam ne bir breach and clear varyasyonu hiçbirşey yok bodozlamadan dalalım düşüncesi hakim

terörist olsanız sabahın 5 inde kapınız çalınsa böyle birşeye hazırlıklı olursunuz,bence bukadar ölü yaralı olması bile çok az.

PCden oynamak ile gerçekten hayatını ortaya koymak arasında fark var elbette.:)
Ellerindeki olanaklar ile yapabildikleri bunlar. Eminim onlarda uzaktan kumandalı sivrisinek kamera isterlerdi :P

uzaktan kumandasız sivrisinek kamera komik olurdu zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben hala şeye hayret ediyorum, biz neden özel anti-terörist timi eğitip, büyük şehirlerimizde olaylara hemen müdahale edecek şekilde hali hazırda bekletmiyoruz?

Bu operasyondaki adamların çoğunun gördüğü en büyük olay kalabalık grupları falan dağıtmaktır, olmadı ufak tefek şeylerdir tahminim neden tam anlamıyla böyle olaylar için eğitilmiş tam ekipmanlı timler oluşturmuyoruz ki, bu kadar aciz miyiz?

En basitinden içeri bir gaz bombası atıp, gaz maskeleriyle girip müdahele edemez miydi böyle bir tim?
Sosyal ağlarda paylaş

açıklama metnini okudum komedi gibi ya

istambul emniyet müdürü CMUK dan bahsediyor ki bu ceza muhakemeleri usul kanunu ama şöyle bir sorun var bu kanun yürülükten kalkalı 5 yıl oldu benim valim ve emniyet müdürüm haberdar değil

ayrıca bahsettikleri düzenleme baskınlara ilişkin olmadığı gibi şayet ilişkin olduğu kabul edilirse polisin yaptığı bütün baskınları kanunsuz durumuna düşürür çünkü kapıyı çal diyor ama açılınca adamın üstüne çullanın demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

007, bu adamın evine düzineyle polis yığıyorsun kapıya, herhalde farkındalar adamın silahlı olduğunun? kapıyı kırıp girmezsen böyle daha çok polis ve vatandaş olur, bu kadar basit. kanun izin vermiyorsa kanunu değiştirsinler. bir kapı insan canından değerli değil sonuçta. istihbarat yetmiyorsa o halde adamın leon olabileceği düşünülerek tedbir alınacak.

cüce yok valla filmde de kesin türk polisi vardı, bugün emniyet müdürünü filan dinleyince onu anladım. kapıdan bomba bırakmış polis denilince, vay ahlaksız vay. lol şaka gibi ya, bir "vay şerefsiz bomba attı :(" demediği kaldı. bu insanlar bu kadar mı bihaber dünyada nasıl yapıldığından bu işlerin anlamıyorum ki. açsınlar crime & investigation kanalı seyretsinler bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Operasyona değinmek bile istemiyorum zaten.
Hayır her olayda türk polisinin başka bir yetersizliğiyle karşılaşıyoruz.

Hayır, adamın silahlı olduğu biliniyor, tehlikeli olduğu biliniyor, catışma cıkabiliceği biliniyor (yanı acıklama boyle en azından) inanmıyorum hiç bir şekilde "kapıyı calma şartı" olduğuna. Fuuş var diye baskın yapılırken kapı calma zorunluluğu yok. Komik olmayın.

hadi diyelimki bilinmiyor adamın tehlikeli olduğu, gidip merkeze cağırıcaklar, neden 6 kişi gidiliyor, neden 6 polis birden kapının önünde keklik gibi bekliyor. Neden destek geldiğinde adam gibi sivillerden izole edilmiyor bolge. Neden 6 saate, şehrin göbeğinde binlerce polisin ortasında tek bir adam rehinesi olmadığı halde etkisiz hale getirilemiyor. Butun biber gazları bir mayısamı saklanıyor? Nedir bunun acıklaması, nedir bu kazmalığın acıklaması. yarın öbür 5 kişi, boğaz köprüsünün iki tarafına bomba koyup patlatmaya calışsa 6 saattemi etkisiz hale getiricez? en kalabalık zamanında buyuk köprü yıkılıcakmı?

ne olucak bi beceriksizliği bedeli merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
007, bu adamın evine düzineyle polis yığıyorsun kapıya, herhalde farkındalar adamın silahlı olduğunun? kapıyı kırıp girmezsen böyle daha çok polis ve vatandaş olur, bu kadar basit. kanun izin vermiyorsa kanunu değiştirsinler. bir kapı insan canından değerli değil sonuçta. istihbarat yetmiyorsa o halde adamın leon olabileceği düşünülerek tedbir alınacak.

İşte ne kadar farkında olsa da olmasa da kanıt lazım düşünceyle tahminle olmaz. Yanılabilir de adam. Pratikte haklısın ama usul hukuk prosedür gibi teorik şeyler var. Ben de diyorum ki bunlar düzenlenebilir.

Ha elinde kanıt yoksa da mecburen belli prosedürlere göre hareket etmek zorunluluğu olmalı. Kafasına göre tahminle içeri dalması olmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

terrorist en kaba haliyle, halk üzerinde baskı kurup, korkuyla istediğini yaptırmaya calışan insana denir. en kabaca anlamı budur.

Yanı "yerel yönetim genel yönetimle aynı olmalıdır yoksa hiç bişi yapamaz, ay haline öle yerel yönetimin" diyen başbaanda terröristtir.

ayrıca devlete karşı saldırıda bulunan insanda terörist değildir, devlete karşı diyeiblirsin, saldırdığı devletin vatandaşıysa vatan haini diyebilirsin, özellikle sivilleir hedef almıyorsa terörist diyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...