Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendinden yaşça büyük birine

Rerore

Öne çıkan mesajlar

İnsanların birbirine olan çekiminin yaşla direkt ilgisi olduğunu sanmıyorum. (Taraflar, yetişkin bireyler olduğu sürece). Hissettiğin duygu son derece olağan bana kalırsa. Toplumumuzda erkeğin büyük, kadının küçük olduğu ilişkiler doğal karşılanırken, tersi anormal karşılanabiliyor. Batı toplumlarında bu tür ilişkiler çok daha kabullenilici olabiliyor. 2-3 yıl önce erkeğin 28, kadının 35 yaşında olduğu çok tatlı bir çiftle tanışmıştım. 2 de çocukları vardı. Gene yakın çevremden, erkeğin 6 yaş küçük olduğu bir çift tanıyorum. Bu yaş farkının 10-15 e vardığı, ve çiftlerin gayet mutlu beraberlikler kurduğu ilişkiler de var. Ama bizim toplumumuzun değer yargıları, ne kadar açık görüşlü olursak olalım, ister istemez yaşadığımız ilişkileri etkileyebiliyor. Dediğim gibi, bana kalırsa, 2 yetişkin birey arasındaki, çekim, aşk, giderek ilişkinin yaşı-başı, burcu, ayakkabı numarası olmaz. Kendimizi engellemeye çalışmanın, ya da suçlu hissetmemizin tek nedeni, toplumun bize dayattığı değer yargıları. Aynen normal kabul edilen diğer ilişkilerde olduğu gibi, toplumca anormal addedilen bu tür ilişkilerin de de hemen hemen eşit yürüme ya da yürümeme olasılığı var bence.

Olaylara ahlakçı yaklaşımdan çok, onurlu yaklaşım; çözümleri, ikilemleri kolaylaştırır gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben nasıl unuturum diyorum, siz icraat diyorsunuz, şöyle çak böyle çak evde 5 arabada 15 otobüste 25, yok istemiyorum

şimdi abla olan nişanlıymış diye konuşuluyormuş, walla sıfır kısmet ilk başlarda çok rastlıyordu şimdi en fazla 4 metre yakınında durabiliyorum özellikle uğraşmadıkça
en mantıklısı liselinin büyümesini beklemek aslında neyse

nikah masası mp3 hazırladım bekliyorum, epey düzeldim gibi ama gördükçe bir tuhaf oluyorum işte, walla nişanlısı olacak lavuk kim çok merak ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajdan sonrasını okumadım kusura bakmayın. git sevgili bul kendine, o kızmı olur öbürümü bambaşka birimi sana kalmış. aklını bu kadar çok kurcaladıysa git o kıza söyle, olursa mutlu olursun olmazsa üzülürsün, hiçbişey söylemezsen paranoya yapar böyle kafayı yersin.. ama olsa bile çok yürümemesi olası -7'yle olurda +7 arıza verir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...