InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 hobbit orneginde kendinle celismiyo musun? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Hangi anlamda? İnsanlar zaten saçma olan bütün kitapları okuyor ama Kutsal Kitabımızı başından sonuna okumuyor anlamında yazdığım için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 InneR_ChaoS said: okumadan yorum yapma olayina gelince din kitaplarinda verilen bilgiler "hava saydamdir", "allah yukardadir" gibi bilgilerdir yani nedeni nasili yazmaz okusam da bi kac mitolojik hikaye disinda benim ogrenecegim hic bir sey yok din kitaplarinda ha dese ki benim adim allah, uzayda bi sekilde olustum, zamanla yaratma yetisi kazandim falan filan dese hadi bi derece dini bilgi sadece 300-400 sayfalik bi kitaptan ibaret, icinde de mitolojik olaylar ve ne yapman gerektigi yaziyor ha zaten okumaya baslamistim kitabi, 15inci sayfadan sonra iyice sacmalamaya baslayinca biraktim İstediği kadar saçma olsun birşeyi tamamen okumadan ona dair yorum yapman daha saçma.Bende şu an okurken çoğu şeyi saçma buluyorum ama şimdi kapatırsam bu kitabı bu konu hakkında yorum yapma hakkımda elimden alınacak.Kaldı ki herşeyden çıkarılacak bir ders var.Zaten kuranı işte yaşamın kaynağı herşey burada hadi okuyun mantığında okumak ayrı bir salaklık.En azından bilgi sahibi olmak lazım.Birde kuran okuyup uçan tipler var onlar direk fail zaten o konulara hiç girmeyelim ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Karag8z said: Hangi anlamda? İnsanlar zaten saçma olan bütün kitapları okuyor ama Kutsal Kitabımızı başından sonuna okumuyor anlamında yazdığım için mi? hayir kitapta var ama oldugunu gostermez dedin de ayni sey butun doga ustu varliklar icin de gecerli oldugundan yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 bu arada yanlis anlama sana saygi duyuyorum dini kendi capinda yasayip, yobazlik yapmadigin icin, benim uyuz oldugum yesilciler kimseye de saldirmiyorum, uslubum biraz simarik geldiyse de ozur dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Snefru said: Black-ice çünkü ateizm i benimseyenler mantıkları sayesinde benimsiyorlar burada temel mantık.Dinlerde ise kalp. ben oturdum okudum kuranıda , incilin bir kısımını da ve ne kalben ne de aklen bana uygun gelmediği icin ( bunda din adamlarının, dini yaşayanların olaylara bakış açısının ve tavırlarının büyük bi ağırlığı olduğunu da belirtmekte fayda var , sonucta bu insanlar dinlerini temsil ediyorlar.) hiç bir şekilde dinsel kavramlara inanmıyorum allahın varlığına inanmayaraktan ateiste olabilirim umrumda olmaz benim kendime göre şekilli inanclarım var zaten ;) yukarda yazmış ya biri , herkes az biraz kafasını kullansa, birbirine şiddet uygulamasa cillop olacak dünya, zaten din kitaplarında bahsedilen olayların büyük bir coğunluğunu insan kendi kendini sorgulayarak, düsünerek cözebilir ve uygulayabilir (bilhassa ahlaki kurallar konusu). o yüzden boşver herşey senin kalbinde bitiyor evet ama ben ateist olduum icin aklını dinnemiş şerefsiz kalbin yokmu nan!? gibi bi durum olmasın :D aklen daha mantıklı geldiği gibi hissettiğim şeylerde bütün bu dinlerin kofti olduğu yönünde ;p insan olmak lazim önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 bende kuranı okudum bazı şeylerin o çağda açıklanamaz olduğunu düşününce gerçekten bir tanrının kitabı olabilir dedim.mesela arılardan dişil şahısla bahsetmesi, dağların yürüdüğünden bahsetmesi, cenin aşamasında kemikleri etle sararız demesi, demiri indirdik demesi, şekillendirip aşama aşama yaratımdan bahsetmesi(6 aşamada herşeyi yaratması 7.aşamada tahtına kurulması olayı) istese bir anta herşeyi var edebilirdi fakat aşamalardan bahsediyor, suların bir birine karışmadığı örneği, dünyanın güneşin bir kendilerine tayin edilmiş bir yolda ilerlediğinden bahsetmesi, geceyi gündüzü dünyaya sararız demesi(Sarma arapçada kavuğa sarma veya küreye sarma fiiliyle verilmiştir).v.s. beni yeterince inandırdı.bir başka yönde anlattıklarının tutarlı ve anlaşılabilir olmasıdır.etkileyici bir uslubu vardır.insanlara hitabı, şairane tarzı çok etkileyicidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Karag8z said: "1.De ki: Ey kâfirler! 2.Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam. 3.Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz. 4.Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim. 5.Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. 6.Sizin dininiz size, benim dinim de banadır" Bu sureden de gözüktüğü gibi, günümüzde insanların söylediklerinin aksine İslamiyet hoş görü dinidir. İnanmak istemeyeni zorlamaz, rahat bırakır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 leküm dinikum veliye din kafirun suresi öyle diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 InneR_ChaoS said: bu arada yanlis anlama sana saygi duyuyorum dini kendi capinda yasayip, yobazlik yapmadigin icin, benim uyuz oldugum yesilciler kimseye de saldirmiyorum, uslubum biraz simarik geldiyse de ozur dilerim adamın yazdıklarını okudumda, heyecanlı olması harici cidden kimseye saldırdığı yok. Gayet te mantıklı şeyle diyor aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Scorch a katılıyorum mesela bende agnostik bir insanım zaten başkalarına zarar vermeyen bir insanım ve iyiyi doğruyu bir kitaptan öğrenmeme gerek yok.Fakat her insan bu şekilde değil diğer insanları iyiye sevk etmen için din kullanılabilir.(Başka amaçlar içinde çok rahat kullanılıyor o ayrı bir tartışma konusu).Fakat tüm bunların dışında tutupda fikir edinmek için bir kuranı okumak bir incili okumak veya diğer bütün kutsal kitapları okumanın hiçbir yanlış yanını görmüyorum.İslam tarihinde islamın altın çağının gelişme evresini incelediğimiz zaman mükemmel şeylerle karşılaşıyoruz.Hurafelerden şekilcilikten ve benzeri zararlı şeylerden arındığı zaman insanların iyiliğine hizmet ettiği zaman,rantçıları din istismarlarını reddettiği zaman islam din olarakta içinden çıkan felsefelerle birlikte de muazzam birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 ben hala konuyu açarken sorduğum sorunun cevabını alamadım. ilginç :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 o soruyu bende zamanında dini bütün bir arkadaşıma sormuştum , o da bir anlam veremiyordu :) gizemli bir olay işte abi büyücüler falan zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Zeitgeisti de izle bağre. Dur lan vazgeçtim izleme.Şimdi izlesen diyeceksin ki burada zaten islamiyete birşey dememişler yihu falan neyse izleme sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 of arkadaş ne filmmiş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2009 pf neyse. zeitgeist de güzel filmdir bu arada.isa konusunda hasss dedirtmiştir bana çok fena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar