Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güneş patlaması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
işte güneşti marduktu kıyametti uzaylıydı buzulların erimesi çilekli milkshake isyanı felan hep 2012de olcak, arkaarkaya böle tam buzullar eriyecek: bu güneş olcak bütün su puf!, tam marduk gelcek uzaylılar durduracak, tam uzaylılar saldırcak: hop kıyamet :)
türkiyeye bişi olmıck tabiki hepimiz biliyoruz
Mesaj tarihi:
gezegen büyüklüğündeki ve enerjisini 150 yıldır kaybetmemiş dev bir EMP den bahsediyorsak, dünyanın durduğu gün filmini hatırlatırım. bir farkla, mekanik sistemler çalışır. elektronik diye bir şey kalmaz. kaldıkı bu boyuttaki bir empden herangibi bir şeyin çalışır çıkmasıda imkansız.
Mesaj tarihi:
Norak said:
işte güneşti marduktu kıyametti uzaylıydı buzulların erimesi çilekli milkshake isyanı felan hep 2012de olcak, arkaarkaya böle tam buzullar eriyecek: bu güneş olcak bütün su puf!, tam marduk gelcek uzaylılar durduracak, tam uzaylılar saldırcak: hop kıyamet :)
türkiyeye bişi olmıck tabiki hepimiz biliyoruz

Çok şükür kıyamet bizi teğet geçti
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:
baltam var evde
satırda var
et bıcağımda var
teknoloji biterse bana sığının korurum ben sizi.

çok survivalist bi karakterim.. her halükarda bi çıkış yolu buluruz yeenim.

geiger counterımı da alayım. sonra nükleer kışa da beklerim..

nereye gaçıyohnuz olm.. daha mutant keseceydik
Mesaj tarihi:
ben haberlerde ki binlerce kişi ölecek kısmını anlamadım.. insanlar neden ölsün ki? biz metal değiliz sonuçta..

eğer gerçekten bilimsel otoriteler tarafından bu olacak deniyorsa ve tarih hesaplanabiliyorsa, o gün 1 günlüğünü herkes sistemlerini kapatsın.. bu şekilde sistemleri korumamız mümkün olur..
Mesaj tarihi:
metal değiliz ama
yaşam destek ünitesine bağlı ona muhtaç yaşayan insanlar var
onlardan bahsediyor galiba

solunum cihazını 1 gün boyunca elinle simüle ettiğini düşünsene.
Mesaj tarihi:
O sırada açık olan ve adam gibi topraklaması yapılmamış, ESD (Electrostatic discharge) koruması olmayan devreleri vurabilir. Hatta vurur da yüksek ihtimalle.

Yaşam destek uniteleri gibi aletlerde ESD koruması çok ciddi derecede yapılır, ama tabii manyetik dalganın şiddetine göre ne olacağı bilinmez.
Mesaj tarihi:
O zaman şimdiden bir elektrikçi falan açayım. 3 sene sonra bütün sistemlerin yeniden yapılmasından falan iyi para kırarım. Hmm hmm hmm
Mesaj tarihi:
Bu olay gerçekleşirse abd, ab gibi teknolojiye en bağlı ülkeler gelişmekte olan ülkelere muhtaç kalır gibi geliyor. bana. düşünsenize, hasat makinası yok, traktör çalışmıyor (ki okuduğuma göre 24 saat manyetik alanda tutulan hiç bir elektronik devreden 1 byte veri dahi kurtarılamamış bugüne kadar.)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yav iyi de bilginin bi yere uçtuğu yok. yani niye tarih öncesi devirlere dönelim ki ? maximum kısa bir süreliğine bazı olaylar yavaşlar/aksar. ve bazı ülkeler maddi zarara uğrar.
  • Yeni Oluştur...