Griswold Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Düne kadar gayet hızlı açılıyordu alet, derken buralara bakan elektrik firmasından bir sığır uyarmadan etmeden elektrikleri kesti. Hatta odamın sigorta falan da atmış. Çıktım indim aşağı 5 dakikaya gelir dedi eleman, bir şey demedim. PC'yi açtığımda anakart hedesi çıkıyor mavi mavi, kafadan bir 5 dakika duruyor orda, sonra devam ediyor. Başta alet hiç açılmayacak sandım ama açıldı gene. Bu boot süresi neden saçma sapan uzadı? Nasıl kısaltabilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 yanmis olmasin anakartda bisi ani voltaj degisiminden ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Ani elektrik kesintisinde anakarttaki pil bazen sapıtabiliyor. Dolayısıyla anakart bios'u resetlenmiş olabilir. Mavi ekran dediğin şey galiba bilgisayar açılışınca anakartın logosu. Orda beklemesinin sebebi boot etmeye çalıştığı sürücülerden olabilir. Mesela çoğu anakartta A(disket) sürücü açık şekilde gelir ve A sürücüsü makinaya takılı değilse her açılışta boot etmeye çalışacaktır. Olmayan bir sürücüyü boot etmeye çalıştığı içinde bekleyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 bios pili kendini kaybettiği için ayarlar uçmuş sanırım, olmayan veya bir drive'ı tanımaya çalışıyor olabilir (bozuk cd-rom disket sürücüsü hede hödö). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Kasada takılı disket veya DVD sürücüsü yok, ama USB'den bağlı external dvd rom var. Peki düzelir mi bu? 2 kere oldu şimdiye kadar (mevi ekran dediğim anakart logosu evet=)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 hmm. sakat valla durumun, eğer imkanın varsa başka bi psu ile bi süre dene öncelikle, eğer psu zarar görmüşse herşeyi yakarsın. offf tam dayaklık bu herifler ya. bana da yapmışlardı aynısını zamanında, (bi de apartman da değil, bahçemize girip evin kapısının dibindeki şalteri kapıyı çalıp söylemeden "caart" diye kapamışlardı ve tam o sırada da bilgisayarda çalışıyodum, yalan oldu herşey.) noluyo ya diye kontrol ederken kapıyı açtım, bu iki salak karşıma çıktı. utandılar önce, sonra ben iyice sinirlenip "kapının dibine gelmişsiniz kapıyı çalıp söylesenize bilgisayar yandıysa ne olacak bıdı bıdı bıdı" dedim. cevap direkt beyinlerini duvara pastel boya gibi dağıtmalıktı : "abi bişey olursa faturasını götürün, ayedaş icabına bakar." allah belanızı versin gerzek herifler ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Zaten bilgisayara bir şey olursa 1 buçuk milyarlık faturayla gideceğim kendilerine evet. Gak guk ederlerse rulo halinde artık nerelerinden alırlar ben bilmem, ama bana güzel bir borçlar hukuku pratiği olur yani. Çünkü muhtemelen aletten değil dışardan kaynaklı bir problem çıktığı için garanti kapsamına girmeyecek, elektrik firmasının ağır ihmali var (çünkü elektriği kesen tosuncuk teknik eleman) mis gibi olay işte. Ama laptopum da serviste ve bu aleti de verirsem servise bilgisayarsız kalıyorum, bilgisayarsız spring break'e girdiğim için çok daha büyük sorunlar çıkarabilirim abilere. Hatta arayıp kavga edeyim ben lan. Laptop gelince de servise götüreyim aleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar