Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de işsizlik oranı %15.5

Sylian

Öne çıkan mesajlar

Karag8z said:
AMA bazı arkadaşlar o nobelli ekonomistleri de ergenekondan içeri almak istiyor. Çünkü akepe muhalifliği bunları konuşmak.

Ergenekondan içeri almak istenilen nobel ödüllü ekonomistleri merak ettim ben. Yoksa yukarıda ghostun mesajından alıntı yapardım zaten. Gayet güzel gözümle okuyorum, ama milletin yazdıklarıyla daha birşey bilmeden gaza gelip abartmıyorum olayları.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Karag8z said:
AMA bazı arkadaşlar o nobelli ekonomistleri de ergenekondan içeri almak istiyor. Çünkü akepe muhalifliği bunları konuşmak.

Ergenekondan içeri almak istenilen nobel ödüllü ekonomistleri merak ettim ben. Yoksa yukarıda ghostun mesajından alıntı yapardım zaten. Gayet güzel gözümle okuyorum, ama milletin yazdıklarıyla daha birşey bilmeden gaza gelip abartmıyorum olayları.

Doğru tayyip çıkıp iflas etmiyoruz desek kabul görücek.

off off.Yazık soluduğunuz havaya yediğiniz ekmeğe...
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye'nin önü çok açık diyen ekonomistler de var ki mevcut durumda ekonomistlerden ziyade siyasilerin ne dediği önemli.

konulara o onu dedi, bu bunu dedi diye gireceksek işimiz var. ayrıca ekonomi bilimini gözünüzde büyütmeyin. kimya biliminin 2 kademe altı gibi bişedir iktisat. kimse olacak olanları bilemez, olanlara bakıp şöyle oldu böyle oldu der. 2. dünya savaşını naziler kazansaydı dünyanın en büyük ekonomisti Lautenbach olacaktı. sovyet rusya avrupanın yarıdan fazlasını işgal edebilseydi en büyüük ekonomist marx olacaktı. ingilizler kazansa keynes olacaktı. yankiler kazandı woods diye bir adam oldu hehe

bu paralelde şunu söyleyeyim; krize, işsizliğe önlem diye birşey yok. bişeler yaparsın tutarsa senden kralı yok, tutmazsa yapacak bişe yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Dennis said:
Krizi Tayyip Erdoğan çıkardı arkadaşlar açın gözlerinizi, Amerika'daki adamlarıyla önce orada bir kriz çıkartıp, Türkiye'yi etkilemesini sağladı ki kimse onu suçlayamasın. İkinci aşamada insanlar işsiz kaldıkça, durumları kötüleştikçe "Hacı bu cumhuriyette iş yok, ben yeni bir yönetim şekli düşündüm adı şeriat..." diye işe girişip şeriat getirecek. Hala gözünüzü kapatıp akpyi savunmayın, peki obama neden Türkiye'ye geldi sanıyorsunuz?!?!? Tayyip abi yapma etme bitir şu krizi demek için tabi ki, ama buna bile itiraz edenler çıkar şimdi, liboşlar sizi.

ofofofof mevzuyu çarpıtmakta sınır yok
Sosyal ağlarda paylaş

Şurası kesinki işşizlik istihdam paketi de geçici bir çözüm olacak. şu an işçi çalıştıranlara vergi avantajı sağlayacak bir paketten öteye gidemeyece. Her zaman olduğu gibi, sorunun kökünü göremeyen bir zihniyetle işşizliğin sebebinin ekonomik beceriksizliği olduğunu çok geç farkedecek rte sevenler derneği başkanı.
Sosyal ağlarda paylaş

Arayana çok iş var. Millet her işi yapmak istemiyor. Ben mevcut işimi değiştirmeyi denedim dün. Aldım 4 tane gazete, girdim kariyer sitelerine 6 yerden görüşme aldım.
Standardı olanlardan bahsetmiyorum tabii ki. Yöneticiyken gidip Kat Görevlisi olunmaz.

Ama insanlarda garip bir gurur var. Ben o işi yapmam deyip televizyonlarda ağlaşıyorlar ondan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Değiştirmeyi düşündün ama değiştirdin mi değiştirmedin mi?
Sonuçta gazeteden iş bakmak ayrı oraya gittiğinde senin gibi 100 kişiyi görmek ayrı. Eğerki senin işinden iyi iş bulduysan hemen değiştir durma ama iş miş değiştirmeyip 10 dakikalık arama ile arayana iş çok genellemesi yapılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

"Arayana çok iş var" derken gerçekten samimi olarak mı söylüyorsunuz? Sen şanslı olabilirsin.Ama iş yok inan.
Ben işletme son sınıf öğrencisiyim full time çalışabilecek imkanım var ama yok bulamadım zar zor stajyer olarak kariyer için bi yere girdim.
Kimsede gurur yok.Benim mesela iş seçebilme lüksüm var.Paraya ihtiyacım yok amacım kariyer.
Şimdi ben gidip otelde barmenlik yaparak dünya para kazanabilirim ama seçmeyerek gidip sektörde bi şirkette çalışmak isterim.Bu gurur mu?

Öte yandan Kocaeli Belediyesi geçenlerde itfaiye alıcaktı 200kişi falan.Tam 10bin başvuru oldu.Aralarında master yapmış adamlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğimi yanlış anlıyorsunuz belirttiğim gibi Yöneticiyken Kat Görevlisi olunmaz anlaşılır yani bu. Sen işletmecisin Barmen olmak istememen çok normal ama "vasıfsız" diye adlandırılan kesimin çıkıp ağlaması biraz garip çünkü çok iş var. Açın bir bakın gazeteleri resmen Acele vasıfsız eleman tipi yazılar var ben dün çok şaşırdım.

Yazın ekonomiye giren para kışın ilk aylarını rahatlatır. Nasıl şirketlerde Kriz Yönetimi yapılıyorsa insanın kendinde de böyle bir şey yapması lazım. Hiç iş bulamıyorsan zor durumdaysan sezonluk iş çok. Gir bir işe sezonluk piyasanın rahatlamasını bekle ağustos eylülde tekrar iş ara. Kendi cebine giren para akışını durdurma yani. Para kazanamadıkça rezil olursun, borç yaparsın. Bahsettiğim gurur bu. Hedefleri olanlardan bahsetmiyorum lütfen yanlış anlamayın.

PS: Siyasi olarak da algılamayın lütfen hükümetin ekonomi politikalarını hiç sevmiyorum. Sosyal olarak algılayın insanların duruma bakşlarından bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
işsizlğin tanımına göre ev kadınları girmiyor işsizler olarak alınan yüzde sınıfına. iş aramadıkları için hiç.
asıl işsizlik oranı çok çok daha inanılmaz boyutlarda aslında : )

Iyi de issiz adam is arayip da bulamayan adamlardir.
Ev hanimlari is aramiyor ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...