Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2012'de dünyanin sonu gelio siz hala savasiyonuz

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

gelen gelsin , giden gitsin . 8 yıl sonra öleceksem hayatın tadına bakma vakti gelmiş demektir . Bu durumda eğlence beni bekliyodur . Neyse 8 yıl sonra görüşürüz bakalım ne olacak .[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Bense Ötesinde Bir Av Yaparım ( Büyücü )
Sosyal ağlarda paylaş

daha 2 yüzyıl varlan nereye
kıyamet 24. yüzyılda olucak demşi nos amcamız
hatta bir klisede bir saatte belirtilmiş bu[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

aslında azalan ben olmazsam mardukun nüfusu azaltması güzel olabilir.. ne kadar sorun varsa hep çokluktan kaynaklanıyo ve malesef kimse kendini feda edip de kalanlar düzgün yaşasın diyecek kadar cömert diil. Doğal bi ayıklama olmuş olur bölece
:D[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Marduk hakkında söylenenlerin %80'inden fazlası bilimsel olarak kanıtlanmış şeyler. Dünya yakınından geçeceği, daha önce de geçmiş olduğu ve o zamanki olaylar. Ama yaklaşık 3000 yıl önce geçmiş felaketler vs.ler olmuş, o zamanla şuanı karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Bilim adamları bir yolunu bulup eğer varsa tehlikeyi en aza indirirler, etkilenen yerler mutlaka olur ama fazla dokunmayacak bize bence.
Sosyal ağlarda paylaş

açıcası 7 sayfayı okumaya kasmadım o yüzden söyleyen oldumu bilmiyorum ceviz kabuğunda vardı amerikanın ırak ı işgalinin nedeninin bağdat müzesindeki eserlerde saklı bu konuda çok gizli bilgiler olabileceğini söylüyorlardı doğruysa savaşmak için iyi bir neden :)[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

genellikle yanlış anlaşılan kısım olayın dünyanın sonu olacağının sanılması zaten, bir armageddon değil bu olay.

böyle bir gezegen var ise (tespit edildiği de söyleniyor gerçi; 2 ay önce, bir süre önce güneş sisteminin dış sınırlarına girmiş olduğu açıklanan 1-2 tane büyük cisim var cidden, biri gezegen kadar büyük, diğeri meteor kıvamında, gayet bulanık resimleri var hubble ile görüntülenmiş hatta)

yörüngesi güneş sisteminin dışından dolaşıp sonra tekrar giriyorsa zaten elde doğru dürüst bir kaydının olmaması da doğal birşey, Protoss ırkı gibi yüksek bir ırk değiliz ki 3000 yılın kaydını eksiksiz tutalım, biz ki o tarihin sadece 280 senesi boyunca barış halinde yaşamışız :)

olay sadece bir doğa olayı, boyutları ve çekim gücü itibari ile etkileri olacak, ay bile etkiliyor sonuçta bizi.

3000 sene öncekinden hayatta kalanlar olduysa bundanda kalanlar olacak gayet doğal şekilde. 8 senemiz var bekleyip, fallout oynayıp hazırlık yapıp, görecez. en fazla dünya haritası biraz değişir, yaşam tarzımız komple değişebilir, nüfus biraz azalır, birkaç savaş çıkabilir vb[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

ühü ehe ühü ne desemki şimdi
amerikaya düşsün[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

e tabiki küçük şeyler değil ama gezegenimizin bi süperman i yokki koca gezegeni tutup çevirsin :) yani gerçekçi olmak lazım, bekleyip o anki durum neyse ona göre davranacağız mecburen, başka yapılacak birşey var mı ki?

zaten eğer %100 varlığı kesinleşirse küresel olarak açıklanır bence, saklayamazlar zaten, a ülkesi açıklamazsa b ülkesi açıklar bir şekilde, nereleri ne şekilde etkileyeceği simülasyonlarla falan tespit edilir ona göre önlemler sığınaklar vb vb alınır/yapılır, gerekirse milyonlarca kişi taşınır ülkelerden,

önemli olan halkın panik olmaması ki malesef nerseyse imkansız bişi bu.

bu arada en kötü senaryoyu da söyleyeyim; eğer kazara dünya yörüngesinden falan çıkarsa o zaman ayvayı yeriz hiçbişi kurtaramaz bizi, buzul çağına girebiliriz :)
Sosyal ağlarda paylaş

canim sikkin sinirim tepemde biraz onun gaziyla cok fena zirvaliycam hazirlikli olun.

boyle bir gezegen olamiycak, ya da su deep inpakttir kinpakttir filmlerde dunyaya hede eden goktasi olamiycak felaket olamiycak diye bisey yok.

cogu kuyruklu yildizi ancak farkediyor gozlemciler, bu da ustelik ozel bir dunyaya yakin objeleri izleme birimi kuruldugu, bu birim birakin kuyruklu yildizlari, dunya yorungesinde uzay yarisindan kalan buyuk parcalari n tane uyduyla izledigi halde hem de.

peki davar kadar gezegen hem de dunyanin yorungesinde tam zit noktada filan kesfedilememis olabilir mi ?

olabilir.

dusuk bir ihtimal olsa da, yine de mumkun.

ya da belki kesfedilir, gizlenmis olabilir, bu da ilk kez gorulmus birsey degil. burokrasi kademesi, yoneten pozisyonda bulunan elit tipler genelde halkin neye ne tepki vereceklerini bildiklerini sanirlar, kendilerini bir bok zannetikleri icin, bu gerekceyle sittin tane seyi insanlardan gizledigi gibi 'panik yaratir' 'hede' gibi gerekcelerle bu da gizlenmis olabilir.

maalesef, dunyada demokrasinin en iyi sekilde uygulandigi ulkelerde bile roma cumhuriyetine benzer bir elit demokrasisi mevcut. yani yoneten kisiler, zaten kalburustu olan, varlikli, ya da iyi baglantilari olan kisilerden oluyor. bazi istisnalar avrupa birliginde ve birlesmis milletlerde burokratik pozisyonlari isgal eden iyi niyetli adamlar olmasi durumuyla mevcut.

fakat neticede parasi olan secimi kazanir. bitti.

dolayisiyla neticede olan nedir ? adam geldigi kesimin anlayis bicimini devam ettirir yonetimde, elitizm yapar. bu adamlara gore sirketler bireysel ozgurluklerden onde gelebilir, cevre, tarih vesaire su an modern medeniyetimizin temelleri sayilagelmeye baslamis ekonomik ve ticari sisteme gore ikinci planda kalir.

neden ? paradan gelmistir paraya gidecektir cunku. aslinda para demek de yanlistir, cunku bu olcekte artik para anlamini yitirmistir, ortada trilyar dolarlar donmektedir belki. dolayisiyla artik bu bir gorus, bir konsept halini alir. bu elit tayfalar, dunya medeniyetinin kaymak tabakasi, en pariltili urunleridir, dunya medeniyetinin en ileri hali de kurulan bu mukemmel sistemdir, varlikli olan varligini korumalidir, zenginlik bir milli servettir, ve sahibi olan kisinin hakkidir vesaire vesaire binlerce sey sayabiliriz burda. ozetle bir noktaya gelir olay ; bunlar onde gelen adamlardir ve zengin olmak ve dunyayi yonlendirmek bunlarin hakkidir. olcek olcek tabi bazilari dunya capinda asik atamaz, sadece yerel eyaletm meclislerinde zirt zirt eder, o ayri.

pratik uygulamasi bunun dupeduz elitizm olur. zaten zengin olan adam lehine uygulamalar gelir, tum kanunlar ve kararlar guya milli varligi ve serveti, dolayli yoldan bunlari koruyacak sekilde duzenlenir.

bu adamlara sordugunuz zaman bunlar tamamen toplumun cikari icin hareket etmektedirler ha ! aman ha ! yoksa aksi takdirde, basibos, onunu goremeyen toplum cilginlar gibi sokaklarda ustunu basini yirta yirta kosusacaktir. bir coban lazimdir, bunlarda da vizyon vardir.

iste ulkelerin politikalarini sekillendirenler, ozellikle gelismis ulkelerde boyle tiplerdir. sadece batiyi kasdetmiyoruz burada, japonyada da cinde de ayni tur insanlardir, hatta bakin hindistana, bilmemkacinci gandi kazandi secimi ama basbakanligi almiyor. buyrun size dunya capinda elitler tayfasi. birbiriyle koordine calisir bunlar ya da calismaz calisani vardir ya da yoktur o ayri.

ama su bir gercektir ki, nasil sebze hallerindeki tuccarlarin hepsi birbirlerinden haberdar ve temas halinde is yapiyorlarsa, zilyar dolar parasi olan adamlarin olceginde de bunun tersinin olmasi dusunulemez. mutlaka vardir.

simdi bu zirvalari neden sacmaladim ? nereye getiricem ? suraya getiricem :

ben bu elit zuppelerden biri olsam ne yaparim ?

".bakiyorum birdenbire, hukumete koydugumuz 'adamimiz' dan haber aliyoruz, hede hede boyle bir cisim soyle hede diye. zaten tonla elimde olan bok gibi para yedirdigim cesitli 'uzman'lari cagiriyorum goruslerini aliyorum, adamlar diyor tehlike var ya da tehlike yok.

dusunuyorum, ulan simdi bunu insanlar bilse, ne olacak ? cilgin gibi hareket edecekler. deniz kenarlarindan kacan olur denizler yukselir diye, los angeles fay hatti derler ordan goc ederler. daga cikan olur ovaya kacan olur, tum ekonomik dengeler, oturmus olaylar hersey tepetaklak olur. kurdugumuz onca duzen onca isleyen mekanizma bozulur, sosyal guvenceye yuklenirler para isterler devletin is yapmasini isterler filaaan falan.

yani kisacasi isimize gelmez.

ee peki ne yapalim ?

bilmesinler !

en iyisi bu. sanki hic yarin yokmus gibi yasasinlar. makineler islesin paralar kazanilsin toplum uzerinde etkimiz devam etsiin. hemen arayayim dur gerekli adamlari, hukumetteki adamimiza gerekli telkinlerde bulunsunlar....."

aslinda tabi boyle demesine hic gerek yoktur cunku hukumetteki adami, yani yoneten kesim kendi iclerinden ciktigi icin bunlarla beraber yer icer sicar golf oynar herkes ayni kafayla hareket eder.

aynen turkiyede aydi
Sosyal ağlarda paylaş

Bana mantıklı gelmiyo çünkü 3000 yılda bi gelen gökcisminin 12 yıl sora Dünyaya o kadar yakın olması için şu anda bayağı yakınımızda olması gerekiyo. Bu durumda etkisinin yavaş yavaş gözükmesi lazım, yani bu bi anda pat diye olcak bişey deil ki. Ama ben bişey göremiyorum :)[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it

Tanis the Half Elven
Dragons of Autumn Twilight
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...