Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dostluk, Polis, Kürtçe

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

Nakamura said:
konunun başlığına bakarsanız görürsünüz içeriğinin ne olduğunu. baya bi saptırmış olduk böylece. Ama madem gönlün olacak, hı hı tamam, DTP yi o ıraktan getirtilen kürtler destekliyor sadece. ha bide şey var "Ameriganın oyunu bunnar hep"
bi an için kendimi sir gibi hissettim.

Cidden algıda seçicilik var sende. dtp o peşmerge sürüsüyle birlikte var. Bu yadsınamaz bir gerçektir.

Gerçek türk halkı için hangi ırktan veya dinden olursa olsun Vatanına karşı ihanet duygusu yoktur. İstisnalar kaideyi bozmaz. Örnek; içimizdeki ali kemaller.
Sosyal ağlarda paylaş

[matematik güzeldir]

Özaldan bu yana kaç sene geçti?

[abart]50 diyelim[/abart] (değildir tabi de, abartiyim ben)

DTP'nin kaç oyu var? Yaklaşık 2.2 milyon. Buraya kadar mutabıkız..

pekii 50 senede 4 katı nüfusa nasıl çıkar insanlar?

Ben böyle nüfus patlaması görmedim arkadaş

[/matematik güzeldir]
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Nakamura said:
Bakın Avrupa ülkelerine demen biraz saçma olmuş. Buradaki insanlar gökten zembille inmediler ya. Buranın insanları yıllardır. Tıpkı sen-ben gibi..

Sen çok biliyorsun bunları. özalın 20 yıl önce ıraktan göçmen olarak aldığı 500.000 peşmerge içinde konuşsana biraz. birde tavşan gibi üreme katsayısı ile çarp. bak bakalım dtpnin oylarına eşitmi?

Sen belli bir kesimin populasyonu için tavşan gibi ürüyor diyorsan , ırkçılığın ayrımcılığın alasını yapıyorsun burada. Biraz edebin ve saygın olsun.. Sonra insanları cahil vs. diye küçümsüyorsunuz. Dinime küfür eden müslüman olsa.

Asıl konuya gelince , polisin tahrik olma lüksü yoktur. Olay gerçek anlamda kürtçe kullanılması yüzünden gerçekleşmiş ise o polisin memurluktan çıkarılması gerekir bana göre. Irkçılığı eylemlerine taşıyan bir polis görev yapmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Nakamura said:
yok fake'im.

troll olmamak için 2005 de mi kayıtlı olmam gerekiyor ?

edit: yalnız, hakaret yakışmamış.

Mesajlarım çok açık.
Anlamamak için ve saçma cevap vermek için gerizekalı olmak gerekir diyorum. Problem nerde?

@Horizon
Evet ırkçılık yapıyorum.(kürdüyle, çerkeziyle) Türk Halkı tavşan gibi üremiyor. Ama özalın aldığı peşmergeler ürüyor gibi bir düşüncem var.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Karag8z said:
Nakamura said:
Bakın Avrupa ülkelerine demen biraz saçma olmuş. Buradaki insanlar gökten zembille inmediler ya. Buranın insanları yıllardır. Tıpkı sen-ben gibi..

Sen çok biliyorsun bunları. özalın 20 yıl önce ıraktan göçmen olarak aldığı 500.000 peşmerge içinde konuşsana biraz. birde tavşan gibi üreme katsayısı ile çarp. bak bakalım dtpnin oylarına eşitmi?

Sen belli bir kesimin populasyonu için tavşan gibi ürüyor diyorsan , ırkçılığın ayrımcılığın alasını yapıyorsun burada. Biraz edebin ve saygın olsun.. Sonra insanları cahil vs. diye küçümsüyorsunuz. Dinime küfür eden müslüman olsa.

Asıl konuya gelince , polisin tahrik olma lüksü yoktur. Olay gerçek anlamda kürtçe kullanılması yüzünden gerçekleşmiş ise o polisin memurluktan çıkarılması gerekir bana göre. Irkçılığı eylemlerine taşıyan bir polis görev yapmamalı.
Olayin Kurtce "pas" istemekten oldugunu hic sanmiyorum. Kaldi ki "pas" Turkce bir kelime degil.
Birileri daima madur olarak gosterilmeye calisiliyor.

EDIT: O bolgede gorev yapan memurlara zaten Kurtce dersi veriliyor. Oyle haybeye adam harcanmiyor be...
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Karag8z said:

Sen belli bir kesimin populasyonu için tavşan gibi ürüyor diyorsan , ırkçılığın ayrımcılığın alasını yapıyorsun burada.

Ne alaka ki, gayet doğru bir benzetme olmuş.

Çift haneli sayılardan aşağı inmiyor genelde doğu/güneydoğu anadolu'daki Kürt ailelerin çocukları, bunu belirttiği için mi ırkçı oluyor arkadaş?
Sosyal ağlarda paylaş

baba bu başlık altında bi tane daha hakaret göreyim, edeni uçurucam..

geri zekalı, hesap özürlü vs... sinirlerinize hakim olacak olgunuluğa erişemediyseniz yazmayıverin.

ayrıca bu mesajı okuyanlar bu mesajdan sonra hakaret görürlerse basıyorlar ünlem işaretine..

sonra mutlu mutlu mesaj silip adam banlıyoruz ^_^

yuppi!

Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth benzetme çirkin ve hakaret taşıyor. Derse ki gereğinden fazla çocuk yapıyorlar vs. ona kimse bir laf etmez. Aşırı sayıda çocuk yapılmasını kimse doğru karşılamıyor zaten. Bu da sadece o insanların isteği ile olan birşey de değil. Birçok etken var , ap ayrı bir konu.

Bunu bir hayvana benzeterek söylenmesi açıkça hakaret etme amacını taşıyor. Savunulacak birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle kürdistan diye kurtuluş savaşından öncede var olan bir bölge vardı evet. Ama osmanlı viyaletiydi.

Özellikle cüce diyorki kürtçe'yide resmi dil yapmalılar. Şimdi kusura bakmayın ama sosyalist, komunist veya anarşist pozlarını bir kenara bırakmak lazım. Bu ülke milli bir ülke.

Hani komik olmuş diyorsun ya etnik sorun üzerine.

Cevaplayın o zaman. Türkiye'de etnik sorun varsa neden ?

Bugün PKK olmasaydı, insanlar kürtlere yine karşımı olacaklardı ? Nedir yani, kürt halkı çok masumda hep Türkler onları itip kakıyormu ? Öylemi gerçekten ? Şişli sınırından kağıthane'ye doğru gidin bakalım kim kimi kakıyor, itiyor...

Dilmi etnik sorun. O halde lazlarında etnik sorunu var. Onlar neden çıkıp bir şeyler yapmıyorlar ? Bugün o hak verilen ülkelerde, kanada olsun, ispanya olsun metrolarda saldırılar düzenleniyor.

Aslında beni eleştiren arkadaşlar bana göre olayı anlayamıyorlar.

PKK artık silah bırakıyor, siyasallaşıyor ve kürtleri "ezilen" olarak gösterip hem 12 yaşındaki çocukları hemde aydınları kandırıyor. Bu dağda çatışmaktan daha iyi bir yöntem. Yahu ezilen kim ? Burada bir polis kürtçe pas istedi diye birini dövüyor. Tamam yanlış, kabul ediyorum ama lise çıkışlarına gelip, birilerini bıçaklıyan kürt kökenli insanların yaptığı niye bu kadar gündem oluşturmuyor ? Hayır kürt kürtede yapar, Türk Türk'ede yapar. Şiddet'in sınırı yoktur ki .Kardeş kardeşi öldürüyor.

Benim korktuğum halkın kürtçe konuşması değil. Zaten doğudaki Türk halkını hep galyana getiriyorlar. İlk önce dilleri için, sonra federasyonluk için.

Mantıklı düşünmek lazım. Her vatanını seven kafatasçı olmuyor. Bir ülkenin resmi iki tane dilide olamaz.

Bazı aydınlarımızda diyorki "kendi kaderini tayin hakkı". E peki anti-faşist aydınlarımız; diyelim kürdistan kuruldu. Orada yaşayan Türkmen'ler nolacak ? Ben söyleyeyim asıl soykırımı öyle görün siz.

Şeyh said ayaklanmasından tutun, şimdiki olaylara kadar hepsi AB, ABD olayı. Bu nedenle devletin dili Türkçe'dir. Herkesde Türkçe öğrenmelidir. Zorla tutan yoktur. Gitsinler kürt yönetimine kuzey ırağa. Ama bu topraklar için kanlar dökülmüş, gelipde ABD'nin silahlarıyla, AB'nin yasalarıyla, bebek'te oturan aydınların sözleriyle, PKK'nın "eziliyoruz, hadi mücadeleye" kandırmacalarıyla kimse bölemez, insanları ayrımlaştıramaz.

Kürtçe bir kültür olarak kalmalıdır. Sokakta, evde konuşulmalıdır. Ama devlet içinde kesinlikle hayır ! Bu yüzden evet TRT şeş'ede karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

pkk bir sebep değil, sonuçtur. haklar en baştan verilseydi zaten bu kadar büyümeyecekti o örgüt.

şu topiklere "lazlar çerkesler" yazmaktan sıkılmadınız mı? lazların kimliğiyle kürt kimliği bir değil. lazların böyle bi sıkıntısı varsa, onlar da demokratik yollardan haklarını arasınlar zaten. burada etnik kimlik kıyaslamaya hiç gerek yok, ama kürtlerin yıllarca maruz kaldığı bir asimilasyon ve sindirme politikasının olduğu aşikar.

bi de şu "kan dökülmüş" lafı muhteşem. kürtler hiç savaşmadı, yan gelip yattılar, hep biz kurtardık onları işgalden felan. kürtler hiç mağdur da olmadı zaten, her istediklerini yapmakta her zaman özgürdüler. ne güzel ya, keşke ben de güneydoğuda doğsaydım ve anadilim kürtçe olsaydı, şahane bi hayatım olurdu doğrusu.

kürtçenin "resmi" dil olmasına gerek yok, zaten hiçbi kürtten böyle bi talep duymadım. ancak anayasada tanınsın, güvenceye alınsın, eğitim verilebilsin, tabelalara, sokaklara ve elbette çocuklara kürtçe isim de verilebilsin. bunun kime ne zararı var? kimse sana kürtçe öğrenmek zorundasın gibi bişey dayatmıyo. resmi yazışmalarda, evraklarda da türkçe zorunlu. ama o bölgede yaşayıp ağırlıklı olarak anadili kürtçe olan insanlar neden mahrum kalsın? neden kültürel olarak bizimle aynı şartlarda yaşayamasın?

kendi kaderini tayin için illa devlet kurmalarına gerek yok, yerel yönetimde mümkün mertebe özerklik sağlansa yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...