di Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Selam, Onerileriniz ne olur ? Gidip 30-40bin km'deki araclar alinir mi ? Dis gorunusune aldanabilir miyim ? ( su gicir gicir gorunuyor mesela ama 38bin km'de : http://www.sahibinden.com/ciddi_alicilar_arasin_lutfen-53WQQaXQQ13088525WQQpXQQdisplayitem ) Hayatimda surmuslugum yok ama vi 5-6 ay icinde bi chopper/cruiser tipi 10bin lira alti bi motor alabilmeyi umit etmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2009 Olm evlendin artık kır dizini eşinin dibinde otur. İst trafiğinde bi de motor mu kullanacaksın. 30 - 40 km keeway - hyosung tarzı makineler için cok fazla ama ben yamaha ya da honda cruiser alıcam paraya kıyıp diyorsan olabilir diyorum.Bi de Timuçin mümkünse 125 cc den başla bir süre sonra değiştirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Abi gunde 3-3,5 saat yol cekiyorum ya. Yazik bana. Araba da alamiyorum, butcem yetmiyor. Bari motor alayim iskenceden kurtulayim. Gerci metrobus ile epeyce kisaliyor sure ama onlara da insan gibi binebilmek dert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Hadi lan bin metrobüse kıçını kır otur. 3 3,5 saat yol çekmeyecem diye arkandan millet acı çekecek sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Ne alaka yau. Duzgun kullanirim ben akli basinda adamim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2009 sen aklı basında adamsın da istanbulda iş trafigi pek aklı basında insanlardan oluşmuyo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Selam, Güzegâhını bilmiyorum ama eğer yolun durumuna, sabrına, karşındaki kişilerin düşük denyoluk katsayılarına güveniyorsan motor güzel bir seçenek. Hatta scooter bile sıkışık trafikte mucizeler yaratıyor, ufak tefek olduklarından araçların arasından rahatça dolanabiliyorlar. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Bende CBR 125 vardı, incecik çok avantajlıydı. Trafik için istiyorsan eğer motoru, ufak tefek olmasına önem ver. Para' nın dediğ gibi scooter tavsiye edicem sana İstanbul trafiği için. Benim motor da az yakıyordu, trafikte avantajlıydı ama VİTESLİYDİ. Bazen çok sinir bozucu oluyor bir de, İstanbul' da 4 mevsim yaşıyoruz kışın bacakların çok üşür normal motorda. Scooterda bacakları bakire kız gibi kapatırsan ön taraf soğuk geçirmiyor hiç. Yüksek de cam koyarsın göğüsünü korur, adam gibi kask ve eldiven ile kusursuz bir keyif alırsın çok güzel olur. Trafikte scooterlar çok fena, bir de işe gidip geleceğini düşünürsek yanına eldiven, kask, mont alacaksın. Scooterın arkasına çanta koyarsın, sele altında da var bagajı herşeyini sıkıştırabilirsin. Az yakıyorlar zaten, ki ufak scooter dediğin 125cc olur bir depo benzin koyarsın ömür boyu götürür seni hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 30, 40bin km arabalar için gayet düşük kilometreler için motor söz konusu olunca niye alınmaz? Japon touring motorları için mesela (ER6, phaser gibi makineler) durum nedir? Motosiklet arabaya oranla ne kadar çabuk eskir. Örneğin 30k kmdeki motor arba için 100k kmye denk geliyo gibi bişey diyebilir miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Örneğin wikipedia kawasaki er-5 için genelde 89000km'de motor biter gibi bişey demiş. 30000km'de bi er-5 alınabilir midir o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Şöyleki bende yamaha dragstar var 250lik 97 model olması lazım ve 240k km de, açıkçası hiç bir sorunu yok. tabi bu kullanıma göre de değişiyor. Motorun nasıl kullanıldığına bağlı yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 300k gören honda shadow varmış. çin mallarına garantisi yoksa hiç bulaşma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Onlar zaten cruiser olduğu için düşük devirli, arba motoru gibi motorlar, dayanıklı olması doğal. Touring ya da street bike tarzı olanlar biraz daha yüksek devirli oluyo, sport motorlar hepten hayvani zaten. yani 40.000km'de bi motora bulaşma demek ne kadar geçekçidir onu merak ediyorum. Çinlilere zaten bulaşma niyetm yok, onları saymayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Hmm. Peki bu scooter'larda onerilen marka model nedir ? Ikinci elleri ne kadardir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 @aktif benim orada saydıklarım zaten çin malı. 40 k otesi anca honda ve yamaha alıcaksan ikinci el de ok dedim çünkü motorlar yıpranmış oluyor 40 k da onu tekrar elden geçirmesi lazım aldığında ve belli bi km sonra vibrasyon daha da fazlalasıyor bu da ilk baslayan için hoş bir şey olmaz. @Tim sen scooter a sığmazsın abi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Mondial motorlar nasil acep ? Fiyatlari inanilmaz guzel ve sirf o yuzden fena sekilde killandim =) En azindan baslangic icin alinabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 şu yüzden ucuz parçalar çin'den getirilip tamamen montajı burda yapılıyo. ithal edilmio daha diye biliorum. türkiye pazarının büyük bi kısmı 2 senedir ellerinde sürümden kazanıyorlar kıllanmaya pek gerek yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Letsgetthesunshine said: @aktif benim orada saydıklarım zaten çin malı. 40 k otesi anca honda ve yamaha alıcaksan ikinci el de ok dedim çünkü motorlar yıpranmış oluyor 40 k da onu tekrar elden geçirmesi lazım aldığında ve belli bi km sonra vibrasyon daha da fazlalasıyor bu da ilk baslayan için hoş bir şey olmaz. @Tim sen scooter a sığmazsın abi :D 40k km yapmış , 5 yaşında bir kawasaki er-5 mesela, alınması mantıklı mı? Bunlar hyosung'un 250cc naked motoruyla aynı fiyatta aşağı yukarı ama 500cc ve hyosung gibi yarı spor kırma bi motor değil? Kötü yanı artık üretilmiyo olması ama benim çok hoşuma giden bi alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 di said: Mondial motorlar nasil acep ? Fiyatlari inanilmaz guzel ve sirf o yuzden fena sekilde killandim =) En azindan baslangic icin alinabilir mi ? mondialler baya sorun çıkarıyo, fiyatları uygun olduğu için sıfır alki garantsi olsun. garanti bittikten sonra masraflar üzebilir. motosiklet forumlarında mondialden sızlanan kişilere fazlasıyla rastlayabilirsin(memnunum hiç bi sorun çıkarmadı senelerce diyende var). bu arada mondialin bi kaç tane büyü scooterı var sığarsın rahatlıkla(düğün fotolarından gördüğüm kadarıyla konuşuyorum). en büyük olanı bi kaç saat sürmüştüm baya keyifli sürüşü şehir içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 elesso said: di said: Mondial motorlar nasil acep ? Fiyatlari inanilmaz guzel ve sirf o yuzden fena sekilde killandim =) En azindan baslangic icin alinabilir mi ? mondialler baya sorun çıkarıyo, fiyatları uygun olduğu için sıfır alki garantsi olsun. garanti bittikten sonra masraflar üzebilir. motosiklet forumlarında mondialden sızlanan kişilere fazlasıyla rastlayabilirsin(memnunum hiç bi sorun çıkarmadı senelerce diyende var). bu arada mondialin bi kaç tane büyü scooterı var sığarsın rahatlıkla(düğün fotolarından gördüğüm kadarıyla konuşuyorum). en büyük olanı bi kaç saat sürmüştüm baya keyifli sürüşü şehir içinde. Eheh chopper'a da sigarim ya =) Evet sorunlu diyen cok ama bir o kadar da "senelerdir kullaniyorum adam gibi bakmamissinizdir siz motorunuza" diyen de cok. O kismi kafami karistirdi. Baslangic icin alinabilecek motor fikrine vardim aldigim sinirli tavsiye ve duyumlardan. Su scooter'i iyidir derseniz onu da goz onunde bulundurucam ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 aktiftablet said: 40k km yapmış , 5 yaşında bir kawasaki er-5 mesela, alınması mantıklı mı? Bunlar hyosung'un 250cc naked motoruyla aynı fiyatta aşağı yukarı ama 500cc ve hyosung gibi yarı spor kırma bi motor değil? Kötü yanı artık üretilmiyo olması ama benim çok hoşuma giden bi alet. Abi iyi güzel naked hastası biri olarak diyorum bunu. Ama o motoru bi düşürdüğünü ya da amator biri kullanırken segman parçalarını parçaladığını düşünsene, parça nereden bulabilecek ? Araba değil ki bu. Artı 40 k daki bi motorun alındıktan sonra debriyaj dişli grubu , piston ve segman grubunun temizlenmesi cok daha da kotu kullanıldıysa da değişmesi lazım.Ee burada simdi söyle bir durum var nerede bu parçaların orjinallerini bulabileceksin (eski seriler için diyorum) Bulabilsem ben direk naked/roadster bi honda istiyorum kendime ama yemez benim için. di scooter alıcaksan da yamaha bus lar vardı sanırım onlar için baya sağlam diyolardı kullananlar.Bi de aprilia ile vespa olabilir.(scooter için) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 40k'daki motorun pistonu açılır mı yahu hiç? Çok çok ciddi bi sorun olur da motor biterse yapılıcak bi işlem o. Sahibinden de, 2004 model falan 20k civarında km yapmış er-5ler bolca var. Tabi parça konusunu araştırmak lazım. Motor üretimden kalksa da yedek parça bi süre daha orjinal sağlanır diye biliyorum, ki bunu yan sanayiisi falan da olaiblir. O konuda bi bilgim yok. Ama bulunmaz da değildir sonuçta sanırım, Kawasaki sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Abi bilmiyorum ama dürüst olmak gerekirse ben güvenmiyorum özellikle de motorsiklet konusunda 2. el de biraz tırsagım o yüzden dedim. Bi de motor parçalarının gözden geçirilmesi olayı da şuradan geliyor güzel ülkemizde 1. 2. viteste devrin cok üstünde motoru bagırtmayı seven barzolar var o yüzden diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 O barzolar nakeda binmez diye kendimi avutuyorum. Tabi alıcağın adamın konusmasından tavrından anlaşılır heralde diyim. Hoş şu sıralrar alacak halim yok ya neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2009 Bende naked ya da racing Honda alacağım artık bu sene zor herhalde seneye 1 adet almış olurum. Her yaz geldiğinde motorluların arkasından bakmaktan çok sıkıldım. Direk 600 lükle başlayacağım her ne kadar öyle yapma desede arkadaşlarım. Çevremde birkaç 600le başlayan var basmadıktan sonra problem yok, gerçi o alet altındayken ne kadar basmazsın o da bir soru... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar