Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Memleket Özlemi

Gkgokhan

Öne çıkan mesajlar

Aslında memleket diye ben sadece olayın arkasına saklanıyorum. Evet ben annemi ve babamı çok özledim. Hani özlenir fakat, en iyi hatırlatma şöyle oldu.

Geçen tv'de dizi izliyorum, sabahın 5-6 gibi bi saat. Kanal D'de Sev Kardeşim diye bi dizi var. Baba oğluna sarıldığında gözlerim dolu dolu oldu. İçimden "Oha lan iyice dağılıyosun toplan" dedim. Beni aradıklarında, konuşurken genelde cevap vermiyorum. Cır cır konuşsalarda dinlesem diyorum hep. Hep gözümün önüne geliyor. Sonra tekrar gözlerim doluyor.

1 mayısta gidicem memleketime. Çok özledim memleketi. Gitsemde taşı toprağı yesem. Ağaca sarılsam...
Sosyal ağlarda paylaş

Eskişehirdeyim 2 aydan fazla oldu Samsuna gitmeyeli hafta sonu gidecem. Ailemi pek özlemiyorumda evimi yatağımı Samsundaki rahatlığımı en çokta gidince 2 gün sonra sıkılıp bunalacağım Samsunu özlüyorum . garip bir duygu Samsun otogarına ayak basınca bu özlem bitiyor. Ben memleketi özleyince wowturkeyden Samsun resimlerine bakıyorum iyi geliyor tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

bende gurbet noobuyum efenim.

ama insan çok özlüyor. başta yemek ve aile-arkadaş olmak üzere ikiye ayırabiliriz heralde yani.

böyle kahvaltıda mısır gevreği yerken domates, beyaz peynir, çay üçlüsü akla geliyor böyle. dışarı çıkıyorsun. o türk yakınlığı yok. esnafla sohbet edemiyorsun vs.

yani noob demek ne kadar doğru bilmiyorum da, gene de çok özlüyor yani insan. geçen cuma türkiyeye geldim hiçbir yer burası gibi değil yani..
Sosyal ağlarda paylaş

uyurgezer said:
bende gurbet noobuyum efenim.

ama insan çok özlüyor. başta yemek ve aile-arkadaş olmak üzere ikiye ayırabiliriz heralde yani.

böyle kahvaltıda mısır gevreği yerken domates, beyaz peynir, çay üçlüsü akla geliyor böyle. dışarı çıkıyorsun. o türk yakınlığı yok. esnafla sohbet edemiyorsun vs.

yani noob demek ne kadar doğru bilmiyorum da, gene de çok özlüyor yani insan. geçen cuma türkiyeye geldim hiçbir yer burası gibi değil yani..

bu bana ekstra koyuyo
Sosyal ağlarda paylaş

almakla bitmiyo lan ben neler aldim sonra direk cope gitti
ya nikah basican ya annenin yanindan ayrilmican olm isin sirri oymus
aile ozlemi olayi pek olmadi bende lisede sehir icinde yatiliydim cunku okul zorunlu yatili oldugundan, sonra universite tr ici baska sehir, sonra yurtdisi derken adim adim gidince alsiyo insan.
da belli bi sure gecirme esigi var, isvecte 2. aydan sonra bi siyirmistim (isvec olmasinin da etkisi var, turkiye'ye en azindan benzer bi yerde gecirsen o esigi belki koymaz o kadar), 1 ayda falan toparladim simdi de falafos oldum her yer 1 aydan sonra evim gibi geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

olmuyor abi o mutfaktan yayilan kokuyu glade bile yapamaz yani.Soyle hocam 100bin yok ya diyipde "tamam cigerim problem degil' diye bi cevap bilene alamiyorsun bide su var Turkiye mi cok guzel yoksa diger milletlerde ayni seyleri hissediyolar mi?Mesela bi alman diyor mu "ulan hans, o biranin kokusu yok olm buralarda.."
Sosyal ağlarda paylaş

Topik hissiyatıma güzel oturdu..Annemi,babamı,odamı paylaşmamayı,iki dakika gürültüsüz kalabilmeyi özledim ben ya.Bi de yemekleri..Keşke halam babanem falan böyle sarma sarsa,dolma yapsa ne bileyim bi semizotu yemeğine ruhumu direk değişebilirim gibi geliyo bazen =)

Geçen easter meal yaptılar okulda,yemekhaneden dolma kokuları geliyordu.Çizgi filmlerdeki gibi kokusunu havada uçarak takip ettim yemeğe koştum,tamam dolma yapmışlar da..Yani doldurmuşlar diye dolma diyebilirim sadece.

Oturayım kendim cebelleşeyim yapayım bişeyler desen,yapıcak yer yok,anca bir kere yumurta kırdım o da kaşarsız taze simitsiz bişeye benzemedi,tencereyle falan uzun uzun yemek yapayım desen ota b.ka yangın alarmı çalıyor korkuyorum girişmeye.Hoş değil.

Uçaktan iner inmez gündüzse kahvaltıcıya,akşamsa uyuyup öyle kahvaltıcıya gidicem.Bal kaymak,gözleme falan ne varsa..

Bi de bazen rüyamda İzmir'i falan görüyorum,uyandığımda tam ayılamadığım o bi iki saniyede sanki evimde uyanıyormuşum gibi oluyor ama yurtta olduğumu farketme anı çok felaket.Bi mutsuzluk çöküyor üstüme.Size de oluyor/oldu mu böyle?

Ne döşedim yazıyı be cidden çok özlemişim galiba
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan...
Ah ulan...

Aslında nispeten biraz şanslıyım, burada Türk mahallesi buldum, marketten sucuk, pınar peynir, bal falan bulabiliyorum.

Ama insan faktörü çok önemli. Bu insanlar insan değil. Ya da bizim bildiğimiz insan kavramı farklı.
Her zaman söylenen şey: insan sosyal bir varlıktır. Tamam sosyal bir varlıktır da, bu avrupa insanının sosyallikten anladığı şey, gece dışarı çıkalım, deliler gibi içip sarhoş olalım, ondan sonra muhabbete başlayalım, "hey dostum biran nasıl da döküldü ahaha" diyip gülelim.

Buradan sevgili avrupalılara sesleniyorum,

Sosyallik bu değildir, toplum halinde yaşamak bu değildir. Akrabalarını ziyarettir toplum olmak, girdiğin dükkanda hal hatır sormaktır sosyal olmak, çay-kahve içerken memleketi kurtarmaktır, dolmuşta parayı öne kadar elden ele uzatmaktır toplum olmak.

Tarihinizden belli zaten, hobbeslar, lockelar oturmuş kendi toplumunu analiz etmiş, demişler ki biz vahşiyiz arkadaş. Kendimizi durdurmamız lazım, sosyal kontrat falan fişman sıralamışlar. Şimdi herşeyiniz kural, herkesin bireysel özgürlüğü diyorsunuz, böylece insan hakları ve medeniyeti kurduk diyorsunuz.

Ulan sizin yasalarınızı, kurallarınızı kaldırsalar bir haftada koca kıtayı talan edersiniz. Sizin ödünüz bokunuza karışırcasına tırstığınız yasalarınız olmasa, bir arada yaşayamazsınız, birbirinizi gırtlaklarsınız.

Sizin o çok kıymetli yasalarınız, kurallarınız insan haklarınız olmadan da sizinle aynı hayat standartlarında yaşayabiliyorzuz biz. Öğrenmişiniz bi sosyal devlet, sosyal devlet. Tabi siz sosyal devlet olacaksınız, yolda bi fakir görseniz bi tekme de siz vurursunuz. Biz bir fakir, aç gördük mü ekmeğimizi, sütümüzü paylaşırız. Sizin sosyal devletinize gerek yok, biz gönülden sosyaliz zaten.

Sizler Yüce İsa ve Tanrı Baba'nız adına gidip Yeni Dünya'daki insanları köleleştirirken bizim toprkalarımızda "yaradılanı severiz yaradandan ötürü" vardı. Mevlanaların, Pir Sultanların çocuklarıyız lan biz.

Fatihin evlatlarıyız. 1960 yılına kadar Viyana şehrinin girişinde hala Türkler gelir mi acaba diye asker dikiyordunuz. Korkmayın, gelsek bile biz sizler gibi vahşi değiliz. 300 küsür sene Yunanistan bizim topraklarımızdı, bugün hala Yunanca var, Yunan milleti var. Cezayir'de Fransızca konuşulması gibi orada Türkçe konuşulmuyor.

Nazım'ın evlatlarıyız biz,
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,
ve bir orman gibi kardeşçesine"

Kıçıkırık topraklarınızı abarta abarta, öve öve bitiremiyorsunuz. Venedik'te gezerken "ulan bu kadar abartcak ne var, su işte" dedim. Bunlar bi panik oldu "olur mu ya, baksana şehrin içinde her yer deniz, deniz parça parça ayırmış şehri" falan. Dedim "bizdeki bi şehrin içinden bir deniz geçiyor, bırakın şehri, kıtaları ikiye ayırıyor".

Metroymuş, tramvaymış. Lan bizde bir toplu taşıma sistemi var, istediğin yerde iniyosun, istediğin yerde biniyosun. Üstelik öyle taksi fiyatına falan değil. Adına dolmuş diyoruz. Gördünüz mü sistemi lan. Var mı böyle bi sistem sizde.

Gördüğünüz yerde tembel Türk, pis Türk diyorsunuz, saat 6 oldu mu tüm dükkanları kapatıyorsunuz. O tembel pis Türkler sabaha kadar döner kesiyor lan. Ondan sonra aman AB'ye girerlerse Türkler her yeri sarar. Sararız tabi, çalışıyoruz biz. Size medeniyeti öğretiyoruz. Sayımlarımızda sokağa çıkma yasağı var(dı) diye medeniyetin gerisinde kalmış oluyoruz, ulan sizde her pazar sokağa çıkma yasağı. Açık dükkan yok ki nereye çıkacan.

İçini boşalttığınız hristiyanlığın vahşileştirdiği insanlar güruhu, bi enlightenment geçirdiniz, birbirinizi kesmeyi yasalarınızla durdurdunuz, hala da o şekilde devam ediyorsunuz. Hiçbiriniz birbirinizi sevmiyorsunuz, Fransızlar Almanları, Almanlar İngilizleri, İngilizler İskandinavları, İskandinavlar Rusları, Ruslar İtalyanları sevmiyor. İtalyanlar da Fransızları sevmeyerek çarkı tamamlıyorlar. Sonra AB çatısı altında yaşıyorsunuz.
Bu mu sizin yaşam dediğiniz şey, sevgi yok topraklarınızda, kardeşlik yok, dostluk yok, yardım yok, iyilik yok...

Bildiğiniz, anladığınız şekil bu olduğu için bizi de o hale getirmeye çalışıyorsunuz. Aha bu Kürt, aha bu Ermeni, aha bu bilmemne diyip güya o insanların özgürlük mücadelesini desteklemiş oluyorsunuz.
Özgürlük öyle ayrılıp kendine ait Liechstein, Luxembourg gibi skindirik ülkeler kurmakla olmuyor. Özgürlük, Galatasaray avrupa kupası maçında gol bulunca kahvede dilini, dinini, ırkını sorgulamadan yanındaki adama rahatça, kaygı duymadan sarılabileceğini bilmekle oluyor.

Siz ne anlarsınız ki sevinci, hüznü, hayatı paylaşmaktan.
Bırakın ya tamam öf. Sinirlendirdiniz beni.
Ama allah için ırkınız güzel bak. Kızlarınız güzel yani. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. eheremehere.

Afush said:
uyandığımda tam ayılamadığım o bi iki saniyede sanki evimde uyanıyormuşum gibi oluyor ama yurtta olduğumu farketme anı çok felaket.Bi mutsuzluk çöküyor üstüme.Size de oluyor/oldu mu böyle?

oha aynen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ginaly ezmiş, WoT okumayalı çok olmuştu.

Ben evimde gurbette gibiyim ben napayım peki hı? Eve zaten 11'den aşağı gelemiyorum, annemin yemeklerini buzdolabından çıkartıp soğuk soğuk yiyorum. Bizimkiler geçmiş, biri resim yapıyor, diğeri bilgisayar başında takılıyor. Kardeşimi zaten arada okula giderken görüyorum eve geldiğimde yatmış oluyor. Gerçi ben de odamdan pek çıkmıyorum evde olduğum sürece. Hani kapıyı açmasalar, arada odama tatlı, meyve vs. getirmeseler, hiç görüşemeyeceğiz.

Inner gurbet işte bu da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...