Mohi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Başbakanlığın 60 milyon dolar değerinde yeni uçağı İstanbul'da! Başbakanlık için iki yıl önce Türk Hava Yolları (THY) tarafından Amerikalı üretici firma Gulfstream Aerospace Corporation'a sipariş verilen 61 milyon dolar değerindeki son teknoloji ürünü G550 tipi jet, bugün Türkiye'ye getirildi. Tescili TC-DAP(Doğu Anadolu Projesi) olan uçak 12 bin 501 kilometrelik menziliyle dünyanın en uzun menzilli jeti ünvanını elinde bulunduruyor. Türk Hava Yolları tarafından Gulfstream Aerospace Corporation'a iki yıl önce sipariş verilen dünyanın en uzun menzilli iş jeti olan G550 tipi uçak, Amerika'daki Savannah Georgia'daki üretim tesisinde test uçuşları da tamamlandıktan sonra sabah saatlerinde Türkiye'ye getirildi. THY tarafından teslim alınan ve iç dizaynı ile boyası yapılmış halde getirilen ve üzerinde Türkiye Cumhuriyeti yazılı uçak bugün saat 08:45'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. THY'nin bakım-onarım üsüne alınacak uçak, burada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki (SHGM) sertifikasyon işlemlerinin ardından, önümüzdeki hafta Başbakan Erdoğan'ın uçuşlarda kullanması amacıyla Ankara'ya gönderilecek. Teslimatı öne çekilen uçağın ithalat ve diğer işlemleri tamamlandıktan sonra THY, uçağı Başbakanlık'a KDV hariç 51 milyon 767 bin 701 ABD dolarına satacak. 9 milyon 318 bin 186 dolar KDV ile birlikte uçak, Başbakanlık'a 61 milyon 85 bin 887 ABD dolarına mal oldu. Başbakanlık için ABD'den satın alınan uzun menzilli VIP uçağın ismi için Erdoğan'a bir liste sunuldu. Başbakan Erdoğan'a sunulan listede Doğu Anadolu Projesi'nin önemini vurgulanması adına DAP ismi Erdoğan tarafından kabul gördü. Başbakanlığın 3 uçağı oldu Başbakanlık'a ait yeni gelen DAP ile birlikte VIP uçak havuzu da büyüdü. Başbakanlığa ait DAP'ın yanı sıra Airbus 319 tipi ANA adlı uçak, Gulfstream 4 tipi ATA adlı uçak ile Sikorsky-92 tipi OBA adlı helikopter, Cumhurbaşkanlığı'na ait de Gulfstream 4 tipi GAP adlı uçak bulunuyor. THY, uçakların giderleri ve diğer masraflarını kullanan kuruma fatura ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kulak problemi nedeniyle zaman zaman uçamama sorunu da Gulfstream G550 tipi iş jeti ile çözülecek. G550, 29 bin 220 feet (8 bin 906 metre) yüksekliğe kadar kabinde deniz seviyesiyle aynı basıncı veriyor. Böylece kulak ağrısı çeken yolcular, basınç farkı olmadığı için özellikle alçalmalarda sorun yaşamıyor. Dünyanın en uzun menzilli jeti Dizayn edilen ekstra sistemlerle 61 milyon dolara mal olan G550, İstanbul'dan İstanbul'dan yakıt ikmali yapmadan batıda Los Angeles, doğuda Avustralya'nın Darwin şehrine uçabiliyor. G550, 12 bin 501 kilometrelik menziliyle dünyanın en uzun menzilli jeti ünvanına da sahip. Ultra-uzun menziline ek olarak çok sayıda teknolojik yenilik barındıran uçağın kokpitinde; "PlaneView" denilen, 4 adet Honeywell DU-1310 EFIS ekrandan oluşan bir gösterge takımı bulunuyor. Pilotlar, uçuş verilerini HUD olarak adlandırılan ekrandan takip edebiliyor. Benzer sistem, F-16 gibi savaş uçaklarında da bulunuyor "Geliştirilmiş Görüntüleme Sistemi" (Enhanced Vision System - EVS) ile kızılötesi kameralardan aldığı görüntüleri kokpitte ki ekrana yansıtarak görüş mesafesini azaltan kötü hava koşullarında bile pilota rahat ve güvenli iniş imkânı sağlıyor. Böylece pilotlar gece veya sis, pus gibi görüşün düşük olduğu şartlarda sorunsuz yaklaşıp inebiliyor. Uçakta son teknoloji ürünü sistemler bulunuyor. Kabindeki telsiz, telefon gibi haberleşme sistemleri istenildiğinde kriptolu olarak kullanılabiliyor. Arka bölümü toplantı salonu haline getirilebilen uçakta, uzun uçuşlarda koltuklar 180 derece yatırılabiliyor. G550 tipi uçak, iş adamları ve hükümet filoları tarafından kullanılıyor. --------------------- sayın rte'nin 60m dolarlık yeni oyuncağı tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun. artıkın ayağı yere değmeden, obama senseyine iftara gidip gelebilir yancılarıylan beraber. orçuna şükürler olsun, bi obamada bide bizim tayyip amcamızda var bu tayyare... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Dun okudum ben de, millet surunurken 60 milyon dolarlik ucagi bizim vergilerimizle almak nasil bir umursamazliktir ya Bu arada bildigim kadariyla Ecevit bunun benzeri bir ucak hediye edildiginde reddetmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 başbakanlığı bitince eve götürmeyecek adam kim başbakan olursa o kullancak bunları. ibrahim tatlısesin bile uçağı var bu ülkede. insaf yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Yuruyerek gidiyodu cunku bugune kadar yurtdisina Bu acil bi harcama falan degil, hurdaya kaldirilmadi diger ucaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 o değilde ne zaman benim başbakanımın bokunu toplayacak özel güvenlik önlemleri alınacak ? nerde benim başbakanımın yurt dışı seyahatlere gittiğinde kakasını yapacak klozeti ? bana bunun hesabını versin önce turkish secret service. ne eksiği varmış benim Recebimin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ToksiN Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 şimdi teorik olarak ben vergi ödeyen bi vatandaşım dimi. benimde hakkım var o jette bana da bi tur pindiricekler mi? köşeden dönüp gelicem valla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Bir tane daha alıp Echelon Formation'da uçacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 camı çatlak kartal ile abd'ye gemiye binip gitse ona da bir laf bulunurdu ki, np. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Buyse said: başbakanlığı bitince eve götürmeyecek adam kim başbakan olursa o kullancak bunları. ibrahim tatlısesin bile uçağı var bu ülkede. insaf yani. abi şunu saakasvili e de söyle ya. O da kurtulsun bu dertten. Adam özel olarak devletin uçağıyla ve olanaklarıyla masöz getirtmiş. Adama kalacak değilya. Herkez kullanır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Türkiye'ye ilk Gulfstream tipi uçak Başbakan Turgut Özal döneminde alındı. 1988'de teslim edilen Guflstream GIV tipi iki uçaktan TC-ANA (daha sonra ATA oldu) Başbakanlık, TC-GAP ise Cumhurbaşkanlığı emrine verildi. Genelkurmay Başkanlığı için de aynı tip Başka bir uçak 1992 yılında satın alındı. Daha sonra GAP uçağı, Hava Kuvvetleri tarafından işletilmeye başlandı. Başbakan Erdoğan'ın seyahat sıklığı nedeniyle 2004 yılında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin 40 koltuklu Airbus A319 Corporate Jet tipi uçağı satın alındı. TC-ANA tescil işareti verilen A319, THY'ye 17 Aralık 2004'te teslim edildi. Başbakanlığa ait S-92 tipi TC-OBA helikopteri ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından işletiliyor. THY, uçakların giderleri ve diğer masraflarını kullanan kuruma fatura ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Sam said: camı çatlak kartal ile abd'ye gemiye binip gitse ona da bir laf bulunurdu ki, np. zırhlı mercedes i varda ne oluyor ? içinde kilitli kalıyor. Kullanma kılavuzunu okumak lazım önce. Birde denyo şöförler olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Sam said: camı çatlak kartal ile abd'ye gemiye binip gitse ona da bir laf bulunurdu ki, np. ona kesin sen bulurdun lafı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Sam said: camı çatlak kartal ile abd'ye gemiye binip gitse ona da bir laf bulunurdu ki, np. Penthesilea said: Bu acil bi harcama falan degil, hurdaya kaldirilmadi diger ucaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 ucakta cifors varmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Buyse said: Türkiye'ye ilk Gulfstream tipi uçak Başbakan Turgut Özal döneminde alındı. 1988'de teslim edilen Guflstream GIV tipi iki uçaktan TC-ANA (daha sonra ATA oldu) Başbakanlık, TC-GAP ise Cumhurbaşkanlığı emrine verildi. Genelkurmay Başkanlığı için de aynı tip Başka bir uçak 1992 yılında satın alındı. Daha sonra GAP uçağı, Hava Kuvvetleri tarafından işletilmeye başlandı. Başbakan Erdoğan'ın seyahat sıklığı nedeniyle 2004 yılında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin 40 koltuklu Airbus A319 Corporate Jet tipi uçağı satın alındı. TC-ANA tescil işareti verilen A319, THY'ye 17 Aralık 2004'te teslim edildi. Başbakanlığa ait S-92 tipi TC-OBA helikopteri ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından işletiliyor. THY, uçakların giderleri ve diğer masraflarını kullanan kuruma fatura ediyor. başımızdaki hemen hemen her derdin kaynağı zaten özal amcamız değilmi, hiç şaşırmadım ilk gulfstream jete onun kurulmasına. Adamın veciz sözleri bile yeter yaw:D -Benim memurum işini bilir -Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz -Ben zenginleri severim -Irak Savaşına Amerikalıların yanında girersek bir koyar üç alırız -Demokrasilerde çareler tükenmez -Siz bunu küçük Turgut'a anlatın -Haydin semra koy bi kasette neşemizi bulalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 uçağın siparişi 2007 de verildi diye biliyorum ben. ortada kriz mriz yokken yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 yine de o 60milyon dolarla neler yapılır 2007de de işler kesattı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 doğru aslında 60 milyon iyi değerlendirilirse iyi para Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 pes cafe açılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Poser Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Bizden alınan vergilerl... ÇAT! (anti klişe timi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Savarona diyesim geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 bence deme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 provakator diyesim geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 bir insanın elinde ihtiyacını giderek bir eşya veya eşyalar varsa,bununla yetinmeyip gidip üstüne yenilerini alıyorsa bu israftır,boşa harcamadır.Bunu ha birey yapmış olsun,ha devlet yapmış olsun fark etmez,hiçbir şekilde de mantıklı bir açıklaması yoktur,olamaz da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2009 Evet 2 durumda da gereksiz zamanda yapılan, gereksiz harcamalar olduğunun ortak noktaları olmasını vurgulamam provokatiflik olur gibi. Yanlış forumda yanlış laf ettim. Kusura bakmayın. Beni dememiş varsayın. Viktor özür dilerim bağışla. Edit : Ayrıca dayanamayacağım :D provakator değil provokator olacak Viktor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar