deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Geçen gün arkadaşın tek çekirdekli ddr266 makinesinde benim hdd'me vista kurduk, evdeki makinede de core2duo ve ddr2 ram var, açarken safe mode vs. seçin ekranı geliyor sonra makine kendini restartlıyor, corrupt file etc. diyip. Ama benim evdeki diğer tek çekirdekli ddr400 makinemde cayır cayır açılıyor vista kurulu hdd. Şimdi vista cd'm olmadan çift çekirdekli makinede vistayı açmamın bir yolu yordamı var mı acaba? Güvenli modeda vs. hiç birşekilde açılmıyor. Vista yükleniyor ekranı çıktığı anda resetliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 sen aynı hdd deden farklı hardware li iki ayrı pc yi çalıştırmayamı çalışıosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2009 Şöyle 3 bilgisayar var 2si yapı olarak aynı (çekirdek mimarisi, ram yapısı vs. olarak) , diğeri ise çift çekirdekli etc. Fakat 2 makinede tüm parçaların markaları, modelleri vs. farklı olmasına rağmen sistem açılıyor (zaten driver vs. kurmadık, sadece format attık) Derdim core2duo olanda açmak. Zaten anlattım bu kısmı. Belki bir müdehalede bulunulabilir diye düşünüyorum, format atmak istemiyorum en baştan, çünkü 150gb kadar dosyayı hdd'den hdd'ye transfer etmem gerekecek 2 kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 deadwoll said: (zaten driver vs. kurmadık, sadece format attık) İşte bu kadar basit değil o konu, sen kurmasan da temel driverları senin hardware'ine göre kuruyor Windows Setup. Sorun oradan olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Windows cd si olmadan yapamazsın. HDD açılmayan bilgisayara takılıyken windows cdsinden açıp repair yapman lazım. o zaman gerekli driverları kuracaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 ayni sebepten dolayi partition kullanimini seviyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Anakart değişince aynı Windows'u kullanmayı unut zaten. Bir keresinde Asus marka anakartım bozulmuştu. Tamamen aynı çiplere sahip Gigabyte eşdeğerini taktılar. Windows sizlere ömür. KHaRoN'un dediği mantıklı. İki partisyon ayırcaksın ve iki Windows kurcaksın. İlk bilgisayarda kurulumu bir partisyona, ikinci bilgisayarda kurulumu diğer partisyona yapcaksın. Sonra HDD'yi taşıman gerektiğinde boot partisyonunu değiştirip uyumlu olan Windows'u boot edeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2009 Aslinda cozum onerisi getirmek bi yana, ben "eger partition kullanmazsaniz bir formatta 150gb kaybetmeye razi olacaksiniz, en bastan dusunup system partisyonu ile depolama/program partisyonunu ayri tutmaniz gerekirdi" demeye calismistim ukalaca. ama o dediginde olur tabi =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2009 Mirage said: Anakart değişince aynı Windows'u kullanmayı unut zaten. Bir keresinde Asus marka anakartım bozulmuştu. Tamamen aynı çiplere sahip Gigabyte eşdeğerini taktılar. Windows sizlere ömür. KHaRoN'un dediği mantıklı. İki partisyon ayırcaksın ve iki Windows kurcaksın. İlk bilgisayarda kurulumu bir partisyona, ikinci bilgisayarda kurulumu diğer partisyona yapcaksın. Sonra HDD'yi taşıman gerektiğinde boot partisyonunu değiştirip uyumlu olan Windows'u boot edeceksin. ben çalıştırdım. :D nası oldu bilmiyorum, ama çalıştırdım işte sdf. bi bişgisayarın anakartı falan yanmıştı, hddyi başka bi bilgisayara takıp verileri kurtarayım dedim. arada yanlışlıkla primary master yapmışım diski. cart diye açıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar